Lütfen bakın herkes benimle dalga geçiyor intiharın eşiğindeyim

OhmycherryPie

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2013
27
1
18
İzmir
yani yüzüme söylemiyorlar ama eminim diyorlardır içlerinden.
tipimde hiçbir sorun yok diğer insanlar gibi giyinirim diğer insanlar gibiyim. sadece asosyalim ve sosyal olma imkanımda yok sadece okulda.
çünkü bildiğiniz dağ başında yaşıyorum ne market var ne başka bir yer. market hastane okul vs. 10 km uzaklıkta. kendimi bildim bileli bu dağ başındayım sadece yazları insan dolar burası. kışın çok ıssızdır. eminim şehirde büyüseydim her şey çok farklı olabilirdi. üniversiteyi bekliyorum üniversiteye gittiğimde taşınacağız ve daha 2 senem var.
o kadar çok psikoloğa gittim ki... depresyona girdim panik atak hastası oldum takıntılı bir insan oldum ama sonra kendim atlattım bunlardan sonra utangaçlık ve asosyallik ortaya çıktı psikolog düzeltemedi.
Ha hiç arkadaşım yok mu? var tabi çok ama kafa dengim değiller ve yakın arkadaşım yok. yalnızca "arkadaşım" var.
neyse bunları geçelim.
herkes beni eziyor sınıfta 2 arkadaşımla yalnız oturduğumda herkes gelip benimle dalga geçiyor o 2 arkadaşımla dalga geçmiyor her şey benim başıma geliyor artık kendime iki fobi daha edindim okula gitme fobisi ve dalga geçilme korkusu her sabah okula giderken serviste Allaha dua ediyorum bugünde kimse dalga geçmesin diye.

mesela bir olay anlatıym sınıfta oturuyordum arkamda 2 kız konuşuyorlardı biri sırtıma dokundu arkamı döndüm baktım kız sanada merhaba dedi ne alaka bende anlamadım. alaycı bi tavırla söyledi ben ezik olduğum için tekrar önüme döndüm kızın teki ben asla kendimi ezdirmezdiim dedi ben o an ağlamak istedim kelimeler çıkmıyor ağzımdan işte çıkmıyor donup kalıyorum felç oluyorum o an. hayır bir kere yaşansa bu olay tamam takmam kafaya ama her gün bir başka yerde yaşanıyor otobüste okulda dershanede.

hakkımı arayamıyorum ne yapmalıym bana bi yol gösterin
ben intihara kalkıştım son anda vazgeçtim ama sanırım artık gerçekten intihar edeceğim çünkü her gün aynı şeyi yaşamaktan bıktım

BİLİYORUM OKUMADIM DİYENLERİNİZ OLACAK AMA BEN İÇİMİ DÖKTÜM O YETER BANA BU DAĞ BAŞINDA BENİ DİNLEYECEK BAŞKA BİRİ YOK DA .

ilk önce bu kuruntulardan uzaklaş..sen bireysin ve kişiliğin var....kendine güven..ösgüven tüm kusurları örter..illa sosyal olmak için sağda solda sürtmek arkadaşlarınla saçma sapan takılman gerekmiyor...senin ders çalışma zamanın...ilerde onlar beyinsiz ve şuursuz dolaşırken senin bir işin bir kariyerin olacak...canını sıkma okula git...kimse seni eğitiminden alı koymamalı...bu nasıl bir düşünce sakın haa...sana takıldıklarında ukalaca konuştuklarında donup kalma aynı uslupla cevap ver...bazen ukala olmak gerekiyor..bunları bende yaşadım ama bir acıldım hepsi tırstı..kimseyle yarış içinde olma kendin ol..zamanla herkes seni kabullenecek...yada kabullenmesinler umursama...onların havası balon gibi sen kendine güvenirsen söner...kalabalıklar diye korkma..cevabını yapıştır dön git muhattap olma...yeri geldiğinde terbiyesizliklerini yüzlerine vur...
canını sıkma...hayatına kastın ne..yaşamak o sidikliler kadar seninde hakkın...aaa kötü konuşturma beni...öptüm canım..

lise yıllarımda ben de biraz eziktim, üniversite yıllarımda gayet cool takılıyorum

senin de bir kırılma noktan olacaktır, çok bunaltma kendini
hayata bir kere geliyoruz onu da ne olursa olsun yaşamaya değer

Ah canim yaa. Her yasitin gibi sen de ayni donemden geciyorsun. Emin ol senin gibi bircok kisi ayni durumdadir. Oncelikle intihar dusuncesini kafandan sil at ve sakin oyle bir salaklik yapayim deme her seyden once aileni düşün. Istersen evde kendi kendine yada aynaya bakarak oyun gibi bir sey oynayabilirsin. Aynadaki kisiyi sana olumsuz bir sey soyleyen arkadasin olarak düşün ve ona verecegin cevabi tekrarla. Kimseden korkma. Cevabini yapistir. Ister sana kizsinlar ister daha cok dalga gecsinler isterlersede küssunler hiiiicccc umurunda olmasin. Baskalarinin seni ezmesine izin verme yoksa benim gibi olursun

O yaşlarda başkalarının hakkımızda düşündükleri çok önemli oluyor.
Ben de senin gibiydim.
Biraz boşvermeyi başkalarını alaya almayı öğreneceksin yakında.
lütfen kendini sıkma.
üniversiteyi kazandığında çok daha iyi olacak her şey

Sen varsan mutlulukta var hayat da var.
Ne olursa olsun kendine değer ver
Bazı şeyler için zamana ihtiyacın var
Bak o sessizliği sakinliği kullan ve 2 yıl çabala güzel bir üniversite kazan
İnan büyük şehir büyük dert demek çoğu zaman
Bende İstanbulun boğuculuğundan kaçtım ve küçük bir ilçe de okudum üniversiteyi keşke geri dönebilsem
Demem o ki bazen hayır bildiğimizde şer, şer bildiğimizde hayır vardır ve biz bunu bilemeyiz
Elindekilerine razı ol en iyi şekilde okulunu bitirmeye çalış

canım benim intihar şeytanın işidir bu senin imtihanınmış bol bol dua et namaz kılmaya çalış ve en güçlü şekilde çıkacağına eminim o yaşta hepimiz geçirdik dalga geçildik ezdildik vs ama sen onların yapmadıgı bişeyi yap biraz sık dişini ve çok çalış ilerde başarılı olup o güveni kazandıgında geçmişine bakıp o kadar mutlu olucaksınki iyiki yaşamışım çünkü bunlar beni güçlü yaptı diceksin korkularının üzerine git okula gitmek sana kabus gelmesin orda bikaç basit insan yüzünden niye hayatını karartasınki Allah yardımcın olsun bu kötü günlerin en kısa zamanda geçer inşallah isteyipte yapılamayacak hiçbişey yok bunu unutma

Merhaba kardeşim,

Anladığım kadarıyla sessiz sakin kendi halinde birisin.Doğru mu? Çok sessiz olduğunda insanlar üzerine daha çok gelip, senin üzerinden ego tatmini yapmaya kalkarlar çoğu zaman. Sana tavsiyem, biraz daha kendini açmaya çalış. Özgüvenin ne durumda mesela? Özgüven eksikliği de bu durumun sebeplerinden biridir. Özgüvenini yüksek tut. Kimse senden üstün değil öncelikle bunu bil. Sınıfa girdiğinde sessizce yerine geçip oturmak yerine, "günaydın" de mesela. Cevap veren olmaz diye çekinme, varsın olmasın.(ki olacaktır :) ) Burada önemli olan senin kendini açman ve özgüveninin yerine gelmesi. Arkadaş grubu toplanmış muhabbet ediyor diyelim, çekinmeden yanlarına git selam ver veya gülümse. Muhabbet sana uygunsa dahil ol değilse bile yanlarında dur dinle onları nelerden bahsediyorlar,ortamları nasıl. Seninle dalga geçtiklerinde aklına laf gelmiyorsa gıcık bir gülümsemeyle " bugünlük ego tatminin tamam, yarın yine beklerim" de. Aldıkları cevap onları susturacaktır. :)

Ayrıca bu sebeple ne intiharı be kardeşim, değer mi hiç? İnan bunlar çok küçük şeyler. Hiç bir şey hayatla bağını koparmaya değmez. Hayatın tadını çıkar, zevk almaya bak. Gerektiği yerde üzülecek, kırılacaksın hayatın her aşamasında sorunların olacaktır. Hepsi bir şekilde gelip geçiyor, inan bana. :)

çok teşekkür ederim bu sene sınıfta yine yalnızım bakalım durumlar nasıl olacak ..

Ailemi düşünüyorum ama onlar daha beter , sürekli eziyorlar beni, ben kedime ezik diyorum onlarda bana öyle diyorlar.

teşekkür ederim bu söyledikleriniz beni biraz olsun umutlandırdı , sessiz sakinn kendi halinde takılan biriyim fazla konuşmam bu sene kimseyi kafaya takmayacağım

Aykut oğut tu galiba bir kitabı var evrenden torpilim var diye okumanı tavsiye ederim canım benim. Üzülme ve pozitif düşün bugün benle dalga geçmesinler diye başlama güne bugün feci özgüvenim var diye doldur kendini gerisini bilinçaltına bırak

o anlattığın tarzdaki kişileri ciddiye alma
çok şey bildiklerini zannediyorlar ama bişey bildikleri yok
onlarla ya onların dilinden konuşacaksın ya da hiç bulaşmayacaksın
sen okumana bak kendini geliştirmene bak
birkaç sene sonra çok farklı yerlerde olursun o kişiler umurunda bile olmaz

kütüphanem kişisel gelişim kitaplarıyla dolu onlar da olmasa ne yapardım bilmiyorum çok yardımcı oluyorlar

bu arada çok teşekkür ederim

kütüphanem kişisel gelişim kitaplarıyla dolu onlar da olmasa ne yapardım bilmiyorum çok yardımcı oluyorlar

bu arada çok teşekkür ederim

Ne kadar güzel birşey kütüphanen var yaşın da küçük.eminim sana kattıkları şey çoktur.kendini küçümseme.öğrendikçe hiçbirşey bilmediğimi anlıyorum derim hep.Cahil cesareti olamıyor bizde o yüzden

onu bitir bikaç tavsiyem daha olacak

canım benim canını sıkmaya bile değmez,eminim ilerde gülerek hatırlayacaksın bu günleri:101:
bende öyleydim,arkamdan dalga geçiyolardı.. kafaya takmadımmmı evet taktım,bende panik atak oldum,çok düşünüyodum çunki.
ama universiteye başlayınca,daha doğrusu başka bir okula başlayınca,yaşadığın yeri değiştirince inan bana herşey farklı oluyor.
ha bende laf çeviremem,içime atarım,sonradan gelir aklıma keşke şunu bunu deseydim diye ama olmuyor,içten gelen bişi bu.
tabi haddini aşanlara cevabını veriyorum,ve artık konuşmuyorum onunla.
orta yolu bulamam ya tam tartışırım ya susarım.
kendi derdimi anlatmış oldum ama fikir edin istedim.
geçici bir durum bu,seninle dalga geçenler ilerde inan bana hiç birşey olmuyolar
buarada dağda yaşıyorum demişsin,en güzeli booşver.. temiz havadan iyisi varmı.. benim yaşadığım yerde öyle büyük yer değil,ama okulu başka şehirde okudum,uni.yide orda okuyorum..bende yaşadığım yeri sevmiyorum ama okuduğum şehre gidince burası aklıma bile gelmiyo.
bak hem sizin taşınma imkanınız varmış,şimdi toparla kendini ve nasipse 2 yıl sonraya hazırla kendini,uniyi kazanman lazım

tatlı kız güzel kız Allah herşeyden önce sağlık versin herşey gelir geçer. şehrin ortasında oturup engelli olsaydın işte o zaman sosyal olamamak neydi anlardın. önce şükür diyelim normal bir insansın.
sana tavsiyem çok yakın arkadaş hiç bir zaman olmuyor .25 yaşındayım okadar arkadaşım oldu hepsi menfaatleri doğrultusunda gittiler. geriye bi baktım en yakın arkadaşım ailem daha ötesi daha iyisi yok
,atalarımız demişki nerde çokluk orada bokluk o yüzden çok önemseme.
eğer diyorsan hayır ben illaki birileriyle samimi olmak istiyorum diye şunu yapmayı dene girdiğin bir ortamda mutlakaselam ver. yani sınıfa girince sağındaa solunda önünde arkandakine günaydın de . bir günaydın yeter bir gün de iki gün de üç gün de sonra bir bakmışsın herke s sana selam verip halini hatırını soruyor. sonra da kafa dengi bir arkadaş çıkar karşına.

Canim benim kiyamam sana biraz kendime benzettim seni bende hakkimi arayamazfim sessiz sakindim bir zamanlar, simdi düsününce gülüyorum bazen bazen kiziyorum kendime.. Yasnan hicbisey bosuna degil cnm gecmiste yasadiklarim beni güclendirdi hatalarimfan ögrendim.. sende ögreneceksin ins.. kendini sev kendine güven.. arkadas olmazsa da yanliz degilsin sen en önemlisi Rabbin var sana senden daha yakin olan Rabbin.. Ona güven Ona sigin..Gecen bi abla bisey dedi cok hosuma gitti ben ezendense ezilen taraf olmak isterim ahiret boyutu yüzünden daha karliyim dedi.. Düsündüm hak verdim belki bazilarina sacma gelebilir ama bana göre dogru.. Canim bu hayatta hicbisey kalici degil imtihan dünyasindayiz bi bakmissin bu günler geride kalmis.. Unutma her firtinanin ardindan mutlaka günes dogar.. O günes dogacak ins senin icinde umudunu sakin kaybetme..

Merhaba arkadaşım.
Bunlar gelip geçici şeyler desek de sen kendini yine üzeceksin biliyorum.Yine söylüyorum gelip geçici şeyler.Anladıgım kadarıyla 16-17 yaşlarındasın ve bu yaş ergenliğin en keskin oldugu yaşlar.Arkadaşlarının ve senin kişiliğinin oturdugu yaşlar.Üzerinden ego tatmini yapmaya calışmaları kendilerini bir adım öne çıkarmaya çalışmak sadece bil.Ellerinde somut bir başarı olmayanların başvuracağı yegane yol yani.Ben de senin gibi sayılırım aslında.Daha önce konu açmıştım sosyal fobi üzerine sagolsun ablalarım çok yardımcı oldu.He geçti mi tam olarak tartışılır.Lisede çok konuşan biriydim gayet hazırcevaptım.Ağzıma açarken ne diyeceklerini tahmin edemezlerdi.Sonra üniversiteye başladım kafama göre birilerini bulamadım.Yalnız kaldım hatta.Tek başıma bir güç geldi ki bana anlatamam.Ve inşallah sen de başka ilde iyi bir üniversite kazanırsın çünkü farklı bir şehirin sana kazandırdıkları olsun kişisel gelişimi olsun daha faydalı olacaktır.Ben de küçük bir yerden gitmiştim.Bahsettiğin gibi dağ gibi değildi.Sen yarından itibaren çevrene tam bir alıcı gözüyle bak.Bu şehir gürültüsünden bir adım uzaklaşmak için neler vermezdim.Sanayi bölgesindeyim ve buram buram sanayi gazları soluyarak uyanıyorum her güne.İntihar olayına hiç girmiyorum.Hayatının baharında değmeyen insanlar için yaşama hakkından vazgeçmeyi "düşünebiliyorsun" bunu unut bir kere ? Ne diyecekler ardından * Kim bilebilir senin çektiğini.Dik dur ve hayatının kimseye bağlı olmasına izin verme.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…