• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bir akıl verin.

itselkopek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
3
0
1
22
Küçüklüğümden beri dalga geçildim.İlkokulda hafif kiloluydum sınıftakiler ismimle ve kilomla dalga geçtiler.Ailem kavga ederdi onlar kavga ederken dayanamaz ağlardım ablam dalga geçerdi benimle.Baba figürüm yok özgüvensizim iletişim kuramıyorum sosyal açıdan yetersizim bunların yanında ablam bana hep hakaret ediyor,dayanamıyorum. Salak,aptal,gerizekalı,özürlü,tipe bak,çirkin vb.…Odada tek başıma oturuyorum odaya geliyor bakıyor ben de ona bakıyorum gelip bana Salak mısın diyor.Deprem olduğu zaman annemle ablam deprem hakkında konuşuyordu ben de"Japonya daki gibi raylı sistem kullanılamıyor mu binalar için?" diye sormuştum ablam ise bana şunu demişti "Gerzekalı mısın,Japonya ada." hala anlamıyorum neden sürekşi hakaret ediliyor bana. Dayanamıyorum.Birine 40 kere aptal derseniz aptal olurmuş.Psikolojim bozuluyor,en ufak sataşmasında deliriyorum,ağlıyorum.Gitmek istiyorum.

Kuzum eger bu konuda hassassan ve soyledikleri seni uzuyosa ablanla ya da annenle rahatsiz oldugun konulari konus. Ablanin konusma tarzinin senin ozguvenini zedeledigini soyle. Ablan da olsa kimsenin senin sahsina saygisizlik etmesine izin verme. Pasif kalma. Insanlarla iletisim kurmaktan da cekinme. Hayat senin ozguvenini yukseltmenin yontemlerini arastirmakla ise basla.

Kuzum eger bu konuda hassassan ve soyledikleri seni uzuyosa ablanla ya da annenle rahatsiz oldugun konulari konus. Ablanin konusma tarzinin senin ozguvenini zedeledigini soyle. Ablan da olsa kimsenin senin sahsina saygisizlik etmesine izin verme. Pasif kalma. Insanlarla iletisim kurmaktan da cekinme. Hayat senin ozguvenini yukseltmenin yontemlerini arastirmakla ise basla.
Söylüyorum ama dinlemiyor. Özgüvenim olmadığı için duruşum da garip ama bana hiçbşr zaman böyle durma şöyle dur vb demiyorlar.Sadece bu duruş ne gibi dalga geçiyorlar annem bile bazen onunla beraber gülüp dalga geçiyor.

Küçüklüğümden beri dalga geçildim.İlkokulda hafif kiloluydum sınıftakiler ismimle ve kilomla dalga geçtiler.Ailem kavga ederdi onlar kavga ederken dayanamaz ağlardım ablam dalga geçerdi benimle.Baba figürüm yok özgüvensizim iletişim kuramıyorum sosyal açıdan yetersizim bunların yanında ablam bana hep hakaret ediyor,dayanamıyorum. Salak,aptal,gerizekalı,özürlü,tipe bak,çirkin vb.…Odada tek başıma oturuyorum odaya geliyor bakıyor ben de ona bakıyorum gelip bana Salak mısın diyor.Deprem olduğu zaman annemle ablam deprem hakkında konuşuyordu ben de"Japonya daki gibi raylı sistem kullanılamıyor mu binalar için?" diye sormuştum ablam ise bana şunu demişti "Gerzekalı mısın,Japonya ada." hala anlamıyorum neden sürekşi hakaret ediliyor bana. Dayanamıyorum.Birine 40 kere aptal derseniz aptal olurmuş.Psikolojim bozuluyor,en ufak sataşmasında deliriyorum,ağlıyorum.Gitmek istiyorum.
Bütün ablalar böyle ve herkes herkesle dalga geçiyo canım benim ama ablan sana salak dedi diye salak olmuyorsun veya bir başkası çirkin dedi diye çirkin olmuyorsun esas sorun senin özgüven eksikliğin o konuda kendini geliştirmelisin özgüven tam olduğunda istersen dünyanın en çirkini ol ve sana bütün etrafındakiler çirkin desin umrunda olmaz. Kendini olduğun gibi sevmeyi öğrenmen lazım çünkü güzelliğini seversen elbet bi gün gidecek ve kendinden soğumaya başlayıp o estetik senin bu estetik benim dolaşırsın yaşlılık döneminde o yüzden kendini olduğun gib sev kabullen ve kendine teşekkür et sen komut vermeyen bütün hücrelerine mesela yemek yemeni sağlayan ellerine .. kendini sevmezsen söylenilen laflara çok takarsın doğru olmasa bile doğru olduğuna inanırsın bu kdar takmanın sebebi; gerçekten dedikleri gibi biri olduğunu düşünmen. Değilsin canım benim kişisel gelişim kitapları oku, kendini geliştir, özgüven depola bak laflara tepkin ne oluyo ondan sonra vız gelip tırıs gidiyo 😊

Söylüyorum rahatsız olduğumu ama dinlemiyor,gülüyor.Annem de söylüyor yapma sataşma diye onu da dinlemiyor.
O zaman siz de ona gereksiz yerlerde gereksiz durumlarda salak mısın gerizekalı mısın gibi söylemlerde bulunun bakalım kendisinin tavrı ne olacak.

Back
X