Kızlar ben sürekli bebeğimle ilgili endişe duyuyorum. Sürekli buraya konu açıyorum hatta. Bebeğimin adını söyleyince bakamamasını çok sorun ediyorum. Özel eğitim kursuna falan gittm hamileyken ve çok etkiledi bu beni. Şuan bebeğim otistik mi diye bile düşünmeye başladım. Ya beni rahatlatın ya da silkeleyin lütfen. Kızım daha 40 günlükten beri başını tutan, 2 haftalıkken dikkatli bakan bir bebek şuan 6 aylık. Kendi kendine ses çıkarıyor. Hı mı gu ınga. Bizimle iletişim şeklinde değil. Canı sıkılınca çıplık atıyor. Gıdıklayınca gülüyor. Daha parnaklarımı gördüğü gibi tebessüm ediyor. İşten gelince beni gördüğü gibi heyecanlanıp gülüyor. Hatta gel diyorum ellerini uzatıyor. 2,3 kere bir defada dönüyor. Almak istediği oyuncağa yönelip onu almak için çırpınıyor. Emziğini kendisi ağzına götürüp emiyor. Ses duyduğunda korkup sıçrar veya o yöne bakar. Renkli sesli olan her şey dikkatini çekiyor. Belki bu yüzden seslenince bakmıyor. Bilmiyorum ya. Sizce sağlıklı mıdır? Doktorumuz nörolojik bir bulgu yok muayenesi güzel diyor. Çok dikkatli bakıp çok şükür her şeyi takip ediyor. Sorunum adına bakmıyor olması. Bana ya kızın ya içim rahatlasın bilmiyorum birşey olsun.
10 yıl tedavi ilaç
tüp bebek derken sonunda anne oldum , ertelediğim milyon tane hayalim vardı . Tam herşey güzel olacak derken rutin kontrolde doktor kızıma gevşek bebek dedi , insanın basireti bağlanır ya vay efendim doktor hakaret etti gevşek bebekte ne demek (!)Oysa açıp google yazsak gevşek bebek =Hipotoni ..
Çok geçmeden bir sonraki kontrolde tabiki başka hastane aska doktor çünkü diğeri hakaret etti güya, aynı şeyi söyledi gevşeklik var ! Allah allah nedir bu dedik ve dünyamız karardı. Olası kas hastalığı sma daha önce adını sanını duymadigim ,duymayi bırak telafuz ederken zorlandığım şeyler duydum , tam ele avuca geldi palazlandı derken üniversite hastanelerinde prof. Nöroloji doktoru ararken buldum ,neredeyse 3ay sürdü tetkikler kanlar genetikler ,..
Mental bozukluğu yok
Motor gelişimi yok
Göz takibi var , baş kontrolü yok
Gövde gevşek
Aydaslarindan 3ay geride
Vs vs
3 ay fiziğe gittik ,herşey temizdi fizikle desteklenirse arayı kapatacaktı , karşıyakada bir fizik tedavi merkezi özel (!) Ve acimasizlar tam.bir para tuzağı .. derken birşey farkettim benim bebegimde sorun yok , annesine çekmiş . herseyi zamana bırakmaya karar verdim , her bebek aynı değil aynı gelişimi göstermiyor . Şimdi kızım 14 aylık yeni yeni tay tay duruyor bir iki adım atıyor, zamanla basinida tuttu ,oturdu ,emekledi ..
Bunları anlatma sebebim ben hiç bir zaman kızıma kondurmadım olumsuzluğu, babası ağlarken hisseder dedim git başka odada ağla!!
Şu yazınızla hasta bebeği olan anneleride üzüyorsunuz , yazınızı okurken enerjimi aldınız resmen . Darılmayın, kusura bakmayın, her anne evladı için canını verir ,kaygılanır korkar, sizinki artık hastalık boyutuna geçmiş. Allahtan belanimi istiyosun derler insana ( beddua maiyetinde söylemiyorum) minicik yavrudan n3 istiyorsunuz daha küçük kendinize gelin lütfen. Negatifligi çekiyorsunuz nazara ve enerji olayına inanırım. Bu tutumunuzu bırakın lütfen. En güzel gunlerinizi vesvese yaparak mafetmeyin.