• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Lütfen yardım! Annem ilk Kemoterapisini aldı

kızlar kemoterapi bitti.
evet bittiiiii. sonunda allahıma şükürler olsunki bitti.:Saruboceq:
2gün sonra ışın için kontrole gidecek ve 16 kasımda ışın tedavisine başlanacak.
veee 2011 e hayırlısıyla sağlıklı bişekilde girecek inş. 29 aralıkta ışın bitiyorkaydirigubbakcemile2
bugünleride görmek nasip oldu. okadar mutluyuzki..
allahım herkese sağlıklı ömür versin. sağlık gibisi yok..

canım bak sana ne demiştim. gün gelecek bu bütün üzüntülerin geride kalcak demiştim. hayırlısıyla bu günleri gördün daha güzel günleride göreceksin. asla ve asla umudunu kaybetme "eğer kendini yenilmiş görürsen yenilirsin" bu iki söz gerçekten hayatı anlatıyor canım benim..

evet canım. bugün 3. ışınıda aldı. geriye 27 tane kaldı.
çok yoruluyo yolda gidip gelirken.şimdilik tek sorun bu.
gelince bütün gün uyuyo.

nisanyağmuru merhaba. öncelikle cok cok gecmiş olsun.Allahım acil şifalar versin inşallah. yazdıklarını bastan sona okudum. o kadar faydalı birşey yapmışsınki anlatamam. tüm kemoterapi göreceklere bir ışık tutmuşsun tesekkur ederim. Aynı problem benim annemde de var. 15 gün önce ameliyat oldu. çok şükür ki evre 1 yani cok basıymış. göğsünü almadılar. 2 gün önce ilk kemoterapisini aldı. ilk gün gözünü açamadı bulantıdan. bugün 3. gün biraz daha iyi. az az yemeye başladı. senin yedirdiklerini bende deniyorum. ezilmiş krakerli muz falan :) çok şükür bugün baya yedi sayılır. kemoterapi 4 kür alıcak. arkasından radyoterapi. yaz bana sık sık olur mu. cok yardımın dokundu saol. anneciğine de cok selam söyle. afferim ona aslanlar gibi atlatmış 8 kürü. bunu da atlatacak. zemuszemus

sidelya çok geçmiş olsun canım. gözlerim doldu okurken.
ilk günleri hatırladım birden. ne durumda oldğnu anlayabiliyorum.
öncelikle sabır ve annene moral verecek güç hep olmalı. hep gülmelisin.
yaptığı herşeyi normalmiş gibi gülümseyerek karşıla. bak mesela kemoterapi sırasında annenin üzerinde ilaçtan dolayı bi koku olacaktır.
duymama rağmen ben duymuyorum. sana kokuyodur dedim ben hep. kardşm duyuyorum dedi bi kaç kez.
ben onuda uyardım. kimse koku duymadı bizim evde. duysaydık,annem yanımızda rahat duramayacaktı.
kndni kasacak üzülecekti.uzak duracak sarılmayacaktı bize.
eğer sizdede olursa duymayın kokuyu.. kndni kötü hissetmesin.
çok şimdilik iyi annem. ışın 23 gün kaldı. 23 kez daha aldımı bitecek.
ah nasıl bitecek derken. şimdi ışını bitirmek üzreyiz. annende bigün herşeyi atlatacak.
saçları döküldüğünde sakın öcü görmüş gibi bakmayın. ben tek tek ellerimle topladım attım annemin saçlarını.
annem dehşetle bakarken,yüzümde hep gülümseme vardı. normal gibi.sora oda alıştı.
ve şimdi saçsız bahçeye bile çıkıyo. inan sadece sabır ve moral.
kan yapıcı şeyler yedirmeye çalış bak.şerbet içecekse şeker pekmezle yap o şerbeti.inan tahlillerde çok farkediyo.
son 2 terapide anneme üzüm çekirdeği satın alık biz baharatçıdan. oda çok iyi geldi.
önemli olan vücüt direnci ve kan değerlerinin yüksek olması.
yardımcı olabileceğim bi konu olursa ben burdayım canım. özeldende msj yazabilirsin.
tekrar çok geçmiş olsun..

canım cok tesekkur ederim önerilerin için. ben malesef annemden uzaktayım. iş ve evlilik nedeniyle baska bir sehirdeyim. kemoterapi 21 güne bir olacağı için o günlerde yanında olacağım inşallah. ilk kemoterapiden sonra saçlarını gidip kısacık kestirdik. dökülürken cok üzülmesin diye. çünkü çok güzel saçları var anneciğimin. yine olacak biliyorum ama döküleceği günün stresi çok büyük içimde. annemin saçlarını ellerimle topladım demişsin. çok duygulandım. çok zor. ben onun saçlarını okşarken saçının bir teline kıyamasken onlar tutam tutam dökülecek.bu da beni mahfediyor. canım annenin de meme koruyucumuydu. evresi kaçtı. grade derecesini falan biliyor musun. annem bir de ek olarak 5 yıl hormon tedavisi görecek. sıkıntılı bir dönem ama gecicek canım. Allahım o güzel meleklerimizi bize bağışlasın

anladım canım.uzak kalmak çok daha zor.
ben işe zor geliyordum.aklım hep annemdeydi.
annemin göğsü alınmadı.sadece kitle alındı. peki bu dönemde annenin yanında duracak birisi varmı.
kim bakacak ona.

amin.allahım bize bağışlasın onları..

canım babamla beraberler. kemoterapinin ilk 4 günü zor geçiyor. şimdi çok iyi çok şükür. ikinciyi alırken gideceğim yine. yemesi bugünlerde cok düzeldi. kendine bakabiliyor

anladım cnm. annem ilk 4 terapide ilk 10gün içine hmen ayaklanıp herişini yapabiliyordu.
ancak son 4terapide kolay ayağa kalkamadı.hep tansiyonu sıfırlandı. oyüzden kardşm ünive yerleşene kadar kardşm başındaydı.
sorada anneannem geldi. ve o günleri atlattık çok şükür. şimdi yalnız durabiliyor.
zaten 5te kalkıp gidiyolar,öğlene geliyolar ışından ve akşama kadar uyuyo biz gelene kadar.

Ben de katıldım aranıza :(( Annem meme kanseri. Bilmiyorum nolacak, erken teşhis değil çünkü. Karaciğerinde de minik bir tümör bulmuşlar .Tek tesellim karaciğer fonksiyonlarını bozacak büyüklükte değil. Önce kemo, sonra ameliyat, sonra yine kemo sanırım. Tedavi gidişata göre şekilleneceği için süreçin detayları kesin belli değil henüz.Umarım bir gün biz de sizler gibi son kemoterapiye yaklaşmış oluruz. Kardeşim daha çok küçük, annem daha çok genç. Allah gençliğine ve çocuğuna acır inşallah mafoldumben

cnmya kıyamam sana.
allah tez zmnda sağlığına kavuştursun.sizlere bağılasın anneni.
ihtiyacınız olan tek şey sabır ve moral. sakın bunları kaybetmeyin.

aynı dertten bizde de var. annemde. ameliyat olacak ama sonraki tedavi meçhul, kemo mu olur radyoterapi mi bilmiyoruz mafoldumben

ilk sayfada ısırgan otu kaynatın mide bulantısına iyi gelir gibi bir yazı okudum. Duyduğuma göre kanser hastalarına ısırgan verilmemeliymiş, çünkü hücrelerin daha hızlı üremelerine sebep oluyormuş. aman dikkat

Back