Sessiz sakin hadi be falan demissiniz de, yanlis bir yargilamaya girdiginiz icin düzelteyim dedim. Psikolojik olarak sinir krizi gecirmeye daha meyilli kisiler genellikle sessiz, sakin, cekingen ya da bastirilmis insanlardir, psikolojide cok yer eden konulardan biridir. Cünkü sessiz sakin ve cekingen insan genellikle "icine atar". Hazir firsati varken, elestirmedigi icin, sesini cikarmadigi icin, hadi bunu da alttan alayim dedigi icin, birikir birikir ve cok feci patlar.
Psikolojik kitaba da gerek yok aslinda. Benim öyle cok yakindan tanidiklarim oldu. En belirgin örnegi dibimde yasayan kardesimdi. Yilda bir iki kere patlar, taniyamazsiniz valla o sessiz sakin anlayisli kardes nasil kontrolü kaybediyor, nasil kelimeler kullaniyor ve neler neler dökülüyor ortaliga...
Bir de kriz hep böyle ufacik seylerden geliyor, ben bir afalliyorum ne oldu simdi yaaa???? diye
Ama onu elestirip ne vardi daha düzgün ifade edebilirdin demiyorum cünkü biliyorum birikimin bir sonucu bu. Ayni seyi arkadasim da yapti, mini mini ufak tefek 4 5 yilda bir kere bile tartismadigim insan, bir gün bir sakama bir patladi ayni sakayi daha önce de yapmistim oysa ki, meger sakalarima aliniyormus, hic fark etmedim, gerci o kendince fark ettirdigini düsünmüs :) Neler neler saydi bana, dinledim, sonra da özür diledim.
Dogru düzgün anlatsan anlardim konusmalarina hic gerek duymadim, arkadasim o benim, patlamis, icinde birikmis, olur öyle... :)
Sinir krizi gecirmek ve sinir krizi gecirmis birine sahit olmak lazim tabi durumu anlayabilmek icin. Adaba yer kalmiyor malesef anlik geliyor ve patliyor. Yani mantiken de, hic büyük tepkiler vermeyen agir elestiriler yapmayan bir insanin birden bire patlamasinin baska bir aciklamasi olamaz ki.