- 24 Ocak 2021
- 10.689
- 23.956
Fikirleriniz çok hastalıklı...Bence annelerin çoğu çocuklarından fazlasıyla şey bekliyor. Zaten anneliğin kutsal olduğunu da düşünmüyorum. Hep kendi kendilerini överler
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Fikirleriniz çok hastalıklı...Bence annelerin çoğu çocuklarından fazlasıyla şey bekliyor. Zaten anneliğin kutsal olduğunu da düşünmüyorum. Hep kendi kendilerini överler
Amniyosentez yaptırdığınızı sonradan gördüm. Ben kendi hikayemi anlatmak istedim, herkesin kendi hayatı sonuçta tabi ki ama hayatın gerçeklerini de göz önünde bulundurmak zorundayız karar alırken. Ve çok zor kararlar, normalde ağlamam hamilelik hormonlarım bedenimi hiç ele geçirmedi ama bunu bile konuşmaya çalışırken ağlamadan duramıyordum o yüzden sizi anlıyorum…maalesef bulunduğum şehirde perinatoloji bölümü yok bölgeye yakın bir şehir tek vardı oraya gittim.test sonucuna bağlı her şey şu an.
nerden başlasam bilemiyorum o kadar aklım karışıkki ne yapacağımı bilemiyorum lütfen fikirlerinizi yazın. son adet tarifime göre 15 haftalık hamileyim bebeğin kalp atışını duyana kadar günü tutuyordu. sonra 12 haftalıkken kontrole gittim gününden sapmış hastalıklı bir bebek olma ihtimalinin olduğunu söyledi doktor başka doktorada göründüm oda perinatolojiye yönlemdirdi.2 gün önce gittim.15 haftalık gebeliğim,16+5 olarak gözüküyordu. doktor o kadar şey saydıki bebeğin yaşama ihtimali yok dedim ama doktor doğabileceğini ama doğsa bile yaşama ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.ense kalınlığı ve burun kemiğinin küçük oluşundan down sendromlu olduğunu. iki bacağınında eğri ve kısa olduğunu. iki böbreğininde çalışamaz durumda olduğu için vücudunun su topladığını böbreklerinin iflas ettiğini ve karnında oluşan fıtıktan dolayı karaciğer ve bağırsaklarının dışarda olduğunu söyledi. böylelikle dünyam başıma yıkıldı sonlandırmak gerektiğini ve bunun günah olmadığını söyledi doktor. öyle bir durumdaydımki sonlandırmak bile benim için umuttu ama diyanet danışma hattını aradım bana bebek karnımda olduğu sürece bana zarar verme riski bulunmadıkça günah olduğunu söyledi. bebeğin kalbinde bir sıkıntı yok yaşar diye korkar mı bir anne kendimi çok kötü hissediyorum ölmesini istediğim için. ama doktor yaşarsada zihinende bedenende ileri derece özürlü olacağını tuvalete bile gidemeyeceğini söyledi hem onun için hem bizim için çok zor bir süreç olduğunu yaşlarımızında daha çok genç olduğunu sonlandırmak gerektiğini söyledi.sonlandırırsam ilerde daha kötüsü gelir başıma diye korkuyorum zaten bugüne kadar ne konuşursam başıma bela olarak tekrar karşıma çıkıyor elim kolum bağlı bir durumda amniyosentez testimin sonucunu bekliyorum.aşağı bebeğin bir kaç görüntüsünü bırakacam ben pek bir şey anlamasamda belki siz anlarsınız.
Oncelikle cok gecmis olsun. Daha once bole durumlarda sinanmadigim icin sacmalamayin sakin aldirma derdim. Oda bi can falan filan. Oncelikle rabbim guc kuvvet versin. 10 gun once 22 haftalikken gebeligimi sonlandirdim. İkili testim riskli geldi ve konduramadim kendime nift yaptirdim o da malesef tulsek trizomi 21 geldi . Tamam dedim %5 yanilmisdir bu test dedim. Detayliya girdim. Burun kemigi yok kalbinde delik var dendu. Ha birde 10 haftalikken ense kalinligi 2.60 di herneyse. Ozel bir prof beni universiteye ogrencisine yonlendirdi. Amniyosentez yapildi ve oradanda cocuk kardiyolojisine yonlendirdi ve malesef tek delik ile kalmayip baska problemlerde cikdi kalbinde. Anlayacagniz nereden tutsam elimde kaldi hersey boguldum nefes alamadim. Eger ki on sonuc pozitif cikarsa aileye sonlandirma karari teklif ediliyor dendi. Annem ogrendidiginde sakin annecim yapma dedi. Ama dogsa bi dert dogmas bi dert oyle bir koseye sikisdim ki anlamatamam size. Kimse yasamasin cok zor yasatmasin rabbim. İleriyi dusunmek zorundaydim rabbim bana oncesinde her yerden gosterdi. Daha sonra annem de oturdu sonlandirma fikrine hak verdi simdiden boyleyim dogdugunda yiprancakdim. Buarada yakin arkadasimin dayisi 50 yasinda down sendromlu sagolsun bi yasayan olarak neler yasayacagimida tek bir agizdan anlatti ona gore karar ver ddi. Neyse sobuc bekliyordum ettigim dualarin okunan kuaran hatimlerinin ve kildigim dilek namazlarinin sifa namazlarinin haddi hesabi yok insan %1 umut arar mi Allahdan dedim umit kesilmez ama malesef tum kapilar suratima kapandi kesinlikle isyan etmedim etmiyorum . Amniyosentez sonucum cikmisdi ve pozitif dunya basima yikildi o 1 lik umudumda tokat gibi suratima carptti. Sana su kadar fikir verebilirim YASAYAN BİRİ OLARAK AMNİYOSENTEZ YAPTİR ONCE ZATEN AMNİYOSENTEZ YAPİLMADAN SANA SONLANDİRMA KARARİ VERMEZLER. 3 gun aglaniyor ama omur boyu aglamazssin o cocugunda bi yasama hakki var sen oldugunde sana birsey oldugunda kime emanet edebilir sin? Allah bize onceden gosteriyor ve bukarari almama sebebde Allah di.hersey nirmalken dogumda ogrenenler var onlara bakiyorum bir de kendime heryerden dayak yedim sanki. O yuzden arkadasim kimseyi dinleme burada ahkam kesen yargilayan cok yasamislar mi ki sana ahkam kesiyorlar. Lutfen yasamayan benim yorumumu yargilamasin benim verdigim savasi vicdani ben yasiyorum kimse yasamiyor herkes yasadigi sey hkkinda yorum yapsin lutfen. Oyuzden ilerisini dusunu kafani topla ona gore karar ver. Ac interneti yasayan isnlar nelerden geciyor izle cok zor gerckden yasamlari. Gecmis olsun tekrar Allah gonlune gore versin canim benmnerden başlasam bilemiyorum o kadar aklım karışıkki ne yapacağımı bilemiyorum lütfen fikirlerinizi yazın. son adet tarifime göre 15 haftalık hamileyim bebeğin kalp atışını duyana kadar günü tutuyordu. sonra 12 haftalıkken kontrole gittim gününden sapmış hastalıklı bir bebek olma ihtimalinin olduğunu söyledi doktor başka doktorada göründüm oda perinatolojiye yönlemdirdi.2 gün önce gittim.15 haftalık gebeliğim,16+5 olarak gözüküyordu. doktor o kadar şey saydıki bebeğin yaşama ihtimali yok dedim ama doktor doğabileceğini ama doğsa bile yaşama ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.ense kalınlığı ve burun kemiğinin küçük oluşundan down sendromlu olduğunu. iki bacağınında eğri ve kısa olduğunu. iki böbreğininde çalışamaz durumda olduğu için vücudunun su topladığını böbreklerinin iflas ettiğini ve karnında oluşan fıtıktan dolayı karaciğer ve bağırsaklarının dışarda olduğunu söyledi. böylelikle dünyam başıma yıkıldı sonlandırmak gerektiğini ve bunun günah olmadığını söyledi doktor. öyle bir durumdaydımki sonlandırmak bile benim için umuttu ama diyanet danışma hattını aradım bana bebek karnımda olduğu sürece bana zarar verme riski bulunmadıkça günah olduğunu söyledi. bebeğin kalbinde bir sıkıntı yok yaşar diye korkar mı bir anne kendimi çok kötü hissediyorum ölmesini istediğim için. ama doktor yaşarsada zihinende bedenende ileri derece özürlü olacağını tuvalete bile gidemeyeceğini söyledi hem onun için hem bizim için çok zor bir süreç olduğunu yaşlarımızında daha çok genç olduğunu sonlandırmak gerektiğini söyledi.sonlandırırsam ilerde daha kötüsü gelir başıma diye korkuyorum zaten bugüne kadar ne konuşursam başıma bela olarak tekrar karşıma çıkıyor elim kolum bağlı bir durumda amniyosentez testimin sonucunu bekliyorum.aşağı bebeğin bir kaç görüntüsünü bırakacam ben pek bir şey anlamasamda belki siz anlarsınız.
Ne guzel yazmissiniz gercekden ole. Garibin derdini yine bir garip kulagi gerek dinlemej icin ;((Bekara karı boşamak kolay geliyor. Sınanmadığın ızdırabın yorumu ne kadar kolay
Basiniza geldimi boyle birsey yada downli ve hasta bebek dogurdunuz mu?Ben senin yerinde olsam aldırmazdım. Böyle bir çocuğa sahip olmanın insana kattığı çok güzel duygular var. Hiçbir karşılık beklemeden sevmeyi öğrenirsin
Allah sabır versin, en güzel zamanda sağlıklı evlatlarınız olsun inşallahOncelikle cok gecmis olsun. Daha once bole durumlarda sinanmadigim icin sacmalamayin sakin aldirma derdim. Oda bi can falan filan. Oncelikle rabbim guc kuvvet versin. 10 gun once 22 haftalikken gebeligimi sonlandirdim. İkili testim riskli geldi ve konduramadim kendime nift yaptirdim o da malesef tulsek trizomi 21 geldi . Tamam dedim %5 yanilmisdir bu test dedim. Detayliya girdim. Burun kemigi yok kalbinde delik var dendu. Ha birde 10 haftalikken ense kalinligi 2.60 di herneyse. Ozel bir prof beni universiteye ogrencisine yonlendirdi. Amniyosentez yapildi ve oradanda cocuk kardiyolojisine yonlendirdi ve malesef tek delik ile kalmayip baska problemlerde cikdi kalbinde. Anlayacagniz nereden tutsam elimde kaldi hersey boguldum nefes alamadim. Eger ki on sonuc pozitif cikarsa aileye sonlandirma karari teklif ediliyor dendi. Annem ogrendidiginde sakin annecim yapma dedi. Ama dogsa bi dert dogmas bi dert oyle bir koseye sikisdim ki anlamatamam size. Kimse yasamasin cok zor yasatmasin rabbim. İleriyi dusunmek zorundaydim rabbim bana oncesinde her yerden gosterdi. Daha sonra annem de oturdu sonlandirma fikrine hak verdi simdiden boyleyim dogdugunda yiprancakdim. Buarada yakin arkadasimin dayisi 50 yasinda down sendromlu sagolsun bi yasayan olarak neler yasayacagimida tek bir agizdan anlatti ona gore karar ver ddi. Neyse sobuc bekliyordum ettigim dualarin okunan kuaran hatimlerinin ve kildigim dilek namazlarinin sifa namazlarinin haddi hesabi yok insan %1 umut arar mi Allahdan dedim umit kesilmez ama malesef tum kapilar suratima kapandi kesinlikle isyan etmedim etmiyorum . Amniyosentez sonucum cikmisdi ve pozitif dunya basima yikildi o 1 lik umudumda tokat gibi suratima carptti. Sana su kadar fikir verebilirim YASAYAN BİRİ OLARAK AMNİYOSENTEZ YAPTİR ONCE ZATEN AMNİYOSENTEZ YAPİLMADAN SANA SONLANDİRMA KARARİ VERMEZLER. 3 gun aglaniyor ama omur boyu aglamazssin o cocugunda bi yasama hakki var sen oldugunde sana birsey oldugunda kime emanet edebilir sin? Allah bize onceden gosteriyor ve bukarari almama sebebde Allah di.hersey nirmalken dogumda ogrenenler var onlara bakiyorum bir de kendime heryerden dayak yedim sanki. O yuzden arkadasim kimseyi dinleme burada ahkam kesen yargilayan cok yasamislar mi ki sana ahkam kesiyorlar. Lutfen yasamayan benim yorumumu yargilamasin benim verdigim savasi vicdani ben yasiyorum kimse yasamiyor herkes yasadigi sey hkkinda yorum yapsin lutfen. Oyuzden ilerisini dusunu kafani topla ona gore karar ver. Ac interneti yasayan isnlar nelerden geciyor izle cok zor gerckden yasamlari. Gecmis olsun tekrar Allah gonlune gore versin canim benm
Amin insalah rabbim herkese saglikli hayirli evlat versin. İnslaahAllah sabır versin, en güzel zamanda sağlıklı evlatlarınız olsun inşallah
öncellikle başınız sağolsun bu süreçte seni çok iyi anlıyorum bende aslında içten içe aldırmayı düşünüyorum ama araştırdığımda günah olduğunu anladım.şimdi iki şey arasındayım ben bu çocuğa bunları yaşatmaya hakkım var mı ya da rabbimin verdiği canı almaya hakkım var mı? zaten test yaptırdım sonucunu bekliyorum en geç 2-3 güne çıkar umarım seçim yapmak zorunda kalacağım bir sonuç çıkmaz.inşallahta rabbim sana hayırlı ve sağlıklı evlat verir biliyorum unutmak imkansız ama en azından acısını unutursun inşallah.Oncelikle cok gecmis olsun. Daha once bole durumlarda sinanmadigim icin sacmalamayin sakin aldirma derdim. Oda bi can falan filan. Oncelikle rabbim guc kuvvet versin. 10 gun once 22 haftalikken gebeligimi sonlandirdim. İkili testim riskli geldi ve konduramadim kendime nift yaptirdim o da malesef tulsek trizomi 21 geldi . Tamam dedim %5 yanilmisdir bu test dedim. Detayliya girdim. Burun kemigi yok kalbinde delik var dendu. Ha birde 10 haftalikken ense kalinligi 2.60 di herneyse. Ozel bir prof beni universiteye ogrencisine yonlendirdi. Amniyosentez yapildi ve oradanda cocuk kardiyolojisine yonlendirdi ve malesef tek delik ile kalmayip baska problemlerde cikdi kalbinde. Anlayacagniz nereden tutsam elimde kaldi hersey boguldum nefes alamadim. Eger ki on sonuc pozitif cikarsa aileye sonlandirma karari teklif ediliyor dendi. Annem ogrendidiginde sakin annecim yapma dedi. Ama dogsa bi dert dogmas bi dert oyle bir koseye sikisdim ki anlamatamam size. Kimse yasamasin cok zor yasatmasin rabbim. İleriyi dusunmek zorundaydim rabbim bana oncesinde her yerden gosterdi. Daha sonra annem de oturdu sonlandirma fikrine hak verdi simdiden boyleyim dogdugunda yiprancakdim. Buarada yakin arkadasimin dayisi 50 yasinda down sendromlu sagolsun bi yasayan olarak neler yasayacagimida tek bir agizdan anlatti ona gore karar ver ddi. Neyse sobuc bekliyordum ettigim dualarin okunan kuaran hatimlerinin ve kildigim dilek namazlarinin sifa namazlarinin haddi hesabi yok insan %1 umut arar mi Allahdan dedim umit kesilmez ama malesef tum kapilar suratima kapandi kesinlikle isyan etmedim etmiyorum . Amniyosentez sonucum cikmisdi ve pozitif dunya basima yikildi o 1 lik umudumda tokat gibi suratima carptti. Sana su kadar fikir verebilirim YASAYAN BİRİ OLARAK AMNİYOSENTEZ YAPTİR ONCE ZATEN AMNİYOSENTEZ YAPİLMADAN SANA SONLANDİRMA KARARİ VERMEZLER. 3 gun aglaniyor ama omur boyu aglamazssin o cocugunda bi yasama hakki var sen oldugunde sana birsey oldugunda kime emanet edebilir sin? Allah bize onceden gosteriyor ve bukarari almama sebebde Allah di.hersey nirmalken dogumda ogrenenler var onlara bakiyorum bir de kendime heryerden dayak yedim sanki. O yuzden arkadasim kimseyi dinleme burada ahkam kesen yargilayan cok yasamislar mi ki sana ahkam kesiyorlar. Lutfen yasamayan benim yorumumu yargilamasin benim verdigim savasi vicdani ben yasiyorum kimse yasamiyor herkes yasadigi sey hkkinda yorum yapsin lutfen. Oyuzden ilerisini dusunu kafani topla ona gore karar ver. Ac interneti yasayan isnlar nelerden geciyor izle cok zor gerckden yasamlari. Gecmis olsun tekrar Allah gonlune gore versin canim benm
Bebeğiniz tetkik yapılmadığı için sorunluysa doğumda önlem alınamayacağı için ölür ve katil olursunuz, güzel kafa gıcır.Ben sahsen kendi hamileliğimde böyle bir haber alsam çocuğu aldırmam. Zaten kararım kesin olduğu için bu tetkikleri de yaptırmam
Kaç doktora gittiniz acaba hepsi aynı mı diyor ?nerden başlasam bilemiyorum o kadar aklım karışıkki ne yapacağımı bilemiyorum lütfen fikirlerinizi yazın. son adet tarifime göre 15 haftalık hamileyim bebeğin kalp atışını duyana kadar günü tutuyordu. sonra 12 haftalıkken kontrole gittim gününden sapmış hastalıklı bir bebek olma ihtimalinin olduğunu söyledi doktor başka doktorada göründüm oda perinatolojiye yönlemdirdi.2 gün önce gittim.15 haftalık gebeliğim,16+5 olarak gözüküyordu. doktor o kadar şey saydıki bebeğin yaşama ihtimali yok dedim ama doktor doğabileceğini ama doğsa bile yaşama ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.ense kalınlığı ve burun kemiğinin küçük oluşundan down sendromlu olduğunu. iki bacağınında eğri ve kısa olduğunu. iki böbreğininde çalışamaz durumda olduğu için vücudunun su topladığını böbreklerinin iflas ettiğini ve karnında oluşan fıtıktan dolayı karaciğer ve bağırsaklarının dışarda olduğunu söyledi. böylelikle dünyam başıma yıkıldı sonlandırmak gerektiğini ve bunun günah olmadığını söyledi doktor. öyle bir durumdaydımki sonlandırmak bile benim için umuttu ama diyanet danışma hattını aradım bana bebek karnımda olduğu sürece bana zarar verme riski bulunmadıkça günah olduğunu söyledi. bebeğin kalbinde bir sıkıntı yok yaşar diye korkar mı bir anne kendimi çok kötü hissediyorum ölmesini istediğim için. ama doktor yaşarsada zihinende bedenende ileri derece özürlü olacağını tuvalete bile gidemeyeceğini söyledi hem onun için hem bizim için çok zor bir süreç olduğunu yaşlarımızında daha çok genç olduğunu sonlandırmak gerektiğini söyledi.sonlandırırsam ilerde daha kötüsü gelir başıma diye korkuyorum zaten bugüne kadar ne konuşursam başıma bela olarak tekrar karşıma çıkıyor elim kolum bağlı bir durumda amniyosentez testimin sonucunu bekliyorum.aşağı bebeğin bir kaç görüntüsünü bırakacam ben pek bir şey anlamasamda belki siz anlarsınız.
Öncelikle geçmiş olsun test sonuçlarınız eğer netse doğsa yaşayamayacak veya ağır engelli bi ömür geçirecek bebekse ne ona acı çektirmeye gerek var ne sizi yıpratmaya. Maalesef ki engelli bir çocuğu annesi babası dışında kimse kolay kolay bakıp büyütmez büyütsede siz gibi olmaz. En doğru karar sizin tabi ki ama net olan şeylerde kimseye zulmetmemek daha doğru gibi geliyo bana.nerden başlasam bilemiyorum o kadar aklım karışıkki ne yapacağımı bilemiyorum lütfen fikirlerinizi yazın. son adet tarifime göre 15 haftalık hamileyim bebeğin kalp atışını duyana kadar günü tutuyordu. sonra 12 haftalıkken kontrole gittim gününden sapmış hastalıklı bir bebek olma ihtimalinin olduğunu söyledi doktor başka doktorada göründüm oda perinatolojiye yönlemdirdi.2 gün önce gittim.15 haftalık gebeliğim,16+5 olarak gözüküyordu. doktor o kadar şey saydıki bebeğin yaşama ihtimali yok dedim ama doktor doğabileceğini ama doğsa bile yaşama ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.ense kalınlığı ve burun kemiğinin küçük oluşundan down sendromlu olduğunu. iki bacağınında eğri ve kısa olduğunu. iki böbreğininde çalışamaz durumda olduğu için vücudunun su topladığını böbreklerinin iflas ettiğini ve karnında oluşan fıtıktan dolayı karaciğer ve bağırsaklarının dışarda olduğunu söyledi. böylelikle dünyam başıma yıkıldı sonlandırmak gerektiğini ve bunun günah olmadığını söyledi doktor. öyle bir durumdaydımki sonlandırmak bile benim için umuttu ama diyanet danışma hattını aradım bana bebek karnımda olduğu sürece bana zarar verme riski bulunmadıkça günah olduğunu söyledi. bebeğin kalbinde bir sıkıntı yok yaşar diye korkar mı bir anne kendimi çok kötü hissediyorum ölmesini istediğim için. ama doktor yaşarsada zihinende bedenende ileri derece özürlü olacağını tuvalete bile gidemeyeceğini söyledi hem onun için hem bizim için çok zor bir süreç olduğunu yaşlarımızında daha çok genç olduğunu sonlandırmak gerektiğini söyledi.sonlandırırsam ilerde daha kötüsü gelir başıma diye korkuyorum zaten bugüne kadar ne konuşursam başıma bela olarak tekrar karşıma çıkıyor elim kolum bağlı bir durumda amniyosentez testimin sonucunu bekliyorum.aşağı bebeğin bir kaç görüntüsünü bırakacam ben pek bir şey anlamasamda belki siz anlarsınız.
Allah ferahlık versin. Facebookta göçmen kadınlar sayfasından bildiğim bir şenay hanım var. Kendisinin iki çocuğu da kromozomal hastalıklar taşıyordu. Ikinci çocuğu çok hastaydı ve 2-3 yaş civarında malesef hayatını kaybetti. Tüm hayatı tedavilerle geçti. Şenay hanım hasta olduklarını bilerek bebekler dünyaya getirmeyi tercih etti. Belki kendisine ulaşıp deneyimlerini sorabilirsiniz.nerden başlasam bilemiyorum o kadar aklım karışıkki ne yapacağımı bilemiyorum lütfen fikirlerinizi yazın. son adet tarifime göre 15 haftalık hamileyim bebeğin kalp atışını duyana kadar günü tutuyordu. sonra 12 haftalıkken kontrole gittim gününden sapmış hastalıklı bir bebek olma ihtimalinin olduğunu söyledi doktor başka doktorada göründüm oda perinatolojiye yönlemdirdi.2 gün önce gittim.15 haftalık gebeliğim,16+5 olarak gözüküyordu. doktor o kadar şey saydıki bebeğin yaşama ihtimali yok dedim ama doktor doğabileceğini ama doğsa bile yaşama ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.ense kalınlığı ve burun kemiğinin küçük oluşundan down sendromlu olduğunu. iki bacağınında eğri ve kısa olduğunu. iki böbreğininde çalışamaz durumda olduğu için vücudunun su topladığını böbreklerinin iflas ettiğini ve karnında oluşan fıtıktan dolayı karaciğer ve bağırsaklarının dışarda olduğunu söyledi. böylelikle dünyam başıma yıkıldı sonlandırmak gerektiğini ve bunun günah olmadığını söyledi doktor. öyle bir durumdaydımki sonlandırmak bile benim için umuttu ama diyanet danışma hattını aradım bana bebek karnımda olduğu sürece bana zarar verme riski bulunmadıkça günah olduğunu söyledi. bebeğin kalbinde bir sıkıntı yok yaşar diye korkar mı bir anne kendimi çok kötü hissediyorum ölmesini istediğim için. ama doktor yaşarsada zihinende bedenende ileri derece özürlü olacağını tuvalete bile gidemeyeceğini söyledi hem onun için hem bizim için çok zor bir süreç olduğunu yaşlarımızında daha çok genç olduğunu sonlandırmak gerektiğini söyledi.sonlandırırsam ilerde daha kötüsü gelir başıma diye korkuyorum zaten bugüne kadar ne konuşursam başıma bela olarak tekrar karşıma çıkıyor elim kolum bağlı bir durumda amniyosentez testimin sonucunu bekliyorum.aşağı bebeğin bir kaç görüntüsünü bırakacam ben pek bir şey anlamasamda belki siz anlarsınız.
Cok geçmiş olsun. Allah bu büyük sınavı en hayırlı şekilde atlamaniza yardım etsin inşallah. Size zararı doğum esnasında olabilir mi peki doktorla konuştunuz munerden başlasam bilemiyorum o kadar aklım karışıkki ne yapacağımı bilemiyorum lütfen fikirlerinizi yazın. son adet tarifime göre 15 haftalık hamileyim bebeğin kalp atışını duyana kadar günü tutuyordu. sonra 12 haftalıkken kontrole gittim gününden sapmış hastalıklı bir bebek olma ihtimalinin olduğunu söyledi doktor başka doktorada göründüm oda perinatolojiye yönlemdirdi.2 gün önce gittim.15 haftalık gebeliğim,16+5 olarak gözüküyordu. doktor o kadar şey saydıki bebeğin yaşama ihtimali yok dedim ama doktor doğabileceğini ama doğsa bile yaşama ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.ense kalınlığı ve burun kemiğinin küçük oluşundan down sendromlu olduğunu. iki bacağınında eğri ve kısa olduğunu. iki böbreğininde çalışamaz durumda olduğu için vücudunun su topladığını böbreklerinin iflas ettiğini ve karnında oluşan fıtıktan dolayı karaciğer ve bağırsaklarının dışarda olduğunu söyledi. böylelikle dünyam başıma yıkıldı sonlandırmak gerektiğini ve bunun günah olmadığını söyledi doktor. öyle bir durumdaydımki sonlandırmak bile benim için umuttu ama diyanet danışma hattını aradım bana bebek karnımda olduğu sürece bana zarar verme riski bulunmadıkça günah olduğunu söyledi. bebeğin kalbinde bir sıkıntı yok yaşar diye korkar mı bir anne kendimi çok kötü hissediyorum ölmesini istediğim için. ama doktor yaşarsada zihinende bedenende ileri derece özürlü olacağını tuvalete bile gidemeyeceğini söyledi hem onun için hem bizim için çok zor bir süreç olduğunu yaşlarımızında daha çok genç olduğunu sonlandırmak gerektiğini söyledi.sonlandırırsam ilerde daha kötüsü gelir başıma diye korkuyorum zaten bugüne kadar ne konuşursam başıma bela olarak tekrar karşıma çıkıyor elim kolum bağlı bir durumda amniyosentez testimin sonucunu bekliyorum.aşağı bebeğin bir kaç görüntüsünü bırakacam ben pek bir şey anlamasamda belki siz anlarsınız.
öncellikle başınız sağolsun bu süreçte seni çok iyi anlıyorum bende aslında içten içe aldırmayı düşünüyorum ama araştırdığımda günah olduğunu anladım.şimdi iki şey arasındayım ben bu çocuğa bunları yaşatmaya hakkım var mı ya da rabbimin verdiği canı almaya hakkım var mı? zaten test yaptırdım sonucunu bekliyorum en geç 2-3 güne çıkar umarım seçim yapmak zorunda kalacağım bir sonuç çıkmaz.inşallahta rabbim sana hayırlı ve sağlıklı evlat verir biliyorum unutmak imkansız ama en azından acısını unutursun inşallah.
benim kızım erken doğdu 100 gün küvez başında bekledim. ve tabiki de başka durumlara şahit oldum. sizin durumunuza benzer doğum yapmış bir anne vardı 6 aydır küvezdeydi bebek ve daha belirsiz uzunca bir süre daha kalacaktı veya hiç evine gidemeyecekti.
neyse kızım çok şükür sağlıkla çıktı ama 1 yaşındayken açık kalp ameliyatı olması gerekti. tam geçen sene bu gün. bana 100 gün mü daha zordu 1 gün mü dersen o bir günü söylerim sana. doğurduğun bebeği hastanede bırakmakla kucağına aldığın bebeği koynundan ameliyata vermek ….
canının ne kadar yandığını tahmin ediyorum çünkü ben de 23 haftadan itibaren gelişimi geri gittiği için ne ile karşılaşıcaz bilmeden bekledim. doktorum genel sağlığı yerinde dediği için devam etti hamileliğim. ama o sorunla ilk karşılaştığım gün aldırmamız gerekebilir korkusu… allah kalbine ferahlık versin.
o diyanet de buraya güzellemeler yapan bir arkadaş da bir gün yenidoğan yoğunbakımda gün geçirmiş mi acaba? kapıda bekleyen annelerin ellerini tutmuş mu? 2 yaşına gelmiş sağlıklı ama hala küvezin 3 aylık travmasını atlatamayan bebeğin yüzüne bakmış mı?
sizin durumunuzda tanı bile “yaşam ile bağdaşmayan” diye geçiyor.
bu da senin sınavın diyen çok olacak. kızımın canı bir dakika yanacaksa kendimi ateşe atarım. günahsa öyle de yanacaksın böylede…