Lütfen bana kızın.. Kendime gelmem lazım ya.

Çocuğunuz için doktora gitmiş ve ikna olmamışsınız. Şimdi de kendiniz için bir uzmana görünün. Zira doktora inanmayıp neredeyse hepimizin konuyla ilgisi olmadığı halde bize sormanız çok saçma.
Aslında sormak dışında artık düşünmeyi engellemek istedim belki bir çoğunluk tepki verince ne yapıyorum gibisinden

Kızlar ben sürekli bebeğimle ilgili endişe duyuyorum. Sürekli buraya konu açıyorum hatta. Bebeğimin adını söyleyince bakamamasını çok sorun ediyorum. Özel eğitim kursuna falan gittm hamileyken ve çok etkiledi bu beni. Şuan bebeğim otistik mi diye bile düşünmeye başladım. Ya beni rahatlatın ya da silkeleyin lütfen. Kızım daha 40 günlükten beri başını tutan, 2 haftalıkken dikkatli bakan bir bebek şuan 6 aylık. Kendi kendine ses çıkarıyor. Hı mı gu ınga. Bizimle iletişim şeklinde değil. Canı sıkılınca çıplık atıyor. Gıdıklayınca gülüyor. Daha parnaklarımı gördüğü gibi tebessüm ediyor. İşten gelince beni gördüğü gibi heyecanlanıp gülüyor. Hatta gel diyorum ellerini uzatıyor. 2,3 kere bir defada dönüyor. Almak istediği oyuncağa yönelip onu almak için çırpınıyor. Emziğini kendisi ağzına götürüp emiyor. Ses duyduğunda korkup sıçrar veya o yöne bakar. Renkli sesli olan her şey dikkatini çekiyor. Belki bu yüzden seslenince bakmıyor. Bilmiyorum ya. Sizce sağlıklı mıdır? Doktorumuz nörolojik bir bulgu yok muayenesi güzel diyor. Çok dikkatli bakıp çok şükür her şeyi takip ediyor. Sorunum adına bakmıyor olması. Bana ya kızın ya içim rahatlasın bilmiyorum birşey olsun.

off çocuk daha ne yapsın ya?
6 aylık konuşup yürüyecek hali yok

Aahaha çok deli dolusunuz :)) Sevdim.. :KK70:
Aslında kızım doğmadan böyle değildim. Bir anda annelik ve delilik bastı beni. Hatta bir anımızda bahsedeyim çok güleriz buna. Ben Bebeğim seviyor diye gülüyor çünkü böyle yapınca evde tavuk sesi çıkarıyorum. Alt komşum çok yakın arkadaşım aynı zamanda. Bir gün dedi ki ya sana bir şey dicem bu alt komşu iyice üşüttü ya valla terasa tavuk almış dedi aaanaaaa dedim ne işi var tavuğun. Sonra bir iki hafta geçti. Arkadaşım rahatsız bu durumdan sonra komşuya o tavuğu götürün diyor. Neyse kadın şaşırmış yok tavuk falan. Sonra üst komşumda bir üstü deki daire dubleks ve terası var o da tavuk aldılar sanıyor herkes tavuk arıyor ama apartmanda yok:) bende arıyorum ama bize ses gelmiyor. 1 ayın sonunda o tavuğun ben olduğum anlaşıldı. Ama bir tek arkadaşım biliyor diğerleri tavuk öldü sanıyor. :-)

ne yapmasını beklerdın guzell anne .kalkıp ev işlerinde sana yardım etmesınımı.hasta çocuk kendını bellı eder.ayrıca bunları duşunmekde erken.

Evet aşırı endişe ediyorsunuz. Sakin olun. Bebek de hisseder sizin gerginliğinizi..
Sonra bu beklentiler çığ olup anaokulundan itibaren çocuk yarıştırmaya, benim çocuğum onun çocuğu muhabbetine dönüyor..

Her bebeğin gelişimi farklıdır. Tabiki gözlemleyeceksiniz. İş ilk annede başlar zaten. Ama bu kadar didikleyerek değil.

Ben de oğlumda otizm belirtilerine baktım ama 1 yaş civarıydı. Doktorlar da o zamana dikkat çeker zaten. Çok şükür yok. Ama 6 aylığa göre gayet iyi bebeğiniz..

Kalem tutup resim yapcak değil herhalde. Ellerini bile daha bir kaç ay önce keşfetti yavrucak..

Bence bebekte kesin bir sıkıntı var. Kendi kendine ıh guh falan diyormuş oysaki size evet anneciğim demesi gerek. Emziği ağzına koyuyormuş ki bu çok büyük problem yıkamadan koyulur mu önce kalkıp yıkamalı sonra steril etmeli sonra koymalı ağzına.
Biraz evhamlı mısın acaba sen? Senden bir ay küçük bebeğim var hiiiiç aklıma bile gelmedi böyle bir şey. Az önce çağırdım bakmadı, oynamaya devam etti hiçte otistik olduğunu düşünmedim.
Ayrıca kötü kötüyü çeker, hep kötü düşünme. Dr ok dediyse ok. Onlar kaç bin çocuk gördü o bilmeyecekde sen mi bileceksin

Annelik iste :KK48: kendin kendi gözlerinle görüp emin olana kadar kim ne derse desin rahatlamayacaksın. Kendimden biliyorum deli gibi kurup duracaksın beyninde. :KK57: yine de söyliyim bende bebegin gayet sağlıklı. Her bebek her ayda aynı gelişimi göstermez. Birazcık sabret ve sık sık ismiyle seslenmeye devam et :KK66:

daha cok kucuk.
benim kizim 10 aylik dr lara gore motor gelisimi hizli ama bende seslendigimde hemen bakmayabiliyor bazen mesela suan ben odadayim o antrede sesleniyorum beni umursamiyo bile cunku baska seyler dikkatini cekiyo cocuk donmedi diye otistik diye dusunmenize gerek yok

netten surekli 6 aylik cocuk napar diye arastirip her hareketi bekliyosunuz sanirim her cocuk her hareketi yapamayabilir o tamamen kendi gelisimiyle alakali bakmadi emeklemedi diye otistik olmaz yani cocuk

Kızlar ben sürekli bebeğimle ilgili endişe duyuyorum. Sürekli buraya konu açıyorum hatta. Bebeğimin adını söyleyince bakamamasını çok sorun ediyorum. Özel eğitim kursuna falan gittm hamileyken ve çok etkiledi bu beni. Şuan bebeğim otistik mi diye bile düşünmeye başladım. Ya beni rahatlatın ya da silkeleyin lütfen. Kızım daha 40 günlükten beri başını tutan, 2 haftalıkken dikkatli bakan bir bebek şuan 6 aylık. Kendi kendine ses çıkarıyor. Hı mı gu ınga. Bizimle iletişim şeklinde değil. Canı sıkılınca çıplık atıyor. Gıdıklayınca gülüyor. Daha parnaklarımı gördüğü gibi tebessüm ediyor. İşten gelince beni gördüğü gibi heyecanlanıp gülüyor. Hatta gel diyorum ellerini uzatıyor. 2,3 kere bir defada dönüyor. Almak istediği oyuncağa yönelip onu almak için çırpınıyor. Emziğini kendisi ağzına götürüp emiyor. Ses duyduğunda korkup sıçrar veya o yöne bakar. Renkli sesli olan her şey dikkatini çekiyor. Belki bu yüzden seslenince bakmıyor. Bilmiyorum ya. Sizce sağlıklı mıdır? Doktorumuz nörolojik bir bulgu yok muayenesi güzel diyor. Çok dikkatli bakıp çok şükür her şeyi takip ediyor. Sorunum adına bakmıyor olması. Bana ya kızın ya içim rahatlasın bilmiyorum birşey olsun.

6 aylık bebek gelişimi yaz internete takip et ordan neler yapar 6 aylık bebek diye.
bukadar hastalık yakıstırmaya yapıstırmaya yer aramayın. Allah kimseyi çocuğuyla sınamasın

Ya allah aşkına bi ton şey saymışsınız bunları yapabiliyo diye sevinmeyip ismine bakmıyo diye kafayı mı bozdunuz bahsettiğiniz de 6 AYLIK BEBEK. Gün içinde kaç defa ismini söylüyosunuz Allah bilir baksın diye çocuk artık duymuyodur onu normal bişey diye
Ayrıca Dr kontrolündeymiş sorun yok demiş biz burda aaa kesin otistik veya başka bi rahatsızlığı var desek napcaksınız bize mi inancaksınız. Yapmayın bu kadar nolur ya elinizde olanların kıymetini bilip şükredin kendinize dert sorun yaratmaya çalışmayın. Sizi de yorar etrafınızı da.

Sakin olun, bebeginiz daha 6 aylik, hem doktor da birseyi yok demis. Benim oglum 2 yasinda sadece birkac kelime konusurdu, ben de ilk zamanlar endiselendim acaba otizm olabilir mi diye, aldim doktora goturdum, konusma terapistine goturdum, simdi 3 yasinda ve daha cok konusuyor, korktugum gibi otizm falan degilmis, sadece cift dilli oldugu icin konusmasi gecikmis. Ben soyle yapiyorum, diyelim ki oglumun bir sorunu var, iyi bir uzman/doktor bulmaya calisiyorum ve onlarin onerisini dinliyorum, ama soyle mi boyle mi diye kendimi yiyip bitirmiyorum, cunku bunun sonu yok.
Çift dilli mi? Bu nasıl oldu peki? Doktorumuzda hatta be söyleyincesendişe duydu hatta bence sen hobi bul dedi. Adamı da yordum artık. Sanırım bir destek alacağım.

Resmen kötü bişey çıksa rahatlayacak gibisin kusura bakma ama bir sürü şey yazmışsın herşeyi gayet güzel refleksi tepkileri gayet iyi adıyla seslenince bakmamasına mı takıldın kalkıp? Ayına göre maşallah gayet iyi doktor da iyi demiş görünürde bir sorun da yok neyin peşindesin ?
Allah korusun bir şey çıksa neden rahatlayayım. Sadece takulıyoeum işte. Birde çevre aaaa adına bakmıyor mu aaaa neden bir şey mi var dedikçe ala alaa neden bakmıyor dedim dedim böyle oldu işte

lutfen yardim alin cok ciddiyim cunku durumunuz giderek sıkıntılı bir hal almakta bebeginiz genuz 6 aylik doktir normal demis ama daha emeklicek yurucek kosicak dusucek defalarca oglum var iki yasinda nadir gozuken bir hastalik gecirdi öldüm geberdim ben sacim beyazladi ama doktor kontrolunde oglumu hic biseyden eksik etmedim surekli panik yaparsan bu cocuk gelisemez dedigi an doktorumuz herseyi unuttum demem o ki bu panik bu kadar detayci olmak iyi degil her an tetiktesiniz lutfen yardim alin
Dünden beri düşünüyorum aslında destek almayı. Sanırım harekete geçeceğim. Sağlıklı düşünen anne sağlıklı düşünen bir bebek fikrindeyimf Geçmiş olsun sizede.

1 yaşında da okula başlar inşallah . ya kusura bakmayın da sağlıklı düşünemiyorsunuz. akışına bırakın. otistik çocuk diyorsunuz bu hastalığın tanısı 6 aylıkken nasıl koyulabilir. iyi anne olma bebeginizi koruma gelistirme çabanızı anlıyorum ama böyle giderse kendi sağlığınızı yitirirsiniz.
Akıl sağlığım için harekete geçeceğim akşam çok düşündüm. Kararlıyım. Sağlıklı düşünemiyorum. Okula çok erken başlasa hatta ortaokulda liseyi üstten bitirse falan çok iyi olr diiiciimm aamaa valla şaka bu:-)

Ya allah askina bir salin cocugu ya yazik, ben iki cocuk annesiyim bir bebegin 6 aylikken bu kadar cok sey yapabildigini bilmiyordum :27: bu hayat boyle gecmez konu sahibi, bu biter baska takinti baslar yapma kendine yazik..

Biraz abartmissiniz hem ozellikleri siralayip hemde endiseleniyorum demissiniz.valla boyle devam ederse vay bebeginizin haline.ilerleyen donemlerde boyle pimpirikli bi annesi olmasi onu baya zorlar
Çok bilmek veya bilmeye çalışmak insanı böyle yapıyor sanırım. Kendimi frenleyeceğim destek alacağım

Bebeğinizle ilgili olmanız ve gelişimini takip ediyor olmanız çok güzel bir şey. Ancak bebeğiniz büyüdüğünde de sürekli yüksek beklentiler içinde mi olacaksınız acaba? Hani zorlayıcı anne-babalar gibi. Aşırı idealist ve mükemmeliyetçi? Sanki o tarafa biraz meyliniz var gibi geldi bana...

Bakın 6 aylık bebeklerin gelişim özellikleri aşağıdaki gibiymiş;

6 aylık bebek neler yapar diye soruyorsan, işte cevaplarımız:

• Yüzü koyun yatarken elleri ile güç alarak oturabilir.
  • Küçük cisimleri parmağı ile ya da baş parmağı ile yakalayabilir.
  • Tekrar eden heceleri birleştirerek baba, mama, dede gibi kelimeleri rahatlıkla söyleyebilir.
  • Bir elinden diğerine bir nesneyi geçirebilir. Ulaşamayacağı bir yerdeki oyuncağı almaya çalışabilir.
  • Yastık desteği gibi desteklerle destekli olarak oturmaya başlar. Birisine veya bir eşyaya tutunabilir.
  • Düşürdüğü ya da attığı oyuncağın arkasından bir süre bakabilir.
  • Yüzüstündeyken bir an sırt üstüne dönebilir. Yuvarlanmaktan çok hoşlanır.
  • Ayak parmaklarıyla oynayabilir.
  • Tanıdığı kişilere gülücükler saçarak onlarla oyunlar oynayabilir.
  • Sesinin tonunun ne anlama geldiğini anlayabilir.
  • Başını bağımsız bir şekilde her yöne çevirebilir.
  • Düşürdüğü ya da fırlattığı oyuncağın ona geri verilmesini ister.
  • Yüzünle oynamaktan saç çekmekten hoşlanır.
  • Henüz konuşmasa bile anne, baba ve biberon gibi önemli sözcükleri tanır
Kaynak: https://www.anneysen.com/ay-ay-bebek-gelisimi/6-aylik

Gördüğünüz gibi seslenildiğinde dönüp bakar gibi bir gelişim özelliği henüz yok.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Bağdat Caddesi Polikliniği’nden Uzman Eğitim Odyoloğu Ayşenur Küçük Ceyhan, bebekteki işitme kaybının nasıl anlaşıldığını şöyle anlatıyor:

“3 aylık bir bebek, konuşma şiddetindeki seslere, özellikle annesinin sesine tepki gösterir, gürültüde uyanır. 6 aylık bebek sesin geldiği yöne bakar. 9 aylık bir bebek ismi söylendiğinde döner. 1 yaşında artık, konuşmaları dinler, basit komutları anlar, konuştuğu en az bir-iki kelimesi vardır. Tabii bu noktada dikkatli gözlem çok önemlidir. Bizim için ailelerden gelen tepki birinci kriter olmasa da ipucu sayılabilir. Bu ipuçlarından yola çıkarak işitme kaybını çok net yöntemlerle anlayabiliyoruz.
Kaynak: https:/www.bebek.com/bebeginizin-seslere-tepkisi-cok-onemli/

Demek ki 9 aylık olana kadar beklemeniz gerekiyor :) Ayrıca her bebek her gelişim özelliğine hemen ulaşamayabilir, bu da doğal bir şeydir.
Alıntı için teşekkür ederim. Anneysen sitesini takip ediyorum ama adına bakar dşye okumuşum herhalde:-) sonraki alıntı çok iyi açıkladı valla teşekkür ederim. Demek 3 ay bekleyeceğiz olmadı bu :-) çok sağolun

Back