11 yıllık annelik hayatımda, kırk bin küsür birbirine ters tavsiye dinledim, hepsi de kendinin haklı olduğunu söylüyordu
hele ki ilk bebeklik ve lohusalık dönemi hormonlardan da ötürü daha da bir zor.
stresli olmanız çok normal. Benim kendi eltim, süper babanne. Torununu çok sever, bakımından uykusuna, kılık kıyafetine her şeyiyle çok ilgilenir ama gelinine de çektirdi yani az biraz. Kız kendi oturduğu şehre gitti. Bu sefer görüntülü aramadan doğru müdahale ediyor. En son gelin çareyi, kayınvalidesi aradığında bebeğe yelek giydirip, arama bitince çıkartmakta bulmuştu.
Hiç altta da kalmayacak bir kız bu arada ama kayınvalidesinin iyi niyetli ama fazla müdahaleci olduğunu biliyor.
ben kendi lohusalığımı anlatmak istemem. Korku filmi gibiydi diyeyim... hiç şaka değil, kimse yaşamak istemez öylesini. kırk günü 1 sene boyunca anlatacak hikaye var içinde.
ama en temel sebebi neydi biliyor musunuz? Benim kendi annem yoktu başımda. Öyle cıscıbıldak, sahipsiz.. her gelen müdahale ediyordu. Ben zaten acemi. Elinde mamayla gelenden, zorla süt gelmiyor diye başka bir kadının sütünü emzirmeye çalışan, kundaktan, bana sofra kurdurtmaya çalışana... Şimdiki tecrübe olsa, 5 dakikama bakar her şey, tık tık. Fakat ilk seferde öyle olmuyor tabi.
o sebeple annenize gönül koymayın. Eskiler biraz böyle. Biz böyle yetiştirdik, o zaman internet mi vardı kafasındalar. Dediklerinde faydalı olanlar da vardır muhtemelen. Karışıyorsa, en azından anneniz karışıyor
biraz söylenir, Ama yemeğinizden çamaşırınıza size minnet etmeden yardım eder. Siz de uyuyun dinlenin ister gönülden.
zaten temelli değil. Gidecek bir müddet sonra. Yaptığı hatalara küçük küçük engel olmaya çalışın gerilmeden. Evden muskatı yok etmek gibi :) ve bu sırada hazır anneniz varken, günde yarım saatte olsa ayaklarınızı uzatmanın keyfini çıkarın. Evde yemek yapan birinin olmasının, siz uyurken bebeğe bakan biri olmasının keyfini Çıkarın. İşin daha da güzeli, severek isteyerek bakıyor ve hata yapsa da iyiliği için yaptığını düşüNerek yapıyor.
en minnetsiz çözüm şu olurdu: evde yatılı bir yardımcın var. Yap dersen yapıyor, yapma dersen yapmıyor. Ama o insan bile annenizin çocuğunuzu sevdiği gibi severek bakmazdı.
bu arada en yakın arkadaşım kendi de doktor, eşi de doktor. Ama lohusalığında anne ve kayınvalide müdahaleleri havalarda uçuştu