Normalde ders çalışmayı seviyor mu ?
Yani siz söylemeden tv den ya da bilgisayarın başından kalkıp derslerini çalışıyor mu ?
Ve navb nin söylediği gibi rehber öğretmeniyle konuşmanız çok iyi olur..
rehberci memnun ama çok çekingen diyor etüt almıyor die dersaneyi aradım dersaneden bana herkes etüt isterken oglunuz yaklaşmıyor dediler sordum ogluma neden dedim neden etüt istemiyon bak yazılılar başladı bana utanıyorum ya vakit yok derlerse dedi sinirlendim derse gelince yapıyor bazen bişiler istiyom oglum şunu uzatırmısın diye çoook dersim var bulaşmayın bana die söleniyor valla açıkçası artık işin içinden çıkamaz hala geldim
Finalde ise eyvah derim.O çocuk ezilmeye mahkum.Geçen sene finaldeydim etüt alana kdr canım çıkıyorduki yırtıcı birisiyim.Haftada belli bir süre alabiliyorsunuz birde.Bende lise 1 im kaydırdım şu anda meslekteyim seneye düze geçicem.Matematikten etüt bulabilseydim inanın fenden kaydırdığım halde mattan çözebilseydim anadoludaydım.Finale gidecek öğrenci o şehrin ilk 7 sindeki anadolu lisesinde olmalı.Yoksa ilgilenmezler.Tamam başarılı bir dersane ama birde şunu düşünün o öss birincilerinin hepsi kazandırdıklarının %98 i anadolu lisesi öğrencisidir.Anadolu liseleri önceden 2 hafta önceden ayırtıyordu düzler etütler cuma günü açılıyor diye hemen geliyordu çoğuda dolu oluyordu.Öğrenci başarısızsa final banane der.Bu arada dersaneye göndermeniz iyi olmuş.Bende gidiyorum.Bir öğrenci anadolu lisesinde değilse o liseleri sollamak için fazla çalışmalı.Ortaokulda 2 sene yatan malesef 4 seneyle ödüyor.Türkiyede yaşamanın matematiği şaşmış :d Önerim hemen finalden çekin başka bir dersaneye kayıt ettirin ve çocuğumu iyi sınıfa koyun diyede yalvarmayın.Çünkü iyi bir sınıfa koyarsanız soru sormaya utanır.Kötü bir sınıfta ise rahatca sorusunu sorar.Ben sınavla anadolu liselerinin arasına yükseldim dersanede ama eski sınıfıma döndüm.çünkü anadolu liselerinin olduğu grupta matematik öğretmeni çzemeyen varmı diyor ki 2-3 kişi çıkıyor 20 kişide.Hoca defterde çözüyor.Bana çok garip gelmişti anlayamamıştım geriye döndüm şimdi rahatım.Ha birde şu olabilir finalde stajerler vardır.aylık 200-300 e çalıştırırlar kpssyi kazanamayan yeni mezunlara yada uni öğrencilerine.onlar özel ders verir ek iş olarak.Stajer olduklatrı için hem biraz ucuza verirler hemde dersanede ortama alışması için biraz daha ilgi gösterilir
dersaneden yana sana çok hak veriyorum kaçtır sıkıştırıyom etüt için çocuk yer kalmamış dedi bak dün yazılıdan 1 almış kafayı yedim hem dersaneye gönderiyom hem bu 1 ney die bagırdım sesi solugu çıkmadı dersaneyi aradım etüt için konuştum etütü çocuk hocaların peşine koşup isticekmiş yani dedigin gibi atılgan ve yırtıcı olmak lazım galiba ben finali seçmekle hata etim peki bana önerebileceginiz dersaneler varmı yardımlarınıza şimdiden teşekür ederim
dersaneden yana sana çok hak veriyorum kaçtır sıkıştırıyom etüt için çocuk yer kalmamış dedi bak dün yazılıdan 1 almış kafayı yedim hem dersaneye gönderiyom hem bu 1 ney die bagırdım sesi solugu çıkmadı dersaneyi aradım etüt için konuştum etütü çocuk hocaların peşine koşup isticekmiş yani dedigin gibi atılgan ve yırtıcı olmak lazım galiba ben finali seçmekle hata etim peki bana önerebileceginiz dersaneler varmı yardımlarınıza şimdiden teşekür ederim
Bence öle çok başarılı dersanelere bakmayın.Etütü sınırsız olsun ona dikkat edin.Şu anda ben ekol dersanesindeyim gayetde mutluyum.Sınırsız etüt var.Matematikten 9 yıllık öğrencilik hayatım boyunca en fazla 6 net yapan ben geçen gün 12 net yaptım havalara uçtum.Birde şu var 9 larda anadolulardan düzlerle meslekleri ayırıyorlar temeldeki eksikler kapatılıyor böylece.Bizim matematikcimiz adam harika birisi anlatamam.Denklem çözemeyen barajı geçemeyen öğrenciler var stajelerden etüt ayarladı özel 4-8 arası işlem testlerini verdi stajerlerle çalıştırıp temelini kapatıyor.Ben hastaydım 1 hafta okula gidemedim ertesi gün sınav var fonksiyonun f sini bilmiyorum konu bitmiş okulda hocam fonksiyon dedim tenefüslerde adam bana konunun yarısını anlattı hiç anlatmasa 40 alıcaktım sınavdan bileşke fonksiyon yetişmedi 75 bekliyorum.Dersaneye göndermeyin diyenlere katılmıyorum ben.Ya temelde eksiği var işte böyle biraz başarı derecesi fazla olmayan dersanelerle kapatılması lazımki lise 4 te saat 3 lere kdr test çözüp sabah 6 da okula gitmesin.Özel derslere para yeteceğini düşünmüyorum.Birde istanbul-ankara gibi yerlerde varda mersinde bilmiyorum özel bir rehberlik kurumu gibi bi yere götürün.testler falan yaparlar neye ilgili vs diye.Çünkü ne istediğini ve yeteneklerinin doğrultusunda ne isteyeceğini bilmiyor.öncelikle neye yetenekli olduğunu ve o yetenekli olduğu şeye nasıl çalışması gerektiğini bilmiyor.Yani
-Etütü sınırsız düz liselerden anadolu liseleri ayrılmış orta halli bir dersaneye kayıt ettirin.
-Müdürüyle-rehber öğretmeniyle öncelikle konuşun.Oğlum böyle böyle eksiği var vs durumu anlatın özel olarak ilgilenmesini istediğinizi söyleyin.
-Rehber öğretmenlede sonradan konuşun(çoğunu oğlunuza söylemeyin) netlerini durumunu ama rehber öğretmenle irtibatı koparmayın.Finaldeki stajerlerle almadan önce biraz iletişim kurun çok çok zorlandığı ders olursa imkanınızda varsa o stajerlerden özel ders aldırın.Çocuğunuzuda bir psikoloğa zaman zaman götürün derim çünkü lise ortamında dışlanmış olabilir.Bir kıza aşık olmuş olabilir belki bundan dolayıdır.
Bu arada bende 9.sınıfım ama ben neden zorlanmıyorum?Fonksiyon mantık bende ilk kez gördüm ama vız geldi tırız gidiyor yani...Sadece edebiyat ve coğrafyada sorunum var oda dersanede edeb.-coğrafya görmüyorum birde hayatımda ilk kez bu sene coğrafya görüyorum.İlkokulda biz hayat bilgisi sosyal bilgiler yerine mat işlerdik.6.sınıftada öğretmen yoktu ilk kez coğrafya görüyorum oda ondan.bence yapılabilecekler bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?