Lise Yorum ve Soruları lise 1 başladı aynı anda dersaneye

julyan

ne zaman büyüyeceksiniz
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
559
9
296
bayanlar oglum bu sene lise 1 e başladı aynı andada dersaneye şu ana kadar ben herşeyin yolunda oldugunu sanıyordum dün bana anne benim için boşuna para harcama ben adam olmam ne okulda ne dersanede anlatıyorlar bişi anlamamıyorum diye aglamaya başladı çok ugraşıyom ama 1 2 ders hariç hiç bişi anlamıyorum ugraşıyom olmuyor diye bayagı agladı bu beni çok üzdü yazılı olmuşlar 1 yazılıdan 2 digerinden 3 almış çoook üzüldüm halbuki oglum için ne hayalerim vardı ben ne yapyım şimdi nasıl bir yöntem uygulayımki oglum derslerden anlasın en sevdigi dersi biyoloci oda 5 ama digerlerden bişi anlamadıgını söylüyor lütfen akıl verin

2-3 alan bir öğrenci 4'ü de alır,bence oğlunuza çalışmak zor gelmiştir,ilköğretimden sonra bazı öğrenciler lisede bocalıyor.Hem okulla,hem yeni arkadaşlarla,hem de daha ağırlaşmış olan derslerle başedemiyebiliyorlar,biraz zaman geçsin alışacaktır,yani inşallah alışır.Biyolojiden 5 alan biri nasıl dersleri yapamıyorum der,çoğu öğrencinin zorlandığı bir derstir çünkü.ınanıyorum ki başaracaktır,siz motive edin yeter.

valla bende anlamadım benim hiç sevmedigim derslerdendi fakat sordum oglum bu biyoloci neden beş te digerleri kötü anlamıyon anne biyoloci ögretmenini çok seviyom çok güzel anlatıyor anlamamaya imkan yok dedi fakat diger derslerde formul çok aklımda kalmıyor acaba dikat eksikligimi var

dershane için çok erken onun yerine bir üniverste öğrencisi haftada bir iki defa gelse okul derslerinde yardımcı olmaya çalışsa seneye hatta lise 3 te dershaneye başlasa daha iyi olabilirdi mutlaka altında başka bi sebep vardır dershanede öğretmenlerini sevmiyordur yoruluyordur muhtemelen her sorusunu soramıyordur bile
benim öğrencim lise 1,matematik te sıfır ve yeteri kadar çalışmıyor ama tek tek her eksiği ile ilgileniyorum ağır ilerliyoruz ama çocuk mutlu ve umutlu ben dershanede çalışsam o ögrencimin her sorusu ile ilgilenmem imkansız

bu çocuk 4 sene boyunca dersaneye mi gidecek akannehir
bence bu kadar yüklenmeyin
daha lise 1 öğrencisi bir çocuğu bu kadar yükün altına sokmayın
lise 3 ve 4 te dersaneye giderek de kapatabilir açıklarını

ama orta okulda iyi bir egitim alamadı yani alt yapı eksikligi var eger dersaneye göndermesem kesinlikle hiçbir konuda kendini geliştiremez orta okul biraz vurdum duymazdı yani okudugu okul çok başarısızdı şimdi başladıgı lise düz lise diploma puanıda düşük yardım görmeden başedecegine inanmadıgım için yazdırdım dersaneye ama biyoloci ögretmeni ilgilendigi için o ders iyi gerisi gene başarısız suç bizdemi okuldamı anlıyamadım bugün 4 yazılısı varmış bakım bekliyorum eve geldiginde sonuçları görecem çok gerginim

eğer altyapısı yoksa oğlunuzun ki yokmuş dershane iyi olur ama ben her zaman işin öğrencide bittiğine inanırım.O istemiyorsa siz ne yaparsanız yapın olmayacaktır.Yani öğretmenin ilgilenmesi bir yere kadar.Düz liselerin durumu çok vahim günümüzde,zaten başarılı öğrenciler tercihle başka okullara gidiyor.Umarım ona çalışma şevki verebilecek bir arkadaşı çıkar okulda.Dersaneyi göndermeniz yine de iyi olmuş,artık okumak çok zor.Niye meslek lisesi düşünmediniz?

eger alt yapısı yoksa ve kolay konsantre olamayan bir cocuksa lise bir ve iki de özel ders aldırtmanızı tavsiye ederim eger türkce matematikci olacaksa türkce ve matematik derslerinden fen matematikci olacaksa da gene matematik ama aynı zamanda fizik ve kimyadan da. illa yüksek ücretli özel ögretmenler olmak zorunda da degil motive edici ve örnek olması acısından iyi bir üniversitede okuyan bir erkek ögrenci tutarsanız hem oglunuza bir abi gibi de olur.

meslek lisesini düşünmedim çünkü meslek lisesini bitirenler üniversite sınavlarında pek puan tutamıyorlar daha dogrusu çevremdekiler öyle ya 2 yılık yada açık ögretim muhasebe gibi konularda fakat benim oglum ya asker yada polis olmak istiyor dedim ya orta okulda alt yapı eksikliginden dolayı sbs düşük geldi polis kolecine giremedi fakat lise boyunca dersaneye gitse inanıyorum ki üniversite sınavlarında yardımcı olacak siz bir ögretmen olarak ne diyorsunuz düşünceme

inanırmısınız çok bakındım üniversite ögrencisine fakat 3 5 tane buldum onlarıda kendim test ettim size diyecegim kelin merhemi olsa başına sürer misali ticaret lisesi mezunu fakat lise 1 matematigi çözemiyor ve üniversite 2 ye gidiyo bence en iyisi uzmanından yardım sınavlara kadar 4 yıl gönderecem ama neden bazı dersleri anlamıyor bende bunu anlamıyorum derdimde bu işte

daha lise 1'de alan tercihi olmuyor.Bütün dersleri alıyor.Bu sene bitiminde alan tercih edecek,hangisinde başarılı olursa o alanı okuyacak.Eğer mat,fizik,kimya,biyoloji yapıyorsa sayısalı tercih etsin,mat yapıyor,fen yapamıyorsa eşit ağırlıkçı,mat da kötüyse sözelci olsun.Demek istediğim şuan tüm dersleri gördüğünden problem yaşaması doğal,seneye kendi seçtiği dersleri alacağı için başaılı olacaktır umarım.Ne güzel ki sizin gibi ilgili bir annesi var.Ne yapın edin matematiğinin iyi olmasını sağlayın üniversite okuyacaksa.Şuanki sistem nisan'da yapılacak oturumda mat'ı çok önemsiyor,hangi alanı seçerse seçsin.Özel ders olayına katılıyorum,maddi durumunuz varsa mutlaka bu sene mat.kursu aldırın,bir de edebiyat.Çünkü öğrenciler okuduğunu anlamıyor ki soruları yorumlayıp çözsün.Fizik-kimya dersi için daha erken çünkü sayısalı seçip seçmeyeci meçhul.

arkadaşım bi egitimci olarak verdigin bilgiler için çok teşekür ederim elimden geleni yapıyorum okuması için final dersanasine yazdırdım agırlıktaki tüm derslerden alyor inanın okuması için her imkanı kulanıyorum ve kulanacam gelecekteki yaşamı hayatı kendi okumasına baglı çalışırsa kendi kazanır ama eger bu kadar imkan sunulupta egerki başarısız olursa buda onun ayıbı olacak ailem zamanında bana hiç bi şekilde destek olmadı okumam içinhatta annem okuma yazma bilmezdi babam ise ilkokulmezunu bu şartlar altında liseye kadar okudum niyetim oglumun düştügüm duruma düşmemesi hatta elimden geldigi kadar 5 çocugumuda okutacam inşallah beni utandırmazlar verdiginiz bilgileri muhakak kulanacam herzaman sizin gibi egitimcilerin bilgisine ihtiyacımız var bizi bilgilerinizden yoksun bırakmayın teşekürler

sağol canım,dilerim gönlünden geçen olur.Çarşıdaki mi,pozcu'daki finale mi yazdırdın?(biraz özel oldu ama)

mersin çarşısındaki final üst katta gidip gezdim hoşuma gitti ortamları ögrencilerle çok güzel ilgileniyorlar mersini tanıyorsanız bilirsiniz alakanız için teşekür ederim

mersinliyim canım,oğluna başarılar,umarım sınav sonuçları da kötü gelmemiştir.

Kesinlikle önermiyorum..
Bende Liseye gidiyorum..
Lise 1 de ben de dersaneye gittim..
Ve insan üstünde çok ağır bir yük hissediyor..
Belki ders çlışmaktn bile sıkılabilir.
Çünkü hiç boş vakti olmuyor. Ve gerçekten o sene bitince insan çok yorulmuş oluyor..
Ben şu an lise 3 teyim.. Lise 2 de de gitmedim . Şimdi de gitmiyorum ...
Ama 2. dönem başlıcam inşl.. =)
Kendi fikrim ; temeli iyiyse lise 1 den dersaneye başlamaya hiç gerek yok. ama tabiki yavaştan test çözülmeli ve günlük tekrarlar çok faydalı olur .

cnm dedigin gibi temeli saglamsa gerek yok fakat benim oglumun okudugu okulda ögretmenlerin ögretmene ihtiyacı vardı salaş bir ögretim durumuydu anlıcagın sadece geçirmek için sınıf geçiyorlardı 35 yaşındayım ve oglumun orta sondaki problemleri bana öle kolay geliyorki anlatamam yani benim orta 2 de gördügüm derslerdi kesinlikle temel saglam degil bunu ögretmenleride söliyor bu okuldan mezun olan çocuklar anca meslek lisesine gidebilir düz lise imkansız diye fakat benim amacım düz lisede başarılı olması ve dedigin gibi şimdiden sıkılmaya başladı fakat elden ne gelir temel zayıf mecburen gidecek ilgine teşekürler çok sevindim arada bir bizleri gençler hakında bilgilendirirsen seviniriz cnm

çocuğun psikolojisi ne derece bozuk kendinden ne kadar ümitsiz farkında değilmisiniz?

siz tutturmuşsunuz bi başarılı olsun diye...kafamçokkarıştı

sağlığı gittikten sonra başarılı olsa neye yarar yasakkelime

evladınıza bu kadar yüklenmeyi bırakıp hem okuldaki hem de dershanedeki rehber öğretmeni ile görüşün çocuğun problemini tesbit edin

temeli eksik ise temelden başlayarak eğitimine devam ettirin... özgüveni yoksa başaracağına inancı yoksa onu sağlamaya çalışın...

eğitim çok yönlü , saldım çayıra , tüm imkanları sağladımla eğitim olmaz

temeli yok ise binanın üstüne yukle bakalım bilgiyi kaçıncı kattan sonra pes edecek... :1ninca:

Normalde ders çalışmayı seviyor mu ?
Yani siz söylemeden tv den ya da bilgisayarın başından kalkıp derslerini çalışıyor mu ?
Ve navb nin söylediği gibi rehber öğretmeniyle konuşmanız çok iyi olur..

Son düzenleme:

katılıyorum size.lise 1 öğrencinin yaşlarındaki çocuklar evdeki maddi durumu düşünmezler pek ama belli ki siz sana para döküyoruz emeklerimizi boşa çıkarma gibi laflar etmişsiniz ki bu çocuk bu lafları etmiş üstünde büyük bir baskı hissediyor belli.başarılı olsun başarılı olsun demekle olmaz bakın biyoloji dersi iyiymiş ki biyoloji kolay bir ders değil ki demek ki çocuğunuzda anlayamama gibi bir durum yok lütfen rehber öğretmenleriyle konuşun ve ders çalışması için sadece çalış demekle yetinmeyin o ders çalışırken sizde elinize bir kitap alıp okuyun ki sizi örnek alsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…