• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lütfen dikkatle okuyun özellikle ıpl yaptıracaklar

özelden mesaj atamıyorum maalesef:( Yok cihazın lazer olduğuna eminim. Ama ne kadar etkili onu bilemiyorum işte. Zaten gittiğim merkez bulunduğum yerde lazer yapan tek yer. Diğerleri güzellik merkezi, işlemden memnunum ama dediğim gibi kalanlar oluyor. Üst bacağı ısrarlarıma rağmen almadı, görmez diyerek, ama denize girerken ağda yapmak zorunda kalıyorum sinirime dokunuyor. Bunu alacak bir cihaz yok mu acaba Samsun' da filan bildiğiniz?

özelden mesaj atamıyorum maalesef:( Yok cihazın lazer olduğuna eminim. Ama ne kadar etkili onu bilemiyorum işte. Zaten gittiğim merkez bulunduğum yerde lazer yapan tek yer. Diğerleri güzellik merkezi, işlemden memnunum ama dediğim gibi kalanlar oluyor. Üst bacağı ısrarlarıma rağmen almadı, görmez diyerek, ama denize girerken ağda yapmak zorunda kalıyorum sinirime dokunuyor. Bunu alacak bir cihaz yok mu acaba Samsun' da filan bildiğiniz?
sanırım size alexandrıte lazer cihazı uygulanıyor ,bu cihazla zayıf tüylere atış yapmamaları çok doğru,bu tip tüylerde sonuç alamayacağınız gibi extra artışta olabiliyor,yazıkki bu tüyleri gören bir teknoloji tam anlamı ile yok,nd/yag veya diot küçük bir bölgede denenip sonuca göre hareket edilebilir,samsundaki klinikleri arayıp bu cihazları sorgulayabilirsiniz...

en azından bir doktor muhattabınız var dolayısı ile doğru yerdesiniz!!!size bu mevsimde uygun olan lazer nd/yag lazer ,ıpl cihazı cilde temas eder ve jel sürülür flaş patlaması gibi ses duyarsınız ve herhangi bir renk ihtiva etmez,alex ve ndayag noktasal kırmızı ışık ihtiva eder cilde yaklaşık 1 karış yukardan atılır, size sanırım son seansınızda alex yapıldı o nedenle lekelenmeler var bence doktorunuzla görüşüp kayıtlardan hangi seansta hangi cihaz uygulanmış bir bakın ve bizimle paylaşın,biz bu konuda tecrubelerimize dayanarak çok fazla cihaz değişikliği taraftarı değiliz,ayrıca yüz üst kol ve üst bacak için alex uygun değil nd/yag tercih ediniz

yüz için neden alex uygun değil

bende 5 senedir ıpl yaptırıyorum..
ablam annem ben başlamıştık 5 sene önce 6000 tl para verdik ama sonuç hiç..annemin bitmedi,ablamın bacaklarını yaktıkları için o bıraktı ben genital kol altı bacak kol yüz için gitmiştim.yüzümde sadece favorileri bitirdi oda simsiyah saç olduğundan sanırım.ama yanak altlarımda siyah uzun kalın tüyler çıkmaya başladı.çok moralim bozuldu.iğneliyle toparlayalım diyorlar ama iğnelide düzgün yapılmadığında rezil ediyor insanı heleki yüz bölgesinde çok kötü olur.bikaç seans içerisinde gitmicem artık..hiç güvenim yok ve bitcenede inanmıyorum..
PİŞMANIM!!

bende 5 senedir ıpl yaptırıyorum..
ablam annem ben başlamıştık 5 sene önce 6000 tl para verdik ama sonuç hiç..annemin bitmedi,ablamın bacaklarını yaktıkları için o bıraktı ben genital kol altı bacak kol yüz için gitmiştim.yüzümde sadece favorileri bitirdi oda simsiyah saç olduğundan sanırım.ama yanak altlarımda siyah uzun kalın tüyler çıkmaya başladı.çok moralim bozuldu.iğneliyle toparlayalım diyorlar ama iğnelide düzgün yapılmadığında rezil ediyor insanı heleki yüz bölgesinde çok kötü olur.bikaç seans içerisinde gitmicem artık..hiç güvenim yok ve bitcenede inanmıyorum..
PİŞMANIM!!
IPL ise devam etmenize gerek yok sonuç değişmeyecek malesef,size önerim bir poliklinik yada hastanede nd/yag yada diot ile çözüm aramanız olabilir!en azından bir noktaya denenir sonuca göre diğer yüz bölgeniz taranabilir...

Risalebal ama dikkatli okursanız yasaklananlar arasında degil yapılabilir işler arasında yer alıyor bunlar

Dikkat, yeni çıkan kanun Güzellik salonlarında hem IPL hem de lazeri yasaklıyor, bunlar kapanacağından buralara peşin ödeme yapmayın. Aşağıdaki yazıyı ciddi bir forumdan aldım.
25 Temmuz 2010 tarih ve 27652 no lu Resmi Gazetede yayinlanan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 12.2. maddesi salonlarda yapilabilecek islemleri siralarken:
12.2- Epilasyon/depilasyon biriminde:
a. Lazer ve foto epilasyon uygulamaları dışındaki yöntemlerle epilasyon ve depilasyon işlemleri.
b. Ağda uygulaması.
diye aciklayarak lazer ve fotoepilasyonun Guzellik Salonlarinda yasak oldugunu cok acik olarak ortaya koymustur.

arkadaslar IPL teknolojisi iyidir en eski epilasyon teknolojilerindendir, Turkiye'de yillar once sadece IPL vardi sonra digerleri geldi ancak suan ulkemize Italyan, Alman, Fransiz diye sokulan UZAKDOGU cihazlarinin vasatligindan sonuc vermeyisinden oturu adi kotuye cikmistir, bitene kadar 900 TL lere kadar dusmustur bu is, halbuki ilk ciktiginda seansi 400 dolar civarindaydi cok iyi hatirliyorum. O yuzden sececeginiz merkez kaliteli olsun cihazi arastirin internette eger uretici firmanin web sitesine ulasabildiginiz bir cihaz ise girin derim ancak bir web sitesi bile yoksa ortada UZAK DURUN, uzakdogu cihazlarindan SAKININ!

Merhaba drbeauty,

Size özel mesaj atmaya çalıştım fakat posta kutunuz dolu olduğu için ulaşmadı size.
Buradan link kısmını sansürleyerek yazdıklarımı kopyalıyorum.

Merhaba...
Az önce lazer epilasyon ile ilgili bir yazınıza denk geldim.
Bende 1 yıldır epilasyona gidiyorum.
Topikte web adresi vermem yasak olduğu için özel mesajla ulaşmayı tercih ettim.
(google'da dermo cli.... yazdığınızda çıkan site)
Gittiğim yerin sitesi bu, ipl kullanılıyor.
Yazınızı okuduğum zaman aklımda bir sürü soru işareti kaldı.
Demek ki benim de tüylerim bitmeyecek, vaktim boldu çok şükür ona acımam da giden paraya cidden acırım :)

Merhaba drbeauty,

Size özel mesaj atmaya çalıştım fakat posta kutunuz dolu olduğu için ulaşmadı size.
Buradan link kısmını sansürleyerek yazdıklarımı kopyalıyorum.

Merhaba...
Az önce lazer epilasyon ile ilgili bir yazınıza denk geldim.
Bende 1 yıldır epilasyona gidiyorum.
Topikte web adresi vermem yasak olduğu için özel mesajla ulaşmayı tercih ettim.
(google'da dermo cli.... yazdığınızda çıkan site)
Gittiğim yerin sitesi bu, ipl kullanılıyor.
Yazınızı okuduğum zaman aklımda bir sürü soru işareti kaldı.
Demek ki benim de tüylerim bitmeyecek, vaktim boldu çok şükür ona acımam da giden paraya cidden acırım :)
[/malesef gittiğiniz yerin web sitesinde bahsedilen cihazda bir IPL türevi ve işlem yaptırmayı bıraktığınızdan 3 -4 ay sonra herşey eswkiye dönecek,ayrıca şirket profilinde güzellik kuruluşu yazıyorki buda lazer ve IPL kullanım yetkilerinin olmadığını gösteriyor yani muayenehane,poliklinik yada tıp merkezi değil! bence gidip görüşün ve sağlık bakanlığı uygunluk belgelerini görmek istediğinizi belirtin zaten gösteremeyeceklerdir o durumdada paranızı talep edin yada alo 184 sağlık bakanlığı hattına ihbarda bulunun

arkadaslar IPL teknolojisi iyidir en eski epilasyon teknolojilerindendir, Turkiye'de yillar once sadece IPL vardi sonra digerleri geldi ancak suan ulkemize Italyan, Alman, Fransiz diye sokulan UZAKDOGU cihazlarinin vasatligindan sonuc vermeyisinden oturu adi kotuye cikmistir, bitene kadar 900 TL lere kadar dusmustur bu is, halbuki ilk ciktiginda seansi 400 dolar civarindaydi cok iyi hatirliyorum. O yuzden sececeginiz merkez kaliteli olsun cihazi arastirin internette eger uretici firmanin web sitesine ulasabildiginiz bir cihaz ise girin derim ancak bir web sitesi bile yoksa ortada UZAK DURUN, uzakdogu cihazlarindan SAKININ!
IPL teknolojisi bir lazer değildir ve kalıcılığı yoktur ayrıca en eski lazer RUBBY lazerdir sonrasında alexandrıte ardından diot ve nd/yag lazer kullanıma sunulmuştur,IPL yani fotoepilasyon ikiminli yıllarda gündeme gelmiş ancak kalıcı etkisi olmadığı için epilasyon anlamında artık terk edilmiş bir yöntemdir.

ya moralim bozuldu şimdi.yeni basladım ve ıpl ye ve bastan odenıyo 10 seansın parası.alexsandır yaptırıyodum ama seans parası cok ve 10 seans oldu tam bitmedi.buna basladım

ya moralim bozuldu şimdi.yeni basladım ve ıpl ye ve bastan odenıyo 10 seansın parası.alexsandır yaptırıyodum ama seans parası cok ve 10 seans oldu tam bitmedi.buna basladım
lütfen yolun başında vazgeçin ve paranızı geri alın gittiğiniz yer muayenehane yada poliklinik değilse uygunluk belgeleri yani yetkileri yoktur bu durumun üzerinde durun ve paranızı bu nedenlerden dolayı talep ettiğinizi aksi taktirde haklarında sağlık bakanlığına ve savcılığa sahte hekimlik ve dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunacağınızı söyleyin,bu arada umarım elinizde ödediğiniz parayı ve lazer işlemi için ödeme yaptığınızı belgeleyecek bir sözleşme fatura yada fiş vardır.ben son 2 yılda çok fazla bu dolandırıcılıkla karşılaşıyorum

kızlar alexandra lazer epilsyonla genital ve bikini bölgeme lazer yaptırdım, 2.seans sonunda kontrol için gittim. kontrol sonrasında bikini bölgemde 7 tane fındık tanesi kadar morluk oluştu, bayramda tatile gidicem 1 hafta bile kalmadı ve bu görüntüden çok rahatsızım :(((
nişantaşı epiline da yaptırdım ve yetkilileri aradığımda izlerin ne zaman geçeceği belli olmaz,güneşe çıkmayın( bikini bölgesi ve güneşe çıkmayın gerçekten komik yani) zaten lazere başlamadan önce sözleşme imzalıyosunuz!!!!!! ve onda zaten yazıyo gibi yuvarlak cevaplar vermekteler...
benim gibi lazer sonrası vücudunda morluk ya da iz olan var mı, ya da nası geçer, ne kadar sürede?? yardım lütfen

kızlar alexandra lazer epilsyonla genital ve bikini bölgeme lazer yaptırdım, 2.seans sonunda kontrol için gittim. kontrol sonrasında bikini bölgemde 7 tane fındık tanesi kadar morluk oluştu, bayramda tatile gidicem 1 hafta bile kalmadı ve bu görüntüden çok rahatsızım :(((
nişantaşı epiline da yaptırdım ve yetkilileri aradığımda izlerin ne zaman geçeceği belli olmaz,güneşe çıkmayın( bikini bölgesi ve güneşe çıkmayın gerçekten komik yani) zaten lazere başlamadan önce sözleşme imzalıyosunuz!!!!!! ve onda zaten yazıyo gibi yuvarlak cevaplar vermekteler...
benim gibi lazer sonrası vücudunda morluk ya da iz olan var mı, ya da nası geçer, ne kadar sürede?? yardım lütfen
sağlıkta ve tedavide sözleşme olmaz!!! bu da çok komik ,sanırım yanlış doz ve olası yanıklar gerçekleşmiş bence bir hekime muayene olun umarım yüzeysel bir yanıktır ,alexandrıte yanıkları daha derin ve iz bırakan yanıklarda olabilmekte bu nedenle gittiğiniz kliniğin doktoru ile görüşün zaten doktorları yoksa yani burası bir poliklinik yada hastane değilse zaten yetkisiz bir yerdir dolayısı ile kanunen size yapılan işlem dolandırıcılık ve insan sağlığını tehdit suçuna girer...

drbeauty06 ilgin çok tşk. dediğin gibi kontrol olduğu için önemsenmeden baştansavma,dediğin gibi yanlış dozdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum bende. görüştüğüm kişi epiline nın demotoloğuydu zaten ne yapabilirim diyorum bir şey yapmayın, güneşe çıkmayın, bir şey sürmeyin, ne zaman geçeceği belli olmaz gibi şeyler söyledi... en iyisi dediğin gibi bir cildiyeciye muayene olmak sanırım.. ve izler gerçekten çok kötü görünmeyen bir yerde olsa yine bu kadar üzülmezdim ama bikini bölgemde mor mor 7 tane fındık tanesi kadar iz.... peki izlerim geçmezse ne gibi bir yola başvurmalıyım yaptırdığım yer hakkında?

mrb.ben lazer epilaslon konusunda forumda yazdıklarınızı okudum anlyadığım kadarıyla bu konuda gerçekten bilgili ve uzmansınız.werdiğiniz bilgiler we uyarılarınız için çok teşekkürler bu arada.lazer epilasyon merkezinde çalıştığınızı tahmin ettim.yanlış tahmin etmiş te olabilirim.eğer çalışıyorsanız merkezin ismini werirseniz çok sewinirim çünkü bende yaptırmayı düşünüyorum.güwenilir biryerde yaptırmak isterim..özelden msj atmak istedm ama yeterli sayıda msjm olmadığı içn gnderemedm.özeldende cwp werebilirsiniz..

mrb.ben lazer epilaslon konusunda forumda yazdıklarınızı okudum anlyadığım kadarıyla bu konuda gerçekten bilgili ve uzmansınız.werdiğiniz bilgiler we uyarılarınız için çok teşekkürler bu arada.lazer epilasyon merkezinde çalıştığınızı tahmin ettim.yanlış tahmin etmiş te olabilirim.eğer çalışıyorsanız merkezin ismini werirseniz çok sewinirim çünkü bende yaptırmayı düşünüyorum.güwenilir biryerde yaptırmak isterim..özelden msj atmak istedm ama yeterli sayıda msjm olmadığı içn gnderemedm.özeldende cwp werebilirsiniz..
olumlu sözlerinize bende teşekkür ederim,bu forumda belli bir kaygı taşımadan elimden geldiğince doğrularımı anlatmaya ve soruları cevaplamaya çalışıyorum,şuan sadece kamuda görev yapıyorum ancak bulunduğunuz şehri belirtirseniz bazı cihaz önerilerim olabilir...

drbeauty06 ilgin çok tşk. dediğin gibi kontrol olduğu için önemsenmeden baştansavma,dediğin gibi yanlış dozdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum bende. görüştüğüm kişi epiline nın demotoloğuydu zaten ne yapabilirim diyorum bir şey yapmayın, güneşe çıkmayın, bir şey sürmeyin, ne zaman geçeceği belli olmaz gibi şeyler söyledi... en iyisi dediğin gibi bir cildiyeciye muayene olmak sanırım.. ve izler gerçekten çok kötü görünmeyen bir yerde olsa yine bu kadar üzülmezdim ama bikini bölgemde mor mor 7 tane fındık tanesi kadar iz.... peki izlerim geçmezse ne gibi bir yola başvurmalıyım yaptırdığım yer hakkında?
öncelikle 20 gün kadar bekleyin ve sonrasında kese yaparak lekede azalma olup olmadığını değerlendirin eğer yanık epidermis dediğimiz üst katmanda ise alttan gelen cilt bu problemi yok edecektir ancak sorun devam ediyorsa işletmenin doktoru ile görüşüp bu konuda ne yapacaklarını sorun ,tabii herzaman ayrı bir hastaneye gidip teşhisi belgeleyip ileride olası hukuki süreç için hazırlıklı olmanızda işin bir başka yanı!
yinede ben bu sorunun epidermisle sınırlı olduğunu ve kısa zamanda iyileşmenin başlayacağını ve iz bırakmayacağını düşünüyorum ,gördüğüm pek çok yanık bu kategoride yeralıyordu ve iyileşme tamdı!

Back