Sorunum hayatımda mecburen var olan ve görüşmek zorunda olduğum bir kişi ile ilgili. Daha tanışmadan önce benim hakkımda söylediği bir laf yüzünden kendisine antipati duydum. Sonrasında da yaklaşık 2 senedir, hoşuma gitmeyen huyları nedeniyle sempati duyamıyorum. Davranışlarını yapmacık buluyorum. Mesela telefonda birisiyle canımlı cicimli konuşurken telefonu kapatınca tam tersini konuştuğunu görünce, benim arkamdan da öyle yaptığını düşünüyorum. Sürekli direktif vermesi, çok müdahaleci olması, gereksiz yere insanları aşağılayıcı konuşması, çok bilmiş olması vs. de cabası. Ayrıca da yaşanan başka sorunlar.. 2 senedir hepsi birikti birikti sanırım bardak taştı ki artık hiç bi hareketine, davranışına tahammül edemiyorum. Artık gerçekten sorun olan bişeyi mi sorun ediyorum yoksa bu birikmişlik nedeniyle mi herşeye gıcık oluyorum bilmiyorum ama her harekeri bana batıyo. Bu durum hayatımı ve huzurumu da olumsuz etkilemeye başladı. Psikoloğa gitmeyi de düşünüyorum ama bu durumun psikolojide bir karşılığı veya bir çözümü var mıdır önce size danışayım istedim.
Sorum şu ki tüm bunlara rağmen bir kişiye sempati duymanın, herşeyine gıcık olmamanın bir yolu var mıdır? Kendi kendime telkin etmeye çalışıyorum. Önemsiz diyorum, gül geç diyorum. Tamam diyorum, her şeye sil baştan başlayacağım. 2 gün iyi oluyo, sonra yine öyle bişey yapıyo ki en başa dönüyorum.
Bana yardım edebilir misiniz lütfen.