Lütfen bana yardımcı olun, boşanma kararımı sizler de değerlendirin arkadaslar:(

sizce ben ne yapmalıyım?

• direkt bosanmalısın hiç dusunme

OY: 277 98,2%
  • bir sans daha ver

OY: 2 0,7%
  • bosanma , ama tum bunların bedelini odet

OY: 4 1,4%
  • o kadar da sorun yok ortada

OY: 1 0,4%

• Ankete Katılan
    282
  • Anket Kapalı .

direkt soylemişsin içinden gecenleri, bana tokat etsi yarattı haklısın HayyaL,
morfin almş gibi uzun donemdir yasadıklarıma tepkisiz kalmamı sağlayan bu durumdan cıkabilmem için oldukça net cumleler bunlar.tesekkurler

2 yıl beklememin bir sebebi de yaşı ile alakalı idi sanırım, cunku ailesinden hep 30yasında erkekler sorumluklarını farkederlr gibi beni durdurucu tavır sergilediler. ama artık sabrım kalmadı,ben onun cocuksu hallerinden dert yanarken "sen de 35 yasındaki bir kadın kadar olgunsun yaşın gibi düşün yaşa dediler" diye elestiriler beni.ama değişen hiçbir sey yok mallesef artık bana da duzelmez geliyor zaten....

ilgin için cok tksler oznur82 cim
bilmiyorum nasıl bir sabırdı bu, bana tek getirisi bu oldu belkide sabır etmeyi oğrenmek, ama karsılığında bir sey kazandın mı dersen , yok.. tepkisiz kalarak, içime attım, buyuk bir depresyon arkasından p.a. oldum.bu da eleştirildi çok mutszum diye, sanki ben kendi kendime bu hale geldim dedim,ben henuz ayağa kalkamamısken bir darbe daha aldım, baskasını seviyordum,adı altında. bu son darbe kendime getirdi diye dusunuyorum.4 duvar arasında tum gun kimseyle gorusmeyen, oturduğu yerden adım atamayan, tum gun ağlayan,garipten sesler duymaya kadar gitti bu iş, eviniçinde onun sesini duyuyordm sanki bana kızıyordu o kadar gercekçiydiki..tamam dedim aklımı yitiriyorum sizofren oluyorum.pskiyatrst, yakın zamanda travmatik yasntılarım olup olmadığını sordu.anlaşılan o ki yasadıklarımın tepkisini vermemiş olmam busona getirdi beni.ben bunlrla boğusurken ,elbette yakın ark.larım gorusmemi istemediği için sdc tel ile destek oldular, ir sure sonra onlarla konusmaktan da cekinir oldum, cunku hiç bir adım atamıyordum. ustune son tartısmamız ve ben pes bayrağını cektiğimde bu sfer daha aydınlandım, ve sorgulamaya simdi net girebildim. gorustğum insanlar onun ailesi ve bnm ailem olunca , annem ve k.validem surekli evliliğin ilkyılları olur boyle seyler tesellisi ile geçiştirdiler malesef...

nekadarda yazık...hic acımadan bir insanın hayatını zindana çevirip tüm hayallerini yıkıyolar..hemde kendilerine duyulan sevgiyi kullanarak..
ne kazandımki içime atarak diye düşünme arkadaşım....içinde biriktirdiklerin verdirdi bu kararı sana..hayatını kazandın...ve paha biçilmez bir TECRÜBE
yüz göz olmayarak asil bir gidiş sergilemişsin.duruşunu taktir ettim.
..Allah yardımcın olsun canım.

Allah yardımcın olsun arkadaşım inşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer.Hayatına yeniden başlarsın.ve çok çok çok mutlu olursun

bana göre bu özgüven değil tamamen ukalalık. diğer arkadaşlara katılıyorum bir an evvel arkanıza bile bakmadan boşanın ve kurtulun

Arkana bile bakmadan ,kaç uzaklaş ,eşin olacak kişi ve ailesinden..
Daha çok gençsin,bir ömür böyle helak edilemez..

canım sen ne yazdığının farkındamısın
lütfen kendin bir kez daha oku yüksek sesle
nedir bu kendine acımıyosan ailene acı bu kadar sömürülmeyi hak ediyorlar mı
bak canım sana şunu söyleyebilirim

ağlayacaksan bugün ağla yarınlarında gözyaşı bulundurma

hiç bir acıda sonsuza dek sürmez asla asla sürmez

kendine gençliğine bu kadar eziyet çektirme yaşam için bi şansımız daha yok

YAPMA LÜTFEN YAPMA

daha fazla acı çektirme kendine ve seni sevenlere

...

ağlayacaksan bugün ağla yarınlarında gözyaşı bulundurma...

inşallah nazz81 insallah canım,
bunu alışkanlık haline getirdim, kendimi iyi ifade edebildim mi acaba diye fırsat buldukca yazdıklarımı okuyorum. bunu evliliğimin başından beri yapmak istemiştim, YAZMAK yani..
galiba yazdıklarımı okumaktan korktum , yada yazarken burda farketmeye başladığım duyguyu yasamaktan.ne iyimiş yazmak ve sizlerin guzel desteği

inan bana bi kez adm at kararlarının doğruluğunu göreceksin
bunlara nasıl dayandığını anlamayacaksın
ben eşinin düzeleceğine inanmıyorum
lütfen bana kızma bu benim doğrum

Canım ya senin bunları çekmene çok üzüldüm sakın fikrinden dönme ve ona tazminat aç afedersin donuna kadar al en doğru kararı verdin bence o adamdan herşey beklenir bunları yapan insan normal değil, kendini koru bence kaçıp bir an önce kurtul ayrıldığında güzel bir ohhhhhh(rahatlama)çekeceksin inşallah bundan sonra çok mutlu olursun bu kötü günleri bile unutursun sadece gülüp geçersin

tsk ederim canım. sen ve senin gibi dusunen arkadslar için soylemek isttiyorum, yanlışım varsa duzeltin, maddi tazminat ile ilgili.
eşimin (esim demek istemiyorum artık ama) sabit bir geliri yok, daha da kotusu SSK sı bile yok, uzerine hiç bir malı yok,artı dunya kadar da borcu var. tazminat acma hakkım var avukat da soyledi. sizce değer mi? hala vicdan yapıyorum, bedelini odetmek de istiyorum bir yandan.ama cok çirkefleşebilirler diye korkuyorum, PARA onlar için hersey! cebinde 3 kurus para olunca kendini cokbuyuk adam zanneden biri. maddi tazminat davası açtığmda, 1-bu işin uzaması 2- durumumu bilmiyormusun diye rahatsiz edeceğindn endişeliyim.

tazminatla ilgili sanırım ailesinin mal varlığından alınabilir. aylık nafaka ödemesinide o şekilde yaptırabiliyor mahkeme sanırım. düğünde takılan altınlar gelinindir aslında en azından onları talep et.

o zaman anlaşın.ben tazminat davası açmayacağım.sen de boşanmada bir sorun çıkartmayacaksın diyin.

anlaşmalı boşanma olursa tek celsede biter.başınız ağrımaz.

düğündeki takılar 28000 tuttu gr ile kağıdını saklıyordum, avukat, evet geline aittir dedi ama onu muhafaza etmek de bayanın sorumluluğuymus. yani ben kendi ellerimle, karsılığında bir anlaşma falan yapmadığım için bunda hak edemiyormusum.bana soylenen bu,aksini duymus olan varsa evet bunu denemk isterim. 2.si, ailenin de mal varlığı yok uzerlerine sadece kredi ile çekilerek alınmıs bir arabaları var, ve yine kredi ile alınmıs ev.ama bu 2sinin de borçlarının yarısından coğu odenmemiş ve 2 si de ipotekli.sdc anne ve babasının emekli maasları var o kadar.
bunlarla da olmaz artık herhalde?simdi bunları yazarken de celişki içindeyim aslında. ben boyle biri olamam diyorum, bir yanda da bunca seylerin bir karsılığı olması gerektiğini dusunuyorum.

Son düzenleme:
Ayyyyyyyyyyy yazınızıı okurkenn fenalıkk geçirdimmm zorlada olsaa okumayaa çalıştımm
Sakın sakınn bırakk bunuuuu seni kullanmayaa çalışıyorr dahaa baştann belli sizlee babanızınn parası için evlendiğiii,
Aşk falann göremedimm ben ortadaa,ne çocuğuu kayınvalidenlerde az fena değill yanii oğullarınıı tam garantiye almaya çalışıyorlarr
İlk önce hiç taviz vermeyin ayrılınnn kendii hayatınıza bakınnn ,iyiki çocuk yok ortadaa

Hatırladığım kadarıyla kendi aileniz maddi açıdan ferahta bir aile. O insan kılıklıdan alacağınız hiçbir şeye muhtaç değilsiniz. Bana kalırsa boş verin tazminatı falan, olabilecek en kısa yoldan kurtulun. Hem daha gençsiniz, çalışır kazanırsınız Allah'ın izniyle. O insanlarla uğraşıp yıprandığınıza bile değmez.

Tüm bunların bedelini de Allah ödetecektir, O'na havale edin.

eşinin bir işi olsa da olmasa da boşanma konusunda sen haklı isen ona tazminat davası açabilirsin ve kazanırsın. Hiç değilse senin sayende tazminat ödeyeceği için çalışmak zorunda kalır yan gelip yatmaz, ödeyemezse de kendi bilir hapse girer girer çıkar. nafaka davanı da aç böylelerine bir şekilde ders vermek lazım yoksa yarın bir gün başkasının kızının başına rahatça bela olur.

-- eşinin borçları onun ailesini bağlamaz yani sen nafakayı ya da tazminatı kazansan eşin ödemezse devlet onun anne babasının kapısına dayanmaz. Ama ödemediği takdirde belli bir süre hapse girer çıkar ve hapse girme korkusundan mutlaka bir iş bulur çalışır.

eğer ben böyle biri ile uğraşmak istemiyorum çıkıp gitsin hayatımdan diyorsan ama onada yaşananların acısını ödetmek istiyorum diyorsan sadece küçük bir meblağ nafaka isteyebilirsin.

acıma eğer değmeyecek birine acırsan seni acınacak duruma düşürürler bunu da aklından çıkar ma.

düğün takılarına gelince mutlaka iste. ne olursa olsun onlar sana aittir kanunlar önünde.
ama ne için kullandığınız önemli tabi ki. senden geri ödeyeceğim diyemi aldı acaba yazarmısın. eğer sana geri ödemek amaçlı aldı ise geri isteyebilirsin ama kendi gönlünle ortak bir eşya vs için bozdurmuş iseniz alamazsın ama bir eşya mı aldınız bu altın parası ile işte o eşyayı talep edebilirsin. sıkıştığın bir konu olursa sor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…