Merhaba kızlar hayırlı günler herkese.Ben Linkedine üye olup cv oluşturdum iki ilana başvurdum PDF olarak cv imi gönderdim kolay başvuru kısmından ilk basvurdugum yer altı gün önce ilan vermişti şimdi baktım bu ilana artık basvuramazsiniz ibaresi var.İkinci yerde iki gün önce ilan vermişti sormak istediğim LinkedIn'e süreç daha mı hızlı işliyor telefon üzerinden aranıyor mu Yoksa direk email üzerinden mi çağrılıyor .
Yani bilindik diğer ilan sitelerine göre başvuru işe alım süresi daha mı kısa oluyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Teşekkürler bilgi verdiğiniz için inşallah Burdan iyi bir haber gelir ama anladığım kadarıyla diğer siteler gibi çok uzun sürmüyor inşallah olumlu bir dönüş alırım
Merhaba kızlar hayırlı günler herkese.Ben Linkedine üye olup cv oluşturdum iki ilana başvurdum PDF olarak cv imi gönderdim kolay başvuru kısmından ilk basvurdugum yer altı gün önce ilan vermişti şimdi baktım bu ilana artık basvuramazsiniz ibaresi var.İkinci yerde iki gün önce ilan vermişti sormak istediğim LinkedIn'e süreç daha mı hızlı işliyor telefon üzerinden aranıyor mu Yoksa direk email üzerinden mi çağrılıyor .
Yani bilindik diğer ilan sitelerine göre başvuru işe alım süresi daha mı kısa oluyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Ben de cok farkli is ilan sitesine uyeyim ama linkedine degilim linkedinin amacini da ben anlamis degilim sanirim kişiler uzmanligini gösteriyor ben memur olduğum icin üye de olmadim, kimseye kendimi kanitlama ihtiyacı da hissetmedim. Özel sektör icin gibi geldi format olarakGeçmişte uzun sürelerle iş aramış ve sürecin nasıl ilerlediğini bilen biriyim baştan belirteyim. Ama Linkedin’in amacını, işleyişini falan hiç mi bilmiyorsunuz? Kariyer.net gibi İK sitesi değil orasıBu bilgisizlikle nasıl iş bulacaksınız? Hiç mi dünyadan, sosyal medyadan haberiniz yok? Neden Linkedin’den hızlı dönsünler ne mana yani? Şaka gibisiniz gerçekten.
Bahsettiğin specific iş ilanı için ümitlenmemeni tavsiye ederim. Hatta hiçbir iş için çok kendini kaptırma lütfen, insan olmayınca çok üzülüyor. Mesela bizim sektörde 500-600 iş başvurusu, belki 30-40 mülakat, 1-2 iş teklifi beklemek gerekiyor. Ben yurt dışındayım ve çok eğitim, teknik bilgi ve tecrübe gerektiren bir iş yapıyorum. Entry level pozisyonlarda iş bulmak daha kolaylaşıyor. Network’un yani tabiri caizse tanıdığının olması çok avantaj sağlıyor. Türkiye için aynı olmasa da durum benzerdir tahminimce.D Dispossessed yani kısacası umitlen miyim o zaman Canim yani birini bulduğu zaman firma eleman olarak firma aradığı elemanı buldu diye bir ibare yok o zaman eğer başvuru almıyorsa birini mi almıştır profilimi iş tecrübelerimi aldığım sertifikalar eski yöneticilerim referans olarak hepsini detaylı olarak yazdım
Keşke arkadaşı yerden yere vurmak yerine, neyin ne olduğunu siz açıklasanız. Belli ki yolun başında. Kimse tam donanım çıkmıyor yola, çoğu şeyi yolda giderken öğreniyoruz. Arkadaşta yardım almak için konu açmış buraya.Geçmişte uzun sürelerle iş aramış ve sürecin nasıl ilerlediğini bilen biriyim baştan belirteyim. Ama Linkedin’in amacını, işleyişini falan hiç mi bilmiyorsunuz? Kariyer.net gibi İK sitesi değil orasıBu bilgisizlikle nasıl iş bulacaksınız? Hiç mi dünyadan, sosyal medyadan haberiniz yok? Neden Linkedin’den hızlı dönsünler ne mana yani? Şaka gibisiniz gerçekten.
Bana atandiktan sonra yapılan dönüş 1-1.5 sene sonraydi. Taa sinava girmeden önce yaptığım basvurulardi.lily86 alt ay oldu artık ilanlara bakıp başvurmak beklemek cidden çok can sıkıcı oluyor stres sinir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?