• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lohusa kayinvalide, her kafadan bi ses , ben.

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Daha öncede yazmıştım hamileligimin son 10 günü kV güya yardım için başka bi şehirden bize kalmaya geldi. Doğuma gidene kadar yemeği vs hep ben yaptım. Sürekli e ben bilmem ben yemek yapmaktan anlamam vs dedi durdu. SinirleriM tepemë çıktı lanet olsun dedim yaptım doğuma gittim. 2 gün hastanede kaldık bebeği aldık geldik. Ertesi gün sabah daha dikişlerim alınmamışken tuttu kahvaltıyi hazirlicanmi dedi ki Sezeryan ile doğum yaptım. Ağrım fazla idi. Neyse salonu resmen zapt etti. Tüm gün tv açık . Ben bebek ile yatak odasına tıkiLip kaldım. Kendi evimde misafir gibi oldum. Gelen arkadaşlarımın yanında bana gelin gelin diye bağırıp durdu. Kavga ettik yine. Eşime söyledim anne yapma etme diyor ama kadın anlamıyor dinlemiyor. Evimin eşyalarını kafasına göre düzmeye filan başladı. Bu sefer artık bende laf söylemeye başladım yüzüne yüzüne dedim yine tartıştık. Eşim sürekli arada kaldı durdu annesine yapma etme dedi ama kadın aynı hep aynı. Laftan anlamıyor tam cahil bilmişi . Neyse en son eşim 2 gün sonraya ucak bileti aldı gidecek kurtulcam diye sevinirken ben bu sefer lohusa depresyonu denen şeye yakalandım . Bebeğime sütum 2 gün gelmedi yetmedi mecbur mama verdik sürekli sinirimi bozdu durdu. Mama mi vediyosun cocuga mama mi veriyosun. Neyse sonra sut geldi derken bebegim yine agladi dUrdu emzirdim ama doymadi mama verdik. Yine mi mama. Ben hiç mama vermedim çocuklarıma. 6 tane çıkarttım ben . O çocuk benim karnımda olacaktı ah . 5 dakkada çıkardi Gece ağlıyor mesela . Duyuyor onu geliyor sürekli aynı soru " niye ağlıyor " ya ben niye ağladığını bilsem .. niye ağlıyor niye ağlıyor. . Kafayı yicem 2 gün sonra defolup gidecek ama ben kafayı yedim intiharı düşünüyorum yardım edin .

Daha öncede yazmıştım hamileligimin son 10 günü kV güya yardım için başka bi şehirden bize kalmaya geldi. Doğuma gidene kadar yemeği vs hep ben yaptım. Sürekli e ben bilmem ben yemek yapmaktan anlamam vs dedi durdu. SinirleriM tepemë çıktı lanet olsun dedim yaptım doğuma gittim. 2 gün hastanede kaldık bebeği aldık geldik. Ertesi gün sabah daha dikişlerim alınmamışken tuttu kahvaltıyi hazirlicanmi dedi ki Sezeryan ile doğum yaptım. Ağrım fazla idi. Neyse salonu resmen zapt etti. Tüm gün tv açık . Ben bebek ile yatak odasına tıkiLip kaldım. Evimin eşyalarını kafasına göre düzmeye filan başladı. Bu sefer artık bende laf söylemeye başladım yüzüne yüzüne dedim yine tartıştık. Eşim sürekli arada kaldı durdu annesine yapma etme dedi ama kadın aynı hep aynı. Laftan anlamıyor tam cahil bilmişi . Neyse en son eşim 2 gün sonraya ucak bileti aldı gidecek kurtulcam diye sevinirken ben bu sefer lohusa depresyonu denen şeye yakalandım . Bebeğime sütum 2 gün gelmedi yetmedi mecbur mama verdik sürekli sinirimi bozdu durdu. Gece ağlıyor mesela . Duyuyor onu geliyor sürekli aynı soru " niye ağlıyor " ya ben niye ağladığını bilsem .. niye ağlıyor niye ağlıyor. . Kafayı yicem 2 gün sonra defolup gidecek ama ben kafayı yedim intiharı düşünüyorum yardım edin .

dur bir sakin ol önce kıyamam sen şimdi lohusasın ..benim de ilk doğumda kayınvalide geldi aynı sen gibi ya kendimi aşağı atacağım diyordum ya eşimi ya annesini öyle bir psikolojideydimki tövbe estağfurullah ..hiç bir şeyede yaramadı 40 gün yalnız kalamazmışız vs ...hiç bir işimin ucundan tutmadığı gibi testi gibi oturdu sürekli ..aslında aman aman rahatsız olacak bir durumu yoktu kadıncağızın ama bana battı hemde çok fena

kızım doğduğunda zahmet etmeyin dedim eşimde senelik izne ayrılmıştı..evi eşim temizledi yemeğimi vs annem yapıp getiriyordu kızım daha az müdahale olduğu için daha kolay bir bebekti..yani kendin daha güzel bakarsın bebeğine bir çok kişi karışınca hem bebekle sağlıklı bağ kuramıyorsun hemde bebek daha huzursuz oluyor .

Daha öncede yazmıştım hamileligimin son 10 günü kV güya yardım için başka bi şehirden bize kalmaya geldi. Doğuma gidene kadar yemeği vs hep ben yaptım. Sürekli e ben bilmem ben yemek yapmaktan anlamam vs dedi durdu. SinirleriM tepemë çıktı lanet olsun dedim yaptım doğuma gittim. 2 gün hastanede kaldık bebeği aldık geldik. Ertesi gün sabah daha dikişlerim alınmamışken tuttu kahvaltıyi hazirlicanmi dedi ki Sezeryan ile doğum yaptım. Ağrım fazla idi. Neyse salonu resmen zapt etti. Tüm gün tv açık . Ben bebek ile yatak odasına tıkiLip kaldım. Kendi evimde misafir gibi oldum. Gelen arkadaşlarımın yanında bana gelin gelin diye bağırıp durdu. Kavga ettik yine. Eşime söyledim anne yapma etme diyor ama kadın anlamıyor dinlemiyor. Evimin eşyalarını kafasına göre düzmeye filan başladı. Bu sefer artık bende laf söylemeye başladım yüzüne yüzüne dedim yine tartıştık. Eşim sürekli arada kaldı durdu annesine yapma etme dedi ama kadın aynı hep aynı. Laftan anlamıyor tam cahil bilmişi . Neyse en son eşim 2 gün sonraya ucak bileti aldı gidecek kurtulcam diye sevinirken ben bu sefer lohusa depresyonu denen şeye yakalandım . Bebeğime sütum 2 gün gelmedi yetmedi mecbur mama verdik sürekli sinirimi bozdu durdu. Mama mi vediyosun cocuga mama mi veriyosun. Neyse sonra sut geldi derken bebegim yine agladi dUrdu emzirdim ama doymadi mama verdik. Yine mi mama. Ben hiç mama vermedim çocuklarıma. 6 tane çıkarttım ben . O çocuk benim karnımda olacaktı ah . 5 dakkada çıkardi Gece ağlıyor mesela . Duyuyor onu geliyor sürekli aynı soru " niye ağlıyor " ya ben niye ağladığını bilsem .. niye ağlıyor niye ağlıyor. . Kafayı yicem 2 gün sonra defolup gidecek ama ben kafayı yedim intiharı düşünüyorum yardım edin .
sakin ol lütfen.
şu an bebeğin herşeyden önemli.
kv ile ilgili bişey yazmayacağım seni daha fazla üzmemek adına.
2 gün sonra gidiyor olması isabet olmuş.
lohusasın şu anda.
duyguların karışık olacak haliyle.
ama sen bebeğini düşün lütfen
bu dönemin geçici olduğunu biliyorsun bunu unutma.
güle güle büyütün bebeğinizi bu arada:))

Canım Allah yardımcın olsun.Ben her zaman derim bana acımayana Allah da acımasın diye.Kv niz çok kötü bir insanmış keşke getirtmeseydiniz faydadan çok zararı olmuş.Tek tavsiyem o yokmuş gibi davran ve hiç bir şey bekleme.Beklentiye girdikçe stres olursun.Zaten az zaman kalmış gitmesine.İlk doğumlar çok zor oluyo uykusuzluk bebeğe alışma süreci...Bebek uyuduğunda sen de uyu dinlen sütün olsun,yemek yapıcam diye çırpınma bi çorba yap sütün olması için içmen gerek gerisini de hazır söylersin.Biraz bebeğin düzenini oturtana kadar böyle idare edin.

Nefret ediyorum yeni doğum yapmışken yardımı olmayacağı halde gelip rahatsız eden kaynanalardan.Benimki de öyleydi hala unutmam oğluna kahvaltı hazırlar onu çağırırdı.1 çatal bi bardak koyardı.Yatıp kalkmama da yardım etmezdi ağlayarak yatar kalkardım.Bide ben ameliyat oldum 2 ay kızlarım beni indirip kaldırırdı dedi.Ama ikincide gözüm açıldı eşime ben iyi olana kadar anneni istemiyorum dedim ablam bana prensesler gibi baktı.

Allah uzun ömürler versin bebeğinize. fazlada takmayın kv nizi emin olun bebeğinizle uğraşmaktan birkaç gün sonra onun varlığını bile unutursunuz.

Aynı şeyi 20 gün çektim ben de. Hatta psikolojimi bozdu mama vermek istemedim bebeğime illa süt doyuruyor diye aç uyumuş yavrum kaç gün:( bizde daha diğer torunlarla kaka kokusu karşılaştırması bile oldu. Diğerinin kakası kokmuyormuş benim kızımın kakası kokuyormuş:işsiz: güya yemeğimi yapıyordu mutfak savaş yeri olmuş hiçbir şey yerinde değildi. Tencereler yıkanmadan yerleştirilmiş. Arındırmak ve toplanmak için 2 gün temizliğe abla aldım.
Geçiyor o günler bak 2 gün varmış sık dişini batta evde o yokmuş gibi davran gidecek sonuçta;) bebeğine yoğunlaş sadece.

Öncelikle tebrik ederim bebişiniz sağlıkla büyüsün İnşallah. İki gün daha sabredin, belli ki kv normal değil. Benim arkadaşımın da başına aynı olay geldi ve eşi kendi annesini kovdu, böyle yapcaksan git evine burada fazlalıksın bizi de üzüyorsun dedi. Bizim kız da gerçek yüzünü görmüş oldum bundan sonra ona göre davranıcam diyebildi. Eşiniz yanınızdaysa hiç korkmayın. Böyle insanlar yardım etmicekse ne demeye gelir bilmem.

En büyük hatan bu zamanlarını bu aptal kadın ile geçirmek olmuş. Az çok biliyorum konularını. Daha önce defetmen gerekirdi bu kadını evden. Zaten zor bu süreç bide bunla mi ugrascaksin? ? Kendi annen gelsin ya da esinle siz halledin. Zaten yardımı yok bide hem sinir bozuyor hem fazaman bi de ona mı bakcaksin

Daha öncede yazmıştım hamileligimin son 10 günü kV güya yardım için başka bi şehirden bize kalmaya geldi. Doğuma gidene kadar yemeği vs hep ben yaptım. Sürekli e ben bilmem ben yemek yapmaktan anlamam vs dedi durdu. SinirleriM tepemë çıktı lanet olsun dedim yaptım doğuma gittim. 2 gün hastanede kaldık bebeği aldık geldik. Ertesi gün sabah daha dikişlerim alınmamışken tuttu kahvaltıyi hazirlicanmi dedi ki Sezeryan ile doğum yaptım. Ağrım fazla idi. Neyse salonu resmen zapt etti. Tüm gün tv açık . Ben bebek ile yatak odasına tıkiLip kaldım. Evimin eşyalarını kafasına göre düzmeye filan başladı. Bu sefer artık bende laf söylemeye başladım yüzüne yüzüne dedim yine tartıştık. Eşim sürekli arada kaldı durdu annesine yapma etme dedi ama kadın aynı hep aynı. Laftan anlamıyor tam cahil bilmişi . Neyse en son eşim 2 gün sonraya ucak bileti aldı gidecek kurtulcam diye sevinirken ben bu sefer lohusa depresyonu denen şeye yakalandım . Bebeğime sütum 2 gün gelmedi yetmedi mecbur mama verdik sürekli sinirimi bozdu durdu. Gece ağlıyor mesela . Duyuyor onu geliyor sürekli aynı soru " niye ağlıyor " ya ben niye ağladığını bilsem .. niye ağlıyor niye ağlıyor. . Kafayı yicem 2 gün sonra defolup gidecek ama ben kafayı yedim intiharı düşünüyorum yardım edin .
Canım dur sakin ol, lohusalık tam bir psikolojik karmaşa zamanı, insan az sıkıntıyı bile büyütüyor ki senin kayınvalide de iyi sacmalamış, ama gidiyormuş az daha sabır
Ben senin konularını hatırlıyorum annenle görüşmüyordun , kayınvalide de böyle çıkınca iyice yorulmuşsundur ama sabret, bu günler geçecek öyle düşün. Kendini ve bebeğini düşün , güçlü olmaya çalış, geçecek herşey düzene girecek

Ay allahım ne korkunç şeyler yaşıyor bu Doğum yapanlar ya !!! Lanet olsun bu tarz kv lere, Allahım müsade etme ya :( gidecekmiş az sakin olmaya çalış , ben de asla istemem kv yi yanımda ama eşlerrrrrrrr işte eşlerrr, hep anladıklarında biz yıpranmış oluyoruz zaten

ne intiharı! sakin ol şampiyon ;)
bunu yaşayan ne ilk kadınsın ne son olacaksın.
kaynana, kayınbaba, anne, görümce, gelin. komşu,... hepsi memelerinle bozar kafayı.
hepsi onun derdine düşer. genelde çoğunun sütü akarmış, fışkırırmış falan filan.
ama ben günümüzde denk gelmedim. ha bir kere sütüm aktı şok geçirdim. gelgelelim oğlum mama+annesütü aldı. hiçbir sorunumuz yok çok şükür. sen bildiğini oku. o kuzucuk senin.
zaten 2 gün sonra gidiyormuş. ondan kurtulursun. ama etrafında herkes 78909878020284778784 tane çocuk büyütmüşçesine konuşur, hatta hiç çocuğu olmayanlar bile ;)
sen bol bol su iç, yeşillik ye, bulgur ye. bunlar yardımcı olur sütüne. kulağını da tıka bu arada herkese. ha bu arada gaz sorunu başlayınca bebek zorluyor biraz. o zaman da sakin ol lütfen. hepsi geçip gidiyor.

ayyy kız boşver kaynananı

sen bebegını nasıl kilosu ne boyu kaç kime benziyor adını ne koydunuz

salla gitsin onu dengisiz karıyı , sen bebekten haber ver saglıkla büyüsün bebegın

darısı bana olsun inşallah

IMG_9700.PNG

Valla ne annemi nede kv istemiyom ikisi de dönme dolap gibi karışıyor çok güzel bakarlar değişim bile kabus oldu 15 gün oldu benim doğum yapalı. Annem mama verditmedi sarılık geçirdi esim anneme sinirlendi emzir emzir diyor her geldiğinde..gogus uclarim yarıldı çok kötü oldu ya mecburum. Emziriyom. Kv evde işimiz var diyip çıkıyor kalmıyor yalnız bırakıyor yardıma değil de torun sevmeye geliyor eee ikisini istemiyom bende en güzeli bebeğimi kendin bakmak.onlarin isi gücü torun sevmek!! En iyisi hiç birşey dememek

yalnız arkadaşlar sunu unutmayın birgün o doğurduğunuz çocuklarda evlenecek ve devran dönecek bu yorumlar ne kadar üzücü ve saygısızca hep gelinlerin annesi melek oğlan anneleri şeytan ne ekerseniz onu biçersiniz unutmayın hatalar her zaman tek taraflı olmaz biraz saygı lütfen

Back