eğer altyapısı yoksa oğlunuzun ki yokmuş dershane iyi olur ama ben her zaman işin öğrencide bittiğine inanırım.o istemiyorsa siz ne yaparsanız yapın olmayacaktır.yani öğretmenin ilgilenmesi bir yere kadar.düz liselerin durumu çok vahim günümüzde,zaten başarılı öğrenciler tercihle başka okullara gidiyor.umarım ona çalışma şevki verebilecek bir arkadaşı çıkar okulda.dersaneyi göndermeniz yine de iyi olmuş,artık okumak çok zor.niye meslek lisesi düşünmediniz?
eger alt yapısı yoksa ve kolay konsantre olamayan bir cocuksa lise bir ve iki de özel ders aldırtmanızı tavsiye ederim eger türkce matematikci olacaksa türkce ve matematik derslerinden fen matematikci olacaksa da gene matematik ama aynı zamanda fizik ve kimyadan da. illa yüksek ücretli özel ögretmenler olmak zorunda da degil motive edici ve örnek olması acısından iyi bir üniversitede okuyan bir erkek ögrenci tutarsanız hem oglunuza bir abi gibi de olur.
daha lise 1'de alan tercihi olmuyor.Bütün dersleri alıyor.Bu sene bitiminde alan tercih edecek,hangisinde başarılı olursa o alanı okuyacak.Eğer mat,fizik,kimya,biyoloji yapıyorsa sayısalı tercih etsin,mat yapıyor,fen yapamıyorsa eşit ağırlıkçı,mat da kötüyse sözelci olsun.Demek istediğim şuan tüm dersleri gördüğünden problem yaşaması doğal,seneye kendi seçtiği dersleri alacağı için başaılı olacaktır umarım.Ne güzel ki sizin gibi ilgili bir annesi var.Ne yapın edin matematiğinin iyi olmasını sağlayın üniversite okuyacaksa.Şuanki sistem nisan'da yapılacak oturumda mat'ı çok önemsiyor,hangi alanı seçerse seçsin.Özel ders olayına katılıyorum,maddi durumunuz varsa mutlaka bu sene mat.kursu aldırın,bir de edebiyat.Çünkü öğrenciler okuduğunu anlamıyor ki soruları yorumlayıp çözsün.Fizik-kimya dersi için daha erken çünkü sayısalı seçip seçmeyeci meçhul.
Kesinlikle önermiyorum..
Bende Liseye gidiyorum..
Lise 1 de ben de dersaneye gittim..
Ve insan üstünde çok ağır bir yük hissediyor..
Belki ders çlışmaktn bile sıkılabilir.
Çünkü hiç boş vakti olmuyor. Ve gerçekten o sene bitince insan çok yorulmuş oluyor..
Ben şu an lise 3 teyim.. Lise 2 de de gitmedim . Şimdi de gitmiyorum ...
Ama 2. dönem başlıcam inşl.. =)
Kendi fikrim ; temeli iyiyse lise 1 den dersaneye başlamaya hiç gerek yok. ama tabiki yavaştan test çözülmeli ve günlük tekrarlar çok faydalı olur .
bayanlar oglum bu sene lise 1 e başladı aynı andada dersaneye şu ana kadar ben herşeyin yolunda oldugunu sanıyordum dün bana anne benim için boşuna para harcama ben adam olmam ne okulda ne dersanede anlatıyorlar bişi anlamamıyorum diye aglamaya başladı çok ugraşıyom ama 1 2 ders hariç hiç bişi anlamıyorum ugraşıyom olmuyor diye bayagı agladı bu beni çok üzdü yazılı olmuşlar 1 yazılıdan 2 digerinden 3 almış çoook üzüldüm halbuki oglum için ne hayalerim vardı ben ne yapyım şimdi nasıl bir yöntem uygulayımki oglum derslerden anlasın en sevdigi dersi biyoloci oda 5 ama digerlerden bişi anlamadıgını söylüyor lütfen akıl verin
çocuğun psikolojisi ne derece bozuk kendinden ne kadar ümitsiz farkında değilmisiniz?
siz tutturmuşsunuz bi başarılı olsun diye...kafamçokkarıştı
sağlığı gittikten sonra başarılı olsa neye yarar yasakkelime
evladınıza bu kadar yüklenmeyi bırakıp hem okuldaki hem de dershanedeki rehber öğretmeni ile görüşün çocuğun problemini tesbit edin
temeli eksik ise temelden başlayarak eğitimine devam ettirin... özgüveni yoksa başaracağına inancı yoksa onu sağlamaya çalışın...
eğitim çok yönlü , saldım çayıra , tüm imkanları sağladımla eğitim olmaz
temeli yok ise binanın üstüne yukle bakalım bilgiyi kaçıncı kattan sonra pes edecek... :1ninca:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?