Linkedin başvuru süreç

merhaba H huvese
önceki konularını bilmiyorum ama iş ile ilgili paylaşımın dikkatimi çekti. öncelikle, dilerim en kısa zamanda istediğin gibi bir iş bulursun.
ama bu süreç yorucu ve yıpratıcı. sabırlı olmalısın ve bence biraz da klişelerden uzak kendi yolunu kendin çizebilicek cesareti bulmalısın.
Linkedin bence olması gerektiği gibi kullanılan bir platform değil, iyice facebooka instagrama döndü hatta, amacından saptıgını düşünüyorum. ama arkadaşların linkedini doğru ve etkili kullanman için verdiği tavsiyelere yüzde yüz katılıyorum aynı seyleri sıralamama gerek yok.
ben bugüne kadar girdiğim tüm işlerimi kariyer. net sitesinden buldum. sayısız iş görüşmesine çağrıldım, araştırmalar yapıp firma profilini begenmediğim için görüşmelere katılmadığımda oldu (kesinlikle katılmama sebebimi bildirdim firmalara, habersiz görüşmeye katılmamak bence hiç hoş değil) , görüşmeye gittiğim olumlu sonuclanan ama maaş vs. özel yada yan haklardan dolayı zaman kaybı olacagını düşünüp girmediğim işlerde oldu. şuan çalıştıgım işimide kariyernet aracılıgıyla buldum, basvurdum görüştüm ve oldu.
ama bu süreçte ben neler yaptım. sadece basvuru yapıp birilerinin beni fark etmesi icin durup beklemedim. bunu yaparsın yapmazsın bilemem ben bu konularda biraz sonuca ulaştıracak adımları atacak yol yordamı kendime göre belirleyip o yola da girerim, özgüvenim yüksektir ve iletişim kabiliyetime kendimi ifade edebilme yeteneğime güvenirim. o yüzden burası biraz seninle ilgili, benimki sadece bir deneyimi paylaşmak..
ben bu işimi çok istedim, ilanı gördüm önce linkedin sonra da google aracılığıyla firmanın incık cıncık herşeyini araştırdım ve evet gerçekten istediğime karar verdim. önce başvurumu yaptım. başvuru sayıları görünüyor biliyosun, işte basvuru sayısı 300-800 falan böyle sayılar yazıyor. oradan, o kadar basvurunun arasından sıyrılmam gerekiyordu. ya durup bekleyecektim yada bir adım atacaktım. linkedin üzerinden o firmada çalışan profilleri inceledim, ve o firmanın yöneticisine bağlantı isteği gönderdim oda isteğimi kabul etti. sonrasında kendisine kendimi samimiyetle ama aynı zamanda iş kurallarına uygun, laubali olmayan saygılı bir anlatım ile kendimi anlattığım, ilanlarına başvurduğumu bildirdiğim, bu ilana neden uygun oldugumu anlatan bir mesaj gönderdim. aradığınız aday kriterlerine uygun bulunur isem sizlerle görüşmekten mutluluk duyarım tarzında bitirdim mesajımı iletişim bilgilerimi adımı soyadımı yazdım, ve o gün cv'm görüntülendi, görüşme için arandım. gayet büyük bir şirketten, profosyonel insan kaynakları departmanı olan bir şirketten bahsediyorum bu arada öyle kücük caplı bir işletme değil.. 3 görüşme sonunda da işi aldım. çok şükür..
bunu sana neden anlattım. illaki bunu böyle yap demek için değil, ama günümüzde herşey çok ulaşılabilir aslında. elimizin altındaki şeyleri kendi tecrübemiz, isteklerimiz ve şansımızla birleştirebilirsek güzel sonuclar cıkabilir.
meslegin ne bilmiyorum, tecrübeni bilmiyorum, yaşını ne kadardır arayıştasın nedir ne diildir bilmiyorum ben sana sadece kendi hikayemi anlattım.
ben çok istedim, kendime inandım güvendim, en kötü ihtimalle mesajımı görmez görsede dikkate almaz dedim, ne kaybederimki dedim ve kazandım.
dilerim gönlünden geçen bir işin olur.. umudunu kaybetme, araştır, dene, olumsuzluklar olabilir yıldırmasın seni. devam et.

aslında ilk amaç sektörlerden insanların bir araya gelmesi. fakat zamanla hele de günümüz koşullarında IK cılar uygun elemanı bulmak için burayı çok aktif kullanıyor.
hatta ilan çıkmadan önce buradan araştırma yapanlar dahi var.
son 4 yılda tüm iş görüşmelerime linkedin üzerinden başvuru yaparak yada bulunarak gittim.

kariyer net üzerinden en son 7 sene önce falan görüştüm bir yerle. sonrası hep linkedin.
bahsettiklerimde ciddi anlamda global firmalar. hani türk olup satın alınan değil zaten menşei yurtdışı olup burada bir ayağı olanlar. tüm yurtdışı iş görüşmelerimi de linkedin üzerinden ulaşılarak yaptım.
o nedenle bana linkedin hep daha gerçekçi geliyor senelerdir.

gerçi son dönemlerde biraz instagram gibi kullanmaya başlayanlar oldu ama hala önemli bir kitle bilgi paylaşımı için kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…