Lise Yorum ve Soruları lise 1 başladı aynı anda dersaneye

rehberci memnun ama çok çekingen diyor etüt almıyor die dersaneyi aradım dersaneden bana herkes etüt isterken oglunuz yaklaşmıyor dediler sordum ogluma neden dedim neden etüt istemiyon bak yazılılar başladı bana utanıyorum ya vakit yok derlerse dedi sinirlendim derse gelince yapıyor bazen bişiler istiyom oglum şunu uzatırmısın diye çoook dersim var bulaşmayın bana die söleniyor valla açıkçası artık işin içinden çıkamaz hala geldim

merhaba.ben lise 3. sınıf öğrencisiyim. bence dersaneye göndermekle hata yapmışsnız.çok erken olmuş.zaten liseye hazırlanırken stres baskı heyecan derken insan hayattan beziyor.dersane öğrenciyi çok yoruyor.ister istemez bir baskı hissetiriyor.ben lise 1 ve 2 de gitmedim şu anda gidiyorum iyi ki de daha önce gitmemişim diyorum.bence çocuğunuz erken pes etmiş anlamıyorum diye bi bahanesi olamaz çalışmamıştır veya verimsiz çalışıyodur.dikkatini toplamıyodur ve şu da var yapamam deyince kesinlikle yapamaz.sizin yapmanız gereken ona yapabileceğini söyleyip buna inanarak kendine güvenmesini sağlamak.baskı yapmayın dersten iyice soğur.bugünlerde yazılılar falan üst üste bindi.çalışılması gereken konular yığıldı.yazılıya son 2 gün çalışınca başarı zaten gelmiyo.onun kapasiteyle ilgisi yok.bunları kendi yaşadıklarıma dayanarak yazdım :CüvCüv:sırnaşık şey . umarım oğlunuz sizin hayallerinizi gerçekleştirebilir.ayrıca biyoloji de öyle kolay bir ders değil.o dersten 5 alabilmesi oğlunuzun isteyince yapabildiğinin kanıtı.. bunu da söyleyin olur mu yerimseniben

Son düzenleme:
Evet biyolojide öyle kolay ders değil..
ısteyince yapabiliyor happy.s 'nin dediği gibi..
Alan seçicek seneye bu konuda çok duyarlı olun bence kesinlikle sizin değil , çocuğun hedefi ve hangi derslerde çok başarılı olduğuna dikkat edin.
Yani siz çocuğunuzun " doktor" olması için Fen alanına gitmesi için zorlamayın .( genelde anneler çocuğunu beyaz gömlekte görmek istiyorlarda) Daha üç sene var önünde iyi kullanırsa bu zamanını hiçbir sorunu kalmaz .
Ve bir önerim... Dersaneye önündeki senelerde gidecekse kendinede zaman ayırsın yani sinemaya gitsin arkadaşlarıyla vakit geçirsin , hep ders çalışmasın yoksa son sene artık bıkar bence..

lise birde herkesin dersleri öyledir ki zaten...
lise de öyle ilkokuldaki gibi 4 ler 5 ler zor

zaten doktor veya başka bi şey istemiyor sadece hayali ya polis yada asker olmak ben ise ögretmen olmasını isterim bakalım ne olacak veya ne olmıcak ama dediginiz gibi galiba hata ettim dersaneye yazdırarak şimdiden sıkılmaya başladıgını görebiliyorum tekrar dersaneyi sevmesi için bişiler yapmak gerek zanedersem

rehber öğretmenin memnun olduğu konu ne? çocuğun yaramazlık yapmaması mı?-tatlicadiarzu-

madem oğlunuz bu dersi talep etmeye çekiniyor bu demek oluyor ki o rehber öğretmenler dershanede oturup duruyordelikafadulden . gereken ortamı sağlayamamış..kötükedihüso
bir de öğretmenlerin onu derse çağırmasını isteyin... ya da bu işler randevu ile yapılıyorsa öğretmenlerden oğlunuza öyle bir talep gelsin?

hem okul hemde dershane rehber öğretmenleri ile ciddi bi temas sağlayın... bu başarısızlk oğlunuzu okumaktan uzaklaştırabilir akannehir

Finalde ise eyvah derim.O çocuk ezilmeye mahkum.Geçen sene finaldeydim etüt alana kdr canım çıkıyorduki yırtıcı birisiyim.Haftada belli bir süre alabiliyorsunuz birde.Bende lise 1 im kaydırdım şu anda meslekteyim seneye düze geçicem.Matematikten etüt bulabilseydim inanın fenden kaydırdığım halde mattan çözebilseydim anadoludaydım.Finale gidecek öğrenci o şehrin ilk 7 sindeki anadolu lisesinde olmalı.Yoksa ilgilenmezler.Tamam başarılı bir dersane ama birde şunu düşünün o öss birincilerinin hepsi kazandırdıklarının %98 i anadolu lisesi öğrencisidir.Anadolu liseleri önceden 2 hafta önceden ayırtıyordu düzler etütler cuma günü açılıyor diye hemen geliyordu çoğuda dolu oluyordu.Öğrenci başarısızsa final banane der.Bu arada dersaneye göndermeniz iyi olmuş.Bende gidiyorum.Bir öğrenci anadolu lisesinde değilse o liseleri sollamak için fazla çalışmalı.Ortaokulda 2 sene yatan malesef 4 seneyle ödüyor.Türkiyede yaşamanın matematiği şaşmış :d Önerim hemen finalden çekin başka bir dersaneye kayıt ettirin ve çocuğumu iyi sınıfa koyun diyede yalvarmayın.Çünkü iyi bir sınıfa koyarsanız soru sormaya utanır.Kötü bir sınıfta ise rahatca sorusunu sorar.Ben sınavla anadolu liselerinin arasına yükseldim dersanede ama eski sınıfıma döndüm.çünkü anadolu liselerinin olduğu grupta matematik öğretmeni çzemeyen varmı diyor ki 2-3 kişi çıkıyor 20 kişide.Hoca defterde çözüyor.Bana çok garip gelmişti anlayamamıştım geriye döndüm şimdi rahatım.Ha birde şu olabilir finalde stajerler vardır.aylık 200-300 e çalıştırırlar kpssyi kazanamayan yeni mezunlara yada uni öğrencilerine.onlar özel ders verir ek iş olarak.Stajer olduklatrı için hem biraz ucuza verirler hemde dersanede ortama alışması için biraz daha ilgi gösterilir

Bence de çok erken bir işe kalkışmışınız derim...
Alt yapı eksikliği var diyorsunuz ama zaten 9 uncu sınıfta herşeye en baştan başlanıyor ...
yani eğer çocuğunuzun bir alt yapı eksikliğinden doğan sorunu vardıysa siz bunu okul başlarken hocalara söyleyip biraz daha olumlu yardım açılı yaklaşmalarını rica etmeliydiniz belkide ettiniz bilemiyorum ama dershane daha çok o çocuğu içine kapatır...
Çünkü dershanenin genel amacı bana göre alt yapı eksikliğini kapatmak değil!!
çünkü her dershanenin öncelikli amacı öss de iyi bir yer yapmaktır bu yüzden de çoğunlukla daha başarılı öğrenciler dershanelerde ön plandır!
ben 9. sınıfta dershaneye gitmedim iyikide gitmedim...
ben anadolu meslek büro yönetimi okuyan durumum iyi olan bir öğrenciiyim...
meslek liseleri başarı göstermiyor bilinciyle zaten her durumu kötü olan öğrenciyi mesleğe sürükleyen aileler yüzünden böyle bir unvan alıyor meslek liseleri ve bence 3 alan bir öğrenci mutlaakaa çalışarak onu 4 5 te yapar! alt yapı eksikliği dediniz ama buna rağmen güzel notlar! kısacası iyiki mesleğe ALT YAPI EKSİKLİĞİ VAR DÜŞÜNCESİYLE YOLLAMADINIZ

ve inanın (tabiki kendi düşüncelerim)
eğer çocuğunuz dershaneye gitmeseydi zamanı büyük ölcüde kalıcaktıı ve bunda hem arkadaşlarıyla stres atıp motive olmuş şekilde dersine tam odaklanır ve güzel başarılarda kazanırdı...
Öğretmenler de 9 da özellikle ilgilenirler eksikleri kapatmak için hiç bir öğrenci tam eksiksiz başlamaz 9 a!
Zaten 9. sınıf ap ayrıdır yeni ortam arkadaşlarına alışma okula alışmaöğretmenlere alışma dönemidir!
ilk sınavlarda 3 almasıda normaldir...
Eğer çok fazla bir eksiği olduğuna inanıyorsanız dershane değil de o ders ile ilgili özel ders aldırmanız daha mantıklı !
dershanede bi sınıfta 15 20 öğrenci olsa bir öğretmen tamamen çocuğunuzun nerde eksiği göremez... Özel hoca olunca bire bir olduğundan daha yardımcı olur...
Umarım yanlış konuşmamışımdır
Oğlunuza başarılar...

bence mümkünse dersaneden alın.çok erken bıkar.derslerden tamamen soğur o zaman yapacak hiçbi şey kalmaz

dersaneden yana sana çok hak veriyorum kaçtır sıkıştırıyom etüt için çocuk yer kalmamış dedi bak dün yazılıdan 1 almış kafayı yedim hem dersaneye gönderiyom hem bu 1 ney die bagırdım sesi solugu çıkmadı dersaneyi aradım etüt için konuştum etütü çocuk hocaların peşine koşup isticekmiş yani dedigin gibi atılgan ve yırtıcı olmak lazım galiba ben finali seçmekle hata etim peki bana önerebileceginiz dersaneler varmı yardımlarınıza şimdiden teşekür ederim

Öyle dersanelere sinir oluyorum .. Başarılı ise çocuğun üstüne düşüyorlar.. Hatta öyle çocuklar için etütleri bile kendileri ayarlıyorlar.. Diğerleri ne yaparsa yapsın..!

canım oğlun ilkokulun rahatlığından liseye geçişte bi adaptasyon zorluğu yaşamış olabilir. ilkokulda tek fen dersi görüyorken, fenin fizik biyoloji kimya diye 3 kola ayrılması, ders sayısının ve doğal olarak sınav sayısınında artmasını kaldıramamış olabilir. ki lise 1'in biyoloji konuları çok zordur. biyolojiyi başarıyorsa diğerlerini de yapacaktır.

ayrıca lise 1 in matematik konuları fonksiyonlar, mantık vs., bunlarla ilk defa karşılaştı çocuğunuz. hepsi yeni konular ve gerçekten zorlar.

benim tavsiyem dershaneyi bırakıp zorlandığı dersten özel ders alması. hem çocuğunuzla birebir ilgilenilir, hemde dershanede onca başarılı çocğun arasında kompleksa girmez.

her öğrenci her dersi yapacak diye bi şey yok ayrıca. lise 1de matematiği, edebiyatı falan yapıyorsa tm alanını, fen derslerini yapıyorsa mf alanını, yabancı dilde başarılıysa yabanci dil bölümünü, sözel derslerde başarılıysa da sözel bölümünü seçsin.

eğer daha en başından çocuğunuzu dersane desteğine alıştırırsanız bunun önüne geçemezsiniz.yarın öbür gün allah korusun maddi gücünüz olmaz gönderemezsiniz ondan sonra çocuğunuzu siz bile kurtaramazsınız.dahda yolun çok başında kendi kendine mücadele etmeyi öğrenecek.maalesef türkiye deki birçok okul öğrencilerine iyi temel veremiyor.kendimden örnek vermem gerekirse ben de bursanın en kenar köşelerindeki okullarda okudum ilk ve orta okulu.ama ben ne yapıyordum bir şeyi anlamadığım zaman annemin paçasına yapışıyordum bunu bana öğret diye annem bana anlatabildiği derece anlatırdı o da üstesinden gelemezse üni okuyan kuzenime giderdik annemle birlikte gecenin bi vakitlerinde.demek istediğim bırakın biraz bocalasın kaybedeceği hiçbir şey yok suan daha 1.sınıfta mücadeleyi kazanırsa diğer senelerini de kurtaracaktır.siz istediğiniz kadar dersanelere para dökün o istemedikten sonra kimse ona bir şey öğretemez!!!

siz çocuğunuzun hayatını karartmaya mı uğraşıyorsunuz anlamadım gitti

o yaştaki çocuğa yapılacak şey mi bu şekilde davranmak
kötükedihüso

arkadaşım dershane çözüm değil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hala daha bana dershane öner diyorsunuz yadelikafadulden

Lise 3. sınıf öğrencisiyim.. Şimdi şöyle.. 9. sınıfta zorlanması kadar doğal bi durum yok. Geneldir çünkü, her dersi görür. Çocuğunuzu dersaneye göndermeniz demek: gördüğü her dersten, (yani matematik,fizik,kimya,biyoloji,edebiyat,dil ve anlatım,tarih,coğrafya gibi alan derslerden) başarılı olmasını istemeniz demektir. Oysa ki çocuğunuzla ciddi ciddi konuşmanız gerekiyo bu meseleyi, hangi derslerde daha mutlu, daha huzurlu, daha iyi kavrayabiliyo, zevk alıyo vs. Polis veya askerlik için zannedersem fen bölümü gerekli. Fen için zaten matematik,biyoloji,fizik ve kimya yapabilmesi gerekiyo ama fen zordur. Temeli yoksa kesinlikle seçmesin.. Ben de fendeyim ve zorlanıyorum, zorlanılası bi bölüm çünkü. Dediğim gibi önce hangi dersleri sevdiğini iyice bi öğrenin, daha sonra ona göre farklı bi meslek de seçebilir. Dersaneye 9'da gitmesi ilgi duymadığı dersleri de yoğun bi şekilde gördüğü için onu sıkabilir. Sadece okul değil, sosyal hayatı da karmançorman olur. Bu nedenle dersaneden alın. Hoşuna gidebilecek mesleklere birlikte ve rehber öğretmen eşliğinde bakabilirsiniz. Ne yapmak istediğini bilirse uğraşmak daha zevkli bir hale gelecektir onun için.

Bence öle çok başarılı dersanelere bakmayın.Etütü sınırsız olsun ona dikkat edin.Şu anda ben ekol dersanesindeyim gayetde mutluyum.Sınırsız etüt var.Matematikten 9 yıllık öğrencilik hayatım boyunca en fazla 6 net yapan ben geçen gün 12 net yaptım havalara uçtum.Birde şu var 9 larda anadolulardan düzlerle meslekleri ayırıyorlar temeldeki eksikler kapatılıyor böylece.Bizim matematikcimiz adam harika birisi anlatamam.Denklem çözemeyen barajı geçemeyen öğrenciler var stajelerden etüt ayarladı özel 4-8 arası işlem testlerini verdi stajerlerle çalıştırıp temelini kapatıyor.Ben hastaydım 1 hafta okula gidemedim ertesi gün sınav var fonksiyonun f sini bilmiyorum konu bitmiş okulda hocam fonksiyon dedim tenefüslerde adam bana konunun yarısını anlattı hiç anlatmasa 40 alıcaktım sınavdan bileşke fonksiyon yetişmedi 75 bekliyorum.Dersaneye göndermeyin diyenlere katılmıyorum ben.Ya temelde eksiği var işte böyle biraz başarı derecesi fazla olmayan dersanelerle kapatılması lazımki lise 4 te saat 3 lere kdr test çözüp sabah 6 da okula gitmesin.Özel derslere para yeteceğini düşünmüyorum.Birde istanbul-ankara gibi yerlerde varda mersinde bilmiyorum özel bir rehberlik kurumu gibi bi yere götürün.testler falan yaparlar neye ilgili vs diye.Çünkü ne istediğini ve yeteneklerinin doğrultusunda ne isteyeceğini bilmiyor.öncelikle neye yetenekli olduğunu ve o yetenekli olduğu şeye nasıl çalışması gerektiğini bilmiyor.Yani

-Etütü sınırsız düz liselerden anadolu liseleri ayrılmış orta halli bir dersaneye kayıt ettirin.
-Müdürüyle-rehber öğretmeniyle öncelikle konuşun.Oğlum böyle böyle eksiği var vs durumu anlatın özel olarak ilgilenmesini istediğinizi söyleyin.
-Rehber öğretmenlede sonradan konuşun(çoğunu oğlunuza söylemeyin) netlerini durumunu ama rehber öğretmenle irtibatı koparmayın.Finaldeki stajerlerle almadan önce biraz iletişim kurun çok çok zorlandığı ders olursa imkanınızda varsa o stajerlerden özel ders aldırın.Çocuğunuzuda bir psikoloğa zaman zaman götürün derim çünkü lise ortamında dışlanmış olabilir.Bir kıza aşık olmuş olabilir belki bundan dolayıdır.

Bu arada bende 9.sınıfım ama ben neden zorlanmıyorum?Fonksiyon mantık bende ilk kez gördüm ama vız geldi tırız gidiyor yani...Sadece edebiyat ve coğrafyada sorunum var oda dersanede edeb.-coğrafya görmüyorum birde hayatımda ilk kez bu sene coğrafya görüyorum.İlkokulda biz hayat bilgisi sosyal bilgiler yerine mat işlerdik.6.sınıftada öğretmen yoktu ilk kez coğrafya görüyorum oda ondan.bence yapılabilecekler bu

dün sabah oglumun dersi vardı giderken söle dedim etüt vermezlerse annem çıkaracak ve sölemiş 2 yazılıdan 0 aldım hocam muhakak etüt almam lazım annem çok kızıyor lütfen etüt verin adam sanki bedava veriyor çocuk 2 haftadır yalvarıyor ve çocuga demişki çok doluyum veremem vaktim yok şimdi ben ne yapım bedavamı gönderiyom hayır bi dünya para ödüyorum niye oglum sıfır alsın diyemi bugün gidip dersaneyle ilişkiyi kesecem ve agzıma geleni sayacam bunlarla yumuşak konuşmak hata imiş galiba cazgırlık illlaki şart bu hayatta bişeyler yapabilmek i,çin sinirden ellerim titriyor valla ne demek doluyum vaktim yok 2 haftada 1 saat veremiyorsa ölsünler valla ozaman bu koftiden final ne biçim dersaneyselmaz:

Alırsanız üzüleceklerini hiç zannetmiyorum hatta sevinirler.Ben matematikciye gidip hocam çarpanlara ayırmayı üslü sayılarda paranteze almayı yapamıyorum etüt dedim.Kadın bana vermek zorunda değilim netlerin düşük dedi.Bu nasıl bir mantık ya yapılan her ek derse giderim tenefüste hocam hocam die peşinde dolaşır soru sorarım sonrada netlerin düşük etüt vermek zorunda deilim.Sınava 1 ay kalmış 2-3 konu anlatıcaksın sadece vede 2 gün sonra yazılım var sınav öne çekilmiş randevuyla stajerlerden etüt şansımda yoktu.Bende vermezsen verme senden başka öğretmen mi yok dedim gittim müdüre netlere baktı kızım düzelt ama bunları bi yere giremezsin bunlarla dedi.Bende benimle ilgilenilmezse öğrenmek istediğim halde terslenirsem nasıl düzeltebilirim farkındaysanız tarih türkçe ingilizce full çekiyor biyoloji fizik full çekiyor geometri orta halli matla kimya batık neden etüt bulamıyorum çünkü.Güzelcene bir kavga ettim abim eskiden finale gitmişti uniyi ordan kazanmıştı 4 sene önce eski öğrenci diye indirim kaydı yapmışlar bilgisayara eski öğrenci misin sen dedi abim gelmişti 4 sene önce dedim.Müdür abimin matematikcisi çıktıda yarım saat çalıştırdı.Bu senede lanet olsun finale dedim.Derste iyi isen ilgi şahane harika bi yer.İngceci tarihci ne zaman etüt desem boş çevirmediler.Türkçeci dersanede 2 tane öğretmen olduğu için zamanı yoktu stajerden ayarlıyordu araya sokturuyordu.Fizikcim ilgilenmezdi ama stajerlerde fizikci çoktu vede öğretmen iyi anlatırdı ondan iyi idi.Biyoloji öğretmenim çok ilgilendi geometriyi sevmezdim son 2 ayda çalışmaya başladım öğretmende elinden geleni yaptı ilgilenmeye başlayınca...Ama kimya ve matematikciye lanet olsun dedim.Kimyacı derste otoriteyi kuramıyordu birde 8.sınıfta fen fizik kimya bio die gösteriliyor die geçen seneyi tekrar edelim temeliniz kuvvetlensin zaman var daha demişti tamam dedik.Hocam biz bitiricez nerdeyse periyodik cetvele yeni geçiyoruz 2 hafta sonra geçice o konuya.Ya yazılım var okul notumu yüksek tutmam lazım tekrar diyor bana.Sonra anket yapıldı bizde yazdık derste verimli deil die kadında bizim sınıfa tavır aldı.Seneye yine finale gidicem ama sözel seçeceğim için gidicem.Sözelde iyiyim iyi olunca ilgi var.Bu arada oğlunuzun hangi dersaneye gideceğine siz mi karar veriyorsunuz?

Canım dershane için acele etmişsnz.Benimde oğlum şuan 11. sınıfda fen bölümünde.9. sınıfa kadar gayet başarılı bir öğrenci idi, yani hiç sorun yaşamadım.Anadolu lisesinde okuyor.Ama 9. sınıfta oğlumdan görmediğim notları gördüm 2 de aldı 3 de.Ve okuldaki ortalamaya bakınca aldıgı notların normal olduguna kanaat getirdik.Oğlum zorlandığı derslerde üniversite öğrencisi olan kuzeninden yardım aldı.Sizin yapabileceğinz etrafınızda üniversite öğrencisi yada öğretmenden ders aldırabilrsnz birebir evinizde, çok daha faydalı olucakdr.Dershane olayıda 11. sınıfda çocugunuzun isteğine göre başlamalı. Erkek çocukları kız çocuklarına göre çok daha zor. Ergenlik onları daha kötü etkiliyor.Asi oluyorlar tembelleşiyorlar bir rahatlık umursamamazlık vede arkadaş olayları çok etkiliyor hem derslerini hemde aile ilişkilerini.Daha yolun başındasnz neler görüceksiniz neler:)) Yaşıyoruz vede görüyoruz bize düşen sabır ama bazen bizde tahammül edemiyoruz maalesefki. Ebeveynler herzaman çocukları için herşeyin mükemmelini ararlar vede ailelerimizin bize yaptıgını biz de çocuklarımıza yapıyoruz. Malesefki burası Türkiye vede eğitimin durumu belli.ıstediği meslekleri seçemiyorlar seçtiklerinde de iş olanağı olmayan meslekler oluyrlar.Benim oğlumda öle kaygılı ki hangi mesleği şeçeceği konusunda.Sölediğimzde şu, puanını aldıgında seçimini yaparsın:)ıleride ah keşke böle yapmasaydık diyeceğiz ama yinede sölemeden de duramıyoruz.Yeni yılınızı kutlar, sağlıklı mutlu başarılı huzurlu yıllar dilerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…