Smear yanlış temiz sonuç verebiliyor yanılma payı yüksek mutlaka hpv testi vermenizi tavsiye ederim.Merhaba bugün smear testi sonucumda herhangi bir lezyona rastlanmadi yaziyor kızlar benim gibi kendinize 10 ay işkence sağlamayın ve smear vermeden önce 1 hafta cinsel ilişkiye araverin mantarınız varken smear vermeyin.. çünkü benim 1 gün öncesinde cinsel ilişkim ve mantar enfeksiyonumda vardı sevgilerle..
Ben de doktorum söylememişti direk testi aldı bir gün öncesinde prezervatifle ilişki olmuştu sonuç acsus çıktı hpv istedi hpv saptanmadı yazıyor heralde sorun yok demektirMerhaba bugün smear testi sonucumda herhangi bir lezyona rastlanmadi yaziyor kızlar benim gibi kendinize 10 ay işkence sağlamayın ve smear vermeden önce 1 hafta cinsel ilişkiye araverin mantarınız varken smear vermeyin.. çünkü benim 1 gün öncesinde cinsel ilişkim ve mantar enfeksiyonumda vardı sevgilerle..
Evet sorun yok geçmiş olsun :) ben de ikinci testi verirken tam 1 hafta cinsel ilişkim olmadı vajinal duş almadim ve mantarım yoktu 6 ay sonrada birşey çıkmazsa daha korkmayacağım çok stresli bir süreç allah yardımcımız olsun kadın ol.ak ne zorBen de doktorum söylememişti direk testi aldı bir gün öncesinde prezervatifle ilişki olmuştu sonuç acsus çıktı hpv istedi hpv saptanmadı yazıyor heralde sorun yok demektir
İnşallah hep çiçek bahçesi günlerimiz olsun inşallahİnşallah hiç bir sorun çıkmayacak artık
Hayatım boyunca smearim temiz çıktı sonuç hpv ve leep. Zaman kaybı yaptığınız.Bu benim ikinci smearım doktor 6 ay sonra tekrar yaparız şuan birşey yapmayacağım dedi çünkü ilk gittiğimde de çok aşırı bir mantar enfeksiyonum vardı ve 1 gün öncesi cinsel ilişkim de mevcuttu doktor kesinlikle birşey cikacagini düşünmüyorum dedi muane de etti 6 ay sonra eğer çıkarsa birşey tekrar baktırırım ama şuan birşey olmadığı için mutluyum çok nadir miş smearın yanlış çıkması ve bu durumunda açıkcasi tadini cikarmak istiyorum :)
Kolposkopi olmadıkça asla anlaşılmaz öyle gözle ya da dokunma ile. Onun için kanserleşme olması lazım. Leep önlem olarak yapılan bişey yapılmazsa kanser olacaksın diye bir şey yok. Daha ilgincini söyleyeyim, iki farklı ülkede normal geldi hatta kolposkopi yapılıp lezyon görülünce özellikle oraya fırçayı sürterek smear aldı doktor (biyopsi yapmadı çünkü hamileydim ve doktor çok deneyimliydi eminim kanser olmadığına dedi) ve o smear sonucu da normal geldi.Leep olacak kadar ilerlemiş olan hpv 1 smeardan kaçar anlarım ama okadar muanede nasil cikmaz aklım almadı bunu doktorumla konuşacağım ilginç