• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lütfen dikkatle okuyun özellikle ıpl yaptıracaklar

drbeauty06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
371
22
0
Ankara
arkadaşlar forumda çeşitli fırsatlarda ısrarla belirtiyorum IPL yani FOTOEPİLASYON bir lazer değildir,kalıcılığı yoktur,piyasada 1000 tl kampanya olarak reklam veren yerler bu cihazı kullanır,seans yapıldığı sürece kıllar yüzeyede yandığından ağdada olduğu gibi çıkmaz ancak 3-4 ay ara verince hepsi geri gelir,bu ticarethaneler (ticarethane diyorum çünkü başında hekim bulunan hiç bir sağlık birimi bu cihazla kalıcı epilasyon yaptığını iddea etmez) bu nedenle sürekli size seans uygularki geri çıktığı anlaşılmasın ,sonundada ya kapatır yada devrederler sizde mağdur olursunuz!
son olarak işlem sırasında jel uygulanan ve kibrit kutusunun yan tarafı büyüklüğünde bir camın cildinize teması ve sonrası flaş patlaması şeklinde olan cihazlar IPL cihazlarıdır ve lazer değildir,lazer teknolojileri Nd/YAG,Alexandrıte ve Diottur bunlarında Fotona,epicare,cutera,apogee,candela gibi markaları vardır,
lazer işlemi sadece poliklinik,tıp merkezi,muayenehane ve hastanelerde yapılabilir ve doktor kontrolünde olmalıdır,bunun dışındaki yerler ruhsatsızdır ve problemle karşılaştığınızda mağdur olursunuz!
Gittiğiniz yerde mutlaka göz ucuylada olsa ruhsata,doktor çalışma belgesine bakın....
Yine hiç bir sağlık kuruluşu reklam veremez kampanya yapamaz sadece adres ve telefon bilgilerini verebilirler bu tip reklam yapan işletmelere aldanmayınız, bu işi iyi yapan hiç bir kliniğin reklama zaten ihtiyacı yoktur,randevuları kendi portföyleriyle doludur...

bilgilendirme için çok teşekkürler
alexandrite lazer kullandıklarını söylemişlerdi
koltuk altıma başladım bir seans gittim
ama yapılan işlem aynı tarif ettiğiniz şekilde

bilgilendirme için çok teşekkürler
alexandrite lazer kullandıklarını söylemişlerdi
koltuk altıma başladım bir seans gittim
ama yapılan işlem aynı tarif ettiğiniz şekilde

dediğim gibi bu tip firmalar hertürlü yalanı söyleyebilen ticarethaneler...
gerçek lazer ışığı noktasaldır,yaklaşık bir karış yukardan atılır ve kırmızı renklidir

bilgilendirme için teşekkürler.

benim gittiğim merkezin başında bir doktor var ve seanslara başlamadan önce her türlü olasılık konusunda beni uyardı. onu çok seviyorum olumunekankayizsmile

arkadaşlar 2007 yılına kadar IPL teknolojilerini ülkemizde pek çok kliniğe sattılar imkanları iyi olanlar bu teknolojiden kurtulup gerçek lazere geçti diğerleri malesef yatırımın parasını çıkartmanın derdinde;ne yazıkki bu cihazın kalıcı epilasyon sağlamadığı 2007 de anlaşıldı,ben 7 yıldır tüm cihazlarla çalışma imkanı buldum ve gelinen noktada nd/yag öncelikli önerim olmassa alexandrıte bu teknolojilerdede fotona,epicare,candela,cutera,apogee markaları ön plana çıkmakta bu markaları google da taratırsanız dünyanın tercihlerininde aşağı yukarı bu olduğunu göreceksiniz, .................... adesinden referanslar bölümünü açın ve fotonayı tıklayın ülkemizdede önemli hastanelerin bu cihazı kullandığını göreceksiniz,yine diğer bahsettiğim markalarda çok tercih edilenlerden
ben bu güne kadar IPL ile kalıcı tedavi olmuş tek kişi görmedim,ilk bir yıl işlem sırasında sonuçları iyi gibi gören pek çok kişinin 3 ay aradan sonra yaşadığı hüsrana yüzlerce kez tanık oldum,eğer işleminiz IPL ile yapılıyorsa biran önce vazgeçin zararın nersinden dönseniz kardır...

slmlar..bende cilt dr u muayanehanesinde lazer yaptırıyorum.buğday tenliyim ama hormon bozukluğundan kaynaklanan siyah tüylerim var. yüz bölgesini inceledikten sonra ok yaparız dediler.ilk önce ıpl lazer yaptılar, kontrole gelmene gerek yok cildin hassas sürekli lazere maruz kalma gibisinden bişiler zırvaladı dr.neyse bir kısmı döküldü diğerleride tıpkı ağda ile alınmış gibi ay nı şekilde uzadı. diğer seans ta ıpl istemediğimi bunun lazer olmadığını aksi takdirde tedaviti keseceğimi belirttim. bu kez Nd/YAG lazer yaptılar. her ay gidiyorum.bu ay 4. seansım oldu.son seansta farklı br makine kullandılar.canım çok acıdı.buzlu bir sistemmiş.son lazerden 1 hafta sonra tatile gittim.50 fktrluk koruyucu kullanıyorum.ama yineden inanılmaz derecede cildimde yanma oldu.dudak üstünde kızarma ve kırmızı leke oluştu.şu anda bronzum leke varmış gbi görünmüyor. birde açık renkli tüylerim azaldı ama koyu renkli tüylerim azalmadı ve çok çabuk uzuyor.bu yazıyı okuyunca iyice gıcıklandım acaba bana hala ıpl mi yapıyorlar ne:bbo:

bu arada kuzenimde lazer yaptırdı.1 seans alex diğer seans Nd/YAG yapıyorlar.2.5 ayda bir yaptırıyor.tüyleri çok azaldı.2 aydan öncede tüy çıkmıyor.ay kendimi enayi gibi hissediyorum ben yaaa :(( kuzenime bronzlaşırsan lazere gelme iz kalır demişler bana da Nd/YAG cilt rengini görmez istersen bronz gel sorun olma dediler. kestane kebap acele cevap kaydirigubbakcemile4 sanırım ben bu dr u bi güzel haşlıcam:lepi:

bu arada kuzenimde lazer yaptırdı.1 seans alex diğer seans Nd/YAG yapıyorlar.2.5 ayda bir yaptırıyor.tüyleri çok azaldı.2 aydan öncede tüy çıkmıyor.ay kendimi enayi gibi hissediyorum ben yaaa :(( kuzenime bronzlaşırsan lazere gelme iz kalır demişler bana da Nd/YAG cilt rengini görmez istersen bronz gel sorun olma dediler. kestane kebap acele cevap kaydirigubbakcemile4 sanırım ben bu dr u bi güzel haşlıcam:lepi:
en azından bir doktor muhattabınız var dolayısı ile doğru yerdesiniz!!!size bu mevsimde uygun olan lazer nd/yag lazer ,ıpl cihazı cilde temas eder ve jel sürülür flaş patlaması gibi ses duyarsınız ve herhangi bir renk ihtiva etmez,alex ve ndayag noktasal kırmızı ışık ihtiva eder cilde yaklaşık 1 karış yukardan atılır, size sanırım son seansınızda alex yapıldı o nedenle lekelenmeler var bence doktorunuzla görüşüp kayıtlardan hangi seansta hangi cihaz uygulanmış bir bakın ve bizimle paylaşın,biz bu konuda tecrubelerimize dayanarak çok fazla cihaz değişikliği taraftarı değiliz,ayrıca yüz üst kol ve üst bacak için alex uygun değil nd/yag tercih ediniz

Benim gittiğim yerde jel kullanıyorlar, ama flaş patlaması şeklinde kırmızı bir ışık oluyor.Cihaz kocaman mutfak tüpü gibi birşeye bağlı. Bu da mı ipl acaba:(

Dikkat, yeni çıkan kanun Güzellik salonlarında hem IPL hem de lazeri yasaklıyor, bunlar kapanacağından buralara peşin ödeme yapmayın. Aşağıdaki yazıyı ciddi bir forumdan aldım.
25 Temmuz 2010 tarih ve 27652 no lu Resmi Gazetede yayinlanan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 12.2. maddesi salonlarda yapilabilecek islemleri siralarken:
12.2- Epilasyon/depilasyon biriminde:
a. Lazer ve foto epilasyon uygulamaları dışındaki yöntemlerle epilasyon ve depilasyon işlemleri.
b. Ağda uygulaması.
diye aciklayarak lazer ve fotoepilasyonun Guzellik Salonlarinda yasak oldugunu cok acik olarak ortaya koymustur.

dediğim gibi bu tip firmalar hertürlü yalanı söyleyebilen ticarethaneler...
gerçek lazer ışığı noktasaldır,yaklaşık bir karış yukardan atılır ve kırmızı renklidir

benimki tarif ettiğiniz şekilde ama ilk başladığımda alex demişti 3. seansta sordum gentle max dedi. Acaba aynı mı? yoksa bu farklı mı? Seansım yaklaştı cevap verebilirseniz sevinirim.

bir de bir sorum daha olacak. Ben gittiğimde bacak ve koltukaltını geniş uçlu bir aletle; genitali ise incecik uzun kalem gibi bir aletle yapıyor o soğutuculu daha az acı olsun diye. Genital bölgemde hep kalıyor beş on tane. Kontrol seansına gitsem dahi, söylediğim halde o bölge tam olarak temiz olmuyor. Bunun nedeni o aletin daha az etkili olması m ı :sm_confused:acaba?

bir de bir sorum daha olacak. Ben gittiğimde bacak ve koltukaltını geniş uçlu bir aletle; genitali ise incecik uzun kalem gibi bir aletle yapıyor o soğutuculu daha az acı olsun diye. Genital bölgemde hep kalıyor beş on tane. Kontrol seansına gitsem dahi, söylediğim halde o bölge tam olarak temiz olmuyor. Bunun nedeni o aletin daha az etkili olması m ı :sm_confused:acaba?

gittiğiniz klinikte işlemin yapıldığı cihazın marka ve modelini kendiniz okuyun bence,ayrıca özelden yer bilgilerini verirseniz araştırmaya çalışırım,unutmayın lazer ışığı cilde temas etmeden nokta şeklinde yukardan atılır

Back