Tarama testlerim temiz olmasına rağmen (fetal dna) sırf para uğruna beni korkutan amniyosentez yapmamız gerektiğini söyleyen bir perinatoloğa denk geldim. Doktorum eğer amniyosentez düşüncesi varsa başka bir uzman perinatoloğa da görünmemi istedi. Yaşadığım şehirde başka yoktu o yüzden İstanbul’a gittim. Cuma günü bunu yaşadık, pazartesi günü ikinci kez detaylı ultrasona girdim. Çok şükür içimiz rahatladı. Kimse çocuğuna konduramaz bu hastalıkları, herşeyin güzel olacağını düşünür.
Eşimle ikinci detaylıya giderken konuştuk, eğer dedikleri gibi hasta bir bebekse ne yapmak istiyoruz diye.
Tabi ki her insanın engelli kalma ihtimali hep var, belki şuan bişey yok ama doğunca olacak Allah korusun. O zaman kader kısmet deriz. Fakat bile bile dünyaya hasta bir çocuk getirme düşüncesi bizim için mantıklı değildi. Biz ona verebileceğimiz herşeyi verir, en iyisini yapardık ama biz öldükten sonra ona kimse bakmak zorunda değildi, kendi ailelerimiz de dahil ki kimse bizden iyi bakamaz zaten. Sırf kardeşine baksın diye bir çocuk daha yapmak ikinci çocuğun hayatını bitirmek demekti. Eğer bizim için bebeğimizin hasta olduğu çıksaydı biz maalesef aldırmayı düşünüyorduk. Eğer ben engelli olarak doğacaksaydım da annemin beni doğurmamasını tercih ederdim ki zaten bu da bu konuda bize yol gösteren bir diğer düşünceydi.
Empati yapın dediğiniz için bunları yazdım, yoksa hepsi sizin kararınız. Ama lütfen eğer böyle bir karar verecekseniz de başka bir alanında adı olan, tanınmış bir perinatoloğa daha görünün lütfen.