Lütfen cevap verin

Neslihan8905

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2022
6
-2
6
23
Merhaba arkadaşlar size bişey danışmak istiyorum bana görüçü geldi çoçugun fotografını pek begenmedim ama cevremdekiler bi konuşup şans vermemi istiyor sizce ne yapmalıyım?

Tamamda 20 yasinda meslegi var mi? Daha gozu acilmamis sigircik yavrusu. Egitim alan bir anne cocuguna daha verimli olur. Neden yasitlari gibi universite okuyup meslegini eline almasin. Koca bir yere kacmiyor. Altin bilezigini taksin eline. Yarin oburgun koca eline mi bakacak. Eskidendi o hem gecim zor simdi. Belki calismasi gerekecek. Asgari ucretle ev gecindirmek cok zor. Kiralar minimum 2000 tl. Onu gectim egitimli olmak harika birsey. Cocuguna cok verimli olur boyle bir anne.

Şu kadarını söyleyeyim. 22 yaşında evlendim, o zaman kendimi büyük sanıyordum. Şu an düşününce yaptığım her şey feci geliyor. Kesinlikle evlenme yaşı yükseltilmeli. O yaşlarda doğru seçim yapılması çok çok zor bence

Herkes bir olmadığı gibi herkesin evliliği de bir değildir kesinlikle etrafınızda gördüğünüz 23 örnek bunu doğrulamaz maalesef

Tabii ki söylediklerinizi çok haklısınız herkes eğitimini tamamlayıp mesleğini eline alıp maddi olarak da manevi olarak da kendini hazır hissedip öyle evlenmeli. Ama bu kişisel tercih tabii ki okumak istemeyenler de var

Konu sahibi evlenmek ISTEMIYOR.
ANASI ZORLA GORUCULERLE GORUSTURUYORMUŞ.
20lik kizcagiza degil onu evlilik diye zorlayan cahil anasina sallayin bence.
Evlenmek istiyorum dedi de biz mi görmedik acaba?
Kızın hayatını bilmeden, yazmadıkları üzerinden sanki yazmış gibi dalga geçilmesi hiç hoş olmamış.
20 yaşında ve profiline baktım eğitim lise diyor, ya sınavları kazanamadı veya kazandı ama ailesi okumasının önüne geçip evlenmesi için baskı yapıyor, daha öncede adaylar getirmişler hepsini reddetmiş, belli ki kızın evlenmeye niyeti yok.

Bazen sanki tüm insanlar bizim gibi ailelere, bizim gibi çevrelere sahipmiş gibi düşünüp bilmeden yargı dağıtıyoruz ya, bana bir gülme geliyor.

Herkes metropolde kültürlü ebeveynlerle yaşamıyor, toplumda hala kız çocuğunun kocaya gitmesi gerektiğini düşünen, kız çocuğuna kıymet vermeyen, kaşık düşmanı gören insanlar var ve bunların sayısı hiç de az değil.

Son düzenleme:
Konu sahibi senin de zaten çok gönüllü olmadığın hissediliyor. Çevren nasıldır nerede yaşıyorsun, kültürün nedir bilemem ama bence ailenle ciddi olarak konuş kendini geliştirmek istediğini, evliliğin sonraki aşama olduğunu söyle. Etrafında evliliği mutlu görünenler, veya mutlu arkadaşlarına özenme illaki oluyor ama eğer bir mesleğin yoksa mutlaka kendine bir alan belirle ve kendini geliştir. Özgürlüğün elinde olsun sonra SEN istediğin kişiyi seçersin. Bu tabiki görücü usulü de olabilir neden olmasın.

Herkes bir olmadığı gibi herkesin evliliği de bir değildir kesinlikle etrafınızda gördüğünüz 23 örnek bunu doğrulamaz maalesef
Çoğunlukta göründüğüm bu şekilde haklısınız. İstisnalar kaideyi bozar mı, tartışılır. Ama özellikle o yaşlardaki insanlara çok sorumluluk yüklenmediği aşikar. Bir ev, eşin sorumluluğu olursa çocuğun sorumluluğu bunlar gerçekten zor şeyler. 1900lerin 20 yaşı ile 2000lerin 20 yaşı da çok ayrı. Mesela anneannem 16da evlenmiş. Çocuk gelinmiş denemez o yıllara göre. Çünkü çocuklar 10 yaşından itibaren yoğun yükün sorumluluğun altına giriyormuş. Ama şimdi 16 yaşında biri evlenmek istese çok büyük tepki veririm.

Velhasılı siz istisnasınız ama konu sahibi istisna olur mu bilinmez.

Ben eğitimimi tamamladım üniversite mi bitirdim mesleğimi elime aldım ama okulun biter bitmez evlendim çalışma ihtiyacım yoktu eşimin maddi durumu yeterliydi o yüzden çalışmaya ihtiyaç duymadım farklı hobilere yöneldim. Okul varken keşke boş olsam şunu yapsam bunu yapsam dediğim her şeyi şu an yapıyorum. Elhamdülillah güzel bir evliliğim var Allah herkese nasip etsin tabii ki herkes için geçerli değil bu herkesin evliliğe güzel değildir eminim. Ben 23 yaşında evlendim vet her gün insan bir önceki gün için diyor ki keşke bugünkü aklım olsa evet 20 li yaş belki de küçük olabilir

23 yaş küçük değil ya hu ben de siz 20de evlendiniz sandım. Yok yok tamam siz istisna da değilsiniz

Kesinlikle katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…