• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lojman Evim !!

elinize sağlık güzel olmuş,güle güle oturun
şu an oturduğum lojman temiz ama pis olsaydı bende aynısını yapardım,
sonuçta önemli olan yaşadığım evin içime sinmesi
azıcıkta masraf yapılabilir,herşeyi devletten beklememek lazım :1:
fakat birşey sorucam,duvarları yıktım demişsiniz
lojmanlarda bu tarz tadilatlara izin verilmiyor diye biliyorum
izin almadan mı yaptınız??

teşekkürler... evet izin istesem zaten vermezler eğer çıkarken sıkıntı yaparlarsa tekrar ördürüp eski halini getircem canım... içinde durduğum sürece gönlüme göre olsunda çıkarken bakarız artık :)) ama emin ol böyle kalması daha mantıklı çünkü mutfak çok küçük oluyor 1 kişinin geçebileceği yer kalıyor sadece...

Farklı bir açıdan bakmışsınız saygı duyarım buna açıklıyayım o zaman size... Bende 2 ay kirada oturdum hiç lojman aklımda yoktu ikimizde çalışıyoruz ama düğün borcumuzda çoktu.. lojmanlar bakımsız olduğu için genelde boş duruyordu zaten... ben o masrafı yapmasamda her ay 650 tl kira ödeyecektim... ve hesapladığımda 5 sene otursam 30 bin yanıma kalacaktı 3 bin 5 bin masraf yapmışım çokmu yani... bende param çok olduğundan bakım yapmadım temizliğe önem verdiğimden kendimi değerli kıldığımdan pis bir evde oturamıycam için bakım yaptım.. ve hepsini borçla taksitle yaptık ve hala ödüyorumda borcunu !!! ayrıca kira ile lojman kavramlarının farklı olduğunu düşünüyorum ! Bende bekarken kirada durdum ve boya yaptırmadım... ki evin eski hallerini görüyorsunuz yapılan tadilatı bir boyayla kıyaslamanız doğru değil diye düşünüyorum...

evet devletin lojmanlarında bedavaya oturup bir çivi çakmayan veee aksine çivi çakmak yerine bir çivi söküp giden, daha da berbat hale getiren insanlırı KINIYORUMMM !!... Bu evlr niye pis bu kadar kendi kendine mi bu hale geldi daha önce giren insanların marifeti değilmi yani ???

Kızmanıza gerek yok! tadilat yapmayanları kınamanızada bende otursaydım benim eşimde yapmazdı ha ben istemezmiydim tabi ki herkes temiz içine sinen evde oturmak ister kim istemez ki ama dediğim gibi ğer eşiniz karşı çıksaydı nasıl yaptıracaktınız onu merak ettim, kırmak ya da kızdırmak için yazmadım yaptırmayanların neden yaptıramayabilecğini yazdım ama sizin dediğiniz gibi insanda çok maalesef hem masraf yapmayıp hemde içindekileri alıp giden onları bende kınıyorum devletin malı bu yani herkesin malını gasp etmiş oluyorlar, yaptığınız bakım çok güzel niye yaptınız demiyorum çokta beğendim ama benim eşim asla yapmazdı bu da benim pis olduğumu göstermez sanırım.Bu arada bizde size benzer bir durumdayız başkasının evine kira vereceğimize kayınpederimin evinin için yaptırdık dolap fayansa boya hiç bir şeyi yoktu iki yl onu ödğüycez inşaallah 500 her ay sonra birikim yapıp ev alıcaz eve de hemen çıkmayı düşünmüyoruz kredi borcu hafifleyene kadar kiraya vericez tabi o zamana kadar kayınlarımdan biri evlenmezse:) o zaman yol görünür bize.

teşekkürler... evet izin istesem zaten vermezler eğer çıkarken sıkıntı yaparlarsa tekrar ördürüp eski halini getircem canım... içinde durduğum sürece gönlüme göre olsunda çıkarken bakarız artık :)) ama emin ol böyle kalması daha mantıklı çünkü mutfak çok küçük oluyor 1 kişinin geçebileceği yer kalıyor sadece...

elbette senin yaptığın daha kullanışlı olmuştur ondan şüphem yok canım.
belirli standart bir plan olduğundan bazı kurum amirleri sorun çıkartabiliyor,
onlarda kendince haklı tabi,projede ne varsa binayı öyle teslim almak istiyorlar.
neyse yaparken bişey dememişlerse çıkarkende demezler inşallah :44:
boşver sen mis gibi yapmışsın güle güle otur :16:

Kızmanıza gerek yok! tadilat yapmayanları kınamanızada bende otursaydım benim eşimde yapmazdı ha ben istemezmiydim tabi ki herkes temiz içine sinen evde oturmak ister kim istemez ki ama dediğim gibi ğer eşiniz karşı çıksaydı nasıl yaptıracaktınız onu merak ettim, kırmak ya da kızdırmak için yazmadım yaptırmayanların neden yaptıramayabilecğini yazdım ama sizin dediğiniz gibi insanda çok maalesef hem masraf yapmayıp hemde içindekileri alıp giden onları bende kınıyorum devletin malı bu yani herkesin malını gasp etmiş oluyorlar, yaptığınız bakım çok güzel niye yaptınız demiyorum çokta beğendim ama benim eşim asla yapmazdı bu da benim pis olduğumu göstermez sanırım.Bu arada bizde size benzer bir durumdayız başkasının evine kira vereceğimize kayınpederimin evinin için yaptırdık dolap fayansa boya hiç bir şeyi yoktu iki yl onu ödğüycez inşaallah 500 her ay sonra birikim yapıp ev alıcaz eve de hemen çıkmayı düşünmüyoruz kredi borcu hafifleyene kadar kiraya vericez tabi o zamana kadar kayınlarımdan biri evlenmezse:) o zaman yol görünür bize.

yok yok kızmadım kesinlikle... Eş konusuna bir şey diyemem tabi o başka bir konu... eş konusunda çok şanslı olduğumu düşünüyorum ve bunun için şükrediyorum Allaha... Neyse canım inşallah sanada banada rabbim kedi evlerimizi nasip ederde kendi evimizi düzene koyarız Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah...

elbette senin yaptığın daha kullanışlı olmuştur ondan şüphem yok canım.
belirli standart bir plan olduğundan bazı kurum amirleri sorun çıkartabiliyor,
onlarda kendince haklı tabi,projede ne varsa binayı öyle teslim almak istiyorlar.
neyse yaparken bişey dememişlerse çıkarkende demezler inşallah :44:
boşver sen mis gibi yapmışsın güle güle otur :16:

birim amirleri kendinden bi haber zaten bırak lojmanları :)) hayırlısı diyelim artık :)

yok yok kızmadım kesinlikle... Eş konusuna bir şey diyemem tabi o başka bir konu... eş konusunda çok şanslı olduğumu düşünüyorum ve bunun için şükrediyorum Allaha... Neyse canım inşallah sanada banada rabbim kedi evlerimizi nasip ederde kendi evimizi düzene koyarız Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah...

Aman iyi kızdırmak istemem:) amin inşaallah Rabbim bütün evsizlere ev nasip eder ağız tadıyla huzurla sağlıkla oturacağı.

Canım tek kelimeyle muhteşem bir değişim yapmışsın ben de seninle aynı fikirdeyim ister kira ister lojman insan yaşadığı yeri elinden geldiğince güzel kılmalı. Öyle insanlar tanıyorumki adam babasının evinde bedavaya kaıyor ve dediğin gibi bir çivi çakmıyor musluk damlatıyor kapının kilidi bozuluyor bunu bile tamşr etmekten acizler. Kira veya değil bu gerçekten büyük saygısızlık malın sahibi kim olursa olsun. Tutumlulukla, cimrilik arasındaki farkı anlayamayan insanlar. Güle güle oturun inşallah :16:

Canım tek kelimeyle muhteşem bir değişim yapmışsın ben de seninle aynı fikirdeyim ister kira ister lojman insan yaşadığı yeri elinden geldiğince güzel kılmalı. Öyle insanlar tanıyorumki adam babasının evinde bedavaya kaıyor ve dediğin gibi bir çivi çakmıyor musluk damlatıyor kapının kilidi bozuluyor bunu bile tamşr etmekten acizler. Kira veya değil bu gerçekten büyük saygısızlık malın sahibi kim olursa olsun. Tutumlulukla, cimrilik arasındaki farkı anlayamayan insanlar. Güle güle oturun inşallah :16:

Çok teşekkür ediyorum canım... evet kesinlikle sana katılıyorum... Evin temiz olması için yada bakım için öyle çok uçuk meblağlara gerek yok bütçenin yettiği doğrultuda çok güzel şeyler yapabilirsin.. Ayrıca birazda zevkle alakalı tonla paran olmuş zevkli olamadıktan sonra hiç bir önemi yok diye düşünüyorum :)

helal olsun diyorum başkada bişey demiyorum sizin gibi insanların hala var olduğunu görmek umutlandırıyo beni bu ülkeye karşı nazar değmesin güle güle oturun inşallah yuvanızda rabbim inşallah evinizi almayı nasip eder size :nazar::72::16:

helal olsun diyorum başkada bişey demiyorum sizin gibi insanların hala var olduğunu görmek umutlandırıyo beni bu ülkeye karşı nazar değmesin güle güle oturun inşallah yuvanızda rabbim inşallah evinizi almayı nasip eder size :nazar::72::16:

çok teşekkür ediyorum... AMİN İNŞALLAH...

elinize kolunuza sağlık, tvdeki ev değiştirme programları gibi olmuş :9: benim evim de Türkiye'deki lojman ortalamasının üstünde bir lojman ama gidiciyim diye hiç uğraşmadım eve. verdiğiniz kira çok makul, bu anlamda uğraşmanız ve sonuç almanız çok çok güzel olmuş. tebrikler :46::46::46::46:

tek kelimeyle süper ellerinize sağlık.bende 2 yıl kaldım lojmanda bekar arkadaslardık musluk lavabo felan değistik ama bu kadar değil.bedavaya yada az kiraya kalıyorum diye çok hor kullanıyorlar bu zihniyet kalkmalı

Harika olmuşş :21: Resimleri açmadan uzak şekilde bakıyordum. Eski mutfağı gördüm, altta da kahveli bir mutfak gördüm. Dedim heralde böyle yapmak istediği için koymuş, örnek sandım yani :1: İnanamadım o mutfağa bravo valla. Güle güle oturun :1:

Harika olmuşş :21: Resimleri açmadan uzak şekilde bakıyordum. Eski mutfağı gördüm, altta da kahveli bir mutfak gördüm. Dedim heralde böyle yapmak istediği için koymuş, örnek sandım yani :1: İnanamadım o mutfağa bravo valla. Güle güle oturun :1:

:)) çok teşekkür ediyorum....

''kadın var aşı taş , kadın var taşı aş yapar '' diye bir söz vardır sizinki de bu hesap olmuş. gerçekten yuvayı dişi kuş yapıyor. bravo.

vay be inan ki mest oldum.yani bilirim lojmanları.kiri,kokusu,akması çökmesi bitmez.ama helal olsun.becerikli kadınmışsın.

eviniz şahane olmuş.kanald evim şahane programı bile bu kadar yapamazdı.hemde uygun fiyata yapmanız çok harika...hayırlı olsun evinizde güle güle oturun...:nazar::nazar:

Back
X