Kızım kocanın annesi için evliliğini bozma.Babanemde para için annemi çok ağlattı.Ama sonunda annemin eline kaldı.Yaşlandıkça para değil bana yaşlanınca kim bakıcak korkusu kaplıyacak annesini..Sen söylediklerini dinleme..Diğerleri bakmaz kızın bile: sana söyliyim ben bakarım sana de..ıyilikle yaklaş..Görceksin yıllar geçtikçe oğluna değil sana güvenecek..Bunu gözümle gördüm..Mala tamah etmesende malsız da bişiy olmıyor kızım.Kimbilir nekadar zor kazanmışlardır parayı..Onlar onu görmüş.Herkezin yaşanmışlığına saygı göster.Kendini başka şeylerle oyala.Hiç kafa yorma gül-geç..Zamanla o evin kraliçesi sen olucan.Teşekkürler arkadaşlar.Mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler diye diye geldim bu zamana.
Sanırım pişman olmamak adına,özlememek adına,geri dönüp de keşke dememek adına bekliyorum,son vuruşu yapmak için.
Ya da bir arkadaşın yazısında okudum ,bir mucize bekliyorum düzelir diye.
Korkuyorum boşanmaktan,çevreden,dul kadına bakış açısından.Halbuki böyle bilmezdim kendimi,cesur sanırdım,değilmişim..
Memleketime nasıl giderim,gerçi çocuğun olmaması büyük bir nimet,bir de o olsa acım daha büyük olacaktı.
Utanılacak bir şey değil boşanmak,ama insanların acıyarak bakmalarına tahammül edemem.
Gerçi şimdi sadece rol yapıyorum çoğu zaman.Mutluyum rolü.
Bileziklerimi evlendiğim gün kayınvalidem aldı,ben korurum siz çaldırırsınız hesabı.
Aptallık bende niye verirsin,o senin hakkın.
Şimdiyse bilezik lafını bile açamıyorum.
Ev aldık,kayınvalidemler yardımcı oldular,haklarını yiyemem,ama başıma da fazlasıyla kaktılar.
Bazen paramız olmasaydı,ya da evimiz olmasaydı ama huzurumuz olsaydı diyorum kendimce.
Ev eşimin üzerinde,kredi de çekti,k.Ödüyoruz hala.
Amacım para değil yanlış anlaşılmasın ama 20 ayın adı var benim de hakkım var.
Bazen hiçbir şey talep etmeyeyim şunlardan diyorum bazen de şeytan dürtüyor işteöcünü böyle al diyor.
Çünkü para kazxanmak birikim yapmak ev almak araba almak satmak onların yaşam gayeleri
Bana ters.
Önce huzur,insanlık,şefkat,merhamet,sevgi olmalı insann yüreğinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?