Ben size de 4 yaşındaki çocuğa da empati yapıyorum ve sosyal hizmetlere verin diyorum. Özel eğitim görmesi gereken bir çocuk ve daha neyin ne olduğunu bile bilmiyor. Hep 4 yaşında kalmayacak. En azından eğitimi sağlığı vs garanti altında olur. Zaten teknik olarak şu an kardeşinizle ilgili bir karar veremezsiniz. Yanıma alırım götürürüm diyemezsiniz. Yalnız benim anlamadığım en küçük kardeşiniz doğar doğmaz kuruma verilmiş. 4 yaşındakini niye almadılar? Yani belli ki anne uyuşturucu bağımlısı bakamayacak, diğer bebeği de almaları gerekirdi.
Evlenme konusuna gelince ben mutlu olacağınızı düşünmüyorum. Sevgiliniz bu ana kadar yanınızda olmuş ama tek bir hedefi var, evlenmek. Evlendikten sonra olanlar hep gözüne batacak. Onu yaptık bunu yaptık yeter diyecek. Çocukla ilgili hiç bir sorumluluk almak istemeyecek. Siz kendisini haklı görüyorsunuz ama değil, bu çocuk kardeşiniz değil sizin de olabilirdi. Çocuğu getiremezsin ver devlete diyen adama asla güvenmeyin. Seven ve merhamet sahibi insan sevdiğini olduğu gibi kabullenir. Diyelim ki evlendiniz ve kardeşiniz o evde o anneyle kaldı. Durumunuzu sizden iyi bilen sevgiliniz bir çocuğu bu halde bırakıp rahat rahat uyuyacak mı? Kendi çocuğunu terk eden babalık yapmayan nafaka vermemek için kırk takla atan adamları okuyoruz burada her gün.
Çocukluk genç kızlık nedir bilememişsiniz, düzenli okulunuz eğitim hayatınız olmamış. Tek çarenin evlenmek olduğunu düşünüyorsunuz ama değil. Hem çalışıp hem dışarıdan okuyabilirsiniz veya bir meslek edinirsiniz. Yok evlenicem diyorsanız da erteleyin. Dayınız bir adım atmış sizin adınıza şikayet etmiş yok ben değildim demişsiniz. Kime iyilik yaptınız böyle, kendinize mi kardeşinize mi? Derhal tekrar şikayet edin ve gereken yapılsın. Yalnız bunu çocuğa yavaş yavaş anlatmaya başlayın ki bir günde şok olmasın. Kurumda vardır muhtemelen böyle geçiş için pedagog.
Sakın aldırma günah, cana kıyma, o da bir can öldürmeye hakkın yok, o Allahın mucizesi diyenler böyle yavruları alıp baksa sorun kalmaz aslında. Ama burada iki satır yazılıyor, maddi manevi bakamam diyen kadınlar linçleniyor sonra da normal hayatlara devam ediliyor ve gece rahat rahat uyunuyor. Çocuk ölmüş mü kalmış mı, aç mı istismar mı ediliyor, bu konuda olduğu gibi eve giren çıkan erkek belli değil mi bunlar önemli değil. Yeter ki kürtaj olunmasın günaha girilmesin. Doğsun da aç susuz sevgisiz kalsın orası günah değil. Anne var ama anne değil, baba nüfusta yazan adam değil, belki de babası belli bile değil, içinde bulunduğu ortam nedeniyle konuşma geriliği yaşayan bir çocuk. Belki de kaşla göz arası istismara uğradı farkedilmedi.
Siz bu çocuğa ablası olma dışında yardım edemezsiniz. Evlenip yanınıza alsanız bile hep sorun hep problem yaşanacak. Bu sefer de eşim dediğiniz adam sığdırmayacak çocuğu eve. Bir an önce konuşma terapisine başlansın, yaşıtlarıyla arası kapansın. Sık sık gidip kurumda ziyaret edin. Belki kendi ayaklarınız üzerinde durmaya başlayınca, düzenli gelir sahibi olunca yanınıza alabilirsiniz. Devlet maaş bağlıyor galiba.