londrada yalnızlık!

arkadaşlık gonderdim şeker....vallaha burda yalnız olmak bu hallere düşürdü bizi:)

Kızlar, perşembe Londradayım.. Biraz kalacağım. Yalnız gidiyorum ve epey zamanım olacak gibi görünüyor. İsteyenle Piccadilly ya da civarında buluşup kahve içip dertleşebiliriz :) Çok memnun olurum :)

Allaha cok sukur londradan kurtulali 3 ay olcak kurtuldum diyorum biraz daha kalsam kizimla birlikte garanti kafayi siyiracaktimmmm burda forumdan arkadaslar bilirler beniii cok sukur memleketimdeyim Allah pismanlik vermesin gayette memnunum donusum icin burda kizimi hemen cesitli kurslara yazdirdim sik sik arkadaslarimla bulusup hasret gideriyorummm havamiiiii??? mis gibiiii cogu zaman sicacik simdiden 29 dereceyi gordu bile:)))arada yagmurda oluyo elbette ama kisa surelii geride kalan tum dostlarima Allah kolaylik versinnn baska bisey kesinlikle denmez bence:)) yaza bir ayligina tatila gelcem ama insallah sadece 1 ay dahasina katlanamam bileeeeee

bende londradayim kotusude var iiside arkadaslar malesef size rast gelmemis..
memleketi ozlerim izne giderim ama londraya donusude iple cekerim

bende londradayim kotusude var iiside arkadaslar malesef size rast gelmemis..
memleketi ozlerim izne giderim ama londraya donusude iple cekerim

londra dogmus buyumus yada cocuk sayilacak yasta gelmisseniz londrayi memleket biliyorsunuzdur normal sevmeniz.ya da cok iyi bir arkadas cevreniz vardir yada cok iyi bir isiniz vardir.bunnlardan hicbiri yok ben genede seviyorum diyosanizda takdire sayansinizdir.

simdi ne yapiyorsunuz bilmeme yazi baya onceymis ama londrada yada ingilterede o sekilde bir dostluk bulmaniz cok zor.biraz zor bir ulkedir ingiltere o acidan.

ben de bir ara edgware de yasamistim cok sikici bir yerdir hakikaten.en zayif tarafida gidecek kurs bulamiyorsunuz bir tanemi ne kurs vardi ben ordayken.sehre deseniz fersah fersah uzak ve hakikaten yani saginda solunda kim yasar kimse bilmiyor

Evet canim uzun senelerdir burdayim ama fark etmiyorr kimisi sever kimisi sevmez.. aradigini bulamaz..

ya tabi ne aradiginiza bagli olarak degisiyor.bir de ailenize cok cok bagli bir insansaniz londrada zor

ben londrada dogdum buyudum. 18 yasinda tr ye geldim. evet orda dogup buyumus biri icin bile sIkIcI bi yerdir londra ama bi o kadar da duzenli, herseyin tikir tikir isledigi bi yerdir. ben tr yi cok sevmeme ragmen ilk geldigim yillar cok agladim geri donmek icin, cunku herkesin alistigi bi yer var sonucta. simdi bile kac sene sonra cocuklarim icin geri donmeyi dusunuyorum.

londrada yasayan turkler icin hepsi koylu naciye, hepsi mal yakistirmalari biraz agir olmus. haklisin, yillarca orda yasayip iki kelime bile ogrenmemis olan cok ama genelde cogu gecim derdine dustugu icin dil ogrenmeyi gereksiz buluyo yada vakti olmuyo. kendi anne ve babamdan biliyorum. cat pat bilirlerdi ama onca sene orda yasamalarina ragmen akici bir sekilde ogrenemediler ingilizceyi, gecim derdinde olduklari icin. o sekilde ogrenmek orda dogup, buyuyen, orda okula giden bizler icin gecerli. umarim sizde bi sekilde mutlu oldugunuz yerde olursunuz.

yani simdi londradaki tum turklere koylu demek tabi biraz agir bir itham olabilir haklisiniz bu konuda ama su da var biz turkler kapali bir toplumuz bunu bana ingiltere tanistigim yabancilarin buyuk cogunlugu soyledi diyebilirim.biz bize olmak daha cok hosmumuza gidiyor hemen birbirimizi ariyor buluyoruz disari cok fazla acilmiyoruz.ha sen nasilsin derseniz ben de oyleyim egitimli biri oldugum oldugum halde ben de turklerin o9ldugu ortamlarda bulunmaktan daha fazla keyif aliyorum.oradaki turk toplulugunun dil ogrenemiyor olmasinin birincil nedeni budur bence.bir ikincisi kabul etmek lazimki tembel bir toplumuz.nerde olursak olalaim ister turkiyede ister almanya ister ingiltere ister baska bir yer ogrenmeyi okumayi egitimi cok seven bir toplum degiliz.ki bu zaten su anki durmumuzu acikliyor.yani evde oturup dedi kodu yapmayi okula gitmeye tercih ediyoruz cogumuz.kendimizi gelistirme cabasi icinde olan insanlar degiliz bunu inkar edemez kimse yani biz bizeyiz surda gercekleri disari olmasada kendimize itiraf edebilmeemiz gerek diyimi.oz eletiri yapmadan ilerleme olmaz bayanlar.tabi dozunda birakmak gerek

Sana onlar soğuk geliyor, ben Londrada büyüdüm istanbula geldim bana da burdakiler çok yılışık ve laubali geliyor
Zor bir yere sonradan alışmak, Allah yardımcımız olsun

Sana onlar soğuk geliyor, ben Londrada büyüdüm istanbula geldim bana da burdakiler çok yılışık ve laubali geliyor
Zor bir yere sonradan alışmak, Allah yardımcımız olsun

istanbuldakiler yılışık ve laubali mı geliyor?

allahaşkınıza hayatında ilk ve son kez göreceği bir insana, en saçma sapan ailevi sorunlarını anlatanlar, aşkım, bebeğim, meleğim, çok güzelsin, evli misin, ah aşık oldum diye çekinmeden şaka yapabilenlerden sonra mı?

tuhaf, londra'da yaşayan insanlardan daha laubalisini hiç bi yerde görmedim.

dogrusu katilicam sana arkadasim.hele de bikac tane bira ictikleri zaman iyice alt benlik cikiyor ortaya ki akillara zarar.

slm kızlar uzun zamandır yoktum ben ben yokken hafıften gerilmiş ortam sankı:)benım o sıkıntı dönemlerım bırazcıkta olsa geçti artık gun geçtıkçe alışıyorum.yapacak başka bısey yok,mecbur!ama halen benım gıbı sohbet edecegım bır tane kişi yok.yada bana denk gelmıyor napalım zamanla hersey duzelıyor işte...ha bende bısey demek ıstıyorum evet içince burdakıler daha bı relakx oluyolarmıs ama ınanın öyle ortamlarda bulunmazsanız bısey olmaz.bulunursanızda erkeksız olursa nerde olsa içen kendını bılmeyen heryerde yılışır sapıtır

e yani tabiki oyle nerde olsa icen sapitiyor ama su var birincisi ingilizler icince saglam iciyorlar ingilizler demeyelim de yabancilar diyelim kulturleri bu yapacak bisi yok.benm mesela turkiyedeki arkadaslarimda icer e ben de icerim acikcasi fakat bu islerden biraz anlayan biri olarak sunu soyleyebilirim bu insanlar ictikleri zaman turklerden daha cok sapitiyorlar.cunku gun icinde dejarj olacak birseyleri yok herseyi puba sakliyorlar kendilerini gun icinde cok cok kasip pubda dagitiyorlar.e zaten sarhos olalim kendimizden gecelim manyaklasalim diye iciyorlar.onlarin eglenme anlayisi bu rahatlama anlayislari bu.ve de bunun bayani erkegi yok yanlis anlasilmasin pubdan cikmiyorum da erkekelerden rahatsiz oldum diye ingilizlere laubali demiyorum yani.benim gordugum bir durumdur bu.bizde oyle degil benim tanidigim bir cok insan oturur agir azam iki tek atar sohbet eder evine gider bu insanlar dedigim gibi bosalmak icin iciyorlar.oyle olunca ne oluyor tabi asiri vicik vicik insalar oluyorlar.dolayisiyla ben turk insanini bisiye degismem benim anlatmak istedigim buydu.

aslinda icki olayina hic getirmesek de olur ben yanlis yaptim.normalini karsilastiralim.istanbulda yada turkiyenin baska bir yerinde insanlar birbirinden cok falza cekinmiyor konusmak anlatmak sormak cok fazla bir sorun olmuyor bizim icin.disa donuk insanlariz.sicak kanliyiz.ingilizler daha soguk diye dusunuruz herzaman ama ben suna sahit oldum onlarda konuscak birini buldumu hic kacirmiyorlar.trende otobusde yanlarinda oturdugunuzda onlarda konusmak icin biseyler yapiyorlar yada soyluyorlar soruyorlar.yaslilarini hic konusmuyorum bile otur sana hayat hikyelerini anlatirlar.onlarda su var bizden daha cok cekiniyorlar cunku avrupa toplumu birbirinden korkuyor.konusmama nedenleri laubali olmayislari degil daha cok bu.bir yabancidan korkma var.her hareketin yanlis anlasilma korkusu var.ozellikle londra kocaman bir metropolitan herkes birbirine biraz kuskuyla yaklasiyor.istanbulda buyuk sehir ama istanbul daha cok buyuk bir koyu andiriyor bazen.yani bizim kucuk sehirlerdeki aliskanliklarimizin hepsini biz istanbula tasiyoruz.daha az korkuyoruz daha az tedbirliyiz daha cabuk inaniyoruz daha cabuk arkadas olup daha cok sohbete daliyoruz daha cabuk aciliyoruz karsimizdakine.ama dedigim gibi ingilizlerde sandigimiz kadar mesafeli degiller onlarda konusamyi seviyorlar onlari bazen durduran tek sey bence korkulari.

simiyra evet soyledıkleının cogunda haklısın...ama kısa ve net olan işte heryerın kültürü bildiğimiz gibi yerine ait.bunu ister beğenir kabul ederiz ister etmeyız toplumun kuralı bu öyle değil mi?
sonuçta nerede nasıl davranacagını bılmek asıl önemlı olan ona göre hareket etmek..yanı bırde şunu demek istiyorum çok tartışılır bır konu fazla takmamak gerek

tabi ki oyle zaten kimsenin kulturunu degistirmek yada bizim gibi olmalarini istemek gibi bir durum yok ortada.kimseye siz neden boylesiniz demek gibi bir hakkimiz da yok dahasi sonucta biz onlarin ulkesinde yasiyoruz uyum saglamak durumunda olan biziz o konu oyle.tartismak veya takilmak tabi anlamsiz bu noktada bu mevzuya.insanlarin kulturlerini degistiremezsiniz.zaten bizim yaptigimiz bu degil en azindan benim yaptigim bu degil.ben turkiyedeki yada istanbuldaki inanlarin yilisik olmasi laubaili olmasi noktasinda yorum getirdim ki ordan gelmis birisi olarak bu konuda yorum yapma yada tespitte bulunabilme durumunda goruyorum kendimi.iki ulkeyi iki sehri karsilastiran birine bir de burdan bir bakis acisi getirdim ki bence yararli bir yazi bile olabilir.belki hic bu noktadan bakmamistir onu yazan arkadas.dolayisi ile bu tarz bir karsilastirmada farkli bir bakis acisinin okuyan ve yazan insanlarin daa yararina olacagi kanatindeyim.catisma degil fikir alisverisidir yani ki bence cok guzel biseydir insanlar bu sekilde ogrenir ve gelisir.beyin jimlastiginden zara gelmez kimseye diyimi.olay budur

boşver artık aynı konuya açıklık getirmeyi guzelım.rahat ol kım nasıl düşünürse düşünsün o kdr yanı...neyse :)cnm sen napıyosun londrada?okul mu?iş?yoksa ailenle beraber mısın?kendınden bahset tanışalım..ben evlıyım bır kızım var başkada kımsem yok burda eşim ve çocugum ..sen neler yapıyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…