• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lily86'nın Diyet Günlüğü

lily kendimi o sofrada dusunemiyorum pilavlar patatesler kofteler.
Bu irade savasina yenilmiyorsun ama. Valla harikasin. Ben olsam herhalde ya diyeti birakirdim ye da yemekten once yiyip sofrada etrafima bakinirdim. Veya hic oturmazdim o sofraya.
tatlım gelgitleri arada yaşamıyorum değil elbette ama dikkatli yemeye çalışıyorum hevesim de kalsın istemiyorum o yuzden tadımlık herşeyden alıyorum tabağıma...
oturmamazlık yapma lüksüm yok bizde akşam hep beraber oturmak önemlidir ztn ben de ayrı yiyince lezzet alamıyorum yediklerimden..

selam:3:
dünün raporunu vereyim hemen
sabah 9da kalktım herkes uyuyordu sadece babam tv seyrediyordu
aç karnına tartıya çıktım
babam tartının hemen yanındaki kanepede "vermiş misin?""sanki eksilme olmuş, vücudundan belli" tarzı olumlu cümleler kurdu ama ben başımda biri varken iş yapamam bu ders olsun, ev işi olsun ya da başka bişey...
o yüzden tartıdan bişey anlamadım ztn yanlış ölçtü önce 78 gösterdi sinirlerimi bozdu sonra çıktm 76 gösterdi
77 ortalaması ama bnm vermiş olmam lazım geçen haftaya bakarak...
karnımda hafif şişlik de hissediyordum bu arada, o yüzden belden pek kaybım olmamış gibi görünüyor ama ben de belden incelmiş hissediyorum kendimi işte 1 cm kadar fark etmiş :17:
işte menüm...

sabah - 09:30
- 1 etimek büyüklüğünde peynirli börek (yufkasının birini ben açtım hehe:1:)
- 1 bütün bir tane de yarıma yakın haşhaşlı çörek (1.5'a yakın)
- 1 bardak çay
- 300ml su (kahvaltı öncesinde içtim)

öğle - 13:00
- 1 köfte
- 4-5 minik lahana sarma
- 2 yk yogurtlu havuç salatası
sarmanın biri ile köftenin yarısı kaldığında baya doymuştum ama bitirdim acıkmayayım sonra diye...

ara - 16:00
- 3 kuru incir
- 2 ceviz

akşam - 18:30
- 2 kepçe tarhana çorbası
- 2 tane lahana sarma
- 1 köfte
- 2 yk havuçlu yogurt salatası
- 3 yk az yağlı brokoli salatası
akşam çok gibi aslında ama köfteyi annem zorla yedirdi, sarmayı da ısrar etti ztn dayanamam:17:

ara - 20:30
- çayla yarım pkt petibör bisküvi:17:
pişman değilim inanılmaz keyif alarak yedim, normalde o pkt biterdi daha atıştırcak şey arardım ama bu yarım paketi bile büyük bir keyifle yedim gerisini istemedi cnm...

ara - 22:00
- 4 tane kestane kebap (sobada)
- yarım kivi

spor - elektrikler kesildi yapamadım:14:
su - 1,5 lt su+500ml yeşil çay+2-3 bardak çay

bu arada, kilomu 76.5 olarak aldım çünkü kahvaltıdan sonra 77-78 gibi bişey gösterdi bnm de 76 olmam gerek buna bakarak ama ben 76.5 olarak aldım...

akşam kaçamak yaptım gibi ama değil, dün çayın yanında cnm petibör çekti çaya banarak yiyesim geldi
bu arada ne zamandır okumaya başlayıp da elime alamadığım kitaba tekrar devam etmeye başladım"fransız kadınları niçin kilo almaz?
orada dediği şeyleri aslında kısmen ben yapıyorum ama okudukça yapmadığımı fark ettiğim şeyler de var
dediği basit aslında...
1.önce düşmanlarını bulcaksın, yani kilo almanda veya verememende ne etkili olabilir?
mesela bnm yaptığım şey az yemek ama aralarda bisküvi, kek, kraker tarzı şeyler atıştırmaktı
dün cnm cekti yedim ama yarım pakette bıraktım kontrol de önemli çünkü
2. belirlediğin düşmanları ne kadar azaltabilirsin, ya da hayatından çıkartabilirsen çıkart...
3. yediğin zaman yemeğe konsantre ol yani tv, gazete vs şeylerle ilgilenme, yediğin her lokmanın tadına var
ben mesela dün öğlen tıkabasa doydum yavaş yedim tadına vara vara
4. arada kaçamaklara elbette izin var kontrolü elden bırakmamak gerek ama
mesela bnm petibör yemem gibi:1:

işte ufak değişiklikler ne kadar fark ediyor bilemezsiniz
ben biraz daha kontrollü olarak herşeyden yediğimi fark ettim dün
ve zevk alarak yedim pişmanlık duyarak değil...

neyse çıkmam lazım hepinize sevgiler güzellerim:16::16::16:

bu arada, kilomu 76.5 olarak aldım çünkü kahvaltıdan sonra 77-78 gibi bişey gösterdi bnm de 76 olmam gerek buna bakarak ama ben 76.5 olarak aldım...

akşam kaçamak yaptım gibi ama değil, dün çayın yanında cnm petibör çekti çaya banarak yiyesim geldi
bu arada ne zamandır okumaya başlayıp da elime alamadığım kitaba tekrar devam etmeye başladım"fransız kadınları niçin kilo almaz?
orada dediği şeyleri aslında kısmen ben yapıyorum ama okudukça yapmadığımı fark ettiğim şeyler de var
dediği basit aslında...
1.önce düşmanlarını bulcaksın, yani kilo almanda veya verememende ne etkili olabilir?
mesela bnm yaptığım şey az yemek ama aralarda bisküvi, kek, kraker tarzı şeyler atıştırmaktı
dün cnm cekti yedim ama yarım pakette bıraktım kontrol de önemli çünkü
2. belirlediğin düşmanları ne kadar azaltabilirsin, ya da hayatından çıkartabilirsen çıkart...
3. yediğin zaman yemeğe konsantre ol yani tv, gazete vs şeylerle ilgilenme, yediğin her lokmanın tadına var
ben mesela dün öğlen tıkabasa doydum yavaş yedim tadına vara vara
4. arada kaçamaklara elbette izin var kontrolü elden bırakmamak gerek ama
mesela bnm petibör yemem gibi:1:

işte ufak değişiklikler ne kadar fark ediyor bilemezsiniz
ben biraz daha kontrollü olarak herşeyden yediğimi fark ettim dün
ve zevk alarak yedim pişmanlık duyarak değil...

neyse çıkmam lazım hepinize sevgiler güzellerim:16::16::16:

ilginç bir kitaba benziyormuş lilycim. butun maddelere katiliyorum.

dünün raporunu vereyim hemen
sabah 9da kalktım herkes uyuyordu sadece babam tv seyrediyordu
aç karnına tartıya çıktım
babam tartının hemen yanındaki kanepede "vermiş misin?""sanki eksilme olmuş, vücudundan belli" tarzı olumlu cümleler kurdu ama ben başımda biri varken iş yapamam bu ders olsun, ev işi olsun ya da başka bişey...
o yüzden tartıdan bişey anlamadım ztn yanlış ölçtü önce 78 gösterdi sinirlerimi bozdu sonra çıktm 76 gösterdi
77 ortalaması ama bnm vermiş olmam lazım geçen haftaya bakarak...
karnımda hafif şişlik de hissediyordum bu arada, o yüzden belden pek kaybım olmamış gibi görünüyor ama ben de belden incelmiş hissediyorum kendimi işte 1 cm kadar fark etmiş :17:
işte menüm...

sabah - 09:30
- 1 etimek büyüklüğünde peynirli börek (yufkasının birini ben açtım hehe:1:)
- 1 bütün bir tane de yarıma yakın haşhaşlı çörek (1.5'a yakın)
- 1 bardak çay
- 300ml su (kahvaltı öncesinde içtim)

öğle - 13:00
- 1 köfte
- 4-5 minik lahana sarma
- 2 yk yogurtlu havuç salatası
sarmanın biri ile köftenin yarısı kaldığında baya doymuştum ama bitirdim acıkmayayım sonra diye...

ara - 16:00
- 3 kuru incir
- 2 ceviz

akşam - 18:30
- 2 kepçe tarhana çorbası
- 2 tane lahana sarma
- 1 köfte
- 2 yk havuçlu yogurt salatası
- 3 yk az yağlı brokoli salatası
akşam çok gibi aslında ama köfteyi annem zorla yedirdi, sarmayı da ısrar etti ztn dayanamam:17:

ara - 20:30
- çayla yarım pkt petibör bisküvi:17:
pişman değilim inanılmaz keyif alarak yedim, normalde o pkt biterdi daha atıştırcak şey arardım ama bu yarım paketi bile büyük bir keyifle yedim gerisini istemedi cnm...

ara - 22:00
- 4 tane kestane kebap (sobada)
- yarım kivi

spor - elektrikler kesildi yapamadım:14:
su - 1,5 lt su+500ml yeşil çay+2-3 bardak çay

Canım senin günlüğünün maşallahı varmış bütün günlüğü okuyamadım hoş gör :) Son 5 sayfasına ancak bakabildim bundan sonra bakarım artık napalım. Kız bu kadar yeme o çörekler börekler şşştt noluyorr :) Hele o bisküviler aman aman form ürünleri al onun yerine atıştırmalık onların kalorisi çokmuş canım benim ya. Biliyorum çok güzel hele de çaya batırıp yemesi harika ama uzak durmak lazım :5: Dikkat et canım. Takibindeyim hadi bakalım :16:

Canım senin günlüğünün maşallahı varmış bütün günlüğü okuyamadım hoş gör :) Son 5 sayfasına ancak bakabildim bundan sonra bakarım artık napalım. Kız bu kadar yeme o çörekler börekler şşştt noluyorr :) Hele o bisküviler aman aman form ürünleri al onun yerine atıştırmalık onların kalorisi çokmuş canım benim ya. Biliyorum çok güzel hele de çaya batırıp yemesi harika ama uzak durmak lazım :5: Dikkat et canım. Takibindeyim hadi bakalım :16:
tatlım biliyorum ne ne kadar kalori ben 13 yıldır hepsini okuyorum neyin nasıl şeyler oldugunun cok farkındayım
ama şu çok kalorili deyip de takıntı yapa yapa bu kiloları aldım ben yazın diyetisyene gittiğimde o da dedi bu kadar takıntı haline getirme diye...
o yuzden arada yiyorum bu tarz şeyleri
ki hergün yerdim bi ara... yemek yemezdim tatlı yerdim az ama sağlıksız şeyler yiyordum bi ara boşladım kendimi
ama şimdi kontrolü yeniden aldım elime...:1:

tatlım biliyorum ne ne kadar kalori ben 13 yıldır hepsini okuyorum neyin nasıl şeyler oldugunun cok farkındayım
ama şu çok kalorili deyip de takıntı yapa yapa bu kiloları aldım ben yazın diyetisyene gittiğimde o da dedi bu kadar takıntı haline getirme diye...
o yuzden arada yiyorum bu tarz şeyleri
ki hergün yerdim bi ara... yemek yemezdim tatlı yerdim az ama sağlıksız şeyler yiyordum bi ara boşladım kendimi
ama şimdi kontrolü yeniden aldım elime...:1:

Haklısın canım biz de farkındayız işte o olmamış bu olmamış yeme demek boşuna, sanki karşımızdaki farkında değilmiş gibi davranıyoruz genelde. Arada yemek lazım elbette canım sen nasıl biliyosan öyle yap, sürekli kafaya takınca da hiçbir şey olmuyor tabi ki. Moral şart.

dün tam bir fiyaskoydu yazınca göreceksiniz

sabah - 10:30
- 1 dl tam tahıllı ekmek
- lorlu yeşil salata
- domates
- 3-4 yeşil zeytin
- çay

öğle - 15:30
- 3 kepçe tarhana çorbası

ara - 16:30
- 1 tane etimek büyüklüğünde haşhaşlı çörek:17:

akşam - 19:00
- 2.5 dl ilyan böreği* (mısır unlu hamurun arasına kıymalı harç konuyor)
- 2 kibrit kutusu kadar browni (komşu getirmiş olmamalıydı biliyorum:14::14::14:)

su - 1-1,5lt arası ancadır akşam erken uyuyakaldım
spor - akşam uyuyunca spor da yattı:14:

sabah güzel bir başlangıç yapmıştım ama öğlen maalesef acıktığım halde ancak üç buçuk gibi yiyebildim o da sadece çorbaydı çünkü bir yandan bulaşıkları makineye yerleştirip kalanları elimde yıkıyordum bir yandan yemek yapıyordum, bir de kardeşlerim bir iki dk arayla geldiler biri dershaneden biri işten, acıkmışlar onlara yiyecek bişeyler hazırladım tabii bulaşıklar bitmeden yenileri eklendi maalesef:50:
o arada tabii acıktım ayak üstü kalan 2 haşhaşlı çörekten birini yedim bunu yemesem olurdu biliyorum ama napayım doymadım
akşam da annem ilyan böreği yapıp getirmiş bnm yemekler piştiğiyle kaldı:50:
ilyan böreğine gelince... ilyan köy ağzında leğenin söyleniş şeklidir aynı zamanda tepsi anlamına da gelir ama derinliği fazla olan tepsilere denir
köyde mısır unundan yapılan hamur önce derin fırın tepsisine iyice bastırılarak yayılır (alüminyum tepsilerden) sonra üstüne kıymalı harç dökülür ve kalan hamur da harcın üstüne yaydırılır üzerinden delikler açılır bunu elleri güzelce yıkayıp parmakla yaparız özelliği oymuş...
2 etimek büyüklüğünde biri de kk büyüklüğünde toplam 3 dl ama etimeğe göre 2.5 dl kadar yedim
aslında doydum ama dayanamadım tam o anda komşunun getirdiği kk büyüklüğündeki brownilerden de yedim:14: keşke tadında bırakıp bi lokma alsaydım bu konuda pişmanlık duydum açıkkçası...:17:
suyu da çok içemedim akşam kitabımı okurken uyku bastırdı spor da kaldı maalesef:50::50::50:
işte dün genel olarak karbonhidrat ağırlıklıydı artık napalım, önümüzdeki maçlara bakacaz...:kkk:

selam şekerlerimmmm:3:
bugun düne nazaran biraz daha iyiydi...

sabah - 10:45
- dünden yapılan ilyan böreğinin küp küp doğranıp teflonda azıcık yağla kavrulmuş halinden yedim toplamda 1-1,5 dl ancadır
- 4 yeşil zeytin
- çay

öğle yok

ara - 13:30- 1 kivi

akşam - 18:00
- 2 kepçe tarhana çorbası (içine annem kuru börülce de ekledi)
- 5-6 yk tavuklu bezelye yemeği (bezelye+küp şeklinde patates ve havuç da var az yağlı yapmıştım dün)
- 2 yk pirinç pilavı
- 2-3 yk yogurtlu havuç salatası

su - 1lt anca oldu yatana kadar 2lt olur sanırım:44:
spor - bugun yapcam hatta şimdi yapıyorum:1::kkk:

hepinize sevgiler...:16::16::16:

günaydın herkese:3::3::3:

dün akşam hem meyve arası hem de spor yaptım ama yazamadım

21:30 - 1 anamur muzu+1 küçük armut+yarım kase yer fıstığı (aslında bu çok oldu dedim birkaç tane tadayım ama lezzetli geldi:17::17::17:)

spor
- 1 mil leslie (12dk)
- zumba cardio y gluteo Special K (25dk)
- 200 bacak hareketi
- 20 kalça hareketi

işte yaklaşık 40-45dk oldu toplamda...

21:30 - 1 anamur muzu+1 küçük armut+yarım kase yer fıstığı (aslında bu çok oldu dedim birkaç tane tadayım ama lezzetli geldi:17::17::17:)

spor
- 1 mil leslie (12dk)
- 200 bacak hareketi
- 20 kalça hareketi

maşallah lilyim spor da gayet iyisin bugün:32:

spor
- 1 mil leslie (12dk)
- 200 bacak hareketi
- 20 kalça hareketi

wuuuuuuuuu süper spor yapmışsın canım iyice arttırmışsın sporu.Bak bak suçunuda nasıl biliyo hemen yüzün kızarmış o yer fıstığını az yeseymişsin iyiymiş bunu sende biliosun zaten buarada anamur muzu çok lezzetli çikitayla mikitayla hiç işim olmaz hep anamur yerim:)

wuuuuuuuuu süper spor yapmışsın canım iyice arttırmışsın sporu.Bak bak suçunuda nasıl biliyo hemen yüzün kızarmış o yer fıstığını az yeseymişsin iyiymiş bunu sende biliosun zaten buarada anamur muzu çok lezzetli çikitayla mikitayla hiç işim olmaz hep anamur yerim:)
ah ah bilmez miyim pembişim suçumu???:1:

anamura gelince bunlar kokulu ve daha lezzetli sanki...:119:

selam günlüğüm ve bnm güzel çıtır arkadaşlarım:3:
sabahtan şimdiye kadar menüm şu şekilde...

sabah - 08:45 - aç karnına
- 14dk (1mil) leslie

kahvaltı - 09:00
- 1.5 etimek büyüklüğünde tost (normalde 1dl anca eder ama beyaz ekmekti, tahıllı kalmadı evde:50:)
- 4 yeşil zeytin

ara - 11:00
- 1 kivi

öğle - 13:15
- 4 yk tavuklu sebze yemeği (bezelye+patates+havuç)
- 4 yk pilav (annem kardeşime ısıtmış ama öğlen eve gelmedi bana kaldı:17:)
- yarım kase yogurt
- 1 tabak domates

şimdiye kadar 1lt içtim birazdan bi daha içecem, akşama kadar hedef en az 2,5lt...

- 14dk (1mil) leslie

- 1.5 etimek büyüklüğünde tost (normalde 1dl anca eder ama beyaz ekmekti, tahıllı kalmadı evde:50:)
- 4 yeşil zeytin

- 1 kivi

- yarım kase yogurt
- 1 tabak domates

şimdiye kadar 1lt içtim birazdan bi daha içecem, akşama kadar hedef en az 2,5lt...

menünü alkışlıyorum lilycim :46:

- 14dk (1mil) leslie

- 4 yeşil zeytin

- 1 kivi

- yarım kase yogurt
- 1 tabak domates

Afferin lilyşim güzel gidiyosun bugün erkende uyanmışsın sabahın köründe spor bilem yapmışsın hiç hareketsizlikten iyidir valla hadi bakalım akşam coşmayız inşallah:)

Afferin lilyşim güzel gidiyosun bugün erkende uyanmışsın sabahın köründe spor bilem yapmışsın hiç hareketsizlikten iyidir valla hadi bakalım akşam coşmayız inşallah:)
valla alarmı 8:30a kurmuştum ama erken kalktım
sporu da normalde aç karnına başım dönüyor tansiyon yerlerde oluyor sabahları ama dedim az olsa da yapcam öyle oldu yani...
akşama kadar sık ara yapmayı ve acıkmamaya çalışmayı planlıyorum:)))

valla alarmı 8:30a kurmuştum ama erken kalktım
sporu da normalde aç karnına başım dönüyor tansiyon yerlerde oluyor sabahları ama dedim az olsa da yapcam öyle oldu yani...
akşama kadar sık ara yapmayı ve acıkmamaya çalışmayı planlıyorum:)))

Aynen vallaa yiyerek zayılıyalım bebeeem:) bgn güzel güzel yicem ölüm rejimi yapmıcam ara öğün yapmaktanda korkmuyorum.Buarada evde olsam hayatta sabahın köründe uyanmam hadi onu geçtim sabah sabah spor yapmam seni tebrik ederim cidden:)

Aynen vallaa yiyerek zayılıyalım bebeeem:) bgn güzel güzel yicem ölüm rejimi yapmıcam ara öğün yapmaktanda korkmuyorum.Buarada evde olsam hayatta sabahın köründe uyanmam hadi onu geçtim sabah sabah spor yapmam seni tebrik ederim cidden:)
sağol bitanem...:38:
valla ben ne zamndır geç kalkıyorum ya ondan kendimi kötü hissediyorum sabahçıyım ya ben geç kalmak bni hantallaştırıyor
inşallah hedefe ulaşırız da varsın erken kalkalım:)))

Back