Lütfen yardim edin cildircam

Hayır tamamen yanlis anlattım.Hamile olduğumu öğrendiğimde evime gelip yemek yapsin demek istemedim.Hamileligimin üçüncü dördüncü ayında böbrek hastaligi teşhisi kondu ve iki böbreğimı de kaybetme riski ile karşı karşıya kaldım.Çok ağrılı bir süreçti.Bir süre hastanede kaldım.Hastane çıkışında bile arayıp evine davet etti.Kendi gelecegi yere.Ben ondan yardım istemiyorum beklemiyorum da ama hamile halimle ğer hafta gelin gelin diye ısrar etmesi sinirimi bozuyor.Ben üç aydir babamın evine gidemiyorum sürekli yatıyorum haftada 1 hastaneye gidip kan veriyoruz sürekli kontrol altındaym ama hala gelin diye ısrar ediyor

Hem bana baksın hem her işimi yapsın hem de kendi evi gibi davranmasın istiyorsanız kendinize bir hizmetçi tutacaksınız.

Ayrıca korunmanın milyon çeşit yolu var. Pıhtılaşma sorununuz varsa bunu etkilemeyen bir yöntem tercih edebilirdiniz. Hadi bu ilk bebeğiniz, sorun yok. Korunmadığınız sürece her sene bir bebe mi yapacaksınız?

Yanlis anlattım hamile olduğumu öğrendim yemek yapmadı değil.Ben hamile olduğumu öğrendiğimde evde tek başıma ölü gibi yatiyordum.Hamileligimin üçüncü dördüncü ayında bir gece fenalaşarak hastaneye kaldırıldım.iki böbreğim de de 3.evrede böbrek büyümesi varmış acilen ameliyat dediler.bende bebeğime zarar verecek korkusu ile ameliyatı reddettim bir süre hastanede kaldım tedavi gördüm. Hastaneden çıktığımız gün bile arayıp bize gelin diye zorluyor.Temiz camasirim kalmadı sürekli istifra ediyorum ağrılarım var.
Bana baktığı dönemde de ben hiç bir işimi zaten yaptirmadim.Yemek yaptı ama doktor margarini üstüne basa basa yasaklamasina rağmen yemeklere margarin koydu birkaç kez yakaladım.Evin işini yapıp bana bakmak için gelmişti ama aksam üstü eline küçük süpürgeyi alıp laf olsun diye surayı supureyim vb dedı. On gün boyunca bir gün eline bez alıp toz almadı.Ee hani güya bana bakmaya gelmişti.ben annemi 7 yaşında kaybettim ve kendi ayaklarım üstünde durdum hep.hamileligimi ilk öğrendiğimde de her işimi kendim yaptım kimseye minnet etmedim ki ağrılarım o zamandan başlamıştı ama.teşhis koymamislardi.Ben bize geldiğinde onunla o kadar ilgilenmeme rağmen sinsilik yapıp benle ayrı oğluyla ayrı konuştu.evet zor günler yaşıyorum belki küçük şeyleri abartıyorum ama.senin yazdığın gibu de kimseyi hizmeyci olarak görmüyorum.Gelmesin tamam yardım da istemiyorum ama bu halimle de arayıp ikide bir gelin gelin demesin oğlunu ozlediyse onu davet etsin..

Hayir canim eşim deli gibi baba olmayı istediği içim korunmadi ben de ondan gizli bir ay korundum ve hastanelik oldum.Eşim 2. Çocuğunu da kucağına alınca tabi ki korunacak ama bu da seni ilgilendiren bir konu değil istersek her sene yaparız

Beni ilgilendirmez tabi ki, siz konunuzda istemeden korunamadığım için hamile kaldım dediğiniz için bana da yorum yapma hakkı vermiş oldunuz. Kayınvalidenizle de böyle mi konuşuyorsunuz?

Ayrica ben bana baksin demedim ben annemi 7 yaşında kaybettim o dönem bile kendi ke dimi idare ettim.sadece bir anlık sinirle yanlış yazdım.yanlış anlaşıldı.Ben annesinin yardımını hiç istemedim.Ama geldi bana yardım etmeye geldi diye kendi evi gibi davrandı.Doktorlar margarin yasak yasak demesine rağmen yemeklere sırf kendı yiyemiyor diye margarin koydu.birkaç kez yakaldım ses etmedim. Ben bizde kaldığı on gün boyunca her işimi kendim yaptım ee bu kadın hani yardıma gelmişti.yine diyorum yardım istemedim ama yardım için geldiği için böyle yazıyorum.Aksam üstü eline küçük supurge alip burayı süpüretyim mi filan diye sordu .sormasına gerek var mı ee madem kendi evin gibi davranıyorsun yardım için geldin supur.
Hamileligimin üçüncü dordunçü ayında böbrek hastalığı teşhisi kondu ve bir süre hastanede kaldım. Hastane cikisinda bile evine cagiriyor.Suan bile bobrekleimi kaybetme riskim var.Yardım teklifini kabul etmedim çünkü biliyorum ki yine zaten herseyi ben yapacağım.Ben onu hizmetco olarak görmüyorum.Kızdığim yardım etmeye diye gelip bir ise elini vurmamasina kendi evı gibi davranmasına kızıyorum.
Suan bile böbreklerimi kaybetme riskim ve birkaç ay sonra ameliyat olacağım ve halen oğlunu arayip her hafta gelin diuor ki ben üç aydır babama gitmiyorum sürekli evde yatıyorum.

Yani, kendince kendi evinde bakmak istedi belki. Ben de tercih etmem bunu ama herkes bizim tercihlerimize gore davranamaz. Kotu niyetli bir yaklasim degilmis. Sagol anne, yorgunuz eve gidelim demek yeterli.
Bunun disinda evinizde at kostursun istemiyorsaniz misafir gibi davranin.

Herkes rahat edemediği yer olabilir bu normal görümcen yine anlayışlı kv yöneteceksin demek ki çekinme söyle ee tabi yaşlı biraz laf sokuyor şu dönem göz ardı et yada usulünce anlat kendini kırmadan bende yük olmak istemezdim ama bebek ve sağlık olunca böyle oldu bazen laflar söylüyorsun üzülüyorum keşke annem olsaydı oda bakardı bana diyorum gibi

Valla normal insanlar genelde böyle yapar zaten. Ameliyatlı olursunuz yatağa bagımlı olursunuz gelir yemek yapıp tamam da siz yürüyerek cıkmıssınız. Kadın da uğraşmayın yemekle diye davet etmis. Ama siz diyorsunuz ki sürekli çağırıyor yoruluyorum haklısınız. O zaman da gitmemeye başlayıp alıştıracaksınız ya da margarin koyduğunu görünce uyaracaksınız. Ama bunları yapıp sonra ondan da hizmet beklemeyeceksiniz. Yüzgöz olmazsanız eğer o da sürekli aramaz diye umuyorum. Geçmiş olsun size bolca

Hamile kadınlara yüklenilmesini doğru bulmuyorum genel olarak. Ancak sanırım hormonlarınızın etkisiyle tamamen yanlış düşünüyorsunuz. Kayınvalidenizden aşırı yardım beklemeniz doğru değil. Çocuğu kendiniz için yapıyorsunuz, fedakarlığı kayın valideden bekliyorsunuz. Kadın zaten öyle mıç mıç ilişki de istemiyor. Ayda 2 kez çok bir görüşme değil.

Siz hastaneden çıkınca niye evine gelip yemek yapip bide üstüne ev temizlesin? Istekleriniz biraz fazla geldi. Kadın evine davet etmiş hala yaranamamiş. Isteklerinizi azaltirsaniz daha mutlu olursunuz

Bu kadar saçma bir konu okumadım. Şımarıklaşmayın. Kadın hastasınız ye 10 gün bakmış, yemek yapmış şükredin. 10 gün kalıp camınızı mı silseydi ?

Ayrıca hastaneye gidip hamile olduğunuzu öğrendiniz diye neden size gelip yemek yapsın ? Az yiyin de hizmetçi tutun artık. Eve çağırmış işte daha ne istiyorsunuz ?

Korunmakla pıhtı atması ne alaka? Prez. kullanabilirdiniz. Onu çözemedim.

Gelip kalmasını istemiyorsanız istemiyorum deyin. Ben de evimde birileri varken rahat etmiyorum. Hamileyim şu an doğurmaya tam karar vermedim ama verirsem de ne son ayımda ne de lohusalıkta kimse tepemde olmasın istiyorum. Kalabalık sevmiyorum. Söyleyin siz de.

2 haftada 1 gitmek de anormal değil. Tembelleşmeyin. Yürüyün, hareket edin sürekli. Doğumunuz zorlaşır.

Sizin amacınız ne ? Neden kayinvalideden temizlik bekliyorsunuz?

Tutun bir yardımcı istediğinizi yapsın!

Çıldıracak hatta sinirlenecek bir konu göremedim ben.
Kendinizi doldurmayı bırakmanızı tavsiye ederim.
Ya hormonlarınızın etkisizdesiniz ya da çocukluk döneminde karşılanmayan ihtiyaçlarınız hamilelik-anne olma içgüdüsüyle bilinçaltınızı tetikliyor ve etrafınızdan gereğinden fazla ilgi bekliyorsunuz.

Bende hamileyim hem de 8 aylık. Geçen hafta kayınvalidenin evine gittim. Giderken kadıncağız yaşlı diye sarma , börek, pasta götürdüm yapip afiyetle yedik. Herkesin hamileliği farklıdır ama abartmıyor musunuz ? Anladigim kadarıyla çalışmıyorsunuz da . Ben işten çıkıp yapmıştım bu saydıklarımi. Valla ne kayinvalideler var benim kayinvalidem de cok iyidir annem gibi sever sayarım ama evime gelip yemeğini yapsa şükür derim zaten yaşlı kadıncağız . Siz ekstra ekstra ilgi bekliyorsunuz. Hasta değilsiniz sadece hamilesiniz o kadar büyütülecek bir durum değil bir ay sonra doğum yapacak bir anne adayı olarak yazıyorum. Işe de gidiyorum , yemek de yapıyorum, temizlikte yapiyorum zor degil siz de deneyin lutfen.

Ama çok celisiyosunuz kendinizle hem evimin işine yardım etmedi diyosunuz hem yardım etmesini istemiyorum diyosunuz. Hem yoklamiyor diyosunuz hem gelsin etsin istemiyorm diyosunuz. Gelip aylarca günlerce kalması saçma olabilir ama doğuma yakın birinin yanınızda olması iyi bişey bence illa iş güç yapması şart değil o yaşta bı kadından ben iş güç beklemem yemek yapması yanında kalması bile yeter hemde riskli bk gebelik geciriyomussunuz. Bazı şeyleri hormonlarinizdan dolayı çok büyütüyor olabilirsiniz,bazen gicikda olabilirsiniz ama bence çok büyük şeyler olmadığı sürece hoş görün kimseyi kendinizden soğutmayin. Durduk yere yatılı gelme işini eşiniz halletsin zaten yakınız ihtiyaç olduğunda ve ya ziyarete gelir gidersin gibi konuşsun anlar zaten. Stres yapmayın takılmayın herşeye kimseyi degistiremezsiniz. Çizginiz belli olsun ama kasmaya gerek yok.

Korunmakla ilgili engin bilgilerinizi keşke kullansaymışsınız.
Önce karar verilip, hazir olup, sonra hamile kalınıyor ise, siz de mi öyle yapsaydınız acaba?

Kürtaja karşı değilim, kişisel karar olarak bakiyorum, ama korunmakla ilgili ahkam kesip, bunu yazmaniz garip :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…