Lütfen bana akıl verin kendinizin ve ya çevrenizin tecrübelerine dayanarak..

Forumda böyle çocuğu olan insanlarla evlenip yaşadıkları sorunlardan bahseden de çok kişi var...Gerçekten sorun mudur acaba yoksa olabilir mi..Hiç etrfaımda bir örneği de yok..Ha bu başarıyor diyebileceğim tanıdık biri..

canım senin bu çocuk konusundaki beklenti ne onu netleştirelim yardımcı olmak adına
çocuğuyla hiç görüşmesinmi, yoksa çocuğuyla görüşsün ama annesiyle hiç görüşmesinmi, çocuk küçükse mümkün değil illaki konuşmaları gerekçek
çocuğun masrafları annesiyle ortak bunuda kabullenmelisin, kabullenebilir misin
sonuçta o onunda çocuğu şuan annesindeyse ilerde sürekli sizde kalabilir bunu kabul edebilirmisin, evlenince haftasonları yaz tatili sizde kalabilir kabul edebilir misin
yani sevgilinden beklentin ne çocuk konusunda, bunları oturup konuşmadınız mı
ve bu çocuk kız mı erkek mi, kaç yaşında

Son düzenleme:
Çocuk kız,5 yaşında. küçük daha.Çok tatlı bir şey.Babasına çok bağlı. Babası da ona. Ama ben annesiyle görüşmesine daha çok takıyorum kafayı, çocukla değil. Ve ilerde evlendiğmizde yanımıza alma ihtimalinden bahsediyor bana.Yani annesi evlenirse kesin almayı düşünüyor çocuk kız olduğu için üvey baba elinde büyümesin diye.İşte o durumda ben kendimi hayal edemiyorum. Bir şey yapacağımdan değil ama benim yavrum değil.Hadi ben kabul ettim, o beni edemzse..Annesini isterse, hayat mahvolursa..Tabi ki konuştuk herşeyi defalarca defalarca...

Çocuk kız,5 yaşında. küçük daha.Çok tatlı bir şey.Babasına çok bağlı. Babası da ona. Ama ben annesiyle görüşmesine daha çok takıyorum kafayı, çocukla değil. Ve ilerde evlendiğmizde yanımıza alma ihtimalinden bahsediyor bana.Yani annesi evlenirse kesin almayı düşünüyor çocuk kız olduğu için üvey baba elinde büyümesin diye.İşte o durumda ben kendimi hayal edemiyorum. Bir şey yapacağımdan değil ama benim yavrum değil.Hadi ben kabul ettim, o beni edemzse..Annesini isterse, hayat mahvolursa..Tabi ki konuştuk herşeyi defalarca defalarca...

bence onu sevebilirsin, üstelik şuan küçük olduğu için sonunda seni sevme ihtimali çok fazla, büyük olsaydı kabullenmekte zorluk çekebilirdi, eğer devam etmeye karar verirseniz kızıyla arasını sıcak tut derim, böylece ilerde sizinle yaşarsa sorun olmaz, baba-kız beraber yaşamak onların da hakkı yani, bunu kabullen derim, hem ilerde çocuğunun ablası hazır fenamı
şuan küçük olduğundan annesiyle konuşmak zorunda çocuk için, zaten herşey bitmese boşanmazlardı bu konuyu kafana çok takma bence, zaruriyetten konuşuyorlar
ama benim yazdıklarından hissettiğim yapamayacağın gibi, tabii ki kendini en iyi sen bilir sen tanırsın
bide senin ailen boyutu var, mezhep farkı, daha boşanmış ve çocuğu olduğunu bile söylememişsin, sanırım buradan da bi kıyamet kopar

Son düzenleme:
böyle bir şeyi başarabilmek için çok büyük bir sabır, yüce gönüllülük gerekiyor. Ben ailemi ikna edebilirim bir şekilde diye düşünüyorum ama ya hata yaparsam tüm kafa karışıklığım bu sebepten ve artık karar vaktim geldi çattı.Kimsenin kimseye haksızlık yapma hakkı yok.Herkesin bir hayatı var.

Çocuk şu an 5 yaşında olduğundan seni kabullenmesi güç olabilir öte yandan sen zaten onun annesi değilsin.Ama çocuk büyüdükçe bu durumu anlayacak ve kabullenecektir bence.Yine de sorunlar olacaktır.Bu sorunları uzmanlardan yardım alarak çözebilirsiniz.Yani ortada aşılamayacak sorunlar yok.Evlilik meselesine gelince bence kalbinin sesini dinle sonra her şey için çok geç olabilir unutma...

boşanmış olduğunu kızı olduğunu baştan bilmiyor muydunuz. biliyorduysanız neden ilişkiye başladınız ya da 2 yıl devam ettirdiniz.

bence onu sevebilirsin, üstelik şuan küçük olduğu için sonunda seni sevme ihtimali çok fazla, eğer devam etmeye karar verirseniz kızıyla arasını sıcak tut derim, böylece ilerde sizinle yaşarsa sorun olmaz, baba-kız beraber yaşamak onların da hakkı yani, bunu kabullen derim, hem ilerde çocuğunun ablası hazır fenamı
şuan küçük olduğundan annesiyle konuşmak zorunda çocuk için, zaten herşey bitmese boşanmazlardı bu konuyu kafana çok takma bence, zaruriyetten konuşuyorlar
ama benim yazdıklarından hissettiğim yapamayacağın gibi, tabii ki kendini en iyi sen bilir sen tanırsın
bide senin ailen boyutu var, mezhep farkı, daha boşanmış ve çocuğu olduğunu bile söylememişsin, sanırım buradan da bi kıyamet kopar
Çocuk için ben de üzülüyorum, onu seviyorum da..En suçsuz olan o.Ben de vicdansız biri değilim. Ve çok da güzel bir çocuk, çok akıllı. Evet annesiyle konuşmak zorunda şu anda,benim yapabileceğim bir şey yok bu konuda.Ne bileyim ki sanırım şu anda o da düşünüyor..Kimse böyle birşey yaşamak istemezdi.Malesef ki günümzde boşanmalar çok arttı.Benim kimseye üzmeye niyetim yok, zamana bırakcam, nasibimde ne varsa onu görecem gibi görünüyor...Sanki umudum kırılıyor, ve ailemi ikan ederim ama kıyamet de kopar vet bi de o durum var.....:KK43:

boşanmış olduğunu kızı olduğunu baştan bilmiyor muydunuz. biliyorduysanız neden ilişkiye başladınız ya da 2 yıl devam ettirdiniz.

Tabi ki biliyordum, önce çok fazla kaçtım, ama birşey bağladı beni ona. Onunla hayatımın en güzel günlerini geçirdim. Bir daha zor çıkar karşıma böyle anlaşabileceğim biri.Frekanslarımız çok tuttu.Haklısınız haklısınız, ama ben sanki engel olamadım,çekildim bu ilşkinin içine..Sonra da onu tanımak istedim, madem ki beni bu kadar istiyor, bir bakayım kimmiş dedim, bu hale geldik işte..

Çocuk şu an 5 yaşında olduğundan seni kabullenmesi güç olabilir öte yandan sen zaten onun annesi değilsin.Ama çocuk büyüdükçe bu durumu anlayacak ve kabullenecektir bence.Yine de sorunlar olacaktır.Bu sorunları uzmanlardan yardım alarak çözebilirsiniz.Yani ortada aşılamayacak sorunlar yok.Evlilik meselesine gelince bence kalbinin sesini dinle sonra her şey için çok geç olabilir unutma...

Evet kalbimin sesini mi dinlemeliyim bir aklımda böyle diyor, bir aklım yapma diyor..Ve ben 4-5 aydır bunu düşünüyorum.Artık ne olacaksa olsun..Onu kaybedersem üzüleceğim gerçekten..ahh kader nasıl bişey ya....

Tabi ki biliyordum, önce çok fazla kaçtım, ama birşey bağladı beni ona. Onunla hayatımın en güzel günlerini geçirdim. Bir daha zor çıkar karşıma böyle anlaşabileceğim biri.Frekanslarımız çok tuttu.Haklısınız haklısınız, ama ben sanki engel olamadım,çekildim bu ilşkinin içine..Sonra da onu tanımak istedim, madem ki beni bu kadar istiyor, bir bakayım kimmiş dedim, bu hale geldik işte..

tüm mesajları okuyamadım ama bile bile ve evlilik çağınızda engel olamadıysanız kendinize, doğru kişi olduğuna da hala inanıyorsanız eminseniz bence devam ettirmeye çalışın

Ben buradan alıyorum kokusunu korkularının, kaygılarının.. bu gerçekten büyük bi yürek ister ! Geçen seneydi, ben de aşık oldum.. çocuğu vardı, 9 yaşında bi kız.. ondan da duydum aynı cümleyi "eski eşim evlenirse kızımı yanıma alırım, kabul edebilecek misin ?" ... Ben kendimde o cesareti bulamadım.. Çok da sürmedi zaten.. 2 ay.. ama sen diyorsun ki, o benim için mükemmele yakın bi erkek.. işte bu noktada sana "Korkularına kulak ver ve git" diyemiyorum.. Benim aşık olduğum adamın bi çok eksiği vardı, o sebeple bitirdim.. eğer bi çok olumlu özelliği olsa idi, çocuğunu kabullenmek için elimden geleni yapardım, buna eminim. içinden ne geliyorsa onu yap, keşkesiz bir hayat diliyorum sana arkadaşım..

Doğru kararı alabilmem için dua edin nolur.Hayatımda bu kadar bocaladığım bir zaman olmadı.Baya zamandır bu dertle yatıp kalkıyorum.Hiçbişey düşünmeyince çok mutluyum.Ama düşününce ya şu olursa, ya bu olursa....yiyip bitiriyorum kendimi. Onu kaybedip pişman olabilirim, ya da onunla devam edip pişman olur muyum acaba? Sevgi gözümü kör etmiş hiç çocuklu bir adamla evlenirlir miydi diye..Forumda yazılan bu tarz konulardan da çok etkilendim ama tabi herkesin hayatı farklı sonuçta..Dua edin.Allahtan herkes için ve kendim için hayırlısını diliyorum.Allah biliyor, sevdiğimi,istediğimi de biliyor.Nasibimde ne varsa o olacak artık..aklı başında okumuş insanlarız işte ama hayat karşısında böyle çaresiz anlarımız oluyor..Allah başka dert vermesin ne diyim, çok şükür ki sağlığımız yerinde, başka bir problemimiz yok ki..Bunları düşünüyoruz ama bu durumdan da hayırlısıyla kurtar beni Allahım..

lütfen yapıp yapamayacağını çok iyi düşün ve ona göre karar ver.çok yakında bir konu açılmıştı ve eşinin çocuğundan kinle bahsediyordu.lütfen bu durumlara düşme:KK50:

canım belli bir kariyer sahibi olan bay-bayanlar gerçekten çok seçici oluyorlar belli bir zaman sonra..
bu durumda seni çok iyi anlıyorum aileninde görüşlerine ve değer yargılarına önem vererek hareket etmek istiyorsun sevgiden önce mantığını koyuyorsun önüne aslında doğruda yapıyorsun
dua et bol bol hayırlısını dile Allah'tan

Son düzenleme:
canım bence moralini bozma ya 28 yaş ne ki :) ikincisi tama sevmek çok güzel çok kutsal ve evet zor bulunan bişey. sevdiğin insanı bulabilmek bi şans. ama hayatta sadece sevgi yok aşk yok. bugün kabul edilebilir gördüğün şeyler ilerde belkide senin hayatını çekilmez kılıcak. bildiğim bi söz var.şöyle bir insanın hayatının mutlu geçmesi veya bedbah geçmesi seçtiği eşiyle alakalıdır die böyle bişeydi. yani iyiiice ölç tart herrr şeyi bi tarafa sevgini aşkını koy bir tarafa sevdiğin adamın önceki evliliğiniii kızını mezhep farkını vs. ileriki hayatını düşün diyelimki işte eşinle yanlızken kızının babasına gelmesini. kızıyla alakalı eski eşiyle görüşmesini veya işte mezhep farklılığınızdan dolayo hayatınızdaki farklılıkları. mutlu olabilicekmisin kaldıraiblicekmisin. çünkü tamam senin bi ilişkin olmuş ama bir evlilik bir evlat ile bitmiş bir ilişki çoook farklı şeyler hayatım. ama doğru kararı senin hayatınla ilgili hayati kararları en doğru şekilde yine sen verebilirsin. allah yardımcın olsun :KK1::KK1:

Mutlu olmak istiyorum herkes gibi...Dertsiz hayat yok..Keşke demenin de kimseye faydası yok..Ben sizlerden akıl istedim ama biliyorum ki iş yine olacağına varacak. Dua etmenizi de bekliyorum derdi olan herkes için. Bir de burdan medet umdum belki biri birşey söyler diye..Hayırlısı diyorum..Ama sanki içimden cesaretim yok gibi geliyor bu aralar..

eger ailenızın gorusu sızı etkı altında bırakıp olumsuz dusuncelere ıtıyorsa..İkinci es adayından uzak durmanız yararınıza olur gibi.. Ve aranızda sureklı bı golgeyı yasatma dusuncesı agır gelıyorsa arkanıza bıle bakmadan kacın bu ılıskıden..Cocuk sebebıyle baglantıda olma durumu sebebıyle ılk esle her zaman ırtıbat halınde kalmaktan oturu..Bunu asıp asamayacagınızı sız kendınız bılırsınız..

Bu ıkı etken sızın ıcın cok onemli..Eger gerıde bırakamayacaksanız en ıyısı yenı bı sayfa acmak..Yas faktorunu kafanıza hıc sorun etmeyın..Kafanıza yatmayan hıc bır seyı oldurmak ıcın zorlamayın :KK19:

Hayırlısı olsun hakkınızda..

hayırlısı olsun. son çare o kişinin hayırlı olup olmadıgına dair istihareye de yatabilirsin, ayrıntıları internetten bulabılırsın...

öncelikle hayırlısı olsun.

keşke baştan çocuklu bir adamla arkadaşlık kurmasaydın.
ateş bacayı sarınca vazgeçmek mümkün mü bilmiyorum.
ama ben yürütemeyeceğini düşünüyorum.
bu konuda çok sıkıntı yaşarsınız.

kızının zaman zaman sizinle kalmasını isteyecektir doğal olarak.
eski eşiyle çocuğun herhangi bir durumu hakkında görüşmeleri gerekecek.
yani eski eş hayatınızın bir parçası olacak. üç kişilik bir evlilik.
kızı küçük ve seni kabullenmesi kolay olmayabilir.
sizin çocuğunuz olunca senin ki benimki durumu bile olabilir.
annen başına kakabilir.
biz demiştik falan filan.
iyi düşün canım.
başına iş alacaksın gibime geliyor.

ama tamamen yanılıyor da olabilirim.
belki çok mutlu da olabilirsin.
öyle bir adamdır ki, herşeye razı olursun yeterki yanımda olsun dersin hiçbişey zor gelmez.

annenden önce babanla konuşmanı tavsiye ederim.

Birinci de sadece bölge farkı var deyip 5 yıllık ilişkiyi aileniz istemiyor diye sonlandırdığınıza göre

İkincide eski eş var, kızı var, mezhep farkı var.. Diye başlamamanız gerekirdi..

Birini unutmadan diğerine yönelmek zaten hataların başlangıcı oluyor..

Bence siz herşeyi unutup bi kendinize gelin önce.. İlle de bir ilişkiniz olmak zorunda değil.. Dingin kafayla bir düşünün kendinize vakit ayırın.. İleri de belki sadece sevmekle kalmaz mantığınıza da uygun biri ile de karşılaşabilirsiniz..

X