LOHUSALIK

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
133
35
Merhaba arkadaşlar
Dert mi bilmiyorum ama benim için son günlerde kafamı sürekli meşgul eden bir dert
2.hamileliğim ve beklenmedik bir anda hiç aklımızda yokken sürpriz bir şekilde oldu
33 haftalık hamileyim oğlumun lohusalığı çok sıkıntılı kabus gibi geçti.
2.hamileliğimi öğrendiğim gibi bunlar aklıma geldiği için ağlamaya başladım
Tabi eşim o anki sevinçle her şeyi benim istediğim gibi olacağını söyleyip teselli etti beni.
Şimdi zaman yaklaştıkça bu konu hakkında daha sessiz sanki yan çizecekmiş gibi.
Şimdi ben doğum yapınca hastahaneye hep beraber gidilecek bebek doğunca da annem ve eşim dışında herkes dönecek
O gece hastahanede kalıcam sonraki iki gece evde bizimle annem kalıcak sonra kv gelecek iki gecede o kalıp gidecek eşimle biz bu şekilde konuşup anlaştık en başında annemle kv nin aynı anda gelmesini istemediğmi gerek olmadığını söyledim
Şimdi doğum yaklaştıkça ve son sefer geldiğinde kv ile yaşadıklarımdan ötürü o iki gün iki yıl gibi geliyor
İçim sıkılıyor
Eşimin son anda caymasından korkuyorum annesinin daha fazla kalmasını istemesinden korkuyorum
İlk doğumunda da böyle olmuştu.
Of çok sıkıntım var.
Teşekkür ederim
Sadece yazmak istedim.

Hamılelıgınız son haftaları hıc bunları dert etmeyın kendınıze nasıl olsa sız dert etsenız de etmesenız de olan oluyor :) o an gelınce dusunursunuz bunu

Ama sanmıyorum esınız sızın o hassas donemınızde sızı uzsun cunku sızın uzulmenız demek bebegınızın de etkılenmesı demek sımdı rahat olun ve hamılelıgın tadını cıkarın

Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar
Ama gene de takıyorum hani ilk tecrübem olmasa takmıycam da ilkinde çok üzüldüm eşimi çokk üzdüm Şimdi ne eşimi ne kendimi üzmek istemiyorum
Ama aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor

Açık açık konuş tekrar. Bu kadar travmatize olduysan eşinden emin ol. Kv iki gün sonra değil bi hafta sonra gelsin olmaz mı. Doğuran sensin biraz seni anlamaları lazım

Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar
Ama gene de takıyorum hani ilk tecrübem olmasa takmıycam da ilkinde çok üzüldüm eşimi çokk üzdüm Şimdi ne eşimi ne kendimi üzmek istemiyorum
Ama aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor

Sıze bırsey dıyeyım mı hayatta kendı annem kardesım dısında herkese herseye tavrım artık he he :) hersey herkes gecıcı cunku 2 gun 3 gun sonra tek onemlı olan sız ve cocuklarınızsınız ınanın esınız bıle bunların dısında

bu kadar dert ettiyseniz kendinize açık açık konuşun birkezdaha eşiniz ile 2 günün yeterli oldugunu daha fazlasını kesinlikle istemediğinizi kendinizin halledebileceğini dile getirin siz net olursanız zannetmiyorum zorla annesini daha fazla kaldıracagını..
benim olurda cook ilerleyen yıllarda 2. bebegim olur ise yanımda kimseyi istemiyorum kendi annemi bile.. halen unutamadım yaşadıklarımı ve unutmayacağım
en kötü ihtimali düşünelim tatlı dille kovalarsınız
sende yoruldn artık cocuklarıma tek basıma bakabilirm teşekkür ederim yardımın için diyerek bunu dert etmeyin bence

Ben 2. lohusalığımda 3. gün kovaladım kv yi.Hadi yoruldun evine git ben idare ederim diye çünkü anca mızırtı ediyordu başka bişeye yaramıyordu. Üstelik annem falan kimsede yoktu yanımda. Eşim işe gidip geliyordu sonrasında yalnızdım. Allah öyle bi yardım ediyor ki .Niye sıkıntı ediyosun tatlım ilk değil nasılsa gelsin iki gün takılsın sonra anne yoruldun git dinlen de tatlı dille kovala :)

Bnce lohusalari 40 gun boyunca issiz bir adada bebegiyle tek birakmak gerek. O zamn lohusa depresyonu falan kalmaz.
Bnimde ilk gebeligimde gozum korktu dogum olurken hastaneye bile sulalece gittik.iyy ne kotu gunlerdi.
Insallah sen kolay atlatirsin

Kızım ıkı aylıkken gelmıstı kv bebege bakmak ıcın, bende okula donecektım sozde. Zehır zıkkım ettı kaldıgı her gunu. Kendısını yeterınce tanımıyordum zaten uzakta yasıyorduk, nerden bıleyım kadının kendıne hızmet ettırme hobısı oldugunu. Bnede cokz or gunler gecırdım egzama cıakrdım. Ama ne cektıysem esımede kvyede bıldırdım. Sımdı yıne hamıleyım ve ne kvnın ne esımın mısafır gıbı gelıp gıtmek dısında teklıfte bulunabıleceklerını sanmıyorum.
Esın yeterınce algılayabılmısse durumunu ıkı gunu gecırmez dıye dusunuyorum.
ama ıcın rahat etsın cektıklerını tekrarlayabılırsın ahtırlatmak anlamında.

Açık açık konuş tekrar. Bu kadar travmatize olduysan eşinden emin ol. Kv iki gün sonra değil bi hafta sonra gelsin olmaz mı. Doğuran sensin biraz seni anlamaları lazım
Bir hafta sonra gelince eşim işe başlamış olacak bende eşim varken gelsin istiyorum

Sıze bırsey dıyeyım mı hayatta kendı annem kardesım dısında herkese herseye tavrım artık he he :) hersey herkes gecıcı cunku 2 gun 3 gun sonra tek onemlı olan sız ve cocuklarınızsınız ınanın esınız bıle bunların dısında
Sadece eşimi düşünüyorum yoksa hep mesafeliyimdir.
Ama en mutlu günü onunda üzülmesine kıyamıyorum

bu kadar dert ettiyseniz kendinize açık açık konuşun birkezdaha eşiniz ile 2 günün yeterli oldugunu daha fazlasını kesinlikle istemediğinizi kendinizin halledebileceğini dile getirin siz net olursanız zannetmiyorum zorla annesini daha fazla kaldıracagını..
benim olurda cook ilerleyen yıllarda 2. bebegim olur ise yanımda kimseyi istemiyorum kendi annemi bile.. halen unutamadım yaşadıklarımı ve unutmayacağım
en kötü ihtimali düşünelim tatlı dille kovalarsınız
sende yoruldn artık cocuklarıma tek basıma bakabilirm teşekkür ederim yardımın için diyerek bunu dert etmeyin bence
İlk lohusalığımda da baştan konuşup halletmiştik
Sonra kv eşime elalem ayıplar millet istemedi der biraz daha kalayım demiş ben yokken eşimde kıramamış
Gene yalnız yakalayıp birşeyler demesinden eşiminde kıramamasından korkuyorum

İlk lohusalığımda da baştan konuşup halletmiştik
Sonra kv eşime elalem ayıplar millet istemedi der biraz daha kalayım demiş ben yokken eşimde kıramamış
Gene yalnız yakalayıp birşeyler demesinden eşiminde kıramamasından korkuyorum
o zamanlar ne kadar kalmıştı peki ?
yine diyebilir evet eşiniz ile konuşabilir ama siz net oldukdan sonra zorla kalacak değil ya
kaç yıllık evlisiniz artık agırlık ve sözü gecen siz olmalısınız diye düşünüyorum

Sadece eşimi düşünüyorum yoksa hep mesafeliyimdir.
Ama en mutlu günü onunda üzülmesine kıyamıyorum

Valla kıyın kıyın esınıze de kıyın o sızı uzmelerıne ızın verıyorsa anlastıgınız 2 gunun uzamasına ve sızın mutsuz olmanıza ona da kıyın kendınızı ve cocuklarınızı on plana koyun sadece.. yani su anlamda en onemlı sizsiniz su hayatta bunu hıc unutmayın

Kızım ıkı aylıkken gelmıstı kv bebege bakmak ıcın, bende okula donecektım sozde. Zehır zıkkım ettı kaldıgı her gunu. Kendısını yeterınce tanımıyordum zaten uzakta yasıyorduk, nerden bıleyım kadının kendıne hızmet ettırme hobısı oldugunu. Bnede cokz or gunler gecırdım egzama cıakrdım. Ama ne cektıysem esımede kvyede bıldırdım. Sımdı yıne hamıleyım ve ne kvnın ne esımın mısafır gıbı gelıp gıtmek dısında teklıfte bulunabıleceklerını sanmıyorum.
Esın yeterınce algılayabılmısse durumunu ıkı gunu gecırmez dıye dusunuyorum.
ama ıcın rahat etsın cektıklerını tekrarlayabılırsın ahtırlatmak anlamında.
Sabah konuştuk sakince anlattım dedim bunlar bunlar oldu ve ben bu sefer aynılarını yaşamak istemiyorum zaman yaklaştıkça sıkıntı yapıyorum sen söz vermiştin diyorum.
Tamam diyo ama ne olursa olsun ailesi savunuyo düşünememişlerdir,o niyetle dememiştir,yaşlı insanlar hep aynı şeyler

Ben 35gün kv de durdun 5gun daha dayanamadim :D ama artik kv ye nasil davrandiysam lohusalikta kadina gel diye yalvarsam gelmez heralde. Hayir zaten bende alnima silah tutulmadigi surece kv.gitmem de cagirmam da yani anliyacaginiz hem kvnin hem bnm sutten agzimiznyabdi :D

o zamanlar ne kadar kalmıştı peki ?
yine diyebilir evet eşiniz ile konuşabilir ama siz net oldukdan sonra zorla kalacak değil ya
kaç yıllık evlisiniz artık agırlık ve sözü gecen siz olmalısınız diye düşünüyorum
O zaman 10 gün kaldı.
Ben eşime sözümü geçiririm de dengeye kuramıyo
Annesine tatlı bir dille anlatmak yerine direk gelme der
Daha önceden böyle bir tecrübem var o yüzden kırmasın istiyorum

Back