Evlenen gençler, anne babaya saygı ile kendilerini yaşayabilmek arasında sıkışarak, bunalabilmektedir. Gençler, aile büyüklerinin itaat ve saygı konusunda bitmek bilmez isteklerini doyurmakta zorlanırlar. Bazı aile büyükleri, saygı konusunu, gençlerin üstünde psikolojik baskı aracı olarak kullanabilmektedir. Din ve milli değerler bile böyle bir konu için araç olarak kullanılabilmektedir.
Çiftler bir süre sonra 3. şahıslarla aralarına duygusal mesafe koyup kendilerini bu kişilerden soyutlayabilmektedir.
Konuyu okuyamadım bile neden bu kadar büyük harfle yazdınız
cok uzun süredir görüşmeyen iki ahbap muhabbet etmekteydi..
biri diğerine sordu:
senin oğlan evlenmişti.nasıl gelinle mutlularmı?
adam cevap verir:
sorma arkadasım oğlum mahvoldu. nasıl bir geline düştü sorma cok üzülüyoruz. gelin elini sıcak sudan soğuk suya sokmaz.. herişi oglan yapar evişlerine yardım eder. yorgun argın işten gelir, gelin yemek yapmamıstır alır dısarı götürür karısı yorulmasın diye bişey demez , sabahları kalkar kahvaltıyı hazırlar.. ahh ah sorma cok kötü oglanın hali..
senin kız da yeni evlenmişti dimi o nasıl??
adam cevap verir :
kız cok mutlu allaha sükür. damat cok iyi cok anlayıslı..kızımın elini sıcak sudan soguk suya sokturmaz.evde her işe yardım eder.. kızımı hiç yormaz .alır aksamları dısarı yemege götürür sağolsun. sabahları kızıma kahvaltı hazırlar. maşallah kızım cok mutlu..
aklıma bu hikaye geldi arkadaslar..
Fazlası var,eksiği yok aynısını yaşıyorum:roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?