Lütfen yardim edin cildircam

Canparcam055

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
210
87
36
Kızlar bu hamilelikten dolayı mı böyleyim yoksa bende mi sorun var Allah aşkına yardimci olun.Ya da benim kayınvalidem mi gıcik.
Beş aylık hamileyim kızlar ama çok zor bir hamilelik yaşıyorum.Geçen ay hastanede kaldım.İki böbreğimde de 2.evrede böbrek büyümesi var.Normalde hamilelerde oluyormus ama benim çok erken olduğu için ve ikisinde birden olduğu için böbreklerimi kaybetme riskim bile var.Doktor ameliyat dedi ama bu seferde bebeğimi kaybetme riski olduğunu için kabul etmedim.Düzenli bir şekilde hastaneye gidip böbreklerimin büyümesinı takip altına alıp kontrol ediyorlar.
Gelelim konuma arkadaşlar benim kayınvalidem dışardan bakılınca o kadat masum eli yüzü dualı bir kadın ki.Ben de öyle görüyordum.Ya da gerçekten öyle ama ben olayları hamilelikten dolayı yanlış algiliyorum bilmiyorum.Karmakarisigim)
Kizkar yakın mesafede oturuyoruz araba ile on beş dk.7 aylık evliliğimde iki kez bende kaldı birinde üç gün.Diğerinde on gün. (Hastalamdigimda bana bakmaya gelmişti )İlk gelmesinde son derece mülayim oturaklı olan kadın ikinci kalmasında kendi evi gibi davranmaya başladı.Evin düzenine müdahale ettı. Bana bakti ya güya bi degisti.Ama.birgün eline tozbezini almadi.Sadece yemek yapti.Sırayı supureyim mi diye sordu sorana kadar eline supurge alip bi yeri supurmedi.Siz burdan taşınınca altli üstlü olalım gündüz sizde oluruz aksam eve gideriz gibi laflar etti.Oğlunun yanında farklı konuşmaya başladı.o kadar ilgilenmeme rağmen oglum ben artık gidim gelin rahat etsin gelinler kayınvalide sevmez istemez vb şeyler dedi.Ve ondan soğumaya başladım.
Neyse bu evine gitti aradan zaman geçti.Ben hamile olduğumu öğrendim.
Hastaneden çıktığımız gün eşimi arayıp bize gelin dedi...şaka gibi ya bize gelip bi yemek yapıp işimi yapmak yerine bize gelin dedi.o gün gitmedik tabi.Suan 2 haftada bir gidiurouz ki gerçekten artık o bile zorluyor beni çok yoruluyorum.Sürekli evdeyim eşimin yardımı ile sadece ev işi yemek kendi kendime yetiyorum. Ama kadın hala laf çarpıyor yüzünüzü gören cennetlik her hafta gelin gelebilirseniz hatta ayda 2 gün gelin.diyor.Artik dayanamayip eşimin yaninda annemin hamileligimden haberi yok dedim sesini çıkarmadı kayınvalidem.Benim annem yok küçük yaştaydim öldüğünde.babamın yanına bile 3 aydır gidemiyorum.Ama bu kadının benı tekne kazintisi gibi gormesi beni deli ediyor.Sanki bi tek eşimin ailesi var her hafta oraya gidelim bı tek onlar var.Geçen gün eşimi aradı yine yılbaşında.İlla gelin.Eşim artık zor oluyor arabamız yok gelemeyiz dedi .Hala ısrar ediyor aman ne olacak gelin diyor.Kendi kızı değilim tabı kızı azıcık yorulsa kiyamiyor.
Bugün de eşim diyor ki annem doğuma 1.5 ay kala gelir yanuna yalnız kalma evde .Gerek yok dedim.Olmaz yalnız durma erken doğum filan olursa diyor.Annesi gelince de evimin işini ben yapiyorum sadece yemek yapıyor.Ama benm içim önemli olan ev işi.Ben evimin işini yaptıktan sonra yemeğimı de yaparım zaten.Aşırı ısrarcı bir kadın bu da beni deli ediyor.Eşim istediği zaman gitsin sözüm yok ama ikide bir gelin gelin demesi normal mi arkadaşlar.Ben hamileyim ve rahatsuzim onların gelip arada yoklaması gerekmez mi?Eşim de beni hiçbir zaman zorlamaz normalde de hep 2 haftada bir gideriz ama artık onu da yapmicam resmen.
Arkadaşlar kalbin fesat kotusun vb de demeyin lütfen.Psikolojim alt üst.En küçük şeyleri bile takıyorum.Hamilelik sebebi ile isimden ayrıldım.3 aylık evliliyken 1.5 aylık hamile olduğumu öğrendim.Kanımda pıhtı atma sorunu olduğu için korunamadim.Anne olmaya hazır degildim ama suan bebeğimi o kadat çok istiyorum ki.Ama aşırı strese girerek onu üzüyorum...Lütfen bişeyler soyleyin hamilelikte bu düşünce halleri bu
psikoloji normal mi? Yoksa benim sorunlu bir kayınvalidem mi var?Beni yoklamaya gelmiyor ama.kalmak içim can atıyor sanki.Bunu yazmayı Unuttum hatta birgün görumcem diyor ki anneme dedjm sen bir süre abimgilde kal (dediği zaman da kayınvalidem bizden kendi evine gideli 1 hafta filan olmuştu.Kendisi bekar ve yalnız takılmayı seviyor )Neyse görumcem kayınvalideme demiş ki sen bir süre daha abimgilde kal.Kayınvalidem de kalmaya kalırım ama onların banyoşu çok küçük banyo yapmak zor oluyor.Görümcem de ben seni her hafta banyo için eve getiririm demiş.Bu Nasıl bir mantık Allah aşkına arkadaşlar daha 6 7 aylık bir evliliğim var tamam bana baktı on gün hastalığimda ki o da bakmak değil her işimi ben yaptım )bana baktı diye her istediğinde yatılı kalması mi gerekiyor.
Saçma sapan yazmış olabilirim.Ama bu psikoloji ve sinirle ne kadar olduysa lütfen benı arkadaşınız kardeşiniz kabuk edin ve bana bisye ler deyin...

Bak canım,yardım etsin istiyorsan bazı yaptıklarına katlanmalısın. Yok eğer gelmesin ve gitmeyeyim,sürekli çağırmasın diyorsan eşin de anlayışlıymış madem,kendi işinizi kendiniz görün eşinle yardımlaşarak.
Burda anlattığın gibi eşine de anlat. Ama arasıra da git,gelsin. Ama mümkün olduğunca eşin sana yardım etsin. Bir şeyler düzene girince gelip gitmeler azalıyor.

Evet oyle yardım etmesini istemiyorum çünkü yardım edince kendi evi ymis gibi davranıyor sürekli içli dışlı olmak istiyor.her hafta arayıp gelin diye baskı kuruyor

Simdi hamilelikte hormonlarin cosmasindan dolayi normalde takmadigin seyleri takmak normal de, ben bir seyleri anlamadim; hamile oldugunuzu ogrendiginizde hastaneden cikinca neden size gelip yemek yapmasini beklediniz? Bir de gelip sizinle ilgiensin istiyor musunuz istemiyor musunuz? Hem halinizi sormamasindan sikayetcisiniz hem de hastayken gelip kalmasindan. Ne isteyip ne istemediginizi dusunup acik acik yazar misiniz? Size de faydasi olur bunun.

Ben kadinda bir anormallik görmedim. Fazla ilgili ustunuze düşüyor okadar. Burda neler okuyoruz sizin kaynananiz melek kalmis yanlarinda. Hamile oldugumu öğrendi evine cagirdi neden evimde yemek yapmadı diyorsun burda sacmalamissin. Hamile oldugunu ogrendi hastaneden gelirken neden evine gidip yemek yapsin. Bu seferde evime geliyor kafasina gore yemek yapıyor dersin. Sen biraz fazla kurulmussun,gelip kalsin nolcak egeer sana zulm etmiyorsa.

Hayir istemedim ama hastaneden çıktığım gün de bize gelin demesi beni deli etti.Sadece düşünce olarak dedim yemek yapıp bana getirmesi gerekirken gelin demesine sinir oldum.Yardiminı su yüzden istemiyorum.Bunu kullanıyor.Resmen benimle yaşamak istiyor.ikide bir laf çarpıyor ki ben evime dusmanim bile gelse asla surat asmam basimin üstünde taşırım.o kadar ilgilenmeme rağmen ikili davranması beni soguttu ilk zamanlar çok seviyrdum

Normalde hamile olan arkadaşlara hormonal durumlarını gözeterek yorum yaparım ama siz basbayağı abartmışsınız. Siz hastaneden çıkınca sizin evinize gelip yemek yapmak zorunda değil, nezaketen kadın davet etmiş daha ne yapsın? Siz hastayken gelip bakmak zorunda da değil kaldı ki kadın gelmiş yemeğini yapmış, süpüreyim mi diye sormuş, neymiş efendim sormayıp bi zahmet süpürseymiş. Hem kadından bana hizmet etsin yemeği yapsın temizliği yapsın beklentisine giriyorsunuz hem de evde rahat olmasın kendi evi gibi davranmasın diyorsunuz. Kaldı ki bence tavırlarınız ile belli etmişsinizdir ki oğluna gitmek istediğini söylemiş. Gerçekten devamını okumadım, okumak dahi istemedim. Zira hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin diyorsunuz. Lütfen bir an önce bu tavrınızdan vazgeçin. İnsanlardan hizmet de beklemeyin artık yapıyorlar da yaranamıyorlar. Umarım bu tavır ve düşünceleriniz hamileliğinize özeldir, normalde böyle değilsinizdir. Allah etrafınızdakilerin yardımcıları olsun, sabır versin ki sizi üzmesinler zira hamilesiniz. Normal biri şunları dese bencil varlık der rezil eder insan. Neyse düşünmemeye çalışın.

Kayınvalideniz parasını verip şurayı sil burayı süpür diyebileceğiniz çalışanınız değil. Yardım ediyorsa elinden geleni veya istediğini yapar. Başınızda istemiyorsanız yardım da istemeyin.
Biraz fazla beklenti içindesiniz sanki.
Bana gelip yemek yapmak yerine eve çağırıyor gibi bir şey okudum.
Belki görümceniz evde darlıyor kadını o da kaçıyor oğlunun evine. Ayda 2 çok değil. Haftada, on günde 1 normal bence görüşmek. Gidemiyorsanız gitmeyin, istemiyorsanız mesafe koyun.
Ama yarın öbür gün lazım olur, nasılsa kaynanam bakar diye de güvenmeyin o zaman.
Ayrıca hapla korunamıyorsanız kondom denen bir şey vardı. Ama sizin her şeye bir bahaneniz vardır muhakkak

Hayir orası yablis oldu yablis anlattım.Hamile olduğumu öğrendim aradan zaman geçti sonra rahatsizlandim.hamileligimden dört ay sonra böbrek hastalığı teşhisi kondu ve hastanede kaldım.Çok ağrılı bir dönem geçirdim.Hastane çıkışında eve cagirdi

Kayınvalidenin bazı lafları gercekten kırıcı laf sokmaları var kadının bariz.tabi hamilelikte eklenince ekstra alıngan olmussunuz size tavsiyem az görüşün strese girmeyin yormayın kendinizi baktınız düzelme yok dogumdanda sonra işler böyle gidiyo laf sokma gıcıklık falan araya mesafe koyun.yıllarca ben ugrastm böyle kaynana ile bide kızlarınıda kışkırtırdı hiç olmadı aynı ortamda ben yokmusum gibi davranırlardı evlerine gittgimde sonuc mu şuan görüşüyorum bosuna kendimi ezdirmişim suan cok mutluyum çünkü bazı insanlara yaranılmıyomus

Kadını hizmetciniz gibi görmekten vazgecmeniz lazım. Evinde kalıp sana bakmış.yemeğini yapmış. Hala diyosun ki bi yeri supurmedi. Pardon prenses misin? Kadın senin uşağın mi? Bir de her işi ben yaptım diyosun. Hamile olduğumu öğrendi gelip yemek yapmadı nedir ya. Ay evlerden ırak ya. Şu yazıyı okudum sinirleri tepeye çıktı. Ufak bir tavsiye. Az ye de hizmetçi tut.

Hamileligin ilk ayında kadin neden sana yemek yapip getirsin? Son günleri olur doğurmak uzere olursun ya da loğusa olursun anlarım. Ilk zamanlarinda yemek yapamayacak bi durumunuz yok. O kısım saçma olmuş. Evinize gelmiş daha önce yemeğinizi yapmış neden supurge temizlik vs yapmıyor diyorsunuz. O misafir sizin evinizde temizlik yapma zorunluluğu mu var? Kaldi ki siz ondan küçüksünüz. Asıl temizlik konusunda sizin ona yardımcı olmanız lazım. Oğluna düşkün bi anne olabilir sürekli görüşmek isteyebilir. Davet eder gider gitmezsiniz o size kalmış. Ama kizilacak bi durum göremedim ben.

Başka istegınız var mı onu da söyleyin....
Madem herşeyimi yapsın istiyorsunuz kendi evi gibi hissetmesine izin vereceksiniz ha olmuyorsa hiç yakınmayacaksınız....

Sizin aileniz gelsin verin yol paralarını madem kv öcü böcü....
Bir de yani sizi evine çağırması da doğal hani kalkıp sürekli o mu gelecek...
Çok da agırlaşmış değilsiniz şuan

Bir de kan pıhtılaşmasından dolayı korunamadınız ya bu sorun çocuk doğduktan sonra da devam edecek sürekli çocuğunuz mu olacak...
Haber vereyim kondom denen bir şey var

Ayrıca da herkesin umarım istediği zaman da istediği şekilde çocuğu olur

Hamilelikten...
Hormonlar sebebi ile fazla hassassınız kafaya fazla takıyorsunuz
Ayrıca niye size yemek yapsın.
Bi siz hamile değilsiniz dünyada.
Ha ama yok ben istemiyorum gelmeyelim girmeyelim o zaman
Ben olsam sık sık gider illallah ettiririm.
Nazımdan geçilmez.
Hamileyim hastayım bana bak derim.

"Hastaneden çıktığımız gün eşimi arayıp bize gelin dedi...şaka gibi ya bize gelip bi yemek yapıp işimi yapmak yerine bize gelin dedi"

Şu kısmı birdaha okuyun, bana çok garip geldi. Kadın neden sizin işinizi yapsin. Eliniz ayağınız tutmuyor mu? Neden böyle bir beklenti icine girdiğinizi anlayamadım.
Onun dışında canınız istediğinizde gidiyormuşsunuz zaten. Kafaniza takacağınız bir durum yok bence.

Daha hamileliginizi yeni ogrendiginizde herhangi bir semptom bile yokken yemek yapip getirmesi azicik sizi nazlamak olur. Siz nazlanmak istemissiniz ama bunun karsiliginda sizden hicbir sey beklememesini ummussunuz. Yapilan iyilikler genellille yaninda baska misafirler de getirir. Sizin kayinvalide de kisisel sinirinizi ihlal etmek ve oglu tarafindan pohpohlanmak istemis sanirim. Bosverin, beklemeyin kimseden bir sey. En fedakar, sanki karsilik beklemiyormus gibi iyilik yapan insan bile aslinda sizdeki kredisini arttirmak pesindedir cogu zaman. Gercekten hic bir beklentiye girmeden, salt isinizi kolaylastirmak icin size yardimda bulunan biriyle karsilasma sansina erisirseniz kiymetini bilin ama bu genellikle nadir gerceklesir.
Bu swbeplerden dolayi kendi isimi kendim yaparim hep. Oldugu kadar.

Hayir çok yablis yazdım.Hamile olduğumu öğrendim zor bir hamileliktı evde üç dört hafta yattım.hamileligimın dördüncü ayında böbrek hastalığı teşhisi kondu 2 böbreğimı birden kaybetme riski oluştu .bir süre hastanede kaldım ve hastaneden çıktiginiz gün evine davet etti gelmek yerine

Canım yemek yapıp gelmedi diyorsun geldigindede evi gibi davranıyor diyorsun. Ne istediğini tam biliyormusun. Belliki kadın sezmis biseyler gelmek yerine sizi davet etmiş. Doğumdan sonra birine mutlaka ihtiyacın olacak kvniz gelecektir bir süre sen mutfağa giremeyeceksin bebekle ilgilenmek dışında bişey yapamayacaksin evin düzeni ister istemez değişecek tekrar düzenlemek zir değil. Kadının her hareketi lafı niye batmiş anlamadım biraz sakin ol bence

Siz benim kv-mi tanisaniz ne derdiniz cok merak ediyorum)))
Kaynananizda kotu bir sey gormedim, tipik kaynana.
Bence de hormonlardandir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…