LOHUSALIK

Onu değil kendini düşün.
Lohusalıktakı travmalar inan gecmiyor. Seni bu kadar gereceklerse git ailenin yanında dogum yap oraya gelemez kv. Önce kendiiiiin
Annemle 5 ev var aramızda gitmeye değecek mesafe olsa koşa koşa giderim:)

O zaman 10 gün kaldı.
Ben eşime sözümü geçiririm de dengeye kuramıyo
Annesine tatlı bir dille anlatmak yerine direk gelme der
Daha önceden böyle bir tecrübem var o yüzden kırmasın istiyorum
allah yardımcın olsun eşinizin dengeyi kuramaması gerçekten çok sıkıntılı bir durum sizin öncelikle bu sıkıntı çözmeniz gerekiyor
erkekler birde şu konuda hep aynı. kötü niyetle gelmemiştr dememiştir yapmamıştır
onlar yaşlı hasta vırt zırt..
senin bu konun beni 18 ay evvel yaşadıklarıma götürdü biranda üzüldm içerlendim yaşadıklarım film şeridi gibi geçti gözümün önünden biliyormsn
benm dogumumda annem kalmıştı başımda ah ah eşim ile tekme tokat birbirlerine girdiler en sonunda.. kabus gibiydi..
intihar derecesine gelmiştim
rabbim o günleri birdaha yaşatmasın
haa şimdi aynısını yaparsa eşim afedersin cok kötü olr kapı dışarı ederim onu annemede o fırsatı vermem.
size zaten 2 gün 2 yıl gibi geliyor.. ama bunun önüne gecebilirsiniz lütfen dert etmeyin dert ettikce büyür..
eşiniz direk anesine gelme anne demek yerine anne sagolasın seninde durumun belli bu kadar yeter
eşim zaten tecrübeli gerisini halleder ihtiyaç olursa seni yine cagırırız demeli..
direk anne gelme derse tabi olmaz ayıp olur yani..
ha birde eşine millet ne düşünür ayıplar anlayısına karsılık sunu söyle
biz millete göre yaşamıyoruz başkaları beni ilgilendirmiyor senide ilgilendirmesin de
agırlıgını iyice koy canm.. diyorum ya en kötü ihtimalle diyelim ki aynısı oldu
o zaman devreye sen gireceksin tatlı dille kovacaksın. ona ihtiyacının olmadıgın ısöyleyerek
yada annenizi erken göndermeyin illa 2 gün anneniz 2 gün kv eşit olacak diye birşey mi var ?

Kendi loğusalığım geldi aklıma, bi acayip pimpirik, endişe hali vardı, kv bi azarladı beni; o azarlayınca "Ben loğusayım, bana her şey mübah! Sen nesin, senin ne bahanen var da naz trip yapıyorsun, azarlıyorsun beni?" dedimdi

Annem de vardı, eşim de vardı. Çektiler kvyi "Sen napıyorsun?" diye içeride bi hallettiler

Neye ne kadar sinir oldunuz, neler yaşandı bilmiyorum ama kvnin çok kalması cidden berbat oluyor, en iyi kv bile olsa. Durumu eşitleyeceğim diye annenizin yardımını da kısmayın hani eşiniz "Benim annem 2 gün kaldı, senin annen de 2 gün kalır" mantığında bakacak diye, annenizi erken göndermeyin. O sizin anneniz ve sizin yardıma ihtiyacınız olduğu kadar sizle kalması kadar doğal bir şey yok. Köstek olanın da evine erken dönmesi doğal. Bunu da söylemekten çekinmeyin yeri gelince.

Hiç kasmayın eski hali aklınıza getirip ve ilkin tecrübesiyle daha hakim-bilinçli olacaksınız, siz bir kere geçtiniz o yoldan, ikincide aynı adımı aynı yere basmazsınız. Önce bunu düşünün, bi sakinleşin, huzur dolun.

sen yine iyisin benm annem ile eşim tekme tokat birbirlerine girdiler
ben ne yapayım
kucagımda 30 günlük bir bbek
onları izledim

Yaa en kötü ihtimal
İlk çocuk durmuyor annem lazım o da bizim eve alışkın değil de cantasında valiz toparlan git annene. Baktın çıldırcaksın kendini deliliğe ver. Bak diyorum Lohusalıktakı travmaları gecmiyor

sen yine iyisin benm annem ile eşim tekme tokat birbirlerine girdiler
ben ne yapayım
kucagımda 30 günlük bir bbek
onları izledim

Yok artık :/
Dertleri neydi ki?
Çok berbat bir şey bu, hayır siz doğurdunuz da onlara ne oluyor?
Ayıp vallahi :/

benim hiç gecmedi halen içimde bir acı
eşim ve annemi asla affedemiyorum. 18 ay oldu halen ilk gün gibi acılarım yaralarım hiç unutmayacagım hiç.. benim kucagımda bebegim..
annem kocam tekme tokat kavga ediyorlar.. su an bunu yazarken gözümden yaş iniverdi..

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm
Bir annenin en mutlu olması gerekn günlerde uğraşmak zorunda kaldıklarına bak
Annem 2 gün kalıcak hastahane+evde 2 gün sonra 2 gün kv gelecek çünkü annem evine geçer biraz dinlenir duş temizlik vs.
Sonra kv gidince annemde ablam 5 ev yanımda oturuyorlar sürekli gün içinde gelecekler

Evet düğünde nişanda kınada vs ne olduysa unuttum ama lohusalığımı unutamıyorum ve hamileliğimi ilk öğrendiğim an aklıma gelip bunlar için ağladım

Yok artık :/
Dertleri neydi ki?
Çok berbat bir şey bu, hayır siz doğurdunuz da onlara ne oluyor?
Ayıp vallahi :/
ah canım ah bir ben bir allah bilir yaşadıklarımı..
aman eşim onu yapmış
annem bunu yapmış
eşim vırt demiş annem zırt demiş..
benimde annemi evden göndermek hiç aklıma gelmedi.. cahildim bilgisizdim yalnz kalmaktan korkuyordum 40 ım cıkmadan
eften puften sebebler
vay annem evin eşyarının yerlerini değiştirmiş
vay eşim anneme eline saglık dememiş.. cok sacma sapan seyler olan bana ve cocugma oldu biliyormsn..
tekme tokat birbirlerine girdiler.. laflar sözler hakaretler apartman ayaga kalktı..
ben panık atak nöbeti geçirdim o halimde hastanelerde süründüm..
benden baska herkes lohusaydı
şimdiki aklım olsa yaptırıymım asla hem eşimi hem onu kapı dısarı ederdim :/ zaten dogum yaptıktan sonra eşimle her allahın günü kavga... birde üstüne annem evde sen düşün gerisini..
hala unutmadm unutmayacagım ölene kadar :/

Sizide üzdüm şu an

k bakma bende anlattm senin konunun içinde ama konunu okuyunca aklıma geldi tutamadım kendimi halen cok dolu içim .. asla affedemiyorum onları içime attım hep.
anladm bak o zaman iyiymiş.. annen ablan gelsin gitsn en güzeli tabi benm annem gibi değillerse !
şimdi sizin birkere sütten agzınız yanmş birdaha müsade etmessiniz bence eşiniz kıramasa bile herşey sizde bitiyor endişelenmeyin biraz rahat olun olumlu düşünün ve bence söylediklerimi uygulayın

Akrabaları ilk doğumunda ziyarete geldi
Kalktı zorla yemeğe oturttu içerde başka misafirler oturdular yemek yiyorlar ya lohusa evine kimse yemek yemeğe gelmiyor ki
Tamam uzak mesafeden gelseler neyse aynı ilçeden yürüme mesafesinden geldiler

İnsan unutamıyor ki içinizi dökmek iyi gelir.

Yerim o kocayı nasıl durabildiniz
ah durabildim mi.. halen içimde ama 30 günlük kolik bir bebegim vardı ne yapabilirdim ki o halimle
eşim benim hatrım için susmadı idare edemedi annemi
annemde herşeye burnunu sokarak eşimi şirazeden cıkardı halen eşime derim bilyormsun
seni asla affetmeyeceğim diye.. yüzüne vururum tokat gibi.
halen kim sucluydu kim sucsuz kim tetikledi annemde mi var dı eşimde mi halen ayırt edemiyorum biliyormusunuz..
eşimden o olaydan sonra cok sogudum halen aklıma geldikce nefret ediyorum ikisinden

Allah yardımcın olsun canım bikaç konunu denk geldimde.. Helede en yakınlarımız sıkıntı çıkarınca elimiz ayağımız bağlanıyor.

canınızı sıkıp bebeği germeyin

lakin bu ikinci bebek

kimseye gerek yok

eşiniz izin alsın

anneniz de kv de gece kalmasın

gelip hastanede görüp torunu gitsinler işte

canınızı sıkıp bebeği germeyin

lakin bu ikinci bebek

kimseye gerek yok

eşiniz izin alsın

anneniz de kv de gece kalmasın

gelip hastanede görüp torunu gitsinler işte
El alem ne dermiş....
İstemediler baktırmadılar derlermiş...
Bide bunu daha masumca ağlarcasına söylediğini düşünün eşime...
Yazık insanlara torunlarını görmesinler mi yaşlılar zaten .......
O yüzden kaçış yok eve gelip 2 gece kalacak ama gerçekten çok üzülüp geriliyorum
Eşim bide hak veriyor ama savunuyor da yaşlı insanlar düşünememişlerdir şöyledir böyledir.
Yani ne bana ne annesine bir şey diyemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…