• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bana bir akıl verin ne yapmam gerektiğini bilmiyorum eşime nasıl davranmalıyım?

birgaripyolcu80

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2024
30
-31
1
Merhaba,
Ben henüz 1 yıllık evliyim, eşimle ufak tefek sorunlardan çok büyük kavgalar ediyoruz ve bu kavgaların şiddeti çok büyük oluyor kendimize zarar veriyoruz ve boşanma kelimesini kullanıyor eşim. Bir örnek vereceğim aşağıda;
mesela biz kavgalıyken ortak arkadaşlarımızla eşim dışarda görüşmüştü, bende nerde olduğuu merak ettiğimden o ortamda olan bir arkadaşımı aradım ve o bana eşimin orda olduğunu söylemedi dışardayız diyip kapattı benim bu arkadaşıma karşı güvenim sarsıldı ve onunla özelde görüşmeyeceğimi yakın olamayacağımı eşime söyledim. eşim beni anlamadı beni araman gerekirdi dedi haklı ama küstük ve aramak istemedim o anki pskolojimle. eşim o arkadaşı haklı buldu sen hep böylesin saçma sapan şeylerden sorun çıkarıyorsun diye başladı saydırmaya ve bunun şiddeti ağır o sırada ağlıyor ölmek istiyorum ben falan diyor beni gerçekten korkuttu. Kendini kapatır eşim kavga ettiğimizde baya bi ağladı kaldıramıyorum böyle tartışmaları hassasım falan dedi. kimse kaldırmak istemez ama evlilikte ufak tefek tartışmalar normal değil mi? her an nasıl mutlu edebilirim eşimi? eşimi seviyorum ama küçük şeylerde verdiği tepkiler beni korkutuyor ona nasıl yaklaşmalıyım? nasıl davranmalıyım? bana akıl verir misiniz... Ben ne yapmalıyım???

Eşiniz sizi manipüle etmeye çalışıyor, muhtemelen annesinden gördü bu şekilde ağlayıp dövünüp kendini ordan oraya atarak acıtasyon yapmayı, evlenince de size onu uygulamaya çalışıyor bana kalırsa.

Bir tartışma başladığında yine bu şekilde şova dökmeye çalışırsa, "yine böyle davranacaksan ben biraz hava almaya çıkıyorum" diyin ve kapıyı çekip ufak bir yürüyüşe vs çıkın. Hiçbir yere çıkamıyor musunuz gidin içeri odalardan birinde kapıyı kapatıp oturun. Siz istediği ilgiyi ve nazlanmayı verdiğiniz sürece eşiniz tavrından vazgeçmez.

Eşiniz sizi manipüle etmeye çalışıyor, muhtemelen annesinden gördü bu şekilde ağlayıp dövünüp kendini ordan oraya atarak acıtasyon yapmayı, evlenince de size onu uygulamaya çalışıyor bana kalırsa.

Bir tartışma başladığında yine bu şekilde şova dökmeye çalışırsa, "yine böyle davranacaksan ben biraz hava almaya çıkıyorum" diyin ve kapıyı çekip ufak bir yürüyüşe vs çıkın. Hiçbir yere çıkamıyor musunuz gidin içeri odalardan birinde kapıyı kapatıp oturun. Siz istediği ilgiyi ve nazlanmayı verdiğiniz sürece eşiniz tavrından vazgeçmez.
Çok haklısınız bir de sürekli boşanmakla tehdit ediyor beni sanki boşanacak kadar mevzumuz varmış gibi umarım çözülür çünkü eşim 5 yaşındaki çocuktan farksız

Yani o yaşlarda koşa koşa evlenen olgunlaşmamış 2 insan için çok normal bir durum. 3 post acmissiniz, bir terapi deneseydiniz şimdiye kadar belki yol alırdınız.
aldık hanım efendi nerden bililiyorsunuz ben size ne yapmam gerektiğini soruyorum siz olgun olduğunuz için akıl verin diye bizde farkındayız

Eşinizin dişil enerjisi mi fazla, psikolojisi mi bozuk anlamadım.
Basit tartışmalardan ölmek istiyoruma gelip dizlerini dövmesi normal değil.
Yani büyük konuşmayayım ama ben çekemezdim bu profilde birini.
evet bunları anlamıyorum bende. ikiside olabilir nasıl düzeltebilirim eşimi? çekmek çok zor ama emek verdim demek istiyorum en azından

Merhaba,
Ben henüz 1 yıllık evliyim, eşimle ufak tefek sorunlardan çok büyük kavgalar ediyoruz ve bu kavgaların şiddeti çok büyük oluyor kendimize zarar veriyoruz ve boşanma kelimesini kullanıyor eşim. Bir örnek vereceğim aşağıda;
mesela biz kavgalıyken ortak arkadaşlarımızla eşim dışarda görüşmüştü, bende nerde olduğuu merak ettiğimden o ortamda olan bir arkadaşımı aradım ve o bana eşimin orda olduğunu söylemedi dışardayız diyip kapattı benim bu arkadaşıma karşı güvenim sarsıldı ve onunla özelde görüşmeyeceğimi yakın olamayacağımı eşime söyledim. eşim beni anlamadı beni araman gerekirdi dedi haklı ama küstük ve aramak istemedim o anki pskolojimle. eşim o arkadaşı haklı buldu sen hep böylesin saçma sapan şeylerden sorun çıkarıyorsun diye başladı saydırmaya ve bunun şiddeti ağır o sırada ağlıyor ölmek istiyorum ben falan diyor beni gerçekten korkuttu. Kendini kapatır eşim kavga ettiğimizde baya bi ağladı kaldıramıyorum böyle tartışmaları hassasım falan dedi. kimse kaldırmak istemez ama evlilikte ufak tefek tartışmalar normal değil mi? her an nasıl mutlu edebilirim eşimi? eşimi seviyorum ama küçük şeylerde verdiği tepkiler beni korkutuyor ona nasıl yaklaşmalıyım? nasıl davranmalıyım? bana akıl verir misiniz... Ben ne yapmalıyım???
Kendimize zarar veriyoruz derken? Yani evlilik bu değil 1 yılda ne yaşadınız siz bu noktaya gelebilmek için garip... ayrıca eşinizle aranızda ne olursa olsun dışarıdaki insanlara niye bunu açık ediyorsunuz? Evliliğin mahremiyeti vardır mahremiyet sadece özeliniz değil bence. eşimle huzursuzluğum olsa bile bunu onunla çözmeye çalışırım tartışıp arkadaşıma eşimi niye sorayım ya ne saçmalık. Hayır karşındaki insanın ne niyetle davrandığını nereden biliyorsunuz? Onu da geçtim karışmak istememiş Genel bir cevap verip konuyu kapatmış kendince beni karıştırmayın, Kendi içinizde halledin demek istemiş gibi. Sizin eşinize kızıp arkadaşınızla görüşmeme kararı almış olmanız kesinlikle arkadaşınız açısından çok sağlıklı bir karar olur.

Her evlilik oturana kadar kavgalar olur.sizde de olgunlaşır evlilik.fakat eşinizin arkadaşlarını aramayin sakın bub zarar verir

evet bunları anlamıyorum bende. ikiside olabilir nasıl düzeltebilirim eşimi? çekmek çok zor ama emek verdim demek istiyorum en azından
Terapi aldığınızı yazmışsınız, ne dedi psikolog ya da psikiyatrist tanısı ne?
Terapi almanıza rağmen düzelmiyor ise yaşın gençken ayrılmalısın.

Her evlilik oturana kadar kavgalar olur.sizde de olgunlaşır evlilik.fakat eşinizin arkadaşlarını aramayin sakın bub zarar verir
içimi ferahlatan bir yorum oldu çok teşekkür ederim, eşimin bu hassasiyeti kendini basit kavgalarda öldürmek istemesi hayatın zor gelmesi kaldıramamasına ne yorum yaparsınız ne yapmalıyım

Arkadaşınız kadın mı?
Adam sizi nasıl manipüle etmiş oha diyorum!
Arkadaşınızla neden buluştuklarını ve gizlediklerini de anlamadım?

Back