tatlım gelgitleri arada yaşamıyorum değil elbette ama dikkatli yemeye çalışıyorum hevesim de kalsın istemiyorum o yuzden tadımlık herşeyden alıyorum tabağıma...lily kendimi o sofrada dusunemiyorum pilavlar patatesler kofteler.
Bu irade savasina yenilmiyorsun ama. Valla harikasin. Ben olsam herhalde ya diyeti birakirdim ye da yemekten once yiyip sofrada etrafima bakinirdim. Veya hic oturmazdim o sofraya.
bu arada, kilomu 76.5 olarak aldım çünkü kahvaltıdan sonra 77-78 gibi bişey gösterdi bnm de 76 olmam gerek buna bakarak ama ben 76.5 olarak aldım...
akşam kaçamak yaptım gibi ama değil, dün çayın yanında cnm petibör çekti çaya banarak yiyesim geldi
bu arada ne zamandır okumaya başlayıp da elime alamadığım kitaba tekrar devam etmeye başladım"fransız kadınları niçin kilo almaz?
orada dediği şeyleri aslında kısmen ben yapıyorum ama okudukça yapmadığımı fark ettiğim şeyler de var
dediği basit aslında...
1.önce düşmanlarını bulcaksın, yani kilo almanda veya verememende ne etkili olabilir?
mesela bnm yaptığım şey az yemek ama aralarda bisküvi, kek, kraker tarzı şeyler atıştırmaktı
dün cnm cekti yedim ama yarım pakette bıraktım kontrol de önemli çünkü
2. belirlediğin düşmanları ne kadar azaltabilirsin, ya da hayatından çıkartabilirsen çıkart...
3. yediğin zaman yemeğe konsantre ol yani tv, gazete vs şeylerle ilgilenme, yediğin her lokmanın tadına var
ben mesela dün öğlen tıkabasa doydum yavaş yedim tadına vara vara
4. arada kaçamaklara elbette izin var kontrolü elden bırakmamak gerek ama
mesela bnm petibör yemem gibi
işte ufak değişiklikler ne kadar fark ediyor bilemezsiniz
ben biraz daha kontrollü olarak herşeyden yediğimi fark ettim dün
ve zevk alarak yedim pişmanlık duyarak değil...
neyse çıkmam lazım hepinize sevgiler güzellerim
selam
dünün raporunu vereyim hemen
sabah 9da kalktım herkes uyuyordu sadece babam tv seyrediyordu
aç karnına tartıya çıktım
babam tartının hemen yanındaki kanepede "vermiş misin?""sanki eksilme olmuş, vücudundan belli" tarzı olumlu cümleler kurdu ama ben başımda biri varken iş yapamam bu ders olsun, ev işi olsun ya da başka bişey...
o yüzden tartıdan bişey anlamadım ztn yanlış ölçtü önce 78 gösterdi sinirlerimi bozdu sonra çıktm 76 gösterdi
77 ortalaması ama bnm vermiş olmam lazım geçen haftaya bakarak...
karnımda hafif şişlik de hissediyordum bu arada, o yüzden belden pek kaybım olmamış gibi görünüyor ama ben de belden incelmiş hissediyorum kendimi işte 1 cm kadar fark etmiş
işte menüm...
sabah - 09:30
- 1 etimek büyüklüğünde peynirli börek (yufkasının birini ben açtım hehe)
- 1 bütün bir tane de yarıma yakın haşhaşlı çörek (1.5'a yakın)
- 1 bardak çay
- 300ml su (kahvaltı öncesinde içtim)
öğle - 13:00
- 1 köfte
- 4-5 minik lahana sarma
- 2 yk yogurtlu havuç salatası
sarmanın biri ile köftenin yarısı kaldığında baya doymuştum ama bitirdim acıkmayayım sonra diye...
ara - 16:00
- 3 kuru incir
- 2 ceviz
akşam - 18:30
- 2 kepçe tarhana çorbası
- 2 tane lahana sarma
- 1 köfte
- 2 yk havuçlu yogurt salatası
- 3 yk az yağlı brokoli salatası
akşam çok gibi aslında ama köfteyi annem zorla yedirdi, sarmayı da ısrar etti ztn dayanamam
ara - 20:30
- çayla yarım pkt petibör bisküvi
pişman değilim inanılmaz keyif alarak yedim, normalde o pkt biterdi daha atıştırcak şey arardım ama bu yarım paketi bile büyük bir keyifle yedim gerisini istemedi cnm...
ara - 22:00
- 4 tane kestane kebap (sobada)
- yarım kivi
spor - elektrikler kesildi yapamadım
su - 1,5 lt su+500ml yeşil çay+2-3 bardak çay
tatlım biliyorum ne ne kadar kalori ben 13 yıldır hepsini okuyorum neyin nasıl şeyler oldugunun cok farkındayımCanım senin günlüğünün maşallahı varmış bütün günlüğü okuyamadım hoş gör :) Son 5 sayfasına ancak bakabildim bundan sonra bakarım artık napalım. Kız bu kadar yeme o çörekler börekler şşştt noluyorr :) Hele o bisküviler aman aman form ürünleri al onun yerine atıştırmalık onların kalorisi çokmuş canım benim ya. Biliyorum çok güzel hele de çaya batırıp yemesi harika ama uzak durmak lazımDikkat et canım. Takibindeyim hadi bakalım
tatlım biliyorum ne ne kadar kalori ben 13 yıldır hepsini okuyorum neyin nasıl şeyler oldugunun cok farkındayım
ama şu çok kalorili deyip de takıntı yapa yapa bu kiloları aldım ben yazın diyetisyene gittiğimde o da dedi bu kadar takıntı haline getirme diye...
o yuzden arada yiyorum bu tarz şeyleri
ki hergün yerdim bi ara... yemek yemezdim tatlı yerdim az ama sağlıksız şeyler yiyordum bi ara boşladım kendimi
ama şimdi kontrolü yeniden aldım elime...
günaydın herkese
dün akşam hem meyve arası hem de spor yaptım ama yazamadım
21:30 - 1 anamur muzu+1 küçük armut+yarım kase yer fıstığı (aslında bu çok oldu dedim birkaç tane tadayım ama lezzetli geldi)
spor
- 1 mil leslie (12dk)
- zumba cardio y gluteo Special K (25dk)
- 200 bacak hareketi
- 20 kalça hareketi
işte yaklaşık 40-45dk oldu toplamda...
günaydın herkese
dün akşam hem meyve arası hem de spor yaptım ama yazamadım
21:30 - 1 anamur muzu+1 küçük armut+yarım kase yer fıstığı (aslında bu çok oldu dedim birkaç tane tadayım ama lezzetli geldi)
spor
- 1 mil leslie (12dk)
- zumba cardio y gluteo Special K (25dk)
- 200 bacak hareketi
- 20 kalça hareketi
işte yaklaşık 40-45dk oldu toplamda...
ah ah bilmez miyim pembişim suçumu???wuuuuuuuuu süper spor yapmışsın canım iyice arttırmışsın sporu.Bak bak suçunuda nasıl biliyo hemen yüzün kızarmış o yer fıstığını az yeseymişsin iyiymiş bunu sende biliosun zaten buarada anamur muzu çok lezzetli çikitayla mikitayla hiç işim olmaz hep anamur yerim:)
selam günlüğüm ve bnm güzel çıtır arkadaşlarım
sabahtan şimdiye kadar menüm şu şekilde...
sabah - 08:45 - aç karnına
- 14dk (1mil) leslie
kahvaltı - 09:00
- 1.5 etimek büyüklüğünde tost (normalde 1dl anca eder ama beyaz ekmekti, tahıllı kalmadı evde)
- 4 yeşil zeytin
ara - 11:00
- 1 kivi
öğle - 13:15
- 4 yk tavuklu sebze yemeği (bezelye+patates+havuç)
- 4 yk pilav (annem kardeşime ısıtmış ama öğlen eve gelmedi bana kaldı)
- yarım kase yogurt
- 1 tabak domates
şimdiye kadar 1lt içtim birazdan bi daha içecem, akşama kadar hedef en az 2,5lt...
teşekkür ederim cnm...menünü alkışlıyorum lilycim
selam günlüğüm ve bnm güzel çıtır arkadaşlarım
sabahtan şimdiye kadar menüm şu şekilde...
sabah - 08:45 - aç karnına
- 14dk (1mil) leslie
kahvaltı - 09:00
- 1.5 etimek büyüklüğünde tost (normalde 1dl anca eder ama beyaz ekmekti, tahıllı kalmadı evde)
- 4 yeşil zeytin
ara - 11:00
- 1 kivi
öğle - 13:15
- 4 yk tavuklu sebze yemeği (bezelye+patates+havuç)
- 4 yk pilav (annem kardeşime ısıtmış ama öğlen eve gelmedi bana kaldı)
- yarım kase yogurt
- 1 tabak domates
şimdiye kadar 1lt içtim birazdan bi daha içecem, akşama kadar hedef en az 2,5lt...
valla alarmı 8:30a kurmuştum ama erken kalktımAfferin lilyşim güzel gidiyosun bugün erkende uyanmışsın sabahın köründe spor bilem yapmışsın hiç hareketsizlikten iyidir valla hadi bakalım akşam coşmayız inşallah:)
valla alarmı 8:30a kurmuştum ama erken kalktım
sporu da normalde aç karnına başım dönüyor tansiyon yerlerde oluyor sabahları ama dedim az olsa da yapcam öyle oldu yani...
akşama kadar sık ara yapmayı ve acıkmamaya çalışmayı planlıyorum:)))
sağol bitanem...Aynen vallaa yiyerek zayılıyalım bebeeem:) bgn güzel güzel yicem ölüm rejimi yapmıcam ara öğün yapmaktanda korkmuyorum.Buarada evde olsam hayatta sabahın köründe uyanmam hadi onu geçtim sabah sabah spor yapmam seni tebrik ederim cidden:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?