• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusayken kaynanamın iftirası ve beni azarlaması

Evet öküz dedim ama eşek hayvan v. S demedimki , neden gelip beni azarlıyo oğluna niye bişey demiyo

Canim benim öküz de hakaret değil mi,evet oğluna da kızmalıydı orta yol bulmalıydı ama sende abartmışsın bunu da kabul et, eşine yardım etsene diyebilirdin poşet fırlatmak yerine

Evet öküz dedim ama eşek hayvan v. S demedimki , neden gelip beni azarlıyo oğluna niye bişey demiyo

aile buyuklerinin yaninda birbirinize kufur niye ediyorsunuz?
kufurun esegi hayvani okuzu mu olur? simdi kendimi kv yerine koyuyorum,ogluma gelinim kufretse oglumda gelinime,ikisine de kizarim yanimda nasil konusuyorsunuz diye :KK51:
olayi uzatmayin,3 cocugunuzla size tek yardimi dokunacak kadin kv`niz sanirim, aileniz turkiyedeyse..
gidin arayi yatistirin,bi hastalikta ani biseyde gelir yine de bakar cocuklariniza.

Bakalim benim basima neler gelecek ... 4 taneyi de kendim dogurdum ben ben ben deyip duruyo. Yok yuruyerek gittim doguma dogurdum geldim. Tek basima. Sanki o tekti diye bende tek kalmak zorundayim. Kaynana lafi gorunce gaza gelir oldum bende kac gundur :KK34:

Olay hakkındaki yorumum hiçbiriniz diğerinin altında kalmıyor malesef.

Benim takıldığım nokta,3 çocuk...
Daha ikisi ufak iken,neden 3.?
Aile planlamaniza karışmak istemiyorum fakat,bazı kadınların kendini kuluçka makinesi gibi görmesini anlayamıyorum...
Hepsine ayrı ayrı, sağlıklı vakit ayirabilecekmisiniz?
Bir diğerini unutmadan diğerleriyle ilgilenebilecekmisiniz?
Psikolojiniz ne olacak bu durumda?ev,yemek,ütü,bulaşık,vsvsvsvs +3 çocuk...
Ondan sonra tabi tartışma çıkar,kavga çıkar evde.
Tüm bu sorumlulukların altında ezilip kalırsınız,hayvanlar,öküzler havada uçuşur.
Ne olur kızmayın bana,
Sizi düşündüğüm için yazdım böyle...Sonuç da hayat sizin,seneye bir tane daha doğurabilirsiniz...

Tamamen okudum. Dibine kadar haklisin. Ben olsam omru billah konusmam. Ama esinin ailesi gorusmen lazim. Bence mesafeli ol. Ayda bir ara o kadar.

Olay hakkındaki yorumum hiçbiriniz diğerinin altında kalmıyor malesef.

Benim takıldığım nokta,3 çocuk...
Daha ikisi ufak iken,neden 3.?
Aile planlamaniza karışmak istemiyorum fakat,bazı kadınların kendini kuluçka makinesi gibi görmesini anlayamıyorum...
Hepsine ayrı ayrı, sağlıklı vakit ayirabilecekmisiniz?
Bir diğerini unutmadan diğerleriyle ilgilenebilecekmisiniz?
Psikolojiniz ne olacak bu durumda?ev,yemek,ütü,bulaşık,vsvsvsvs +3 çocuk...
Ondan sonra tabi tartışma çıkar,kavga çıkar evde.
Tüm bu sorumlulukların altında ezilip kalırsınız,hayvanlar,öküzler havada uçuşur.
Ne olur kızmayın bana,
Sizi düşündüğüm için yazdım böyle...Sonuç da hayat sizin,seneye bir tane daha doğurabilirsiniz...

Sizce belli değil mi psikolojilerin nasıl olduğu? Şimdiden evde bir sinir harbi.

Bnde üçüncü çocuğuma hamileyim bütün dogumlarimda kv durdu yanımda kendi annem hasta sağolsun kv mecbur olmadığı halde geldi yatmadim doğum yaptım diye ama bana yardımcı olmak arkadaş olmak için hergün geldi.yani öküz dediğiniz anda zaten müdahale etmemiş kadın ertesi gecede kavga seslerinizi duyunca kadın uyarma gereği duymuş sizde poseti fırlatmak yerine eşinize seslenip canım su çocuğu tepemden alır misin gibi bir tutumda bulunsaydin sonuçta evde de misafir var değil mi.yinede sanslisin bak esin seni savunmuş .bence abartmayın ikinizde görüşün tabiki kv ile.

bende oğlumun doğumunda çok sıkıntı yaşamıştım ama özellikle bu tür zamanlarda iki tarafında anlayışlı olması gerektiğini öğrendim. banada çok iftira attılar ilgi çekmek için çok şey yaptılar neticede eşinle yanyana hep olacak olan sensin. tabiki haklısınn ama ben bu ikinci doğumumda daha sakin ve anlayışlı olucam inşallah.

Canim sakami yaptin? Esek, hayvan demedim, sadece öküz dedim ne demek?? Farkli sinif mi oluyor öküz?

Kayinvalidenizin sahit oldugu ilk olay degil bence bu. Zaten ilk basladiginizda birsey demeden gidip yatmis. Ister oglu ve gelini olsun ister iki yabanci, kimse devamli hakaret kavga edilen tartisilan bir ortamda kalmak istemez. Kadini gel cocuklara bak diye cagirin, müdahele edince de bagirin cagirin. Baska zaman olsa kayinvalideye karistigi icin kizarim ama 3 kücük cocugun oldugu ortamda anne babanin birbirine hakaret etmesine iyi müdahele etmis. Sadece size degil kendi ogluna da kizmaliydi ama düsünüyorum da dürüstce cevap verin siz hep böylemisiniz?

Zaten iki kücük cocugum var demissiniz de ücüncü cocugun sorumlulugunu da bilerek yaptiniz. Öyle yaziyorsunuz ki sanki aslinda cocuk dogurdugum icin madalya almaliyken bir de kimse beni el üstünde tutmuyor gibi. Istedigimizi söyleriz hakaret ederiz birbirimize sonra da kari koca bir olup bize kizana karsi oluruz. Hem önce 3 cocugun oldugu evde olay cikartip tartisma yaratip, sonra da kapiya atlayip kilitlemek neyin nesi? Kayinvalideniz gercekten kirilmis gece yarisi evine gitmek istemis.

kayınvalıdenızın oldugu ortamda esınıze okuz demenız poset cayı masaya fırlatmanız falan...
lohusa olunca ıstedıgım herseyı soylerım onlar altdan almalılar dıye bırsey yok etrafımda bırsuru lohusa gordum hıcbırısı kocasına okuz deyıp poset cay fırlatmıyordu :)

hatalar karsılıklı sızde mesafe koyun bırsey olmaz
oda babane olmus onun stresı sende ona anlayısla karsıla oda sana lohusasın doye anlayıs gosterır ollur bıter :)
esınızle tartısmayı kımsenın olmadıgı ortamda yaparsanız daha saglıklı olur
hayırlı olsun bebısınız

Hepinizin yorumlarını okudum, sabredip okuduğunuz için teşekkür ederim. Ama bazilari acimasiz yani sivri bi sekilde elestirmis,mahne vermis, sizin basinizada aynisi olmasada benzeri seyler gelebilir
3. Çocuk meselesine gelince 3. Çocugu hiç düşünmüyorduk, korunduğumuz halde oldu. Büyük Konusmusum bana mahne veren biri olmus burda, mahne verdigin sey basina gelirse birgün hic sasirma!
12 yillik evliyim kv yaninda birakin öküz demeyi sesimi bile yükseltmemisimdir esime, olmus bir hata yapmisim kv bu denli abartmasina gerek varmiydi???
ben sessiz sakin bir yapiya sahibimdir esimde benim tam tersim cok sinirli öfkeli asabi biri kv bunu bildigi halde niye beni azarliyo, hem poset atma meselesi ertesi gün olmadi ayni gün icinde oldu, hepsi benim hastaneden eve geldigim gün oldu, cocuklarimla ilgilenecem diye karnimi bile doyuramamistim bütün gün. Nolourdu sanki sefkatle yaklasilsaydi bana. Ayni hareketi kendi kizi yapsaydi nasil davranirdi acaba.

Elinden geldiğince uzak dur kapat kapını evinde keyfune baak

Hepinizin yorumlarını okudum, sabredip okuduğunuz için teşekkür ederim. Ama bazilari acimasiz yani sivri bi sekilde elestirmis,mahne vermis, sizin basinizada aynisi olmasada benzeri seyler gelebilir
3. Çocuk meselesine gelince 3. Çocugu hiç düşünmüyorduk, korunduğumuz halde oldu. Büyük Konusmusum bana mahne veren biri olmus burda, mahne verdigin sey basina gelirse birgün hic sasirma!
12 yillik evliyim kv yaninda birakin öküz demeyi sesimi bile yükseltmemisimdir esime, olmus bir hata yapmisim kv bu denli abartmasina gerek varmiydi???
ben sessiz sakin bir yapiya sahibimdir esimde benim tam tersim cok sinirli öfkeli asabi biri kv bunu bildigi halde niye beni azarliyo, hem poset atma meselesi ertesi gün olmadi ayni gün icinde oldu, hepsi benim hastaneden eve geldigim gün oldu, cocuklarimla ilgilenecem diye karnimi bile doyuramamistim bütün gün. Nolourdu sanki sefkatle yaklasilsaydi bana. Ayni hareketi kendi kizi yapsaydi nasil davranirdi acaba.
Iste bak kendin soylemissin meseleyi,gelen kv anne degil,senin kendi annen olsa sana tahammul ederdi alttan alirdi ama hicbir kv ogluna okuz diyen cay posetini masaya firlatan geline anlayis gostermez

Babam 4 martta vefat etti 10 nisanda oğlum doğdu,babamın 40ını yaptık geldik doğurdum, sezeryan oldum gaz çıkmıyor kıvranıyorum eşim Batman'dan gelemedi erken doğum oldu uçağı başka güneydi, bir yanda aklımda babam...kv tuttu gelen hemşirelere gülerek benim gelinim pek nazlı dedi...yumruk oldu oturdu o laf bana
Basin sagolsun

Ya bir de bu dogum yapinca ille birilerinin gelip kalmasi niye?? Annesi babasi yetmiyor mu cocugun? Benim yasadigim yerde kadin gidip hastanede veya evde ebeyle doguruyor. Ikisi de saglikliysa ilk gün yapmasi gerekenleri anlatiyor, kanama falan bir terslik var mi diye kontrol ediyor o kadar. Baba da dogum izni aliyor ikisi bakiyor yeni dogana ve digerlerine. Baska bir konuda da yazmistim, arkadasim dogurdu 1 hafta sonraki toplanmamizda geldi. Koymus bebegi arabasina kaldigi yerden devam etti kadin. Anneler kayinvalideler falan cagirilmaz gel yardima diye. Her kafadan bir ses. Insan iliskilerine zarar veren adetlerimiz var kimse kusura bakmasin. O gelsin bu baksin, annen bana bunu dedi, o niye geliyor benim annem gelecek... Lohusa kadin 40 gün birakilmazmis, bu kadinlar da dogurmuyor mu, onlarin ki de yeni dogmus degil mi? Gayet sakinler, bebek dogurmayi dünyanin en önemli olayi gibi görmüyorlar. Dogum öncesi herseyi planliyorlar, anneleri falan gelecekse bile atiyorum en fazla 2-3 gün kalir dönerler. Ilk 1 haftada herseyi oturtuyorlar, gelen giden karisan laf söyleyen olmayinca da kafalari sakin huzurlu oluyor.

Kayınvalidenin yanında 2 günlük doğum yapan kadına nasıl hayvan denilebiliyor ben en çok ona takıldım

Lohusa olmanız her türlü edepsizliği yapma hakkı vermiyor size..
Kayınvalideniz fevri davranıyor kabul de, sizin de davranışlarınız sinir bozucu..

Lohusayim hos gorsunler lafiniza istinaden soyluyorum,lohusa olmak kimseye her istedigini soyleme hakkini vermez ,hormonal olarak zor bir durum olabilir ama bunun arkasina siginilmamali.Eşinin sana saygisi yok belli kotu bir laf etmis sende cevap olarak benzer bir sey demissin ikinizde esit suclusunuz

Ya bir de bu dogum yapinca ille birilerinin gelip kalmasi niye?? Annesi babasi yetmiyor mu cocugun? Benim yasadigim yerde kadin gidip hastanede veya evde ebeyle doguruyor. Ikisi de saglikliysa ilk gün yapmasi gerekenleri anlatiyor, kanama falan bir terslik var mi diye kontrol ediyor o kadar. Baba da dogum izni aliyor ikisi bakiyor yeni dogana ve digerlerine. Baska bir konuda da yazmistim, arkadasim dogurdu 1 hafta sonraki toplanmamizda geldi. Koymus bebegi arabasina kaldigi yerden devam etti kadin. Anneler kayinvalideler falan cagirilmaz gel yardima diye. Her kafadan bir ses. Insan iliskilerine zarar veren adetlerimiz var kimse kusura bakmasin. O gelsin bu baksin, annen bana bunu dedi, o niye geliyor benim annem gelecek... Lohusa kadin 40 gün birakilmazmis, bu kadinlar da dogurmuyor mu, onlarin ki de yeni dogmus degil mi? Gayet sakinler, bebek dogurmayi dünyanin en önemli olayi gibi görmüyorlar. Dogum öncesi herseyi planliyorlar, anneleri falan gelecekse bile atiyorum en fazla 2-3 gün kalir dönerler. Ilk 1 haftada herseyi oturtuyorlar, gelen giden karisan laf söyleyen olmayinca da kafalari sakin huzurlu oluyor.
Mesele sadece cocuk bakmak degil ki,evin isi var yemek yapilacak temizlik yapilacak gelen giden zaten eksik olmuyor onlara ikram hazirlanacak bu isler icin biri lazim bana gore, lohusa kadinin yalniz birakilmasi sorun degil yoksa,ben lohusayim evi temizleyemiyorum tek basima ama demek ki arkadasiniz yapabilmistebrik etmek lazim ;) yoksa mesele degil alir cocugu cikarsin disari nolacak

Back