- 7 Kasım 2014
- 52
- 12
- 35
-
- Konu Sahibi mezzanotte
merhaba arkadaşım,,yazın dikkatimi çekti de aradan baya bi zaman geçmiş ama sen bu lingusta ile İngilizceni geliştirdin mi aceba ,,önere bilir misin??
Bu arada 38 yazmisim 28 o.Bugün 38.gün..
Bayagi yol kattettim bitle giderse bittiğinde
Konuşabileceği mi düşünüyorum.
İngilizce şeyler dinlerken kimi yerleri anliyorum ve ne demek istediklerini anlamasamda kelimelerin çoğunu seçebiliyorum şuan.
Ama dedikleri gibi hergun sadece yarim saat dinlemekle olacak is değil. O şekilde çok Ör.
Ben önce dinleyip. Sonra konuyu dinleyip yaziyorum. Yeni kelimeleri not aliyorum.
Cümleleri o gün içinde kendi kendime tekrarliyorum.
Şöyle diyi parti yarim saat daha tekrar yapiyorum.
Bir saat tekrar yaptigimda o konu bi daha unutmayacak bi şekilde aklima giriyor.
Bi kaç gün sonra birinci etap bitiyor ve ikinci etap a gececegim.
İlerledikce buraya da not düşecegimm
Anladım ben internettn ûç ders dinledim.kolay gibi geldi.peki sence ydş sınavına yardımcı olabilir miBu arada 38 yazmisim 28 o.
28 gundur calisiorum
nasıl gıdıyo lıngusta?Bu aksam epey bi araştırma yaptim. Lingusta günlük konuşmalarla ilgili bi setmis. İnsan günlük konuştuğu bi dili zamanla ilerletir herhalde. Azmettim sonuna kadar gidicem. Bir an önce bitse keşke. Tabi zamanla mukayese edince bi buçuk ay önce neredeyse hic bi şey bilmiyordum. Simdi bayagida öğrendim. Evde günlük hayatimda konuşurken soylediklerimi çevirmeye calisiyorum. Bilen birisi olsa en azindan dogrumu yanlisi mi gösterirdi.
İnşallah can I learn. Because I very want learn. But I dont speak
nereden almistiniz bu fiyata acabaYarisi gitti yari sinyal di bayagi bibseyler ogrendm ama bana bitince anlayip kobusacakmisim gibi gelmemeye başladı . bu kadar yaptim sonuna kadar gidicem bakalim ne olacak.