• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lily86'nın Diyet Günlüğü

ahhhh ahhhh negüzel vermişsiniz şu kiloları nekadar sürede verdiniz bende bi 58 olsaydım sonra 55 i de görürdük 8 kilom kaldı şubata vermem gerek
bende kiloları vereyim 2. çocugu düşünüyorum ama zayıfken tadını çıkarayım 1 sene felan ondan sonra 2 bebek:1:
takiplerime göre 2012 erkek çocuk senesi 2013 kız çocuk senesi (herşeyi allah bilir ama takiplerim sonucu söylüyorum) çünkü 2010da doğum yaptığımda o sene 10 bebekden 8 i erkekdi bu sene 10 bebekden 8 i kız ozaman gelecek sene erkek senesi diger senede kız bende 1 oğlum olduğu için 1 de kızım olsun düşüncesi ile 2013 e istiyorum allahın izniyle

inşallah canım sende görürsünn çok güzel bir duygu yaklaşık 3 ,5 ayda verdim kiloları çook şükürrr
yaaa benimde bir oğlum var kızım olsun istiyorum bende tabi hayırlıysa kesinlikle önce zayıflığımın tadını çıkarayım ondan sonrada bakıcaz artık çok güzel takibetmişsin ozaman bendemi 2013 ü beklesem eşimle konuşucam bu konuyu sağol iyiki yazmışsın canım

Kızlar harikasınız valla öldüm gülmekten.Hehehe öyle bi erkek senesi kız senesimi var =) hehehe ben eşlerinize bu durumu nasıl açıklıcaksınız onu merak ediyorum.Açıklayınca surat ifadelerini banada söyleyin olur mu ? eheeheheh

şimdi yabancı bir video dinliyorum
bel çevresindeki yağları 1 haftada nasıl yok ederiz? isimli bir video ki zayıflatan 5 besinden bahsediyor
onları yazmak istiyorum sizlere...
  1. Berries yani çilek, ahududu, böğürtlen, yaban mersini gibi minik yer bitkileri diyelim, orman meyveleri daha doğru olur herhalde... yanlış tercüme etmek istemedim... tabii doğal olanları en iyisi, ve aynı zamanda doğal diüretiklerdir, yani vücuttan ödem atıcı özelliğe sahipler (annem yaban mersini getirmiş komşu bahçeden ztn dedim artık yoğurda katıp tüketirim diye bu videoyu izleyince kesin deneyeceğim)
  2. Nuts - yani çerez, fındık, fıstık, badem, ceviz, kaju gibi... bunlar da şeker içermedikleri için vücutta yağ birikimine neden olmaz aynı zamanda doğal yağ asitleri barındırırlar
  3. Oatmeal - yani yulaf veya yulaf ezmesi... yüksek lif içeriği nedeniyle hem tok tutuyor hem de tahıllı
  4. Red meat - yani kırmızı et... ama özellikle doğal olanlar tercih edilmeli
  5. Whole eggs - yani bütün yumurta, özellikle doğal ya da organik olanlarından, omega 3 yağ asitleri ve protein içeriğinden dolayı
hoşuma gitti, umarım faydası olur....

Canım yani benim 5-6 yıllık can simitlerim bunları yiyince yok olcak mı? Hemen deniyelim bunları nasıl yiycez ara öğündemi hepsinden mi yemek gerek falan biraz daha bilgilendirirsen sevinirim.

selam kızlar :3:
bugun cok geç kalktım öncelikle üzülerek itiraf ediyorum:17:

sabah - 11:00
- salçalı yumurta
- 2 dl tahıllı ekmek
- 2 çay kaşığı bal
- çay

öğle - 15:00
1 tabak aşure üzerinde cevizle (çok acıkmıştım yiyecek bişey yoktu ondan:17:)

akşam - 18:00
- 1.5 dl tahıllı ekmek
- yarım tabak yogurtlu havuç salatası
- 5-6 yk zeytinyağlı pırasa yemeği (pirinci çok azdı bir de annem portakal suyu ile yapmış)
- 2-3 yk aşure

toplamda yaklaşık 800-1000 kalori almışım
su - 1,5 lt:17:
spor - Special K zumba cardio - 12dk +5 dk cool down (aslında devam ederdim de karnıma bi ağrı girdi son 5dkyı yapayım bari dedim)+ 4dk special K hindu belly dance (hint göbek dansı)
az oldu ama artık yarın daha çok yaparım....:14:
bugun de boyle geçti işte...
aslında diyetisyenin yazdığı diyeti uygulayasım var ama bilmiyorum karar vermedim henüz...
şimdilik hoşçakalın:3:
sevgiler...:16::16::16:

Lilişş afferin sana bence aşura yedin diye öğlen yemek yememen çok yerinde bir hareket olmuş.800-1000 kalori ne ki diyetisyene gitsen daha fazlasını verirdi bence biz diyet gruplarından sonra psikolojik tedavi almalyız hepten kafayı yedik tanıntılı olduk nerdeyse yediğim meyveyi bilem aa olsn bununda kalorisi var diyerek yemicem.:9::9::9: Sporda hiç yoktan iyidir şu hint göbek dansını merak ettim:52:

gunaydin bajilarrr
demek onumuzdeki yil erkek yili. benim de bi kizim var. oglan olsun isterim olacaksa 2.cocuk. ama once zayiflamam gerek

Kızlar harikasınız valla öldüm gülmekten.Hehehe öyle bi erkek senesi kız senesimi var =) hehehe ben eşlerinize bu durumu nasıl açıklıcaksınız onu merak ediyorum.Açıklayınca surat ifadelerini banada söyleyin olur mu ? eheeheheh

Canım yani benim 5-6 yıllık can simitlerim bunları yiyince yok olcak mı? Hemen deniyelim bunları nasıl yiycez ara öğündemi hepsinden mi yemek gerek falan biraz daha bilgilendirirsen sevinirim.

Lilişş afferin sana bence aşura yedin diye öğlen yemek yememen çok yerinde bir hareket olmuş.800-1000 kalori ne ki diyetisyene gitsen daha fazlasını verirdi bence biz diyet gruplarından sonra psikolojik tedavi almalyız hepten kafayı yedik tanıntılı olduk nerdeyse yediğim meyveyi bilem aa olsn bununda kalorisi var diyerek yemicem.:9::9::9: Sporda hiç yoktan iyidir şu hint göbek dansını merak ettim:52:

:60::60: ben eşime sürekli söylüyorum 2013 yılında diye yaaa gerçekden böyle bişe olmayabilir ama benim doğum yaptığım sene herkes erkek doğurdu bu senede çevremde nekadar hamile varsa kız doğurdu ozaman bu demek oluyorki 1 sene erkek 1 sene kız:1:
hayırlısı artık 2. erkek olursa 3.yüde yaparım:1:
bu arada şu can simitlerinden bendede var fındık badem ceviz felan yiyorum ama bi incelemedik

bencede çok iyi gidiyosun lilycim.merak ettiğim bi şey var.bazı diyet listelerinde sabahları simit ve ayran görüyorum.ikisinin beraber yenmesinin sebebi varmıdır?bir de benim yemek yeme isteğim akşam 8 den sonra acaip artıyor.bişey yememek için kendimle çok fazla cebelleşiyorum.senin bir formülün varmı bunu için?sevgiler..
şimdi ijlalcim,
öncelikle topiğime hoşgeldin:3:
diyetlerde genelde simit+peynir, ya da ayran veriliyor sanırım bunun nedeni simit tek başına büyüklüğüne göre 3-4 dl ekmek yerine geçer, sadece ekmek yemiş olmayalım öğünde, yanında daha tok tutsun diye bir süt ürünüyle destekleniyor olabilir bu bnm yorumum nedeni kesin şudur diyemem
ama ekmeği düşün, bir de 3-4 dl yediğini, bu kan şekerini birden arttırıp birden düşüreceği için kısa süreli tokluk hissi verir ki protein kalorisi daha düşük olmakla beraber daha uzun süre doygunluk hissi verir ayrıca süt ve ürünlerinde az miktarda yağ da bulunur ki bu da doygunluk veren bişeydir aslında bu simit+peynir veya ayran yanında domates,salatalık gibi bişey yenirse süper bir öğün olabilir ama bunu ya kahvaltıda ya da öğlen tercih etmek gerekir akşam için çok iyi bir alternatif olmaz çünkü metabolizma hızı akşam gündüze nazaran daha düşük oluyor o nedenle aldığın kaloriyi yakmak daha uzun zaman gerektiriyor
akşama gelince, ben akşamları genelde bilgisayar başında oldugumdan, takiplerimi yapıyor, yorumlar yazıyorum o arada pek acıkmıyorum yeme ihtiyacı hissetmiyorum çünnkü parmaklarım aktif olarak çalışıyor, tabii ne yazayım diye de düşündüğümden aklıma yemek gelmiyor:)))
tavsiyem akşam diyelim 6da yemek yedin 8-9 gibi canın atıştırmak istiyor, meyve yiyebilirsin ama bu meyve öğünü yatmadan en az 2-3 saat önce olmalı
tavsiyem elma değil ama biraz daha tok tutsun dersen ya küçük bir muz, ya da elma+ayran veya süt, iyi bir alternatif olabilir zevkler tartışılmaz elbette ama ben akşamları pek portakal gibi asidik meyveler tercih etmiyorum gece midemi ekşitiyor çünkü....
başka aklına takılan olursa hep beklerim.
sevgiler...:16:

ben de çok güldüm bu erkek-kız bebek muhabbetine:1:
bu can simitleri yok olacak mı bilmiyorum tatlım bnm de 3-4 senedir var ve inanılmaz kötü görünüyorlar ben o videoyu tekrar dinleyip elimden geldiğince daha ayrıntılı tercüme yapayım inşallah akşama...
ya aslında bu kalori cok az diyetisyen cok verir ama ben biraz yüksek de değer verdim aşureye falan, ama bu kadar yemişim işte... takıntıdan ziyade açlığıma bakıyor açıkçası,aşureyi de yemeyecektim ama ağır yağlı etli nohut vardı ki hayatta yiyemezdim o nedenle aşureyi tercih ettim, malum hastasıyım:1:
bnm psikolojim 10 yıldır diyet modunda ama ilk defa bu kadar motivasyon doluyum ondan bu diyet bana psikolojik tedavi gibi oluuyor kısmen de olsa, tabii iniş çıkışlar da yaşamıyor değilim arada biliyorsunuz...
bu hint göbek dansı da oyle denk geldi, googledan special K belly dance ya da zumba yaz cıkar sanırım ya da youtubedan, 4 dklık ztn zumbanın hint versiyonu güzeldi yani ztn bu gidişle bnm bel olacak 60, basen 110da kalcak diye korkuyorum bakalım hayırlısı:1:

kızlar daha sonra yorumlara cevap yazarım şimdi kardeşim yokken girdim başımda bekliyor hala bitmedi mi diye...
:1:

bencede çok iyi gidiyosun lilycim.merak ettiğim bi şey var.bazı diyet listelerinde sabahları simit ve ayran görüyorum.ikisinin beraber yenmesinin sebebi varmıdır?bir de benim yemek yeme isteğim akşam 8 den sonra acaip artıyor.bişey yememek için kendimle çok fazla cebelleşiyorum.senin bir formülün varmı bunu için?sevgiler..

evet ya ,eynen bende akşam olunca inanılmaz yemek, yemek istyorum...
bugün oruçluyum umarım oruç beni kendime getiirir

evet ya ,eynen bende akşam olunca inanılmaz yemek, yemek istyorum...
bugün oruçluyum umarım oruç beni kendime getiirir

Allah kabul etsin orucunu.ben en büyük sıkıntıyı akşamları yaşıyorum.gün içinde o kadar zorlanmıyorum.sanırım bişeylerle meşgül olarak bu yeme isteğini bastırmak gerekiyor.:5:

:60::60: ben eşime sürekli söylüyorum 2013 yılında diye yaaa gerçekden böyle bişe olmayabilir ama benim doğum yaptığım sene herkes erkek doğurdu bu senede çevremde nekadar hamile varsa kız doğurdu ozaman bu demek oluyorki 1 sene erkek 1 sene kız:1:
hayırlısı artık 2. erkek olursa 3.yüde yaparım:1:
bu arada şu can simitlerinden bendede var fındık badem ceviz felan yiyorum ama bi incelemedik

eheheheheheeh bence bikaçyıl hatta beş yıl üstüste erkek doğmalı ki ilerde kız çocukları evde kalmamalı:) zaten erkek kıtlığı var şimdiden ya erkekler az doğuyo yada yarısı abiabla oluyo:52::52::52::52::52:

lilişim canım senin günlüğün dışına çıktık ama yazmadan geçemedim kusura bakma tatlım=)

kizlar bu erkek kiz yillari cocugu yaptigin yil icin mi gecerli yoksa dogurdugun yil icin mi :)

lily cigim simitleri yok eden besinlerle ilgili yazina yorum yapmak istiyorum yaban mersini yani blueberry cok yararli bir meyve icinde insuline benzer bir madde bulunur ve kan sekerini dusurur ayrica antioksidanlar ve iltihap onleyici maddeler ile bazi kanser cesitleri idrar yolu enfeksiyonlarina da iyi gelir. Ama bunu cranberry ile karistirmamak lazim aktarlar onu yabanmersini diye satabiliyo ve rengi kirmizi. sekeri dusuren insulin direncine ve seker hastaliklarina iyi gelen yabanmersini yani blueberry mavi mor renkte olmali.

Bir bilimsel arasirmaya gore yabanmersini suyu icen seker hastasi ve sisman farelerin kan sekeri yuzde 35 azalmis. Ayrica istahlari da azalmis.

Bunlari elimdeki bir kaynaktan alinti yaptim umarim faydali olur selamlar.

kizlar bu erkek kiz yillari cocugu yaptigin yil icin mi gecerli yoksa dogurdugun yil icin mi :)

lily cigim simitleri yok eden besinlerle ilgili yazina yorum yapmak istiyorum yaban mersini yani blueberry cok yararli bir meyve icinde insuline benzer bir madde bulunur ve kan sekerini dusurur ayrica antioksidanlar ve iltihap onleyici maddeler ile bazi kanser cesitleri idrar yolu enfeksiyonlarina da iyi gelir. Ama bunu cranberry ile karistirmamak lazim aktarlar onu yabanmersini diye satabiliyo ve rengi kirmizi. sekeri dusuren insulin direncine ve seker hastaliklarina iyi gelen yabanmersini yani blueberry mavi mor renkte olmali.

Bir bilimsel arasirmaya gore yabanmersini suyu icen seker hastasi ve sisman farelerin kan sekeri yuzde 35 azalmis. Ayrica istahlari da azalmis.

Bunlari elimdeki bir kaynaktan alinti yaptim umarim faydali olur selamlar.
tatlım yaban mersininin blueberry oldugunu bilmiyordum çünkü bizimkiler sarı renkteler sözlükten baktım bilberry diyordu, açıkçası berry denen meyvelerin Türkçesini bazılarının da İngilizcesini bilmiyordum:44:
bnm dediğim sanırım bilberry olan...
cranberry kırmızı dediğin gibi onun adı kızılcık, idrar yolları için faydalı diye biliyorum hatta bir ara onun meyve suyunu alıyorduk ama yurtdışında bulunduğumuz zamandaydı burada kipada var ama 1ltsi 8tl maalesef... oysa biz Türk parası ile 2-3tlye alıyorduk neredeyse 3 katı tabii ithal mal olunca...
bu şekeri düşürüyor kısmı bnm ilgimi çekti çünkü bu aralar dikkatli olmadığım takdirde, gelecekte hatta cok yakın bir gelecekte diyabet tip 2 ile karşı karşıya kalabilirim bu diyet işine zamanında başlamışım yani...
ama bugun abarttım o ayrı mevzu...:14:
paylaşım için teşekkürler, ben yorumlarıma yarın müsait bir zamanda devam edeceğim
raporu verip gidiyorum...

hayırlı geceler :3:
bugun kardeşim izinli oldugundan ve bana da gece 12ye doğru bıraktığından açıkçası cok yorum yapacak modda değildim sadece bir kaç topiğe bakıp çıktım şimdi de rapor vermeye geldim
bugun spor kaynadı ama sabah mutfakta kase kırdım ve tezgaha çarpmayla birlikte kocaman mutfagın her tarafı tuzla buz olan cam kırıntılarıyla doluydu bi de daha bulaşıklarda yıkanmamıştı onunla ugrastım en az 1,5-2 saat hatta daha süpürgeyi açmadım bile sadece tezgahları toparladım, sildim, bulaşıklarla uğraştım vs...
annem var diye kaç gündür pek girmiyorum mutfağa, eee bnm elim değmeyince mutfak eksik kalıyor:1:
önce tezgah üzerine yayılan minik kristal gibi parlayan cam kırıntılarını topladım sonra işte tezgahları sildim 2 parça da... ortalığa dağılan fazlalıkları tıkıştırdım durması gereken yerlere, bulaşıkları makineye yerleştirdim, kalanları elde yıkadım tabii arada yenenlerin de bulaşıkları çıktı...
epey yoruldum ayaklarım agrıdı ayakta cok durmaktan, artık spor niyetine sayalım onu da değil mi ama???:8::8::8:

şimdi gelelim raporumuza...

kahvaltı - 10:30
- 1 dl tahıllı ekmek
- 2 minik yeşil zeytin (ikisi 1 zeytin anca eder:) )
- yeşillikli lor salatası
- domates
- patates salatası (çok yemedim içeriği haşlanmış patates+baharat+ekşi+zeytinyağı)
- çay

öğle - 14:00
- 1 kase tavuklu keşkek (1 tatlı kaşığı zeytinyağı+yarım tatlı kaşığı salça ile )
- 2-3 yk pirinçli kıymalı kabak yemeği (1 tahta kaşıkla koydum)
- 3 ceviz (doymadığımı hissettim)

akşam diyelim artık:17: 17:00
- 2 haşhaşlı çörek
- 5-6 fırında sigara böreği
kızartmamak için fırında yaptım üstüne 2 yk yogurt+1 yumurta+1 yk kadar sıvıyağ ile sos yapıp üstüne yaydım hatta yağı az bile geldi yapışmış ama dedim boşver diyet oldu:1:
- 1-2 tatlı kaşığı kadar da çokokrem tırtıkladım:14:

19:30 - 4 petibör yedim:17:

21:00 gibi de 3 dl pudingli bisküvili pasta yedim:14:

artık karar verdim sabah erken kalkıp kahvaltımı yapacagım ve günde en az 4-5 porsiyon sebze ve meyve, 2 öğün süt ürünü, ekmeği de en fazla 2+2+1 şeklinde yiyeceğim
eski sağlıklı yeme düzenime dönmem lazım tartı 77-78 civarında gösteriyor
iyice salmışım kendimi ne güzel erken kalkıp kahvaltımı edip sporumu yapıyordum bugunlerde bir tembellik çöktü ama toparlanma vakti geldi canlarım:kkk:
yarın güzel bir gün ve bir başlangıç olacak bnm için inşallah:nazar:
herkese iyi geceler,

bugun kardeşim izinli oldugundan ve bana da gece 12ye doğru bıraktığından açıkçası cok yorum yapacak modda değildim sadece bir kaç topiğe bakıp çıktım şimdi de rapor vermeye geldim
bugun spor kaynadı ama sabah mutfakta kase kırdım ve tezgaha çarpmayla birlikte kocaman mutfagın her tarafı tuzla buz olan cam kırıntılarıyla doluydu bi de daha bulaşıklarda yıkanmamıştı onunla ugrastım en az 1,5-2 saat hatta daha süpürgeyi açmadım bile sadece tezgahları toparladım, sildim, bulaşıklarla uğraştım vs...
annem var diye kaç gündür pek girmiyorum mutfağa, eee bnm elim değmeyince mutfak eksik kalıyor:1:
önce tezgah üzerine yayılan minik kristal gibi parlayan cam kırıntılarını topladım sonra işte tezgahları sildim 2 parça da... ortalığa dağılan fazlalıkları tıkıştırdım durması gereken yerlere, bulaşıkları makineye yerleştirdim, kalanları elde yıkadım tabii arada yenenlerin de bulaşıkları çıktı...
epey yoruldum ayaklarım agrıdı ayakta cok durmaktan, artık spor niyetine sayalım onu da değil mi ama???:8::8::8:

- 1 dl tahıllı ekmek
- domates
- patates salatası (çok yemedim içeriği haşlanmış patates+baharat+ekşi+zeytinyağı)
- çay

- 1 kase tavuklu keşkek (1 tatlı kaşığı zeytinyağı+yarım tatlı kaşığı salça ile )

- 2 haşhaşlı çörek
kızartmamak için fırında yaptım üstüne 2 yk yogurt+1 yumurta+1 yk kadar sıvıyağ ile sos yapıp üstüne yaydım hatta yağı az bile geldi yapışmış ama dedim boşver diyet oldu:1:

artık karar verdim sabah erken kalkıp kahvaltımı yapacagım ve günde en az 4-5 porsiyon sebze ve meyve, 2 öğün süt ürünü, ekmeği de en fazla 2+2+1 şeklinde yiyeceğim
iyice salmışım kendimi ne güzel erken kalkıp kahvaltımı edip sporumu yapıyordum bugunlerde bir tembellik çöktü ama toparlanma vakti geldi canlarım:kkk:
herkese iyi geceler,

biraz kalorili bi menü olmuş lily ama sende bunun farkındasın önemli olan bu diyete ve spora kaldığın yerden devam edince sorun olmuyor :34: sabah kahvaltısı önemli gerçekten diğer öğünlerde saldırmamak için.

biraz kalorili bi menü olmuş lily ama sende bunun farkındasın önemli olan bu diyete ve spora kaldığın yerden devam edince sorun olmuyor :34: sabah kahvaltısı önemli gerçekten diğer öğünlerde saldırmamak için.
aslında pek kalorili bir menü değildi, eğer ki kalori açısından incelenmesi gerekiyorsa çünkü almam gereken kalori miktarı 1600-1700 civarında ve bnm yediklerim en fazla 1000-1200kaloridir
ztn normalde yiyeceğimin yarısı kadarını yedim akşam üstü, yoksa börek kesmedi yani...:17:
sadece 3 dl pasta biraz fazla oldu ama en azından sütlü tatlıydı ki sütün yarısı da yarım yağlıydı üstelik...
tabii bunları bahane niyetiyle anlatmıyorum sadece yoruma karşılık veriyorum yanlış anlaşılmasın
bu arada kızlar, ben sabah 6 gibi yattım ve 12de kalktım:17:
bu aralar uykusuzluk sorunu yaşıyorum
ztn 6da yattım ama kesik kesik uyudum çünkü, acayip gök gürültüsü vardı resmen ev üstüme çökecek, yer yarılacak diye korktum ki ben gök gürültüsünden normalde korkan biri değilimdir
bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyordu...
raporumu sonra vereceğim canlarım...
:16:
şimdilik hoşçakalın
:3:

aslında pek kalorili bir menü değildi, eğer ki kalori açısından incelenmesi gerekiyorsa çünkü almam gereken kalori miktarı 1600-1700 civarında ve bnm yediklerim en fazla 1000-1200kaloridir
ztn normalde yiyeceğimin yarısı kadarını yedim akşam üstü, yoksa börek kesmedi yani...:17:
sadece 3 dl pasta biraz fazla oldu ama en azından sütlü tatlıydı ki sütün yarısı da yarım yağlıydı üstelik...
tabii bunları bahane niyetiyle anlatmıyorum sadece yoruma karşılık veriyorum yanlış anlaşılmasın
bu arada kızlar, ben sabah 6 gibi yattım ve 12de kalktım:17:
bu aralar uykusuzluk sorunu yaşıyorum
ztn 6da yattım ama kesik kesik uyudum çünkü, acayip gök gürültüsü vardı resmen ev üstüme çökecek, yer yarılacak diye korktum ki ben gök gürültüsünden normalde korkan biri değilimdir
bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyordu...
raporumu sonra vereceğim canlarım...
:16:
şimdilik hoşçakalın
:3:

lilymmmm bana göre menün cok kalorili degil gayet güzel.
dedigin gibi tatlilar fazla olmus ama sütlü tatli yemissin.
tatli ihtiyacini aldin artik önümüzdeki günlerde veya haftalarda yemezsin olur biter:16:
neeeeeeee sabah6da mi yattin kiz ne yaptin sabaha kadar:1:
ben gök gürültüsü ve yagmurda uyumasini bayilirimmmm bu arada:1:
hele bide gece yatakta yatarken yagmur cama vuruyor ya o sese bayiliyorum:52:

- 1 dl tahıllı ekmek
- domates
- çay

- 2 haşhaşlı çörek

herkese iyi geceler,

afiyet olsun lilycim
menüm çok kalorili değil diyorsun bi ben öğrenemedim şu kalori hesaplama olayını
eger kalorisi yüksek değilse bişe diyemicem ama bana fazla geldi
bu aralar sen kendini bi saldın sende farkındasın
bırak şu montiyi gerçi montiye uydugunda yok buaralar:1:
gene en iyisi kendi yaptığımız liste
buaralar benimde topiğime ugramıyon bekliyorm yorumlarını

- 1 dl tahıllı ekmek
- domates
- çay

- 2 haşhaşlı çörek

herkese iyi geceler,

patatesi hasladiktan sona sogutmanin glisemik indeksi dusurdugu bilgisini paylasaim.

Felekten bir gun calmissin canim yeme anlaminda afiyet olsun ama ben sunu anladim ki:

beni yemek ve spor yapmamak yatmak mutlu edecegine mutsuz ediyor. Yani mutlu olabilmem icin tatlilar borekler degil diyet ve spor lazim artik bunla da zayiflarim herhalde :D yani felekten gunleri bitirip diyetine sporuna donsen eminim daha memnun olacaksin kendinden.

Gecen ben de tepsinin yarisi tezgahin ustunde
yarisi disarda dururken, tezgahin ustunde olam kisimda dura bardai aldim ve diger tarataki kocaman cam kase tuz buz oldu. Iki gun toplamadim ustelik en son toplarken de elime batirdim camlari... Tam mutsuzluk kaynagi gecmis olsun.

sendemi püskevitçi oldun kızzz:8:
afiyet olsun lilyyy...
menü güzel ne zamndır patates salatası yemiyodum ama canım çekmedi kiiiiii:9: bil bakalım neden
bu saate azıma kadar tokum ondan:57:

Kız tırtıkçı şu ışınlanma olsa ilk sizin eve gelip o çokokremi atardım.Kaç gündür tırtıklaya tırtıklaya bitiremedin=) barim petibörün arasına sürde kardeşlerine ver.Haşhaşlı çoreğe bayılırım ama o haşhaş denilen şey çok yağlı.Büsküvi pastalarınıda götürmüşsün=) bence kalorilere bakmaktan çok yiyeceklerin içindeki yağ oranına bakmalıyız gibi gelio.Mesele 250kalorili bir tatlı o gün sağlıklı beslendiysen kilo yapar mı? yani egerki yapmazsa ben bütün gün ot yiyip akşam pasta yerim:9::9::9::9::9:

Son düzenleme:
Kız tırtıkçı şu ışınlanma olsa ilk sizin eve gelip o çokokremi atardım.Kaç gündür tırtıklaya tırtıklaya bitiremedin=) barim petibörün arasına sürde kardeşlerine ver.Haşhaşlı çoreğe bayılırım ama o haşhaş denilen şey çok yağlı.Büsküvi pastalarınıda götürmüşsün=) bence kalorilere bakmaktan çok yiyeceklerin içindeki yağ oranına bakmalıyız gibi gelio.Mesele 250kalorili bir tatlı o gün sağlıklı beslendiysen kilo yapar mı? yani egerki yapmazsa ben bütün gün ot yiyip akşam pasta yerim:9::9::9::9::9:
valla tatlım evde atılacak o kadar şey va ki... ben diyete başlamadan önce istesem de evde kek çikolata pek yoktu, ne zaman ben diyete başladım valla ev pastaneye döndü:17:
çokokremi aslında sevmem, çok tatlı ben daha cok bitterli şeyleri severim ama olmayan yerde idare ediyor bu arada 1kgluk aldık tatlım kolay kolay bitmez...
dün de kek yaptı annem akşam diyorum ya sanki bana nispet, diyeceksin ki hayır demeyi bilmez misin? ben insanlara bile hayır diyemiyorum ki... bir de hadi keke hayır dedim ardından pasta geliyor ona hayır dedim börek ona hayır dedim haşhaşlı çöre, poğaça vs.... yani ardı arkası kesilmiyor ve bnm iradem o kadar taş gibi sağlam değil ki...
ztn biliyorum mehter gibiyim 2 ileri bi geri, 2 kg aldım bile... yani 77 civarındayım bizim tartıya göre... 73.8i gördüğümde bizim tartı 75in altına inmiyordu...
en kötü ihtimal bir hafta daha böyle giderim herhalde ama yılbaşından sonra kesin uymakta kararlıyım tabii bu tamamen saldım anlamına gelmesin yine de dikkat ediyorum yediklerime...
ama söz geri döncem eski düzene...
bu aralar ailem hep evde, bilgisayara girerken bile diken üstündeyim bişey diyecekler diye, rahat değilim yani...
daha önceleri ev işleri, takipler falan derken günümü ayarlıyordum şimdi oyle değil ki ne zaman ne isteyecekleri belli olmuyor.
biliyorum ki kendime çeki düzen vermem lazım, ama bunu kimse karışmadan kendim yapmam lazım, maalesef bu aralar kendi odamda bile özel hayatım yok, kafasına esen dalıyor bnm odaya, ne bilgisayara istediğim gibi bakıyorum ne kendime vakit ayırabiliyorum
o yuzden sizin affınıza sığınıyor biraz zaman istiyorum

canım bizim bahçede yazın böğürtlen oluyo kendikendine çoğalıyo onlardan bazen toplayıp yiyordum
fındık badem ceviz vazgeçilmezim zaten
şu yulaf ezmesinden bende alcam değişiklik olur
etde vazgeçilmezim
yumurtada öyle ozaman göbekdeki yağlarımın erimemesi için bi sebep yok:1:
paylaşımın için teşekkür tatlım

menün güzel canım öğlen haricinde neyse ki fazla kalori almamışsın
sporda hiç yokdan iyidir
sen ztn inceliyorsun tatlım zatn yiyecekler tek başına etkili değildir spor şart ki senin eline bu konuda su dökemeyiz ztn...
bence gayet başarılı
8 gündür hiç ekmek yemedim

listelerde ekmek görünce canım çekiyor
canım menün harika bence,aşure yemişsin ama dengeleyerek yemişsin:46:
böyle devam et...
ben hala diyet moduma giremiyorum...
off yaaa

bugün gene yedim ,içtim
ben de keseceğim ekmeği tamamen bir kaç güne kadar, yeter artık bu aralar abarttım sanki...
günaydınlar lilymmmmmmmmmmmmmmmm
naber kuzum??menülerini inceledimde gerçekten çok güzel ee tabi azıcık kaçamak var ama görmedim onları ben
incecik olduğunu okumak istiyorum vee az kaldığını hissediyorum:32::1::1::1::1::1:
sağol esinimmmm ya morale çok ihtiyacım var ztn...
kızlar yazdıklarınıza biraz geç cevap vermiş oldum ama o gün hiç girememiştim nete ztn pembişe de belitmiştim kardeşim izinli evde diye....

valla tatlım evde atılacak o kadar şey va ki... ben diyete başlamadan önce istesem de evde kek çikolata pek yoktu, ne zaman ben diyete başladım valla ev pastaneye döndü:17:
çokokremi aslında sevmem, çok tatlı ben daha cok bitterli şeyleri severim ama olmayan yerde idare ediyor bu arada 1kgluk aldık tatlım kolay kolay bitmez...
dün de kek yaptı annem akşam diyorum ya sanki bana nispet, diyeceksin ki hayır demeyi bilmez misin? ben insanlara bile hayır diyemiyorum ki... bir de hadi keke hayır dedim ardından pasta geliyor ona hayır dedim börek ona hayır dedim haşhaşlı çöre, poğaça vs.... yani ardı arkası kesilmiyor ve bnm iradem o kadar taş gibi sağlam değil ki...
ztn biliyorum mehter gibiyim 2 ileri bi geri, 2 kg aldım bile... yani 77 civarındayım bizim tartıya göre... 73.8i gördüğümde bizim tartı 75in altına inmiyordu...
en kötü ihtimal bir hafta daha böyle giderim herhalde ama yılbaşından sonra kesin uymakta kararlıyım tabii bu tamamen saldım anlamına gelmesin yine de dikkat ediyorum yediklerime...
ama söz geri döncem eski düzene...
bu aralar ailem hep evde, bilgisayara girerken bile diken üstündeyim bişey diyecekler diye, rahat değilim yani...
daha önceleri ev işleri, takipler falan derken günümü ayarlıyordum şimdi oyle değil ki ne zaman ne isteyecekleri belli olmuyor.
biliyorum ki kendime çeki düzen vermem lazım, ama bunu kimse karışmadan kendim yapmam lazım, maalesef bu aralar kendi odamda bile özel hayatım yok, kafasına esen dalıyor bnm odaya, ne bilgisayara istediğim gibi bakıyorum ne kendime vakit ayırabiliyorum
o yuzden sizin affınıza sığınıyor biraz zaman istiyorum

Tamam tatlış benden zaman çıktı ama dahada kilo alma onca zaman yaptığın spora,yemediğin yemeklere çektiğin işkencelere yazık.Başa sarma yani tekrardan.Sağlıklı beslen dayanamadığın şeyler olursa yine ye az ye.Sporda yapamıyosundur evin yoğunlugundan sende kendini temizliğe ver bunu spor için yaptığını düşün en azından mutsuz olmazsın.Kendin için yapıosun yani.Buarada yani sizinkilerde coşmuş peş peşe okadar şey getirseler illaki bende biyerden falso verirdim

Back