- 16 Kasım 2021
- 245
- 80
- 33
-
- Konu Sahibi Melekkmelek
Demisti dersiniz hiç birsey çıkmayacak.24+1 haftalık hamileyim bugüne kadar 2li testimde temiz çıktı doktor o yüzden 3lü 4lü gerek görmedi detaylı ultrosona girdim 15 gün önce onda da gayet iyiydi ense kalınlığı falan normal dendi salı perinatolojiye gittim doktor her şey iyi ense kalınlığı 7 dedi onun dışında burnu falan hep normal bir şey çıkmaz bence ama amniyosentez yapalım bence dedi ve ben korkudan yaptırdım. 15 gün sonuç bekleyeceğim şimdi qma dayanamıyorum zaman geçmedi bana hiç. Devlete gitmiştim ben sizce özelde bir detaylı ultrasona tekrar gitsem mi ense kalınlığına baksalar mı siz ne yapardınız ne uyku var ne başka bir şey iyi değilimhiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi nolur bir akıl verin dua edin bebeğim için tek istediğim bebeğim sağlıkla gelsin dünyaya.
Ense kalınlığı sınırın bir tık üstü ama bunu dedi sonuçta o yüzden amniyosentez yaptırdımSakın olun lütfen doktor bie şey dememiş ayrıca amniyosentez yaptırmıştır zaten o %100 doğru sonuç verir içinizi ferah tuttun inş sonucunun temiz gelir
Özellikle sordum ense dışında bir şey var mı diye hayır her şey normal gözüküyor dedi doktor. Birde bir kaç yerde okudum 24 haftalıkken ense kalınlığı ölçümü yapılmaz diyor ama bana doktorum yaptı ondan önce detaylıya gittin 15 gün öncesinde orda ense kalınlığı normal denmiştiDemisti dersiniz hiç birsey çıkmayacak.
Zamanında ensesi kalın diye o kadar cok gebelik sonlandırıldı ki…. Alınan bebeklerin çoğu sağlıklı olduğunu görülünce.
Şimdi temkinliler.
Problem olsaydı yanlış hatırlamıyor isem böbrek kan akışı ters gözüküyor ekranda.
Sizde sorun görülmemiş zaten.
Sonucu bekleyin tekrar gitmenize gerek yok. Sık sık bebeği cihazın sıcaklığına maruz bırakmak ve sık aralıklarla ultrasona girmek iyi değil zaten.
24 haftalık zaten bakılmaz. 23 de biter ayrıntılı test haftası.Özellikle sordum ense dışında bir şey var mı diye hayır her şey normal gözüküyor dedi doktor. Birde bir kaç yerde okudum 24 haftalıkken ense kalınlığı ölçümü yapılmaz diyor ama bana doktorum yaptı ondan önce detaylıya gittin 15 gün öncesinde orda ense kalınlığı normal denmişti
İşte bende anlamadım 2li temiz detaylıya gittim o temiz birde perinatologa gideyim dedim gitmez olaydım. Bebeğim 800 gram bana bu bebek kilolu şeker yüklemesi yaptır belki gebelik şekeri vardır dedi ama 24. Haftada 800 gram çok değil gibi geliyor bana. Ah bir anlasam varya delirtti beni24 haftalık zaten bakılmaz. 23 de biter ayrıntılı test haftası.
Doktorun neden böyle yaptı ki.
Boşu boşuna stres.
Ben hastanede sorunlu gebelik ayrıntılı testine şahit oldum.
Benden önce teste girmişti.
Kadını bırakmadılar kac kisi tekrar tekrar test yaptı.
Rapor verdiler vs vs.
(Benim oglumda arkasını dönmüş uyuyordu cikolata felan yedirmişlerdi bekliyordum süreci gördüm.)
Sıkma canını bişey çıkmayacak.
Allah allah benim oglum hep 2 hafta ileri de bi bebekti.İşte bende anlamadım 2li temiz detaylıya gittim o temiz birde perinatologa gideyim dedim gitmez olaydım. Bebeğim 800 gram bana bu bebek kilolu şeker yüklemesi yaptır belki gebelik şekeri vardır dedi ama 24. Haftada 800 gram çok değil gibi geliyor bana. Ah bir anlasam varya delirtti beni
Hiç sıkıntı yapmayın o Haftada zaten ense kalınlığı doğru sonuç vermez detaylı da bir şey çıkmadıysa içiniz rahat olsun. Benim de ikili testim orta riskli çıktı ama hiç sıkıntı yapmıyorum detaylıyı bekliyorum bir şey yok Allahın izniyle. Siz de rahat olun sıkıntı stres bebeğe zararlı onu düşünün24+1 haftalık hamileyim bugüne kadar 2li testimde temiz çıktı doktor o yüzden 3lü 4lü gerek görmedi detaylı ultrosona girdim 15 gün önce onda da gayet iyiydi ense kalınlığı falan normal dendi salı perinatolojiye gittim doktor her şey iyi ense kalınlığı 7 dedi onun dışında burnu falan hep normal bir şey çıkmaz bence ama amniyosentez yapalım bence dedi ve ben korkudan yaptırdım. 15 gün sonuç bekleyeceğim şimdi qma dayanamıyorum zaman geçmedi bana hiç. Devlete gitmiştim ben sizce özelde bir detaylı ultrasona tekrar gitsem mi ense kalınlığına baksalar mı siz ne yapardınız ne uyku var ne başka bir şey iyi değilimhiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi nolur bir akıl verin dua edin bebeğim için tek istediğim bebeğim sağlıkla gelsin dünyaya.
İşte bende anlamadım ki 800 gram 24. Haftada bencede iyi aşırı kilolu değil yani ama doktor kilolu falan dedi üzüldüm bayaAllah allah benim oglum hep 2 hafta ileri de bi bebekti.
Kendi rahatsızlıklarımdan dolayı 38. Haftada 37*4 de dogurdugumda cocuk 38 haftalik olamaz demisti. 40 41 ibekleyebilsem 5 kiloya yakin doğururdum.
Kızımı da 40 haftalik olmaya 1 gün varken dogurdum 3 kiloydu.
Kimi iri bebek olur kimi daha minnoş ne alaka 800 gr olmaz olur ve haftasına uygun kilosu.
İşte herkes o haftada sadece ense kalınlığı doğru sonuç vermez derken bu doktor neden böyle yaptı diyorum. İkilide riskli çıkmadı ense o zaman 1.3 çıktı her şey iyiydi şimdi 24. Haftada mı yani bakıldı tekrar ense kalınlığına aklım almıyorHiç sıkıntı yapmayın o Haftada zaten ense kalınlığı doğru sonuç vermez detaylı da bir şey çıkmadıysa içiniz rahat olsun. Benim de ikili testim orta riskli çıktı ama hiç sıkıntı yapmıyorum detaylıyı bekliyorum bir şey yok Allahın izniyle. Siz de rahat olun sıkıntı stres bebeğe zararlı onu düşünün
İki evladının da ense kalınlığı normalin üstüydü, ikili teste. Aldırmak aklımın ucundan geçmediği için herhangi bir testle uğraşmadım. İlk çocuğumda dörtlüde gittiğim doktor içimi rahatlatmıştı. Down sendromlu bebeğin omzu dar olur, sizin bebeğinizin geniş, avuç içleri toplu olur, parmakları kısa olur sizin bebeğinizde öyle değil. Yüzde yüz diyemem ama bebeğinin bir sıkıntısı yok demişti. İkinci de zaten hiç dertlenmedim...24+1 haftalık hamileyim bugüne kadar 2li testimde temiz çıktı doktor o yüzden 3lü 4lü gerek görmedi detaylı ultrosona girdim 15 gün önce onda da gayet iyiydi ense kalınlığı falan normal dendi salı perinatolojiye gittim doktor her şey iyi ense kalınlığı 7 dedi onun dışında burnu falan hep normal bir şey çıkmaz bence ama amniyosentez yapalım bence dedi ve ben korkudan yaptırdım. 15 gün sonuç bekleyeceğim şimdi qma dayanamıyorum zaman geçmedi bana hiç. Devlete gitmiştim ben sizce özelde bir detaylı ultrasona tekrar gitsem mi ense kalınlığına baksalar mı siz ne yapardınız ne uyku var ne başka bir şey iyi değilimhiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi nolur bir akıl verin dua edin bebeğim için tek istediğim bebeğim sağlıkla gelsin dünyaya.
Doktor bana sadece her şey normal gözüküyor ense kalınlığı dışında bir şey göremedim dedi başka bir şey demedi ve içim hiç rahatlamaya benimde. Ben salı gününden beri neler yaşıyorum bir bilseniz gerçekten hayattan koptum resmen. Allahım sağlıkla kucağıma almamı nasip eder inşallah başka bir duam yokİki evladının da ense kalınlığı normalin üstüydü, ikili teste. Aldırmak aklımın ucundan geçmediği için herhangi bir testle uğraşmadım. İlk çocuğumda dörtlüde gittiğim doktor içimi rahatlatmıştı. Down sendromlu bebeğin omzu dar olur, sizin bebeğinizin geniş, avuç içleri toplu olur, parmakları kısa olur sizin bebeğinizde öyle değil. Yüzde yüz diyemem ama bebeğinin bir sıkıntısı yok demişti. İkinci de zaten hiç dertlenmedim...
Bir sorun olacağını düşünmüyorum, hayırlı sonuçlar almanızı dilerim
Başka bir doktora daha gidin tek doktorla kalmayın içiniz rahat edecekseİşte herkes o haftada sadece ense kalınlığı doğru sonuç vermez derken bu doktor neden böyle yaptı diyorum. İkilide riskli çıkmadı ense o zaman 1.3 çıktı her şey iyiydi şimdi 24. Haftada mı yani bakıldı tekrar ense kalınlığına aklım almıyor
Doktor yok ki hem grev hem bayram Doktor bulamıyorum ki bulsam bugün gidecektim k yeri aradım Doktor yokBaşka bir doktora daha gidin tek doktorla kalmayın içiniz rahat edecekse
Detaylı ultrasonda mı doktor verdi bu bilgileri bende detaylıyı bekliyorumİki evladının da ense kalınlığı normalin üstüydü, ikili teste. Aldırmak aklımın ucundan geçmediği için herhangi bir testle uğraşmadım. İlk çocuğumda dörtlüde gittiğim doktor içimi rahatlatmıştı. Down sendromlu bebeğin omzu dar olur, sizin bebeğinizin geniş, avuç içleri toplu olur, parmakları kısa olur sizin bebeğinizde öyle değil. Yüzde yüz diyemem ama bebeğinin bir sıkıntısı yok demişti. İkinci de zaten hiç dertlenmedim...
Bir sorun olacağını düşünmüyorum, hayırlı sonuçlar almanızı dilerim
Haklısınız doktorlar grevde araya da bayram giriyor içinizi ferah tutun ama bayram sonrası gidin mutlaka inşallah hayırlı haberler alırsınızDoktor yok ki hem grev hem bayram Doktor bulamıyorum ki bulsam bugün gidecektim k yeri aradım Doktor yok
İkili tarama testi yapıldı ense 1.3 çıktı kan testi güzel çıktı sonra 22 hafta detaylı ultrasona gittim orda da ense burun kemiği kalp kapakçığı her şey normal çıktı. Sonra birde perinatolojiye gideyim dedim detaylıdan 15 gün sonra yani bu salı 24 haftalıkken bu doktor kalp burun böbrek hepsi normal sadece ense kalınlığı 7 dedi sınır 6 sizin 7 bence bir şey çıkmaz bunun dışında başka bir şey yok çünkü ama yinede amniyosentez yapalım rahat edelim dedi yaptırdım bende. 15 güne diyor sonuç anca çıkar qma ben bekleyemiyorumIkili tarama testi yapilirken ense ölçümü yapilmadimi? Kan testi+ense kalinligi kombine sekilde riskli olup olmadigi soylenmeliydi. En güvenilir olan test 2li tarama testidir, bu yuzden digerlerini yapmamistir doktorunuz. 2li tarama testiniz temizse sıkıntı yoktur. Burun kemigi, kalp kapakcigi ve bobreklerinde problem var mi?
Birde mutlaka vakti gelince seker yuklemesini yaptirin. Seker yuklemesi ile teshis koydurmazsaniz ve gebelik sekeriniz varsa bir yerde fenalasirsiniz, hastanede yatmak zorunda kalirsiniz. Duz dunyaci tayfa seker yuklemesine karsi ancak alt tarafı 75gr glikoz veriyorlar. Gun icinde bunun fazlasini tuketiyorsunuxdur zaten. Kendiniz ve bebeginiz için yaptirmanizi tavsiye ederim.
İnşallah dua edin bebeğim için. Bayramdan sonra doktor zaten sonuç çıkar diyor yani oturup onu beklemekten başka çarem yokHaklısınız doktorlar grevde araya da bayram giriyor içinizi ferah tutun ama bayram sonrası gidin mutlaka inşallah hayırlı haberler alırsınız