- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
-
pedagojik formasyon alanlar var mıı
ales puanını ve diploma notunu yüksek tutmaya bak...DEÜ formasyon için kontenjanı yüksek tutuyor ve mülakat yapmıyor...ales + diploma toplamına dikkat ediyor...diyelim 50 kişi alacak, puanına göre sıralıyor, 60 kişi başvurduysa 10 kişi dışarıda kalıyor...bir de ingilizce sınav yapıyor 70 alırsan geçiyorsun ya da 1 yıl hazırlık okuyorsun ya da kpds, üds gibi sınavlara girdiysen ve 60 aldıysan ingilizceyi otomatik geçiyorsun gibi....diğer üniversiteleri bilmiyorum..ama dediğim gibi tezsiz oldukları için yüksek ücretli oldukları için kontenjanları fazla...
yabancı dil sınavı oldugunu bilmiyodum
yabancı dil sınavında konular agırmıdır yoksa basit şeyler mi
sonuçta akademisyen olmak için degil formasyon için giricez:sm_confused:
bende yüksek lisans yapıyorum ODTÜ mezunuyum Yıldız Teknikte MBA yapıyorum 2. öğretim....
gündüz bankadayım akşam okulda, ev de uzak eve anca 10'da varıyorum sabah 6'da kalk /:^='da evden çık zor valla işim..
neyseki temmuzda bitecek :) (İnşallah)
merhaba arkadaşlar ben açıköğretimden işletme okuyorum alan dışı lisansüstü yapabilirmiyiz.çok araştırdım bulamadım.bilgisi olan arkadaşlarım yazabilir mi?teşekkürler
slm kızlar ben de y.lisansımı ağustosta bitirdim allahım ne zor dönemdi hele tez aşaması
bi de hem çalışıyo hem evliysen ...
doktora düşünmüyorum ben şu aşamada zaten işte de sıcak bakılmıyor okulda kalmak istemediğim için çok da gerekli görmedim açıkçası ama hala hocamla irtibat halindeyiz makale falan yayınlıcaz inş.
ama bugün diplomamı alınca tüm zorluklar uçtu gitti kafamdan kaydirigubbakcemile3
alan dışında lisansüstü yapabilmen tamamen okulların o yıl açıklacağı koşullara bağlı....açıklamalarda yazar zaten, hangi bölüm mezunlarının başvurabileceği...ama tabi ki sınırlı...bazı bölümler var, sadece lisans mezunu olman yeterli..bazı bölümler de var ki sadece kendi bölümünden lisans yapanları alıyor..bazı bölümlerde yakın bölümleri kabul ediyor...girmek istediğin üniversitenin girmek istediğin bölümünün koşulları açıklanınca bakman yeterli olacaktır...
arkadaşlar benim ayın 18'inde tez savunmam var. dua edin bana. ayrıca siz de paylaşımlarınızı yazın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?