Lütfen bana kızın.. Kendime gelmem lazım ya.

Daha evli bile değilim otizmle ilgili araştırmalar yaptığımdan beri bebeğim otizmli olur endişesi taşıyorum

Bu konuda sağlam araştırmalar yapıp bilgilenince insan endişeleniyor, bence aldığınız eğitimler nedeniyle böyle belirti aramaya başladınız

Her şekilde takılıyorum. Hep bir araştırma. Acaba bir şey mi var diye. Abartıyorum dimi. Bunları yapması sağlık göstergesi dimi
Bence sağlıklı olmıyan sensin. Çocuk maşallah turp gibide bu takıntın devam ederse aklı erdiği zaman onuda kendin gibi takıntılı yaparsın. Rahat ol azıcık.

Kızlar ben sürekli bebeğimle ilgili endişe duyuyorum. Sürekli buraya konu açıyorum hatta. Bebeğimin adını söyleyince bakamamasını çok sorun ediyorum. Özel eğitim kursuna falan gittm hamileyken ve çok etkiledi bu beni. Şuan bebeğim otistik mi diye bile düşünmeye başladım. Ya beni rahatlatın ya da silkeleyin lütfen. Kızım daha 40 günlükten beri başını tutan, 2 haftalıkken dikkatli bakan bir bebek şuan 6 aylık. Kendi kendine ses çıkarıyor. Hı mı gu ınga. Bizimle iletişim şeklinde değil. Canı sıkılınca çıplık atıyor. Gıdıklayınca gülüyor. Daha parnaklarımı gördüğü gibi tebessüm ediyor. İşten gelince beni gördüğü gibi heyecanlanıp gülüyor. Hatta gel diyorum ellerini uzatıyor. 2,3 kere bir defada dönüyor. Almak istediği oyuncağa yönelip onu almak için çırpınıyor. Emziğini kendisi ağzına götürüp emiyor. Ses duyduğunda korkup sıçrar veya o yöne bakar. Renkli sesli olan her şey dikkatini çekiyor. Belki bu yüzden seslenince bakmıyor. Bilmiyorum ya. Sizce sağlıklı mıdır? Doktorumuz nörolojik bir bulgu yok muayenesi güzel diyor. Çok dikkatli bakıp çok şükür her şeyi takip ediyor. Sorunum adına bakmıyor olması. Bana ya kızın ya içim rahatlasın bilmiyorum birşey olsun.
Hamile iken folik asit değeri 59 üstünde olan, B12 değeri 500/600 üzerinde olan kişilerin bebeklerinde otizm gözükmektedir.
Tahlil sonuclarinizi atmadiysanız yada e nabizdan kontrol edin.
Bilinçsiz vitamin ve takviye kullanmamak gerek.

Özrl eğitim kursuna gitmiş bir annenin otizm hakkında edindiği fikir bu mj yani otistik yazmışın bir de. Otizmle baş tutmanın, oturmanın alakası yok.

6 aylikken kizim o kadar bile degildi ama benim hic aklima gelmedi:)) hatta 10naylik emekledi..8 aylikken tam oturmaya basladi..simdi 12 aylik yurumeye basliyor insallah ve zehir gibi masallah:)
Valla her bebegin gelisimi farkli o yuzden kimseylede kiyaslamadim."bu cocuk daha emeklemiyormu"diyenlere cevabini yapistirdim
Ayrica otistik olup olmadigi 2 yasina geldiginde anlasilabilir birsey

14 aylikken ogluma seslendiginde nadir bakardi tekerlekleri dondururdu arabayi surmek yerine ve konusmuyirdu.
Psikologa goturdum cok sukur bisi cikmadi suan 28 aylik. Hala konusmuyor. Ama diger bulgulari norml. Her anne bebegini dusunuyir iste :) icin rahatlasin diye yazmiyorum olanlar bunlar. Ben simdi vahlanip duruyorum. Keske ogluma otistik olarak dusunmeseydim diye :( o gunlerin tadini cikarsaydim.

Kızlar ben sürekli bebeğimle ilgili endişe duyuyorum. Sürekli buraya konu açıyorum hatta. Bebeğimin adını söyleyince bakamamasını çok sorun ediyorum. Özel eğitim kursuna falan gittm hamileyken ve çok etkiledi bu beni. Şuan bebeğim otistik mi diye bile düşünmeye başladım. Ya beni rahatlatın ya da silkeleyin lütfen. Kızım daha 40 günlükten beri başını tutan, 2 haftalıkken dikkatli bakan bir bebek şuan 6 aylık. Kendi kendine ses çıkarıyor. Hı mı gu ınga. Bizimle iletişim şeklinde değil. Canı sıkılınca çıplık atıyor. Gıdıklayınca gülüyor. Daha parnaklarımı gördüğü gibi tebessüm ediyor. İşten gelince beni gördüğü gibi heyecanlanıp gülüyor. Hatta gel diyorum ellerini uzatıyor. 2,3 kere bir defada dönüyor. Almak istediği oyuncağa yönelip onu almak için çırpınıyor. Emziğini kendisi ağzına götürüp emiyor. Ses duyduğunda korkup sıçrar veya o yöne bakar. Renkli sesli olan her şey dikkatini çekiyor. Belki bu yüzden seslenince bakmıyor. Bilmiyorum ya. Sizce sağlıklı mıdır? Doktorumuz nörolojik bir bulgu yok muayenesi güzel diyor. Çok dikkatli bakıp çok şükür her şeyi takip ediyor. Sorunum adına bakmıyor olması. Bana ya kızın ya içim rahatlasın bilmiyorum birşey olsun.
Cocuga zorla otistik teshisi koydurmaya ugrasmayın.

kulaklarını bir kbb kontrol ettirin. onun dışında sakin olun.

Bu kadar kaygı bebeğinize de zarar
Ne kadar pimpirik kaygılı anne olursanız çoçuğunuzda da onun etkilerini görüyorsunuz
2. Çocuklar oyüzden özgüvenli rahat ve özgür ruhlu oluyorlar

10 yıl tedavi ilaç tüp bebek derken sonunda anne oldum , ertelediğim milyon tane hayalim vardı . Tam herşey güzel olacak derken rutin kontrolde doktor kızıma gevşek bebek dedi , insanın basireti bağlanır ya vay efendim doktor hakaret etti gevşek bebekte ne demek (!)Oysa açıp google yazsak gevşek bebek =Hipotoni ..
Çok geçmeden bir sonraki kontrolde tabiki başka hastane aska doktor çünkü diğeri hakaret etti güya, aynı şeyi söyledi gevşeklik var ! Allah allah nedir bu dedik ve dünyamız karardı. Olası kas hastalığı sma daha önce adını sanını duymadigim ,duymayi bırak telafuz ederken zorlandığım şeyler duydum , tam ele avuca geldi palazlandı derken üniversite hastanelerinde prof. Nöroloji doktoru ararken buldum ,neredeyse 3ay sürdü tetkikler kanlar genetikler ,..
Mental bozukluğu yok
Motor gelişimi yok
Göz takibi var , baş kontrolü yok
Gövde gevşek
Aydaslarindan 3ay geride
Vs vs
3 ay fiziğe gittik ,herşey temizdi fizikle desteklenirse arayı kapatacaktı , karşıyakada bir fizik tedavi merkezi özel (!) Ve acimasizlar tam.bir para tuzağı .. derken birşey farkettim benim bebegimde sorun yok , annesine çekmiş . herseyi zamana bırakmaya karar verdim , her bebek aynı değil aynı gelişimi göstermiyor . Şimdi kızım 14 aylık yeni yeni tay tay duruyor bir iki adım atıyor, zamanla basinida tuttu ,oturdu ,emekledi ..
Bunları anlatma sebebim ben hiç bir zaman kızıma kondurmadım olumsuzluğu, babası ağlarken hisseder dedim git başka odada ağla!!
Şu yazınızla hasta bebeği olan anneleride üzüyorsunuz , yazınızı okurken enerjimi aldınız resmen . Darılmayın, kusura bakmayın, her anne evladı için canını verir ,kaygılanır korkar, sizinki artık hastalık boyutuna geçmiş. Allahtan belanimi istiyosun derler insana ( beddua maiyetinde söylemiyorum) minicik yavrudan n3 istiyorsunuz daha küçük kendinize gelin lütfen. Negatifligi çekiyorsunuz nazara ve enerji olayına inanırım. Bu tutumunuzu bırakın lütfen. En güzel gunlerinizi vesvese yaparak mafetmeyin.

Otistik bulgusu 6ayda hiç bir uzman tarafından anlaşılamaz.
Yani ismine bakmıyor diye otistik olmaz çocugunuz bu ayda.
Endişeler normal annesiniz sonuçta.
Ama biraz fazla endişelisiniz bu bebeğinizede sizede zarar verir.
Biraz sakin olun.

6 aylık bebekte otizmden şüphelenmek sizi bırakın hiç bir uzman diyemez otistik diye 1 yaş bile erken bulunuyor. Kendinize gelin ve en güzel anlarınızı anlamsız kaygılarla tüketmeyin.

Kıh kıh :anne:
Haklısın o eğitim beni mahvetti. Anayım ben ana vermeyin eğitim diyemedim. Şimdide hafif zihinsel engelli öğrencilerim var. Çok etkileniyorum.iştee:KK12:
Ilk çocuksa olur bazen böyle şeyler .ben de ikinci çocuğumun otistik olduğundan supheleniyordum :) 2 yaşında çocuk ismiyle seslendigimde dönüp bakmıyordu, kendi etrafında dönüyordu, konuşurken yüzüme bakmiyordu, birşeylere gözü takılı kalıyordu, bir sürü bir sürü şeyler işte ..bir hafta gözlemledim ,tanıyı koydum ,üzüntüden ölüyordum. Bir akşam aile dostumuzla yemekteydik. Kadın çocuk doktoru ,bir sor da rahatla dimi :) kalkmak üzereyken çocuklardan konu açıldı da aklıma geldi sordum .o da suphelendi ,sonra yarın hastaneye getir mutlaka dedi .baktılar incelediler ,arkadaşım diyor ki ,bunun ki özel bir durum değil .tamamen senin genlerin aktarılmış, çocuk inat :) hala da öyle inadı beni deli ediyor ,aynı anası :)

Daha evli bile değilim otizmle ilgili araştırmalar yaptığımdan beri bebeğim otizmli olur endişesi taşıyorum

Bu konuda sağlam araştırmalar yapıp bilgilenince insan endişeleniyor, bence aldığınız eğitimler nedeniyle böyle belirti aramaya başladınız

Bende ayni sizin gibiyim. Unide stajimi bir dernekte yapmistim. Orda otizmli cocuklarla beraber aktiviteler yaptik beraber. Cok guzel zamanlardi. Calistigim cocuklar agir otizmli degillerdi. Fakat o zamandan beri hep aklimda. Yegenlerim oldu boyle hep dikkat ettim. Ne evliyim ne de cocugum var fakat cocugum plsa galiba ben de daha hamilelikte baslarim acaba nasıl dogacak diye. Cok bilmekte iyi degil galiba..

Kiyamam sana. Cok etkilenmissin. Drlar bile 2 yas oncesi bu teshisi koyamaz ama erken bulgulardan neredeyse hicbiri yok. Tek sorun ismine donmemesi. Zamanla onu da yapacaktir. 2,5 yasinda arkadasimin oglu hala ismine tepki vermiyor pedagoga goturduler normal herseyi otizm vs yok. Zaman birakin. Bu sekilde bebeginize zarar veriyorsunuz. Siz ilgilenin bol bol. Hersey guzel olacak.

Back