• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa kadına eşi bakabilir mi? :(

onlygodcanjudgeme

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2014
546
312
53
İyi akşamlar herkese:anneadayı: Arkadaşlar , hanımlar , ablalarım lütfen benim için çok önemli bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum... Şuan 21 haftalık hamileyim şeker hastası olduğum için doğumu sezeryan olarak yapacağım. Doğumdan sonra eşim ben sana bakarım kimsede kalamayız dedi ( annemi kastediyor ). Annem 45 yaşında zaten normalde çalışıyor ama benim için izin alabilir , 6 yaşındada 1. sınıfa başlayan erkek kardeşim var ve maalesef aşırı yaramaz ve beni çok sevdiği içinde kıskanıyor... Babam zaten çalışıyor. Kayınvalidem ise kıyafet dükkanı var orayı kimseye bırakamaz... Eşime ben kendimi toparlayana kadar bir kaç gün annemlerde kalalım zaten hemen toparlanırım inşallah dedim... O da ben rahat edemem kalamam hem babam bebek görmeye oraya mı gelecek kendi evimiz yok mu annen bizde kalsın dedi... :KK12:Annemde kalamaz kardesim okula gidiyor zaten dersleri epey zayıf evde yaptıramıyor annem etütte öğretmenleri yaptırıyor.. Ben bakarım sana dedi sonra eşim yemek yapmayı bilmiyor zaten bebek yıkamayı bilmiyor vs vs normalde bile bişey yapmıyor yardım olarak nerdeyse... :KK43:Nasıl bakcaksın bana dedim yemegi dısardan söyleriz diyor! Of.. Sonra biraz zor olacagını anladı tabi annen sabahtan gelsin aksam ben bırakırım kardesin okuldan gelmeye yakın dedi aksamlarıda annemler gelir dedi... Ey allahım ya ee ben bütün gün insanlarla ilgileniyim o zaman böyle gecede bebegim aglayınca bakıyım hiç uyumayım da o zaman.. Zaten şeker hastasıyım yaralarım geç iyileşiyor üstelik 20 yaşındayım ilk bir hafta bebekle annem ilgilenirken bende toparlarım kendimi bebeğe nasıl bakacagımı da daha iyi ögrenirim hani ne biliyim... Ne yapmalıyım sizce? Valla bıktım herşeyden bazen çok kızıyorum kendime neden hep bi terslik çıkıyor anlayamıyorum... :KK43::KK62:

SON DURUM SAYFA 9....

Son düzenleme:
İyi akşamlar herkese:anneadayı: Arkadaşlar , hanımlar , ablalarım lütfen benim için çok önemli bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum... Şuan 21 haftalık hamileyim şeker hastası olduğum için doğumu sezeryan olarak yapacağım. Doğumdan sonra eşim ben sana bakarım kimsede kalamayız dedi ( annemi kastediyor ). Annem 45 yaşında zaten normalde çalışıyor ama benim için izin alabilir , 6 yaşındada 1. sınıfa başlayan erkek kardeşim var ve maalesef aşırı yaramaz ve beni çok sevdiği içinde kıskanıyor... Babam zaten çalışıyor. Kayınvalidem ise kıyafet dükkanı var orayı kimseye bırakamaz... Eşime ben kendimi toparlayana kadar bir kaç gün annemlerde kalalım zaten hemen toparlanırım inşallah dedim... O da ben rahat edemem kalamam hem babam bebek görmeye oraya mı gelecek kendi evimiz yok mu annen bizde kalsın dedi... :KK12:Annemde kalamaz kardesim okula gidiyor zaten dersleri epey zayıf evde yaptıramıyor annem etütte öğretmenleri yaptırıyor.. Ben bakarım sana dedi sonra eşim yemek yapmayı bilmiyor zaten bebek yıkamayı bilmiyor vs vs normalde bile bişey yapmıyor yardım olarak nerdeyse... :KK43:Nasıl bakcaksın bana dedim yemegi dısardan söyleriz diyor! Of.. Sonra biraz zor olacagını anladı tabi annen sabahtan gelsin aksam ben bırakırım kardesin okuldan gelmeye yakın dedi aksamlarıda annemler gelir dedi... Ey allahım ya ee ben bütün gün insanlarla ilgileniyim o zaman böyle gecede bebegim aglayınca bakıyım hiç uyumayım da o zaman.. Zaten şeker hastasıyım yaralarım geç iyileşiyor üstelik 20 yaşındayım ilk bir hafta bebekle annem ilgilenirken bende toparlarım kendimi bebeğe nasıl bakacagımı da daha iyi ögrenirim hani ne biliyim... Ne yapmalıyım sizce? Valla bıktım herşeyden bazen çok kızıyorum kendime neden hep bi terslik çıkıyor anlayamıyorum... :KK43::KK62:

Hele bi kucağına al da öyle düşün bunları...

Becerikli değilse bakamaz ..Bir hafta rahatından vazgeçsin en azından dikişleriniz düzelsin ..Evcil hayvan değil bu bebek erkek bu konuda yardım edemez hele ameliyat sonrası ..Bence annenizde kalın bir haftada kimseye bir şey olmaz ..Kendinizi düşünün ..O gelmesin çok rahatsızsa ..

Arkadaşlar çok teşekkür ederim her yoruma önerilere açığım sağolun.. Bunları şimdiden düşünmem erken belki ama hani şimdiden planlayalım ki sonra sıkıtı yasamak istemiyorum cunku.. Bu arada evde köpeğimizde var ve onu bile eşim yıkamıyor ben yıkıyorum yemegi suyu bana ait ama güya köpeğimizin sahibi o.. Yani onun bana nasıl bakabılecegı konusunda tereddütlerim var. Üstelik şu da var geçen sene hastalık dönemimde annem 3 gün bizde kalmıştı sadece ve eşim kahvaltı dahi etmeden gidiyor ve mümnkün oldukça geç geliyordu ve daha sonra alkol aldıgı birgün eşim dedi ki kendi evimde misafir gibiyim yok vs vs gibi söylenmişti .. Sonra alkollu oldugum ıcın oyle söyledm anneni seviyorum yoksa demişti ama annem herşeyi biliyor o da bizde kalmak ister mi bilemiyorum.. Geçenlerde sordum çocuk okula gidiyor siiz bizde kalın dedi kafam karıstı benmde...Eşimle annemin arası şuan iyi bu arada .

Bu kadar dert etme, eşin haklı emin ol kendi evİnde daha rahat edersin. Annene gitsen hiç yalnız kalamayıp rahat edemeyeceksin. Kendi evinde en azından bebek uyudukça sen de uyursun.
Ben sezeryan doğum yaptım kimse kalmadı yanımda. Eşimle beraber hallettik. Annem gündüz geldi gitti o da hergün değil çok rahat geçti.
Evinde kal derim isteyince banyonu yapar, üstünü başını değiştirir rahatlarsın. Hem eşyalarını getir götür yapmak bile ayrı bir iş.

Erkegine gore degisir .Ben de sezaryenle dogum yaptim ,eve geldik hemen banyo yapmak istedim .Annem bebekle ilgilendi ,esim de banyo yapmama yardimci oldu.Tuvalete gitmeme hatta sifonu bile cekmeme ,ustumu giyinmeme bile yardimci oldu.Bebegimizi iki uc kez annemler teyzemler yikadik sonra esimle yikadik.Geceleri ilk zamanlar bebegimizin altini da degistirdi.Annem ve teyzemler Sabah esim gitmeden geliyorlar aksamda esim eve gelince gidiyorlardi.Ikimiz birlikte bebek bakimini ogrendik kisacasi.
Benim yemek olayim rahatti sagolsun Annem teyzem bir ay boyunca yaptilar.Annem zaten beni hic yatakdan kaldirmadi .
Siz de hamileliginizin son ayinda buzluga koyulacak yemekler yapmaya calisin.2-3 gun de disardan yersiniz .Hafta sonu anneler yapar.Sizde 8-9 gune iyilesirsiniz.
Kimseye yemek yapacagim diyede kendinizi yormayin sizin onceliginiz bebeginiz ve kendinizsiniz .
Hayirli dogumlar olsun size.

Canım hiç sıkma canını bende sezeryan olmuştum zaten ilk iki gün hastanede oluyorsun. Sonra da esin yardımcı olacak madem. Bebek yıkanacağı zaman aksam iş çıkış vakti olur kv veya anneniz Yada bilgili bi komşunuz gelir Beraberce yıkarsınız. Kahvaltılıkları esin hazırlar akşam yemeğini dısardan söylersiniz. Yada anneniz doğumdan önce gelip bi kac çeşit yemek koysun. Ben 4. Gun ayaklanmısyım 10. Gün annemi kendi isteğimle göndermiştim :))))

Arkadaşlar çok teşekkür ederim her yoruma önerilere açığım sağolun.. Bunları şimdiden düşünmem erken belki ama hani şimdiden planlayalım ki sonra sıkıtı yasamak istemiyorum cunku.. Bu arada evde köpeğimizde var ve onu bile eşim yıkamıyor ben yıkıyorum yemegi suyu bana ait ama güya köpeğimizin sahibi o.. Yani onun bana nasıl bakabılecegı konusunda tereddütlerim var. Üstelik şu da var geçen sene hastalık dönemimde annem 3 gün bizde kalmıştı sadece ve eşim kahvaltı dahi etmeden gidiyor ve mümnkün oldukça geç geliyordu ve daha sonra alkol aldıgı birgün eşim dedi ki kendi evimde misafir gibiyim yok vs vs gibi söylenmişti .. Sonra alkollu oldugum ıcın oyle söyledm anneni seviyorum yoksa demişti ama annem herşeyi biliyor o da bizde kalmak ister mi bilemiyorum.. Geçenlerde sordum çocuk okula gidiyor siiz bizde kalın dedi kafam karıstı benmde...Eşimle annemin arası şuan iyi bu arada .
Ozaman bakamaz esin sana .
Bence annende kalmalisin bir hafta , dikislerin duzelene kadar ..

Bence de evinde kalman daha guzel olur. Annen ve kayinvaliden 3- 4 gune gelip yemek yapsalar rahat da edersin. Ben de 2 sezaryen yaptim. Cuma dogum oldu pazar hastane çıkışı, pazartesi esim ise baslamasina ragmen yalniz hallettik cok şükür. Belki benim düşüncem ama garip geliyor baska yerde kalmak banaa boyle bir durumda. Bebegimi evime getirmek isterdim sanırım. Ama tabi ki bu karari esinle ikiniz vereceksiniz. Simdiden hayırlı doğumlar...

arkadaşım
başa gelince hepsi oluyor gidiyor
biz de kendimiz baş başa kaldık
20 günlükken ev taşınacağı için evi topladık 40ım çıktı safra kesesinden ameliyat oldum,çok zordu,ama ALLAH a şükür geldi geçti,ALLAH yardım ediyor,hiç dertlenmiyin,sağlıkla alın bebişinizi kucağınıza inşallah

Bakabilir eşiniz. Anneniz izin alsın ama 1 hafta sabah gelir çocuğu yıkar sizinle ilgilenir kardeşiniz okuldan gelmeye yakın gider. Benim halamın doğumları ve bel fıtıgı hastası eşi baktı. Eviniz daha rahattır hem sizin için hem eşiniz için. E kv akşamları gelir idare edersiniz. Allah kurtarsın bu arada :nazar::anneadayı:

zaten sezeryanlı olucağın için hastanede 2 gün kalıyorsun,,, istersen 1-2 gün daha uzat iyice dinlen öyle geç eve,,,
yemek olayına gelirsek,,, bol bol köfte yap onları buzluğa at,,, sonra fırında pişirirsin,,, yanınada bir salata,,,
ben ıspanakları güzelce yıkarım doğrarım iyice kuruturum (sebze kurutacağı ile o yoksa iyice süzdür suyunu) sonra poşetlerim,,, buzluğa atarım,,, sonra bir soğan bir havuç azıcık pirinç,, hoop poşet ıspanak öis gibi yemek,,,,
fırında balık yapabilir eşin,,, çok pratik,,, zaten lohusayken et, balık nyumurta süt tüketmen lazım,,,
bebeğede bakarsınız ,, olur yani ne güzel en tatlı zamanları eşinle beraber geçiriceksin,,,,

Loğusa bayanın evinde stresten uzak kalması taraftarıyım.
Benimde eşim bakacak bana ve sezeryan doğum yapacağım inşallah.

Benim eşimin bakma sebebi aileler çok uzakta mecburi yani :)
kızımın doğumunda annem ve ablamlar bakmıştı,çok rahat etmiştim.
Eğer biri bakacaksa,sizin evinize gelsin baksın,yoksa asla evinizden başka yere gitmeyin.

Back
X