• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Dikkat Eksikliği / Hiperaktivite Bozukluğu Birleşik Tip Paylaşım alanı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
ayla canım ya evet belki beni yatıştırmak istedi yada kaygılarımı engellemek ama tavır çok önemli öyle sert ve anlaşılmaz bir tavırla yaklaştıki yüzüme bile bakmadan konuşması gerdi beni zaten...
bu arada kitap konusunda yardım teklifin için teşekkür ederim mesajını bekliyorum
senin branşın sanırım bu konularla alakalı eğer kabul edersen msn adresimi göndereyim özelden gerçekten bu konuda birileriyle konuşup akıl almaya ihtiyacım var

canım hiç üzülme bazı cocuklarda bu tür davranışlar hep oluyor benim oğlum 2 yaşında oda hiperaktif ama biz onu hep yoruyoruz enerjisini harcasın diye senin çocuğunun yaşına gelince bende aynı şeyleri yaşıcam kesin ama biraz sabırlı olmamız lazım benim düşüncem çünki onlar adı üstünde çocuk daha doğruyu yanlışı ayırt etme becerisi yok yada kendi istediklerini yaptırma isteği daha ağır basıyor zamanla düzelir canını sıkma imi. bi de şu örneği vericem sana kararı sen ver benim yakın arkadaşımında çocuğu 6 yaşında erkek oda çok hiperaktif en son arkadas baş edemiyordu doktora götürdü neresi olduğunu yazmıyım reklam olmasın eger açıklamakta sakınca olmaz ise yazarım 2 çeşit ilaç verdi doktor arkadasıma ben çok kızdım çünki çocuğu salak aptal bi şey yaptı hep böyle uyku hali falan gördüm bu ne hal dedim oda napıyım baş edemiyorum dedi ben bunu doğru bulmuyorum çünki uzmanlar da söylüyor enerji harcaya bilmesi için ona spor yaptırın yüzme,karate,koşu,basketbol,foklör vs.. ama benim arkadasda uğraşamıyom artık bana ne diyor bu bayan ev hanımı bi de ayıplıyorum bi de ben işden yorgun argın gelmeme rahmen çocuğumla saklambaç,koşmaca,oyuncaklarla oynama falan yapıyoz bende mi gidiyim de benim cocuğumda mı öyle olsun ben buna karşıyım tabi senin düşüncen ayrı tabi düşün taşın kararı kendin ver ama bunlarıda unutma sağlıklı günler dilerim.

Merhaba aynı sorunlar oğlumdada var neyaptınız banada yol gösterebilir misiniz? Benden bir adım öndesin çünkü?
Bilgi verirmisin?

kızım 7 yaşında geçen yıl ana sınıfında bi sorunumuz yoktu bu yıl okula başladık ve sorunlarda başladı
gerçi öncesindede varmış ufak tefek şimdi anlıyorum hiç durmadan konuşurdu bıcır bıcır
oyunlarıda uzun sürmez oyuncaklardan çabuk sıkılır bi oyuncaktan digerine geçerdi tabi ozamanlar çok sorun olmuyor ama
şimdi okulda çok sıkıntı çekiyoruz soruları hiç bitmiyor ben bir şeyi anlatırken o başka birşey soruyor, ödev yaparken birinden digerine atlıyor zorla tamamlatıyorum, arkadaşı hiç yok ,iletişim kurmakta zorlanıyor, söylenilen bir şeyi birkaç kez tekrarlamadan yapmıyor, en ufak şeyde dikkati dağılıyor ,ödev yapamamak için bin tane bahane buluyor, unutkan ve ezberlemekte çok zorlanıyor ve çok dağınık okulda gözlemledigim kadarıylada çok heyecanlanıyor öğretmeni karşısında evde gayet iyi okudugunu bildigim şeyleri okuyamıyor çok sıkılıyor sesi titreyerek çıkıyor
öğretmeniyle konuştum sınıfta gayet iyi sorunsuz oldugunu söylüyor yanlız özgüveni yokmuş ve çok yavaşmış
ikinci dönem başlar başlamaz rehberlikle birlikle görüşecegim

kızım 7 yaşında geçen yıl ana sınıfında bi sorunumuz yoktu bu yıl okula başladık ve sorunlarda başladı
gerçi öncesindede varmış ufak tefek şimdi anlıyorum hiç durmadan konuşurdu bıcır bıcır
oyunlarıda uzun sürmez oyuncaklardan çabuk sıkılır bi oyuncaktan digerine geçerdi tabi ozamanlar çok sorun olmuyor ama
şimdi okulda çok sıkıntı çekiyoruz soruları hiç bitmiyor ben bir şeyi anlatırken o başka birşey soruyor, ödev yaparken birinden digerine atlıyor zorla tamamlatıyorum, arkadaşı hiç yok ,iletişim kurmakta zorlanıyor, söylenilen bir şeyi birkaç kez tekrarlamadan yapmıyor, en ufak şeyde dikkati dağılıyor ,ödev yapamamak için bin tane bahane buluyor, unutkan ve ezberlemekte çok zorlanıyor ve çok dağınık okulda gözlemledigim kadarıylada çok heyecanlanıyor öğretmeni karşısında evde gayet iyi okudugunu bildigim şeyleri okuyamıyor çok sıkılıyor sesi titreyerek çıkıyor
öğretmeniyle konuştum sınıfta gayet iyi sorunsuz oldugunu söylüyor yanlız özgüveni yokmuş ve çok yavaşmış
ikinci dönem başlar başlamaz rehberlikle birlikle görüşecegim

aynı benim oğlumu anlatmıışsın.
sen de son durum nedir??

Hiperaktivite tedavisi uzun dönemde zararlı
ABD’li uzmanlara göre hiperaktivite tedavisi çocuklara uzun vadede zarar verebiliyor...
NEW YORK - Hiperaktivite ve ilgi dağınıklığı konusunda inceleme yapan ABD’li uzmanlar, bu hastalığın tedavisinde kullanılan bazı ilaçların uzun vadede olumsuz etkileri olabildiğini keşfetti.
Uzmanlar, kısa vadede işe yarayan bu ilaçların ilk üç yıldan sonra çocuğun fiziksel gelişimini yavaşlattığını, hatta anti-depresan benzeri bazı kuvvetli ilaçların çocuğun kilo almasına, şekere ve beyin hasarına yol açabildiğini belirtiyor.

benim bir yakınım 2yıl kullandı bu ilaçları.
.%80 düzeldi çocuğu.daha sonra ilaç kullanmadı.

ama tedavi olunmazsa daha çok zararı olur hem kendisine hem çevresine.

canım hiç üzülme bazı cocuklarda bu tür davranışlar hep oluyor benim oğlum 2 yaşında oda hiperaktif ama biz onu hep yoruyoruz enerjisini harcasın diye senin çocuğunun yaşına gelince bende aynı şeyleri yaşıcam kesin ama biraz sabırlı olmamız lazım benim düşüncem çünki onlar adı üstünde çocuk daha doğruyu yanlışı ayırt etme becerisi yok yada kendi istediklerini yaptırma isteği daha ağır basıyor zamanla düzelir canını sıkma imi. bi de şu örneği vericem sana kararı sen ver benim yakın arkadaşımında çocuğu 6 yaşında erkek oda çok hiperaktif en son arkadas baş edemiyordu doktora götürdü neresi olduğunu yazmıyım reklam olmasın eger açıklamakta sakınca olmaz ise yazarım 2 çeşit ilaç verdi doktor arkadasıma ben çok kızdım çünki çocuğu salak aptal bi şey yaptı hep böyle uyku hali falan gördüm bu ne hal dedim oda napıyım baş edemiyorum dedi ben bunu doğru bulmuyorum çünki uzmanlar da söylüyor enerji harcaya bilmesi için ona spor yaptırın yüzme,karate,koşu,basketbol,foklör vs.. ama benim arkadasda uğraşamıyom artık bana ne diyor bu bayan ev hanımı bi de ayıplıyorum bi de ben işden yorgun argın gelmeme rahmen çocuğumla saklambaç,koşmaca,oyuncaklarla oynama falan yapıyoz bende mi gidiyim de benim cocuğumda mı öyle olsun ben buna karşıyım tabi senin düşüncen ayrı tabi düşün taşın kararı kendin ver ama bunlarıda unutma sağlıklı günler dilerim.

merhaba arkadaşlar,ben sık sık öğretmenle görüşüyorum,okulun ilk döneminde bir çocuk benim oğlanı ısırıp bacak arasında vuruyordu,bizde ısırık morlukları gidip müdüre ve md.yardımcısına gösterdik,o da öğretmeni çağırdı ve rehber öğrt.,neyse ,rehber kısa süreine olsa da problemi çözdük,annesini uyardık, sonra rehber öğretmen bize dönüp dediki .siz çocuğu dr götürün onun dik.eks. ve hp var,tenefüslerde koridorda koşuyor,dedi,ben çok şaşırdım,sonra öğretmene sordum sizin bir sıkıntı varmı hoca dedim,yoo dedi,derste oturuyor,ama bazı konular kavramayı zorlanıyor,yinede götürün belki bir ilaç verir dedi,tepem attı,kendimi zor tuttum,eve geldim dr ayarladık gittik,bize ne derse beğenirseniz dr:çocuk çok zeki,hiç sorunuz yok,sadece şu anda okul programlar çok sıkı ve çocuklar çocukluğu yaşamıyor,eskiden çocuklar mutluydu,dışarda bol bol oyun oynarlardı eletişim arkadaşlarla kurarlardı,şimdi ise 4 duvarlar arasında,okul ev,yada avm,bunlar çocuk,derste koşmuyorya,sadece tenefüste,başkalara zara da vermiyor,onun görüşüne göre problem eğtim programında,çocuklarda değil,ilaç çok zararlı,ve o önermiyor,çok kötü yan etkileri var,ve ilerde çok büyük sıkıntı yaşarsınız,ayrıca şu anda kişilik sahibi olma dönemi çocukta,ve siz onu ezerken sizden nefret eder dedi,sonra öğrtmeni aradım bir bir söyledim,rehb.öğrt de ben çocukluğumu çalmak istemiyorum oğlumdan,dr tavsiyesine uyumaya çalışıyorum,onunla bol bol dışarda parka gidiyoruz,bu kış bol bol kar topu oynadık,kızakla kaydık,odasını ayırdım,artık küçük kardeşle ayrı,kendine ait alanı var,ve odayı düzenli tutuyor,yatağı dahi topluyor,ve bu 7 yaşında,ben onu çok seviyorum:nazar:,ve dr teşekür ediyorum:72:

merhaba arkadaşlar, benim kızım da 2 yaşında ben de bugün artık dikkat eksikliğği olduğuna karar verdim. bugüne kadar hareketli deyip kabulleniyordum ama bugün aştı. sabiha paktuna nın çocuğunuzun yeteneğini keşfedin testini yapayım dedim. ne oturtabildim ne ilgilendi kendi çapında sürekli gezmek tırmanmak istiyor. ne beraber bir boyama yapabiliyorum ne de oyun hamuru hiçbir şeyle ilgilenmiyor sürekli atıp gidiyor. ne yapacağımı şaşırdım. sizin yorumlarınız neler?

merhaba arkadaşlar, benim kızım da 2 yaşında ben de bugün artık dikkat eksikliğği olduğuna karar verdim. bugüne kadar hareketli deyip kabulleniyordum ama bugün aştı. sabiha paktuna nın çocuğunuzun yeteneğini keşfedin testini yapayım dedim. ne oturtabildim ne ilgilendi kendi çapında sürekli gezmek tırmanmak istiyor. ne beraber bir boyama yapabiliyorum ne de oyun hamuru hiçbir şeyle ilgilenmiyor sürekli atıp gidiyor. ne yapacağımı şaşırdım. sizin yorumlarınız neler?

bence çocuğunuza bu teşhisi koyabilmek için acele etmemelisiniz. Uzmanlar bile ilkokul 1. sınıfın 2.döneminde -öğrenmeyi etkiliyorsa- teşhis koymayı tercih ediyorlar. Çocuğunuz henüz 2 yaşında ve yaptıkları (ya da size göre yapmadıkları) aslında çok normal.

Size ve bu topikte kaygıyla yazışan tüm annelere bir tavsiyem var. Ben oğlumun hiperaktivitesi/dikkat dağınıklığıyla ilgili çok yol aldım. Çocuğuma bakışım, davranışım değişti, ve otomatikman da çocuğumun davranışlarının değiştiğini gördüm. Çok yol adık ve bu yolu alırken de Adem Güneş'in kitaplarından ve burç fm deki programlarından yararlandım. Çocuk büyütme ile ilgili çok güzel tavsiyelerde bulunuyor. İlaçların çocukları nasıl uyutarak, öğretmenlerin istediği sessiz, sınıfta çıt çıkarmayan, ve belkide içine dönük çocuklar haline getirdiğini, koltukların üstünde atlayan bir çocuğun anormal birşey yapmadığını anlatan, yurt dışı deneyimli uzman bir pedagog. Altını çizerek söylüyorum, evlatlarınız için ne olur okuyun ya da dinleyin. üstelik radyonun internet sitesinden arşiv programlara da ulaşabilirsiniz. Hepinize sevgiler...

merhabalar okuyunca biran bizim.cocugu anlatyiniz gibi oldum simdi kocaman olmustur duzeliuormu cocuklar bende cok tedirginim uzuluuorum.kimse bakmak istemiyor valla gozumu ustudnen ayirmiyorum kolay kokat oturup oyun iynamaz.kalici oldumu sizde hiperaktivite

merhabalar okuyunca biran bizim.cocugu anlatyiniz gibi oldum simdi kocaman olmustur duzeliuormu cocuklar bende cok tedirginim uzuluuorum.kimse bakmak istemiyor valla gozumu ustudnen ayirmiyorum kolay kokat oturup oyun iynamaz.kalici oldumu sizde hiperaktivite
Hiç merak etmeyin. Şimdi sekiz yaşında KIZIM. Sınıfının en iyi öğrencilerinde. Okuduğu okulun üst potansiyel grubuna seçildi. Hem de zeka testi işe. Her veli toplantısından sevinç gözyaşları ile çıkıyorum. Ama kreşe erken başlatmam ve doğru eğitim kurumlarını seçmiş olmamın bunda etkisi olduğunu düşünüyorum.

Hiç merak etmeyin. Şimdi sekiz yaşında KIZIM. Sınıfının en iyi öğrencilerinde. Okuduğu okulun üst potansiyel grubuna seçildi. Hem de zeka testi işe. Her veli toplantısından sevinç gözyaşları ile çıkıyorum. Ama kreşe erken başlatmam ve doğru eğitim kurumlarını seçmiş olmamın bunda etkisi olduğunu düşünüyorum.
inanin icimi rahatlattiniz bende cok akilli oldugunu dusunuyorum tavirladrindan yaptiklarindan.ama tabi bukadar hareketli olmasi beni korkutiyorisine geldigi zaman 30 lu hayvan figurunu tek tek yerine koyar ama tabi isine gelirse.valla 3 yasina kadar umarim duzelir.yoksa ikinciyi dusuniuorum kafayi yerim herlalde.yavrunuzun gozlerinden operim basarilari daim olsun.

Back