lohusa depresyonu???

Teşekkür ederim size
Allah razı olsun sizden
Kendimi savunmaya İnan’ın mecalim yok, bi de böyle şeyler yazıldığında kendimi savunduğum için daha da kötü hissediyorum kendimi gerçekten çok mu abartıyorum ben acaba diye
Ben de biliyorum bi anne ben değilim ki hanımefendinin bu dediklerini ilk kızım da birebir uygulamıştım
Yine yalnızdım kimse yardıma gelmezdi ama hem kızım uslu bi kıZdı uykuları oldum olası çok düzenliydi hem de ben rahattım
Uyuturdum kızımı koyardım pusetine banyoya götürürdüm hem gözümün önünde olurdu hem de ben banyomu da yapardım bakımımı da
Ama ikinci kızım da hem yalnızım hem büyük kızım yanımda ki ben onlara 1 dk bile yalnız bırakmaya korkuyorum hem de huzurlu değilim annemle ailemle yaşadıklarımdan dolayı ve bütün bunlar birleşince çok bunaldım içim daraldı kimseye anlatamadığım için de burada dertleşmek rahatlamak istedim

Cok uzuldum. Allah yardimciniz olsun..Soyleyenler olmustur mutlaka ama yarim gun olsun bir yardimciya ihtiyaciniz var.
Anneniz sirf siz ikinci bebege hamile kaldiniz diye kendi evladini sildiyse cok tuhaf. Insan evladindan vazgecer mi? Hersey onun istedigi gibi olmak zorunda degil. Uzak olmasi belki de daha iyi. Kafaniz en azindan onun dirdirini cekmez.

Amiinn sağolun
Ahhh keşke uzak olsa bunu dediğim için bi yanım çok üzülüyor ama inanın o kadar kırgınım ki bi de suratını astığı için görmek istemiyorum ama torunlarını görmeye geliyor mecbur iletişim kuruyoruz buna iletişim denirse
Kafasında ne kurdu da bu kadar tepki verdi bilmiyorum
Eşimin ailesine gereksiz bi hıncı var herşeyi omlardan biliyor hamileliğimi de onlar karar vermiş güya öyle demiş babama

Boşver kimseye kendini savunmak zorunda degilsin

Lohusaya laf ettirmem

İyide annelik zaten kendini yetersiz hissetmektir zaten.en iyisini yaptığınız halde sanki daha mükemmel olmanız gerekiyor gibi hissedersiniz.ayrıca mükemmel anne diye bişey yoktur.her anne kendi çocugu için en mükemmelidir zaten.Düzgün planlama ile herşey mümkün.lohusa depresyonu diye bişey yoktur.bunu insanlar beynimize empoze etmiştir.çevrenin bizi kendi halimize bırakmaması her şeye karışması sonucu hormonları birden düşüşe geçen bayanları kötü etkiler hepsi bu.lütfen kendi kendinize herşeyi problem yapmayın.lohusa depresyonu sadece buna inanan kadınlar için vardır..nyse sonuç şu ki ; bayanın bu dönemide geçecek öyle ya da böyle.

Gorumcenizin karariyla olmadigini soylemediniz mi? Isteyerek hamile kalmadim ama hersey nasip demissinizdir muhakkak. Bunun icin insan kizina zulmeder mi? Bosvermekten ve cocuklariniza odaklanmaktan baska yapacak bir sey yok. Ama once ya bir yardimci bulmslisiniz ya da buyuk kizinizi krese ikna etmelisiniz. Cunku zihnen de bedenen de cok yorulmussunuz. Bir de hersey varsin dort dortluk olmasin. Kendinizi de birakmayin. Siz once kendinize sonra da evlatlatiniza lazimsiniz. Kimsenin sizi uzmesine izin vermeyin.
Gule gule buyutun bebeginizi.

Bu arada dogum yaptigimda iyi anne olamayacagim diye endiseliydim. Doktorum bana sunu soylemisti: anneligin kitabi yok kizim. Mukemmel annelik diye bir sey de yoktur. Her cocuk da farklidir. Ic gudulerin sana ne yapman gerektigini gosterir demisti.

söylemez olur muyum, bu kararı eşim ve benim dışımda kimse veremez dedim. böyle bir karara ne siz ne görümcem ne de başka biri karışabilir dedim.
hamileliğimi anneme söylerken anne ben de düşünmüyordum ama nasip böyleymiş doğuracağım tabii ki dedim
ama hıncı bitmedi
işin enteresan kısmı torununu seviyor şu an o istemediği torununu içi kaynıyor çok hissediyorum bunu ama bana hala tepkili anlam veremiyorum nasıl bu kadar sevgisi bitti yazık
gerçekten yorgunum, konu başlığıma takılıyor bazı arkadaşlar yaşadığım şey lohusa depresyonu mu yoksa aylardır yaşadığım gerginliklerin son bir aydır yaşadığım yorgunluk ve uykusuzluk sonucu dışa vurumu mu bilmiyorum çoğu kişi lohusa depresyonu dediği için başlığım öyle oldu
keşke duygularımı dışavurabilsem herşey çok daha kolay olacak benim için ama beceremiyorum işte etrafımdakilere ay yorgunum ay daraldım ay sıkıldım demeyi
sağolun herşey için, tavsiyeleriniz desteğiniz için

Psikolog musun ?
Öyle olsan bile depresyonu inkar edemezsin. Yaşamamış olmn ömrün boyu bunalima depresyona girmeyeceğin anlamına da gelmez. Buyuk konuşmamak lazım. Umarim yaşamazsın yine de.

Kizinizin gazi var sanırım . Yeni zamanlar sürekli uyanicak ve i uykusuzluk başa bela. Bende hafta da bir banyoya girerdim. Mecburiyet. Bence anneniz yakınsa gidin yanına 40 falan dinlemeyin. Biraz lohusaligada siginin. Verin kucağına birşey dersede ben lohusayim sütünü mu kescen benim deyin. Susar. O da anne çünkü. O yüzden üzerinize gelemez. Biraz dinlenin . Birsey dersede karşısına oturun anlatın gerekirse ben senin kizinim yardımına ihtiyacım var . Banyoya girmeye geldim diyin hatta. Kadın filminde hani nasıl annesine gidip biz burda kalicaz diyordu ya . Aynı o tavirla. Bosverin kötü birşey yapmadınız etmedeniz. Aranızdaki bağı nasıl bilmiyorum ama hatasını anlar oda. Zaten kucağında kokusu gelince sabinin indirmez o anda. Büyük kızınız şuanda kardeşine alışma döneminde . Sizin kızgınlık ve sinirinizden dolayı kardeşini de suclayabilir. Kaç yaşında bilmiyorum ama yardım talep edin. Yani biraz alışmasini sağlayın. Ufak şeyler masaya peçete köy gibi. İlgi bir anda kardeşine kaydı çünkü. Kötü bile olsa kızmak bile olsa ilginize muhtaç . Bu yüzden çok aksi bile davranabilir. Yada yatak ıslatma ya başlayabilir yaşı ufak ise. Olağandır. Tükendiğini için sizde haklısınız. En mantiklisi ya eşiniz annenizden yardım talep edecek. Ya da siz emrivaki yapacaksınız. Canınızı almayın. En fazla bir gün burunları yukarda davranabilir yardım talebinize anneniz. O yüzden telefon da falan değil ya acil ölüm kalım diyip eve çağrın. Ya da yanına gidip dediğimi yapın. Dinlenin keyfini çıkarın sonra. Biraz uzun oldu. İnşallah çabuk atlatirsiniz.

Amin çok teşekkür ederim
Ama annemden yardım istemeyeceğim kendime yediremiyorum o kadar lafının üstüne ona muhtaçlığımı belli etmeyi
Tek duam çabuk ve en az hasarla atlatmak şu süreci

Amin çok teşekkür ederim
Ama annemden yardım istemeyeceğim kendime yediremiyorum o kadar lafının üstüne ona muhtaçlığımı belli etmeyi
Tek duam çabuk ve en az hasarla atlatmak şu süreci
Muhtacliginizi belli etmeyin. Cazgır olun . Bazen cazgır insanlara ozeniyorum. Gam yok keder yok. Ablam öyledir. Burnundan getirir. İnsanın bırakın yanından olması gereken anneniz. Cazgır olun . Zaten emin olun onunda içi içini yiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…