• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Lütfen yardım! Annem ilk Kemoterapisini aldı

Kızlar selam. Bugun yabancı bir forum keşfettim bu konuda. Bizzat hastaların yazdıkları ve paylaştıkları şeyler, hastalığın evrelerine göre, vs. alt forum başlıkları var. adresi : Breastcancer.org Discussion Boards - breast cancer discussion forums orada yazan birşey dikkatimi çekti. bazı hastalar var ki, ameliyattan önce detaylı röntgen ve ultrasonografi çekilmeden ameliyata alınan, daha sonradan, aslında en baştan beri metastaz yapmış, evre aslında en başından itibaren daha ileriymiş diyen hastalar var. Sizin de aklınızda bulunsun, bu tip birşey başınıza gelirse doktorunuzdan diğer ogranlara da yayılım olup olmadğının araştırılmasını isteyin. Öyle vakalar var ki , lenf tutulumu olmadan diğer organlara sıçramış durumlar var. Yanlış anlamayın, kimseyi korkutmak ya da umudunu kırmak istemiyorum. Ama tedaviye başlamadan önce neyin ne olduğu iyice anlaşılsın, tedavi temiz yapılsın diye uyarıyorum. Bu bilgiyi bilirken paylaşmassam, bigün bu sayfada böyle birşey okursam büyük vicdan azabı duymamak için yazıyorum şu an bunu. Hepimize allah sabır versin.

Kemoterapi sonrası en iyi ilaç ,havuç ve kırmızı pancar suyu.Anneannem ve iki eniştemde sayısız kanserli tanıdıklarda uygulandı .Çoğunlukla fayda gösterdi.Terapi sonrası katı meyva sıkacağında hazırlayacağız 1 çay bardağı kadar havuç ve pancar karışımı suyu içirebilirseniz faydasını göreceğinizi umarım.Allah dermansız dert vermesin ,hepinize geçmiş olsun

marjinalfaydali ve wishne teşekkürler kızlar.
bunlar çok önemli noktalar.
wishne havuç ve pancar suyu demişsin.
annem ikisinide çok sever çok sık tüketir. sevindim bu konuda açıkçası.
farkında olmadan faydalı bişi yapıyomuş.

Kızlar selam. Bugun yabancı bir forum keşfettim bu konuda. Bizzat hastaların yazdıkları ve paylaştıkları şeyler, hastalığın evrelerine göre, vs. alt forum başlıkları var. adresi : Breastcancer.org Discussion Boards - breast cancer discussion forums orada yazan birşey dikkatimi çekti. bazı hastalar var ki, ameliyattan önce detaylı röntgen ve ultrasonografi çekilmeden ameliyata alınan, daha sonradan, aslında en baştan beri metastaz yapmış, evre aslında en başından itibaren daha ileriymiş diyen hastalar var. Sizin de aklınızda bulunsun, bu tip birşey başınıza gelirse doktorunuzdan diğer ogranlara da yayılım olup olmadğının araştırılmasını isteyin. Öyle vakalar var ki , lenf tutulumu olmadan diğer organlara sıçramış durumlar var. Yanlış anlamayın, kimseyi korkutmak ya da umudunu kırmak istemiyorum. Ama tedaviye başlamadan önce neyin ne olduğu iyice anlaşılsın, tedavi temiz yapılsın diye uyarıyorum. Bu bilgiyi bilirken paylaşmassam, bigün bu sayfada böyle birşey okursam büyük vicdan azabı duymamak için yazıyorum şu an bunu. Hepimize allah sabır versin.

canım verdiğin bilgiler için tesekkur ederim. Rabbim kimseye dert vermesin, hele dermansızını hiç vermesin. benim annemde su an 2. kemoterapisini aldı. geriye 2 tane kaldı. ameliyattan önce akciğer kemik ve karın bölgesindeki organlara bakıldı. bunların mutlaka yapılması lazım dediğin gibi. ayrıca meme kanseri hastalarının rahim kontrollerini daha dikkatli yaptırması lazım. çünkü meme kanseri gecirenlerin rahim kanseri olma riskleri artıyormuş. hepinize ayrı ayrı gecmiş olsun. rabbim korusun herkesi bu illet hastalıktan :Saruboceq:

annem çarşamba günü ameliyat oluyor. sanırım lenflerde de nodül varmış. aptal doktoru ayağını kırdığı için oturup bir konuşamadık. sadece babam tel de konuşuyor, o da ben yokken. rapordan birşey anlamıyorum. derecesi de yazmıyor orda. biraz internetten araştırdım ama pek birşey çıkmadı.

annem hem kabullenmiş gibi hem de çok korkuyor. dün bana "ameliyat sonrasındaki görüntüden çok korkuyorum" dedi. ne yapacağımı bilemedim. teselli etmeye çalıştım kendimi kasarak. evden çıktım sonra hüngür hüngür ağladım mafoldumben

testleri yapan doktor kemoterapi de görebilirsin demiş. ama kaç kür olur bilmiyoruz. açınca görecekler sanırım.

bazen kafam dalıyor, baka şeylerle uğraşıyorum. ama sonra yine aklıma geliyor. ooof of... raporda yazanları yazsam ufacıkta olsa fikir verebilir misiniz ki?

off çok zor ya. odönemi atlattık sayılır allahın iznile ama gerçekten çok zor sabır gerektiren bi dönem.
allah acil şifalar versin ..

amin hepsine inşallah. :Saruboceq:

birşey sorucam C erB B-2 1 ne demek biliyor musunuz? internetten ER-PR, P-53, Ki-67 falan bunların ne olduklarını buldum ama bunu anlayamadım.

amin hepsine inşallah. :Saruboceq:

birşey sorucam C erB B-2 1 ne demek biliyor musunuz? internetten ER-PR, P-53, Ki-67 falan bunların ne olduklarını buldum ama bunu anlayamadım.

Çok geçmiş olsun. Bu yazdıklarını detaylı patoloji raporunda görmüş olmalısın. Tümörün hangi tedaviye daha iyi cevap verebilecegine dair doktoru yönlendirici bilgiler bunlar. Bazı testler yapıyorlar patolojide ve bildiğim kadarıyla, Cerb demek tümörün gendeki bir bozulmayla alakalı olabilecegini gösteriyor. ER : östrojen, PR progesteron reseptörleri. Bunlar pozitifse hormonal kaynaklı/hormonal tedaviye daha iyi cevap verebilecegi ile ilgili bilgiler. B1 ve B2 de yine BRCA1 ve BRCA2 oalbilir diye düşünüyorum, yine tömörü oluşturan gen yapısındaki bozulmanın genetik kaynaklı olup olmadığı, yani meme kanserini oluşturan geni taşıyıp taşımadığıyla alakalı.
Benim de internetten kendi araştırdıklarım sonucunda edinebildiğim bilgilerdir bunlar. Bu işin uzmanı değilim tabii ki, hatalarım olabilir. Umarım yardımcı olmuştur biraz.

canım merhaba geçmiş olsun.Sakın kesinlikle ısırgan otu ve greyfurt vermeyin zehirleme yapıyormuş doktorunuzun bunu size söylemesi gerekiyordu.

Isırgan otunu bilmiyorum ama greyfurt'un ilaçların etkilerini artırıcı özelliği var diye daha önce de bir kaç yerde okumuştum , o yüzden doz aşımı etkisi yapabilir , bu yüzden tehlikeli diye biliyorum . bizim doktorumuz da ot kök tarzı şeylerden çok yoğun vermememizi söyledi. Kan tahlil sonuçlarını etkileyebileceği, bunun da kendisini yanıltacagını söyledi.

Çok geçmiş olsun. Bu yazdıklarını detaylı patoloji raporunda görmüş olmalısın. Tümörün hangi tedaviye daha iyi cevap verebilecegine dair doktoru yönlendirici bilgiler bunlar. Bazı testler yapıyorlar patolojide ve bildiğim kadarıyla, Cerb demek tümörün gendeki bir bozulmayla alakalı olabilecegini gösteriyor. ER : östrojen, PR progesteron reseptörleri. Bunlar pozitifse hormonal kaynaklı/hormonal tedaviye daha iyi cevap verebilecegi ile ilgili bilgiler. B1 ve B2 de yine BRCA1 ve BRCA2 oalbilir diye düşünüyorum, yine tömörü oluşturan gen yapısındaki bozulmanın genetik kaynaklı olup olmadığı, yani meme kanserini oluşturan geni taşıyıp taşımadığıyla alakalı.
Benim de internetten kendi araştırdıklarım sonucunda edinebildiğim bilgilerdir bunlar. Bu işin uzmanı değilim tabii ki, hatalarım olabilir. Umarım yardımcı olmuştur biraz.

çok teşekkür ederim.. internetten ben de aynı bilgilere ulaştım ama cerb i anlayamamıştım. çok sağol...

benim annemi de salı günü onkoloji ye sevk edecekler. kemoterapiye ne zaman başlanacağı kararlaştırılacakmış. En baştan bu konuyu okumam gerek :1no2:

çok şükür tedavi bitti canım 1 ay önce
artık 3 aylık kontrolleri var yalnızca

1yıldır hiç biyere çıkamadıya şimdi acısını çıkartıyor
geziyor sürekli :nazar:
Çok sevindim canım.İnşallah bu gezmeler onu güçlü kılar.

benim annemi de salı günü onkoloji ye sevk edecekler. kemoterapiye ne zaman başlanacağı kararlaştırılacakmış. En baştan bu konuyu okumam gerek :1no2:
Çok üzüldüm canım.acil şifalar diliyorum.

Benim de bir arkadaşım da lenf nodülü varmış.ameliyat ve kemoterapi olmuş ama nüksetmiş.İnşallah o da çabuk atlatır.
herkese acil şifalar.:Saruboceq:

Moral çok önemli

Çok üzüldüm canım.acil şifalar diliyorum.

Benim de bir arkadaşım da lenf nodülü varmış.ameliyat ve kemoterapi olmuş ama nüksetmiş.İnşallah o da çabuk atlatır.
herkese acil şifalar.:Saruboceq:

Moral çok önemli

çok teşekkürler. inşallah nerde bu dertten muzdarip hasta varsa bir an evvel şifasını bulur :Saruboceq:

Hasta yakınlarını çok iyi anlıyorum:( Neyazikki benim annemde Over CA son evre ... burada bir topic de ben açtım. Herkese acil şifalar diliyorum.
annem KT sini 2 gün önce aldı ağrıları var.
bu dönemi atlatıp sadece kontrole gideceğimiz günleri iple çekiyorum. Kafamda öyle çok soru varki...
Beynim kemriliyor sanki.

Canım anneciğim seni çok seviyorum. ınsanın annesi 5 dk. fazla yanında olsa karmış... ben bunu anladım...

Hasta yakınlarını çok iyi anlıyorum:( Neyazikki benim annemde Over CA son evre ... burada bir topic de ben açtım. Herkese acil şifalar diliyorum.
annem KT sini 2 gün önce aldı ağrıları var.
bu dönemi atlatıp sadece kontrole gideceğimiz günleri iple çekiyorum. Kafamda öyle çok soru varki...
Beynim kemriliyor sanki.

Canım anneciğim seni çok seviyorum. İnsanın annesi 5 dk. fazla yanında olsa karmış... ben bunu anladım...

gözlerim doldu okurken
allahıma çok şükür atlattık biz
allahım bundan sora bida yaşatmasın bize
ve kimseyede göstermesin
çok zor
geçmiş olsun cnm

Back