Lütfen yardımcı olun...evlilik çok zormuş.

Sanırım önceki yazdıklarımı okumamışsın cihannur sorun gerçekten sadece kayınvalidem ya da para değil.
Allah a şükür kazanıyorum,kimseye de muhtaç olmam umarım,ama daha farklı şeyler de var işin içinde.
Böyle işte.

Çok zor bir durum hakikaten Allah yardımcınız olsun..Umarım kendiniz için en hayırlı kararı verirsiniz..:Saruboceq:

Babanemlerle aynı evde yaşadım..girift in kayınvaldesinden bin beterdir babanem.Sülalesi bile ağlıya ağlıya gitmiştir evden.O kadar anormal bir insandı.Anam 12 sene beraber yasadı onla.Babanemden çok sey öğrendim.Başta insanlara paranın ucunu gösterip vermeyerek insanlara nasıl istediğimi yaptırmayı öğrendim..Kaynanam veya şizofren kız kardeşi bile kocamın vız gelir-tırıst geçer.Ban onları parmağımda oynatırım.Böyle babaneden sonra;beni kimse üzemez..Sizde akıllı olun
ıNSANLARIN ZAYIF NOKTASINI BULUN VE BASTIRIN
BAĞIRARAK DEĞıL ıNCE-ıNCE
ZEKA IŞILTILARINIZI BEKLıYORUM.
KADININ FENDı ERKEĞı YENDı..

Adamda kötü diyosan çekme kardeşim..Eğer sevmiyosan..Düzelmiyecek gibiyse..Dünyanın sonu değil .Tayinini Antalya falan yaptırt.Bulursun koca.Çalışıyosam..TEK BOŞANMIŞ KADIN SEN DEĞıLSıN.gENÇLıĞıN GıTMEDEN BAŞININ ÇARESıNE BAK.

Canım yaa, ne olur sıkma kendini bu kadar yazını okuduğumda sanki biri bana kendi eşimi anlatıyormuş gibi geldi. Benim eşimde mükemmeliyetçi, kimseye güvenmeyen, genelde negatif ve sinirli bir insan. Aramızda bir huzursuzluk olduğu zaman asla ilk adımı atmaz. hep benden bekler ve en kötüsü de ondan yeterli değeri gördüğüme inanmıyorum.

sana söyleyeceğim şu ki (çalışıyor musun bilemiyorum ancak anladığım kadarıyla ailenle ilişkilerin oldukça güçlü) HAYATA BİR KEZ GELİYORSUN ve içinde o "umut ışığı" yoksa bebeğin de olmadan ayrılmayı düşünebilirsin derim. Bu sadece naçizane kendi fikrimdir. Benim eşim de senin eşine benzediği için seni çok çok çok çok iyi anlıyorum. Unutma kararı sen vereceksin...sevgiler

Teşekkürler lawyer80 ,çalışıyorum,öğretmenim,dualarınızı bekliyorum.
Zor insanları idare etmek de zor.
Yani neden ben zor değilim,şeffafım o zor?
Ya Hayy...

slm canım okudum ve senin içinde bulunduğun durumu yaşayan biri olarak çok iyi biliyorum.benimde benzer sorunlarla sürdürdğüm 1 yıllık evliliğim vardı.şiddet dayak yoktu ama ailenin etkisinde kalmalar vardı.her defasında düzelir büyütme diyordum.ama şunu sölim başta neyse o. sonradan asla düzelmez.ve birgün şunu düşündüm bu yaşıma ve dünyaya bi daha gelmeyecem.yol yakınken dönmek en güzeli tabi eminsen.ve şimdi rabbime milyonlarca kez dua ediyorum ki öyle bir kararı aldım ve yeni bir başlangıç yaptığım için.hayat devam ediyor ve ben yenidenşükürler olsun mükemmel bir insanla evliyim.yani ilki öle oldu diye her evlilik öle değil canım.iyi düşün eğer çekiyorsan ve keşkelerin varsa mantığınla hareket et.rabbim hayırlısını verir inş

bence sen bana kalırsa evlenmeden evliğliğe yönelik cok hayal kurmuşsun evlenincede beklediğin gibi birşeylerolmayınca hayal kırıklığına uğramışsın cünkü beklentin bu değildiama nee yapcan hayat bu nelerle karşılaşcan benli olmuyo
eğer eşin zamanında işten geliyorsa gec kalıncada haber veriyorsa farklı alışkanlıklarıda yoksa evlilik budur aşk evliliğin errtesi günü biti yor ve alışkanlıklar başlıyo akma o yüzden

Duruma gerçekten çok üzüldüm. Ama beklentiler bana da biraz yüksek tutulmuş, ve yüksekliğinden daha ziyade, yanlış adamdan beklenen şeyler gibi geliyor anladığım kadarıyla. Derdini anlatana hak vermek kolay ve rahatlatıcı ancak bir o kadar da yangına körükle gitmek olduğu için tehlikelidir. Ben bu açıdan biraz eşinizin tarafından olayı göstermeye çalışayım olayı size kısaca. Bu sabahları güler yüzle kalkama olayını bi kere kesinlikle takmayın çünkü ben bir bayan olarak sabahları o kadar nemrutumdur ki, kalkarım ama öğlene kadar kendime gelemem. Bazı insanların tansiyonu düşük ve biyolojik saati farklı olabilir. Belki de en çok da bu nedenledir sabahki asabiyet hali. Ya da ne bileyim, arkadaşların yanında övmek de herkesin yapabilecegi şeyler değil. Bence beklentilerinizi azaltın ve biraz daha kadınsı duygusallıkları bi kenara bırakmayı deneyin. Belki de eşinizin size açıklamadığı ve içinde blunduğu depresif bi durumu, bi derdi vardır. Ya da, evlilikte hepimiz zaman zaman yaşamışızdır, eşiniz sizden bi süreliğine soğumuş olabilir, çok normal bence. Üzerine gitmemeye çalışın, çok konuşmamaya, baş ağrıtmamaya çalışın, varsın bi süre kafasında ölçsün biçsin. Siz kendinize güvenli duruşunuzu sağlayın ve bunu abartıya kaçmadan karşı tarafa da belli edin, belki zamanla düzelir. Ama tabi yaptığım bu kocaaa yorum size bi de diğer taraftan bakabilmenizi sağlamanın faydalı olacagını düşündüğümdendir. Tabii ki ne eşinizi ne sizi tanıyorum, belki de tüm bu yazdıklarımın eşinizle ve ilişkinizle uzaktan yakından bi alakası yoktur. Umarım işler yoluna girer, evdeki huzur herşeyden önemli çünkü. Ve tabii eşiniz dediğiniz kişi siz eşim dediğiiz sürece eşinizdir. Hayatınızda aslolan sizsiniz ve gerekirse psikolojik açıdan güçlü hissetmeyi başardığınız zaman hayata yalnız/başkasıyla da devam etmekten çekinmemelisiniz. Umarım aklınızda bi kaç kelime bırakarak yardımcı olabilmişimdir. Hoşçakalın.

Teşekkürler arkadaşlar hepinize,bir gelişme olursa haberdar edeceğim sizleri...Hayırlısı...

ben bu hikayenin sonunu biliyorum...
tıkanarak okudum yazdıklarınızı...
sizinle konuşmak isterim eğer isterseniz özelden yazın bana mailim vereyim size...
dönün yol yakınken demek isterim, derim ama hayat sizin...
sadece kimseye acımayın kendinizden kaybedersiniz...

cnm benim inan çok üzüldüm.yanlış anlama ama halime şükrettim.ben de yeni evliyim ama ALLAH'ıma çok şükür eşim bu kadar zorluk yaşatmadı bana.sevgisini elinden geldiği kadar göstermeye çalışır hep.inşallah senin eşinin de aklı başına gelir.

Yani şu yorumun konuyu başlatan ve okuyan ya da yorum yazan diğer insanlara ne faydası var allahaşkına? Başkasının mutsuzluğuna bakıp haline şükretmek bi de bunu o kişiye bildirmek o insanı daha da mutsuz etmekten başka neye yarar? Yanlış anlama ama ne yaa.. Valla delirdim yorumu okuyunca.Yapmayın arkadaşım, bu kadar bencil yaşamayın. Faydanız olacaksa konuşun yazın yoksa susun. :mymeka: Konuyu başllatan kişi size sizin kocanızı mı sormuş, neyi ne kadar gösterdiğini mi öğrenmek istemiş. Bak yine sinir bastı.

arkadaşım,
önce aynaya bak,
ne kadar değerli olduğunu hatırlat kendine..
sonra o çok sevdiğin aileni getir aklına,
sen büyürken,sen okurken,sen hastayken..
kim bilir ne kadar titrediler üzerine..
belki sesini yükseltmeye kıyamadı annen,baban,ablan..
OYSA ŞİMDİ ONLARIN KIYAMADIĞI KIZLARI
2 SENELİK EŞİNİN ONU ÜZMESİNE İZİN VERİYOR.
ailene sadece bu konuda bile haksızlık ediyorsun.
olumlu konuşmayacağım ben.
üzgünüm.
eğer okuduklarım bende herşeye rağmen saygı duyulacak
bir beyefendi izlenimi yaratsaydı,
sabredin,zaman verin derdim.
ama can çıkar,huy çıkmaz.ben buna inanırım.istisnası
tabi ki vardır,ama bunun için de bireyin tavrını,
hatasını kabul etmesi,sonra da değişmeyi çok istemesi lazım.
şiddet ne demek?kayınvalidenin tavrına bakmaksızın
eşini üzmek ne demek..bakın,
bunlar kolay şeyler değil,biliyorum,
ama siz esasen ,bence genel anlamda, o mizaçta bir beyle yapamazsınız.
yazıların hepsini okudum.
hayata bu kadar katı bakan,aile mevhumunu
kendi ailesi için sadece önemseyen,
insanlara olan sevgisizliği bu düzeyde olan bir adam..üzer sizi..
beynen ,ruhen iletişim çok önemlidir.
BU HAYATA BİR KERE GELİYORSUNUZ,
BU ÖNCE SİZİN HAYATINIZ,
ÇEVRE BİR KONUŞUR,İKİ KONUŞUR,
FAKAT ÖNEMLİ OLAN SİZİN NASIL MUTLU OLDUĞUNUZ..
BENCE TOPLAYIN CESARETİNİZİ,
ÇOK GEÇ OLMADAN,
DAHA FAZLA ACI ÇEKMEDEN,
TÜM HAKLARINIZI ALARAK,
BOŞANIN..

Details teşekkür ederim yorumların için,açık olduğun için...Yazdıkların hoşuma gitmedi değil,ama bir taraftan da içim acıdı,biraz daha gayret gösteriyorum şimdilik,ama inan artık daha cesurum,vicdanımın daha rahat etmesi için bir ümitle sabrediyorum.
Bakalım ne olacak,tepkileri değişecek mi,konuştum çok konuştum,ama anlayabilecek mi bilmiyorum,biraz düzelme var gibi...Hayırlısı...Bir sinirle söyledim diyor falan filan...
Yorumlar için herkese teşekkürler...

Aynı benim eşimin karakteri .Çok yıprandım ben .20 yılı geride bıraktım.Ama geriye dönme şansım olsa ayrılırdım.Artık çok geç benim için.Sen bu kadar fazla gecikme derim ben.

ah tatlım ah. sana şimdi iyi davransa seni çooook sevdiğini iyi olmadığını söylese, sen kaybetmek istemediğini senden başka bir kadınla asla olamayacağını, yaptığı bütün hakaretleri şiddeti bir daha asla yapmayacağını söylese, ben bir hayvanım nolur bitmesin dese dünyalar senin olacak, düzeldi düzelecek idyeceksin. evet düzelecek ama en fazla 2 hafta. sonramı gene aynı gene aynı.

sonra ne mi olacak yıllar geçtikçe sen hep beklentili bir insan haline geleceksin. hep bekliyeceksin ondan. e hani söz vermiştin bana değişecekti herşey. o 3 -5 günlük sevgi ilgi yetmeyecek bir müddet sonra sana. hep senden gidecek,kendine olan saygını güvenini daha fazla kaybedeceksin. ama diyeceksin çok sevdim,vazgeçemem,haaa birde çocuk olunca tamamen çocuğum için diyeceksin. öte yandan seviyorsunda. hayallerin,umutların,planların var o adamla, hepsini birlikte yapmışsınız. vazgeçmek çok zor dimi. ailen var çevre var,arkadaşların var,onlar ne diycek. sana ah ah vah vah diyecek bunları duymak istemiyeceksin. ama ayrılsanda ah vah,birlikte olsanda ah vah. çünkü sen mutsuzsun,huzursuzsun,güvensizsin,yorgunsun tükenmişsin. kendinle evinle çevrenle ilgilenemez hale geleceksin. bununda suçlusu sen olacaksın. onlar sana yaşayyıklarının birikmişliğini,dışa vuruş şeklini görmeyecek bile,ben bu değilim diyeceksin ama sen olma gücünü bile bulamayacaksın ve bir gün öyle bir damla olacakki hayatında bardak taşıyamayacak.taşacak. görmek,konuşmak,düzelmesi için birşeyler yapmak,aynı yatakta yatmak aynı evde olmak bile istemeyeceksin. bunun içinde sen suçlanacaksın.ve sonunda seni o çok seven adam git istemiyorum diyecek. o haklıymış gibi. herşeyin sorumlusu sen olacaksın.

ama ben bunları yaşamıştım diyeceksin kendi kendine. artık başkalarına anlatmaya çalışmaya bile gerek duymayacaksın. vazgeçeceksin. bırakacaksın herşeyi. çünkü yorulmuş tükenmiş olacaksın.daha okadar çok şey anlatabilirimki yaşayacaklarına dair.

yapma kendine bunu. çocuğun olunca onu hayatında çıkaramazsın. şimdi çıkar tamamen bir daha yüzünü görmemek için,sesini duymamak daha fazla canının acımaması için.çok insafsızca değil,tecrübelerile konuşuyorum. değişmeyecek hiçbirşey.bırak canın yansın,için acısın,günlerce gecelerce ağla,neden de, ama şu an yap. geçecek inan geçecek. ileride yanacak bir kalbin,acıyacak bir gururun kalmayabilir.

offof. çok üzüldüm çünkü herhalde hepsini bende yaşadım. eve ailem gelir, zorla hoşgeldiniz der defolup odasına pc. nin başına geçer. çocuk düşer bana bağırır, kapı çalar ben suçlu olurum, kapıcı selam verir bu adam sana niye selam veriyor der, haftada 2 gün biryere gitmek istediğimde kıyamet kopar... çoğaltacak çok şey var. aptalmışım onu çocuklar yokken tekmelemediğim için. ben 8 senede azıcık yonttum. şimdi işleri çok, başını kaşıyacak vakti yok(çok şükür) bana takamıyor. sevgisiz, ilgisiz, merhametsiz...ama şunu anladım evlilik dışardan bakıldığı gibi kolay değilmiş. şimdi nediyorum biliormusun?

ben dindar bir eş aradım. hep namaz kılsın islami kuralları evimizde uygulayalım istedim.şimdi diyorum ki keşke hiç dindar olmasaymış, ama adam olsaymış. dediğim gibi azıııııcık yontuldu inşallah devamı gelir. sende bu yazılanlardan ders al. sadace benimkinden değil hepsinden. umut ışığı görüyorsan devam et. ama sakın işleri yoluna koymadan çocuk yapma. çocuk seni ona ömürboyu bağlar. istemesen bile. allah yardıcın olsun. birde sana bir tesbih önereyim:YA VEDUD

üzgünüm 2.kez msj. kendiliğinden gidiyorr. bu tesbihi günde 21 kez oku. bu esmaül hüsnadan dır. allahın güzel isimleri. manası sevilendir. allahu teala bu isminin tecellisiyle seni ona sevdirsin. allah yardımcın olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…