- 22 Ocak 2012
- 14.598
- 62.710
Merhabalar, aradan yıllar da geçse hastalık devam ettiği için hala takipteyim.Merhaba aradan 5 yil gecmis sizin ama belki msjimi gorursunuz benim oglum su anda 2 yasinda ve sizin cocugunuzla ayni teshisi koydular siz nasil bir yol izlediniz hastalik hala devam ediyormu bana da bilgilerinizle yardimci olursaniz cok sevinirim ne yapacagimi sasirdim moralim sıfır iyi gunler
Hastalığın teşhisi için bahsettiğim gibi önce diğer hastalıkların testlerini yapıp onları elediler ve atak yaşadığı dönemde kortizon ilacı kullanıp vücudun verdiği tepkiye baktılar. Çocuk doktoru koydu tanıyı, genetik doktoru da tüm test sonuçlarını ve bulguları değerlendirip çocuk doktorunu onayladı. Hastalığı taşıdığı bu şekilde kesinleşti. Eğer detay isterseniz anlatabilirim.
Teşhis konulduktan sonra her atakta kortizon iğnesi kullandık (doktor icirebilecegimizi söylemişti). Kilosuna göre mg ayarlaması yapılıyor, 20 mg ile başladık. İlk zamanlar ilaçtan sonra atakların arası sıklaştı, ayda bir olurken 2 ayda 3 kez falan oldu ve hepsinde tek doz iğne kullandık. Sonra ara açılmaya başladı. Bazen birkaç ay hiç atak yasamadigimiz zamanlar oldu. Hastalık süresince bu uygulama haricinde hiçbir şey yapamadık. Ateş düşürücü falan kullanmadık.
İnsan bu kadar kortizon kullanınca korkuyor, çok fazla doktora danıştım, kar zarar ilişkisine bakmalıyız, ateşten havale geçirmesi çok daha tehlikeli, bu dozda ve aralikta kortizon kullanımı daha masum dedi.
Pandemi başlayınca kortizon kullanmadık çünkü bağışıklığı baskiliyor. Yaşı büyüdükçe rahatsızlığı azaldı, 10 yaş olmak üzere. Sanırım dedikleri gibi gececek yakında. Başka sorunuz varsa cevaplarım.