- 24 Aralık 2024
- 151
- 227
- 18
- 34
- Konu Sahibi Zamanmakinesi
Kızlar ben 5.5 yıldır memurum.Zor şartlarda okudum 5 çocuktan en büyüğüyüm. Annem iş yaptırmazdı ders çalış diye kolundaki son bileziği dahi verdi okumam için destek oldu. Babam da üniversite de 2 yıl para gönderdi. Neyse atandım annemi umreye gönderdim. Ona koltuk takımı aldım. Mutfak eşyası aldım Telefon aldım. 5 yıldır elbisesini aldım. Evlenmeden önce neredeyse maaşımın tamamını gönderiyordum ilk 1.5 yıl. Evlendim bir tane çeyrek dahi almadım onlardan. Daha üstüne gelen çeyiz paralarını anneme bıraktım. Uzaktayım evime gelirler bileti ben alırım hediyesine kadar alır gönderirim. Babam cimridir asla vermez annemin elinde olsa verir ama yok. Neyse kardeşlerime hediyeler alırım kitap elbise harçlık. Ama bunun sonu yok yıllarca versem sonu olmaz. Hepsi benden küçük işe giren 1 kardeşim var erkek o da veriyor. Ama annem diyor biz erkek olduğu için evlenince altınını yaparız yardım ederiz. Tabi o kabul etmiyor ama annem yaparız diyor. Tarla var o da onların diyor. Kızlara da bakarız diyor hakka girmem veririm diyor ama bilmiyorum. Düğünde bana yardım etmediniz erkek kardeşim ne olacak diyorum o erkek masraf çok ona yaparız diyor. Şuan bile 2 bileziği var (normalde 1 tl si yok onlar çok farklı yerden geldi uzun hikaye) vereyim diyor erkek kardeşim kabul etmiyor. Ayrıca o da eve baya harcama yapıyor şuan 2 miz çalışıyoruz. Benim bir evladım oldu. Ben en kötü hiç bir şey harcamasam en az 5 bin harcıyorum onlara. Ki genelde daha çok 5 yılı geçti. Ama artık bilmiyorum vicdanım rahat etmiyor çünkü bunun sonu yok daha 2 kardeşim üniversiteye gidecek onlara da verirsem vermeye devam edersem bir 5 6 yıl daha vermem lazım. Üstelik her birine bin versem sanki vermemişim gibi oluyor uçup gidiyor para. Artık diyorum 5 bin olsa dahi ona vereceğime evladıma yatırım hesabı açarım hayat müşterek.Eşimle iyiyiz ama kaynana sorunumuz var boşanma cümlesi arada geçiyor. Bize miras vs kalmadı eşimle ev araba almayı kovalıyoruz 2 miz de memuruz.Annem doğumda 1 hafta kalabildi kardeşim okula gidiyor diye döndü. Taşınmak zorunda kaldım 1 aylık bebekle. Eşimle 2 miz taşındık. Çocuğa biraz bakın işe gidecem dedim hiç istemediler okul var gelemeyiz. Annem diyor yazın 10 gün gelecem.10 günle ne olacaksa yemek yaparım diyor. Kardeşim de yazın okul yokken bakarım dedi ama şuan bana lazım işime yaramıyor. Yani o konuda da yardım görmedim. Gerçekten onları seviyorum bana da iyiler kardeşlerim temiz okulunda insanlar annem hayır olsun ver diyor ama bilmiyorum sizce ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz??
Son düzenleme: