lohusa bu kadar üzülür mü

Çok üzüldüm konu sahibine.
Ne zaman lohusa bir kadına karşı bu kadar acımasız olduk biz.

Bütün yorumları okudum ve hayret ettim.
Elbette babaanne olarak torununu görmek hakkıdır. Ama ortada anlayışsız bir aile var. Konu sahibi kaç yıldır tanıyor bu insanları. Nasıl davranacaklarını, neler yapacaklarını biliyor. Eşi anlayışsız, ilgisiz. Gereken özeni göstermiyor. Bunların üstüne, açık açık annemler geldiğinde yemek yapar, ilgilenirsin diyor. Birçok kişi de konu sahibini suçluyor, ben anlamadım gerçekten.

Herkes kendi başına gelenleri anlatmış. Benim kv şöyle yaptı, böyle kötü davrandı diye. Konu sahibi bunlara izin vermedi diye mi suçlu?

Elbette kaçar gider ailesinin yanına. Kocasından usanmışsa tabi gider.

Ayrıca herkesi fiziksel olarak çok güçlüymüş, bağışıklığı, metabolizması ve psikolojisi çok iyiymiş. Hemen iyileşmişler sezaryen olunca, aman ne iyi. Ama konu sahibi iyileşememiş işte. Belki daha zayıf bir psikolojisi var, belki bağışıklığı zayıf.

Şurada okuduğum yorumlara inanamıyorum gerçekten.
iyi ama daha lohusalik baslamadan bu anlasma yapildigina gore bu da biraz onyargi olmuyor mu?

Lohusa ziyareti kısa olur, kaldı ki bir de yeni doğum yapmış her kadın aynı psikolojiye aynı fiziksel güce asla sahip olamaz.Şu an zaten hala lohusa psikolojisine sahip birine ben ne derse hak veririm çünkü hala toparlanabilmiş değil.Kalmalı olarak gelmesin de 1 saat 2 saat gelsinler görsünler tamam, ama kalkıp kalmalı olarak gelip bir de benden iş bekleyecekse orada bir dur derim bende ne münasebet.

kimseye hizmet etmeyin annenize de ettirmeyin...anneniz sadece size yardım etmek için yanınızda...
size en iyi bakacak olan kv değil kendi annenizdir. tamam o babaanne ama doğumda yerini bilmeli, evinize geldiğinde de hizmet bekliyorsa da sizden yapmayın; bu durumunuzda hizmet bekleyemez geliyorsa yardıma hizmet etmeye gelebilir zaten, çok mu hizmet bekliyor buyursun oğlu yapsın o zaman...

Her ne olursa olsun o da eşinizin annesi ve görmeye hakkı vardır. Bence sizin bu şekildeki tavrınız sadece eşinizi sizden soğutur, bilginize.

Kısaca olayı anlatayım,yeni doğum yaptım bebeğim 17 günlük,kayınvalide kayınpederi ve yengem doğumdan beri gelmek için deliriyprlar ama ben sezaryenliyim ve ameliyatımda ağır geçti.kızımda huysuz dayanamıyorum şu günlere annemde olmasa çıldırırdım.eşimde bana psikolojik olarak hiç destek olmuyor.kendimi çok yorgun hissediyorum bide kv bende kalmak istiyormuş.bu dönemde annemde gelmem sana kv ne hizmet edemem dedi ki haklı.Eşim saolsun getir götür bebek bakımı ile falan ilgileniyor ama çenesi laf sokması bana çekilmiyor. Bugün bide hala gelicem deyince çıldırdım. Doğumdan önce lütfen gelecekler kırkından sonra gelsinler dedim. Çünkü ameliyat ve lohusalıkta zor olacağını tahmin ettim. Kavga koptu ben gelmesinler demiyorum ama neden kırkımın çıkmadı beklenmiyor.hafi onlar cahil insanlar bilmiyorlar eşim neden aramızın bozulmasına meydan veriyor. Kavga çıktı hakkımı helal etmiyorum dedim,senin gibi bir kocam yok artık dedim çünkü geçen hafta da patavatsozca annemi evden kovdu ama onu da elini öpüp gönlümü aldı benim zorumla.şimdi konuşmuyorum ama kv kalmayacak için rahat etsin diye lafı da çarpıyor ben haksız mıyım.lohusa kadına bu eziyet verilir mi.çalışan bir bayanım doğum iznimin hepsi eşimin 5 kardeşi ve yeğenletine bakmakla geçecek galiba. Korkuyorum akrabalarından çünkü benim akrabalarım hep bana akreplik etti. Bir fikir verin bana.

Cnm oncelikle bebegin hayirli olsun ama sen birazz duygusallasmissin sanirim bende yeni dogum yaptim bu gece itibariyle 22.gunum sezeryan oldum 33 haftalik erken dogum yaptim ve ameliyattan cikar ckmaz benm annemler yanmdaydi hstnye gdrrken ztn onlar vardi odada kaynvaldem gorumcegl geldiler eltim hepsi ben amelyttn ciknca odadalardi brn daha yari bayginken ertesi gun kaynpederm kaynvalde gormcem hstnye gldler tkrar bebegi kuveze aldilar ciktik 11 gn snra ciktmz gn aksam gorumcem ertesi eltimgil ertesi esimin dayisinn oglu vs bgunde kayinveldem geldi bzde kaldi ben hc yatamdm bebegimi kuveze aldilar aksam 10da amlyat oldm ertesi gn kalktm 11 gn gece gundz hstnye sut gotrdum bikere yattimi hatrlmym halada öyle sen haline sukret bebegn yannda 40 gn beklmz kmse glmk isterler duygsllsn ama braz sık disini guzelim

Bebeğiniz hayırlı olsun
Bende sizi pek haklı bulamadım mesela benim bi akrabam doğum yaptı hem kızın annesi hem kayınvalidesi gidip kaldıkar 10gün filan ama sadece yardım etmek yanında olmak için çok da güzel babaanne sonuçta bebeği görmek in kırk gün mü bekleyecek ama sizden hizmet bekliyosa orda bi sıkıntı var demektir oda ayrı

Sende kendimi gördüm bir an :) bende de böyle olmuştu normal doğum yaptim kv annemi yilan diliyle kovmaktan beter etti 4 gun kalabildi annem yanımda sonrasi tabi ben ev sil süpür yemek yap kv hizmet et kv nin kocani doldurmasini izle sonrası lohusa depresyonu Allah yardımcınız olsun

Kayinvalidemin kirk gun sonra degil dogumda yanimda olmasini isterim. Annemin de oyle. Kaldi ki kayinvalideden hoslanmasaniz bile boyle bencillik etmek olmaz, niye gelmesinler, niye beklesinler el gibi torunlarini gormek icin. Sizin tavriniza karsilik esinizin de tepki gostermesi cok normal. Her sey karsilikli, sevgi de saygi da. Annenizin saygi gormesini istiyorsaniz siz de ( sevmeseniz de) saygi gostermelisiniz.
Ha gelir de sorun cikarirsa ya da logusa kadindan hizmet beklerse kendi dusuncesizligidir ve uygun bir dille anlatilir konusulur. Ama onun da torunu, torununu gormek icin kirk gun bekletmek de hos degil.
Bana kalirsa biraz sakin olup bebeginizi kucaginiza almanin tadini cikarin, gelen gelsin. Onlarin da canindan bi parca nasilsa. Sureyi uzatmak her iki taraf icin de kafada kurulanlarin ve gerginliklerin cogalmasindan baska ise yaramaz.

Cevap yazanlar için teşekkür ederim. Sonuç eşim ne kadar üzüldüğümü fark edip sadece günübirlik gelmelerini sağladı.sağ olsunlar geldiler gördüler ve gittiler. Kırkından sonra tekrar gelinecek ama olsun. Bu arada eşimle daha fazla gerilememek adına bende bir süreliğine anneme geldim ve Huzurluyum şu an. Ben kimsenin torununu görmesine engel olma derdinde değilim ama daha önce de dendiği gibi kızımla başbaşa kalmaya ihtiyacım var çünkü beni emmiyor ve çok zor günler geçiriyorum.lohusa sendromunu dibine kadar yaşıyorum çok zor bir adam olan eşimle uğraşıyorum ve yetiştirmem gereken doğum izninde olsam bile iş yerime ait posterler var.bu kadar baskı altındayken kimse bana kv ne engel oluyorsun......vb diye suçlamasın. Daha önceden kibarca denilen rica edilen bir durum varken gelinmesi gerçekten benim sözümü kıymetinin olmadığını gösterir ki bunu asla unutmayacağım.keşke eşim onlar benim Ailem derken aslında burda da artık ona muhtaç bir eşi ve kızı olduğunu idrak edebilseydide böyle aramıza kara kedi girmeseydi ve kırgınlık olmasaydı.
öncelikle bebeğini güle güle büyüt canım hayırlı olsun.
eşinle aranda daha önceden de belli sıkıntıların varmış keza ailesi ile de.
bütün bunlar seni daha da önyargılı ve savunmaya hazır bir pozisyona sokmuş.
eşinin ailesi ile belli sıkıntılar yaşamışssın ki gelmelerine bu derece tepki göstermişsin.
eşinin sana annemler gelince yemek yap demesi bile senin iyice gerilmene sebep olmuş.
ben seni gayet iyi anladım canım.
ilk doğumumda çok zor süreç geçirdim.
burada herkes kendi deneyimlerini anlatmış.işte ertesi gün ayaklandık işimizi yaptık diye.
evet doğrudur ama herkes aynı değildir.herkesin operasyonu-doğumu aynı kolaylıkta geçmez geçemez.
bizler doğum yapanlar bile birbirimize bu kadar gaddarsak erkeklerin gaddar olmasına bozulmayalım.
ben de doğum sonrası oğlumun bir takım problemleri ve süt sorunu nedeniyle sıkıntı yaşadım.
sürekli ağlıyordum,istemsiz bir şekilde.
oysa ki ben ne çıtkırıldım biriyim ne de şımarık.
etrafımdaki herkes beni ruhen fiziken çok güçlü görür.
ama gel gör ki lohusa deperesyonu veya başka bişey herneyse oldukça sıkıntılı bir 20 gün atlattım.
üstelik ameliyat yaram da zor iyileşti.
sen de benzer bir süreçten geçiyorsun ve eşinin ilgi ve şefkatine muhtaçsın en çok.bir de annen destek olabilir.
kim ne derse desin bir kv asla ve asla kızı gibi yaklaşmaz gelinine.istisnalar hariçtir ama bu da bir gerçektirç.
bir tek anne yargılamadan sorgulamadan suçlamadan kızına destek olur böylesine zor süreçte..
ama şu var ki kv lerin ziyaretini engellemek yerine en başından kısa süreli gelip gitmelerini sağlayabilirdiniz.
bir kv nin torunun 40 nı beklemesi abes bir durum.nihayetinde eşinin anne babası.en doğal haklarıdır gelip görmek.
ama eşin ile anlaşmazlıkların neticesinde sen de tepki olarak engel olmak istemişssin.bu savunma tepkin bence biraz fazla.eşinle daha fazla gerilmene sebep olmuş.herneyse bir şekilde halletmişsiniz uzatmadan.sen de bebeğine odaklan artık.bunları aklına takarsan gerilir durursun.
süt için bol su ve yeşillik tüket.faydalı olacaktır.

Çok üzüldüm konu sahibine.
Ne zaman lohusa bir kadına karşı bu kadar acımasız olduk biz.

Bütün yorumları okudum ve hayret ettim.
Elbette babaanne olarak torununu görmek hakkıdır. Ama ortada anlayışsız bir aile var. Konu sahibi kaç yıldır tanıyor bu insanları. Nasıl davranacaklarını, neler yapacaklarını biliyor. Eşi anlayışsız, ilgisiz. Gereken özeni göstermiyor. Bunların üstüne, açık açık annemler geldiğinde yemek yapar, ilgilenirsin diyor. Birçok kişi de konu sahibini suçluyor, ben anlamadım gerçekten.

Herkes kendi başına gelenleri anlatmış. Benim kv şöyle yaptı, böyle kötü davrandı diye. Konu sahibi bunlara izin vermedi diye mi suçlu?

Elbette kaçar gider ailesinin yanına. Kocasından usanmışsa tabi gider.

Ayrıca herkesi fiziksel olarak çok güçlüymüş, bağışıklığı, metabolizması ve psikolojisi çok iyiymiş. Hemen iyileşmişler sezaryen olunca, aman ne iyi. Ama konu sahibi iyileşememiş işte. Belki daha zayıf bir psikolojisi var, belki bağışıklığı zayıf.

Şurada okuduğum yorumlara inanamıyorum gerçekten.
ben de inanamıyorum.
yukarıda da yazdım bizler bile birbirimize gaddarsak erkeklere çok görmeyelim diye.
bu kadar olur yani.
kadın zor bir süreçten geçmiş ve belli çok hassas.eşinin hataları onu savunma haline sokmuş.
biraz da şaşırmış doğru düşünemiyor.
normaldir atlatacaktır birkaç hafta içinde.
ama olur mu ,kk nın kadınları nasıl zeyna gibiler ,güçlüler anlatmaları lazım.
nasıl doğum yapar yapmaz fırlamışlar ayağa,her işi görmüşler vs. vs.
anlatmakla kalsalar iyi,bir de şımarıklıkla vs. suçluyorlar.
doğumdan çıkan kadının en doğal hakkıdır dinlenmek ve bebeğiyle ilgilenmek.
bu lohusalık dönemi toparlanma sürecidir alışma sürecidir.
kimse kimseye madalya takmıyor ,hem de kimse kimseye acımıyor da.
gücü yeten hızlı iyileşen elbet kalkar her işini görür.
misal ben de tonla ızdırabıma rağmen hiç yatmadım.çünkü oğlumu sürekli dr.a götürüryordum.
mecburdum buna ama yine de bir 20 gün çok zorlu geçirdim sürekli ağlıyordum.bir çeşit depresyondu işte yaşadığım.
ama 40 mız çıktığında herşey düzelmişti çoktan.geriye dönüp güldüm bile halime.
eminim konu sahibi de biraz toparlansın daha sağlıklı düşünecektir.

kayınvalidenin gelmek için 40 ını beklemesi manasız..
lahusalığı abartıyosun gibi geldi bana...
en ağır sezeryanla en kötü ihtimalle 1 haftada ayağa kalkarsın...
bunun dışında gelip aylarca cümbür cemaat kalmaksa niyetleri o zaman haklısın ama buna lahusalığını karıştırma..

ne alaka öyle 40 güm sonra gelsinler mi dedin gerçekten :KK57:
eşin kinlenmiş sana ister istemez olur mu öyle saçma şey?

Benim ablam da evlendikten 7 sene sonra hamile kaldi. O da bizde okadar sevindik ki anlatamam. Ama bu yinede lohusa depresyonuna girmesine engel olmadi. Gunlerce surekli agliyordu. Cocuk emmiyordu sutu olmadi bi de. Olmaz diye birsey yok. Laohusa depresyonudiye birsey var malesef. Ve yine ayni ablam 2. Cocugunu sezeryanla dunyaya getirdi. Simdi o yegenim 9yasinda ve benim ablamin dikisleri hala tutmamis. Surekli karnim agriyor, sanki icim parcalaniyor deyip duruyordu. Kac kere doktora gitti. En son bu yil doktor dikislerin tutmamis dedi. Ve yeniden acildi dikildi yazin. Ama 19 yasindaki yegenim de sezeryanla dogum yapti, 40 i cikmadan zipkin gibi oldu. Demem o ki herkes bir degil. Burda ne guzel ahkam kesiyorsunuz, yok bende sezeryan oldum hemem iyilestim, herseyi yaptim, herkese hizmet ettim diye. Siz yatin dua edin ki saglikli bir vucudunuz var. Oturun Allaha dua edin, gelip burda ahkam kesmeyin. Konu sahibi cok gecmis olsun. Uzuldum bunca seyi yasamana.
Bir de ismi lazim degil bi üye var ki, yengeleri annesine eziyet etmis guya, nasil bir kinse yillarca unutmamis gelmis burda anlatiyor. Bu olanlar yuzunden daha olmayan gelinine simdiden burda onyargiyla ahkam kesiyor. Allah ona gelecek geline de yardim etsin. Kinci bir gorumceden de kotu bir kayinvalide olur zaten. Benim de 4 tane yengem var. Hepsini de cok severim. Annem onlardan dert yanar bazen bana. Kizarim anneme. Sakin bunlari gidip abilerime yengelerime soyleme diye. Biraz empati yapmak lazim.

:KK70::KK68::Dsevsinler adım lazım değilmiş:KK48:hayırdır ne gocundun:63:gelinler kaynanasını görümcesini anlatınca normal de kaynanalar,görümceler gelini anlatınca kabahat mi,o gelinleri çatur çutur yiyeceğim:KK53:

:KK70::KK68::Dsevsinler adım lazım değilmiş:KK48:hayırdır ne gocundun:63:gelinler kaynanasını görümcesini anlatınca normal de kaynanalar,görümceler gelini anlatınca kabahat mi,o gelinleri çatur çutur yiyeceğim:KK53:

:KK70: Valla egem, seni ve gelinlerini gercek hayatta tanimayi cok isterdim :).

Nasilda biliyosun kendini ama. Hemen anlamissin senden bahsettigimi. Demekki yazdiklarim dogru. Gocunan ben degilim canim sensin. Yillar onceki seyleri icinde biriktirip gelip burda anlatiyorsun. Gic gocunacagim bisey yok. Senin gibi yengelerimden dert yanmiyorum. Hepsini de cok seviyorum, ayni sekilde onlarda.
Ha bu arada dikkat et de onlar seni catur cutur yemesin. Devir degisti.

Nasilda biliyosun kendini ama. Hemen anlamissin senden bahsettigimi. Demekki yazdiklarim dogru. Gocunan ben degilim canim sensin. Yillar onceki seyleri icinde biriktirip gelip burda anlatiyorsun. Gic gocunacagim bisey yok. Senin gibi yengelerimden dert yanmiyorum. Hepsini de cok seviyorum, ayni sekilde onlarda.
Ha bu arada dikkat et de onlar seni catur cutur yemesin. Devir degisti.
onlar beni yiyemez,ben donanımlıyım:KK39:

Back