tum arkadaslar, hepinizin sozlerine sonuna kadar katılıyorum ki anket sonucu baktığımda daha bir carpıyor suratıma tum sonuç.sonuc ortada.psikolojim o kadar darmadağın ki,zaten 15 gundur babamlardayım ben,aslında fikrinizi almak istediğim bir konu daha var bu sorunumu daha güçleştiren faktor olarak. Annem. bilmiyorum ama merak ediyorum annesi ile iletişimi benim kadar sorunlu olan bir arkadas var mı, yada tanıdığınız herhangi biri?
babam ve erkek kardesim bosanmam konusunda taa en baştan beri destekler bana soylemiştim size. ama annem inanılmaz sekilde destek olmasından geçtim, benim evde onun yanında bulunmamdan bile sikayetci gibi. hani soylediğim gibi, her geri donuşlerimde kendi evime, mutlu olmayacağımı bile bilse, kafası rahatlıyor, babam ve kardesimle yaptığımız sohbetler de bile onlar da bu konudan dolayı sıkıntılılar.
anneme defalarca, "nasıl bir annesin sen? ben bu kadar hakaretler, bu kadar terbiyesizliklr yasarken,bir kere bile olsun nsıl sarılmazsın kızına?" diye onlarca kez yakardım, hiç bişey değişmedi. onun derdi "aleme ne deriz, konu komsu sorarsa ne diyeceğimi bilemiyorum, cocuk(eşim) sıkıntıda,maddi sıkıntıdan neyaptığını bilmiyor, yardım elbette edeceğiz,ve kayınvalidemin o meshur lafı stresteyken karsısındakini en zayıf noktasından vurur lafına iiyice inanmıs ve bunu o da normal kabul etmiş durumda. bosanmış biri olmanın cok kotu sonuclar doğuracağına eşimin iğreti tabirlerinin dışında malesef annem de cok kotu tablolar ciziyorlar bana.annem ve babamın arası da bu yuzden gergin, babam kızımın kendi kararı karışmamalısın derse bile surat yapıp üst kata çıkıp tavır alıyor. o kadar zayıfım ki, eskiden de annemle cok sıkı ilişkim yoktu çok babacı buyudum ben , ama eskiden bu kadar kolay etkisi altına alamıyordu bizi. simdi kendi kendine zararlar veriyor. boyle bir annesi olan varmı, yada soyle diyeyim bir annenin bunları yapması normal midir? ben çok mu sey istiyorum, ben seçiçi algımla hep destekçi anne- kız ilişkilerini görüp bnmki gibi anne yok mu diye diye daha bir zorluyorum kendimi. babacım ise kızım eşinin değişeceğine nasıl inanmıyorsan , annenin de değiseceğini bekleyerek lutfen zamanını bu konuyla tuketme dedi. belki denecek en yerinde laftı, ama daha once de bahsettiğim gibi,kendimi her konuda sorumlu ve suçlu hisediyorm. sanırım cok karmakarısık oldu, ama dunden beri sitede bir problem vardı sanırım giremedim, her an kapanacak kaygısı ile hızlı hızlı yazmaya çalıştım, malum kafam da oldukça karısık..