• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lily86'nın Diyet Günlüğü

iyiyim cnm sağolasın sen nasılsın? iyi gidiyor ya şimdilik diyet olarak bozdum da beslenmem kötü değil
topiklerinize tek tek geleceğim birazdan

ibozmamışsındır tatlım, eminim dikkatlisindir :)iyiyim canım ben de sadece 2 kez spora gitmeme rağmen kendimi hafiflemiş göbeğimi küçülmüş hissediyorum ve yememe de dikkat ediyorum bu nedenle.

tatlım montide yumurta ile ekmek tüketilmiyor ondan ama bugun bozdum montiyi
öğlen yemeğim değişti
6-7 tane lahana sarmanın üstüne 3 yk yogurt yedim
bir de lorlu yeşil salata yiyeceğim şimdi

gelelim bugune...
bugun leslie 3 mil yapayım dedim çünkü 2 mil kesintisiz leslie videosunu izlediğim site kapanmış
3 mili yuklemiştim, ses vardı ama görüntü yoktu
neyse öyle olsun nasılsa hareketleri biliyorum dedim açtım küçük de olsa ekranda video açıldı çok sevindim
ama bu video biraz daha tempolu ve yorucuydu
ilk 10dk'da nefes nefese kaldım ter bastı, 1 milden sonra azıcık ara verdim 30sn-1 dk kadar
devam ettim sonra ama 2 mil bitince bıraktım çünkü hem nefesim cok daraldı, başım da acayip dönüyordu dengemi zor sağlıyordum, bu aynı anda 2 hareket beni çok şaşırtıyor yetişemiyorum
biraz da pilates falan yapmaya başlayacağım hafiften
ya da başka video bulursam denicem işte bişeyler:)

gelelim menüye...
sabah - 08:00
- salçalı yumurta (biraz yağlı geldi ama ben gece 2de yatınca zor kalktım maalesef o yuzden sofraya geç bile kaldım)
- domates-salatalık
(peynir yoktu bu kadarla idare ettim artık)

spor - 10:00 - 2 mil leslie (3 mil videosunun 2 mili!!!)

ara - 12:25
- 1 küçük bardak(100-150ml) taze sıkılmış mandalina suyu (mandalina yemiyorum bari suyunu içeyim dedim:))

öğlen - 13:15-13:30 gibi düşünüyorum
- 6 yk haşlanmış taze fasulye
- 3-4 yk yogurt
- üstüne salçalı sos yaparım az yağla

akşam da aynı olur buyuk ihtimalle
tüm listeyi akşam tekrar yazarım girersem
şimdilik herkese iyi günler:3:

lilycimmmm menüyü begendimmmm:16:
fasülye yerine lahana sarmasi yemissin afiyet olsun tatlim
anneme lahana sarmasi yaptiriyim bu hafta:52:
canim cekti vallaaaaa:1:
taze SIKILmis mandalina veya portakal suyuna bayilirimmmmm, gecenlerde bende icmistim

canım geçmiş olsun atlatmışsın allahdan iyisin değilmi şimdi

organ nakli bekleyen çok insan var allahdan sana uygun bulunmuş canım ailendenmi verildi. bende bu konuda çok hassasım

tekrar geçmiş olsun menünü beğendiğimi söylemiştim zaten canım 3mil leslie ye bayılıyoom

selam:3:
bugun montiyi iyice bozdum ama tıka basa da yedim
yediklerin sağlıklı şeyler ama oyle şekerli şeyler değil
işte bugunkü menüm...

- salçalı yumurta (biraz yağlı geldi ama ben gece 2de yatınca zor kalktım maalesef o yuzden sofraya geç bile kaldım)
- domates-salatalık
(peynir yoktu bu kadarla idare ettim artık)

spor - 10:00 - 2 mil leslie (3 mil videosunun 2 mili!!!)

ara - 12:25
- 1 küçük bardak(100-150ml) taze sıkılmış mandalina suyu (mandalina yemiyorum bari suyunu içeyim dedim:))

öğle - 13:45
- 6-7 lahana sarması (etsiz)
- 3 yk yogurt
- lorlu yeşil salata
- 1 cennet elması

ara - 15:00
- kabuklu yer fıstığı (epey yedim yine ayıklanmış haliyle bir kase yemişimdir)
- 2-3 ceviz (pis boğazlığımdan yoksa açlıktan değil)

akşam yok, yemek yaptım ama kardeşlerimi beklediğimden arada kaynadı
onun yerine...
ara - 21:45
- 1 orta boy muz (sevgi meleğine sordum yesem mi diye o da olur dedi bu arada o da yemiş muz:8:)+ 3 tatlı kaşığı yogurt (yarım kasenin yarısını bile zor yedim)

bunların kalori hesaplarını tam yapamadım ama yapabildiğim kadarıyla 1300-1400 kalori civarında beslenmişim

organ nakli bekleyen çok insan var allahdan sana uygun bulunmuş canım ailendenmi verildi. bende bu konuda çok hassasım

tekrar geçmiş olsun menünü beğendiğimi söylemiştim zaten canım 3mil leslie ye bayılıyoom
canım çok sağolasın duyarlılığın için
annemden nakil yapıldı ztan cok beklemedim 1.5 yıl kadar diyalizden sonra başarılı bir ameliyatla çok şükür sağlığıma kavuştum
bu konudaki hassasiyetinin belli bir nedeni var mı peki? biraz bilgilisin sanırım da ondan soruyorum

lilycimmm bunu göremedim valla ne zaman yazdinnn
tatlim gecmis olsun allaha sükür biran önce kavustun sagligina:nazar:

annemden nakil yapıldı ztan cok beklemedim 1.5 yıl kadar diyalizden sonra başarılı bir ameliyatla çok şükür sağlığıma kavuştum
bu konudaki hassasiyetinin belli bir nedeni var mı peki? biraz bilgilisin sanırım da ondan soruyorum

ailemde yok canım ama burda bir komşumuz var kaçka diyalize girmiş onada annesi vermiş yanılmıosam oda izmirde oldu ameliyatını onunda 3 oğlu vardı anneleri yokken çok rezil olmuşlardı onlara çok üzülmüştüm. Hiçbir insanın üzülmesini istemem

görümcemle sürekli konuşuruz bu konuyu oda bende birbirimizi tembihledik organlarımızı bağışlıyoruz diee

ailemde yok canım ama burda bir komşumuz var kaçka diyalize girmiş onada annesi vermiş yanılmıosam oda izmirde oldu ameliyatını onunda 3 oğlu vardı anneleri yokken çok rezil olmuşlardı onlara çok üzülmüştüm. Hiçbir insanın üzülmesini istemem

görümcemle sürekli konuşuruz bu konuyu oda bende birbirimizi tembihledik organlarımızı bağışlıyoruz diee
sağol cnm duyarlılığın için tüm böbrek ve organ bekleyen hastalar adına sana ve görümcene çok teşekkür ediyorum:46:

canm mrb ben melike aranıza yeni katıldım günlüğünü inceledim menülerin çok gzl ayrıca çok çok ğeçmiş olsun

selam kızlar:3:
dün akşam maalesef giremedim
tv babam tarafından, pc de kardeşlerim tarafından işgal altındaydı:50:
ben de oturdum kuponlarını biriktirip aldığım setin kpss rehberini okudum
daha doğrusu okurken uyuyakaldım...
gece 11 gibi kalktım kanıtı izlemek için ama tv maalesef ele geçirildiği için o da yalan oldu:(
yatagıma yattım uyku tutmadı bir yanım da spor yapamamanın vicdan azabını çekiyordu ki 1 mil leslie yaptım aslında 2 mil yapacaktım ama millet uyurken bile çekine çekine yaptım
gelelim dünün raporuna...

sabah - 08:30
- 1 dl tahıllı ekmek (2 etimek büyüklüğünde)
- 1 kk beyaz peynir (ama maalesef tam yağlıydı:( )
- 3-4 yeşil zeytin
- domates-salatalık
- çay

ara - 11:30
- 2 küçük kuru incir (tarçınlı)

öğle - 12:30
- 5 yk tavuklu kabak yemeği
- 3 yk yoğurt
- 1 domates

ara - 16:40
- 5 küçük kuru incir (bol tarçınlı)

akşam - 18:30
- 3 kepçe yeşil mercimek yemeği
- 1 domates
- yarım kk light beyaz peynir (yogurt kalmamıştı onun yerine)

20:00 - 2-3 bardak çay
su - 1750ml
spor - 1 mil leslie+3,5 dklık zumba

ayyy ben bu zumbaya bayılıyorum yaa arkadaşımla araştırıyoruz kursuna gitmek istiyoruz evdede biraz biraz yapmaya çalışıorum ama cok komik göründüğüme eminim:) Ayrıca bırak montiyi nontiyi kahvaltıda ekmek yenmezmi yaaa anowww bayılırım vallaha açlıktan:) Buarada tatlım cok geçmş olsun Allahtan annenle senin degerler tutmuş yıllarca organ bekleyenler var.Allahın sevgili kulusun tabi bizde öyleeee şimdidi iyisin ve bizim aramızdasın bize destek olup yardım ediosun çok şanslıyız.Umarım kontrolde herşey iyi cıkar.

kuzum sen ztn kuş kadar yiyorsun ya ondan biraz iftarla sahuru mu arttırsan ne?

ama tam şekerin düşme vaktiymiş o yazdığın saat de ondan...
bir de ben de akşamları portakal tarzı asitli şeyler yiyemiyorum midemi ekşitiyor diye sen de dikkat et arkadaşım

hayır cnm diyetisyeni ekim başı bıraktım

canım arkadaşlarım, daha önce düzenli ilaç kullandığımdan bahsetmiştim ama durumumdan bahsetmemişim sanırım
ben böbrek nakilliyim ve organ nakli polikliniği bulunun bir uni. Hastanesinde tedavi görüyorum oraya gideceğim izmir ege uni.ye
rutin kan-idrar tahlilleri yapılıyor gözlem altındayım yani
her 3 ayda bir gidiyorum işte

bu konudaki hassasiyetinin belli bir nedeni var mı peki? Biraz bilgilisin sanırım da ondan soruyorum

canım benim geçmiş olsun. Işte anne böyle bişey, evladı için yapamayacağı hiçbirşey yok. Uyum göstermesi harika birşey tabiiki..
Sakın aksatma kontrollerini. Bizim gecen hafta salı gunu bı ablamız, ameliyat oldu. Kornea bekliyordu kendisi. Allahtan bulundu ve uyum sağladı. Küçük küçük görmeyede başladı. Inşallah bir aksilik çıkmaz. Arkadaşlar organ nakli çok önemli birşey. Ben organlarımın tümünü bağışladım. Cüzdanımda bununla ilgilide bir kart var. Aşağı yukarı 3,5 sene falan oldu. öldüğüm zaman hepsini alıcaklar inşallah. Sonuçta benim bir işime yaramayacak. Ama nişanlım bu konuda çok tepkili. Cesedimi çiğnemeleri lazım diyor. Umarım bunun önemini alaması için kedisiin yada cevresinden birinin organ ihtiyacı olması gerekmez. Benim nişanlım umarım beni birgün anlar ve saygı duyar.
Allahıma çok şükür ne benim ne ailemein ne arkadaşlarımın ihtiyacı olmadı,umarımda olmaz. Ama be öldükten sonra ne kadar güzel olur kalbım birine takılsa, bobreklerim yıllardır bekleyen birine verilse, görmeyen bir göz görseee..
Bundan güzel birşey varmı hayatta.

Son düzenleme:
canım lillym bütün mesajları okudum menülerin harika:) eskiye dönmüşler bu çok sevindirici:)
ayrıca çoook çok geçmiş olsun diyorum sana:) bak ne kadar şanslısın anneciğin eminim bi an bile düşünmemiştir:) iyiki bizimlesin ccanımmmm diyetisyenim:)

canm mrb ben melike aranıza yeni katıldım günlüğünü inceledim menülerin çok gzl ayrıca çok çok ğeçmiş olsun
hoşgeldin cnm ben de senin topiğine gelmiştim hep beklerim eğer ki hoşuna gidenler olursa menüden alıp sen de kendine uyarlayabilirsin

bu arada teşekkür ederim çok şükür geçti, şimdi iyiyim:)
ayyy ben bu zumbaya bayılıyorum yaa arkadaşımla araştırıyoruz kursuna gitmek istiyoruz evdede biraz biraz yapmaya çalışıorum ama cok komik göründüğüme eminim:) Ayrıca bırak montiyi nontiyi kahvaltıda ekmek yenmezmi yaaa anowww bayılırım vallaha açlıktan:) Buarada tatlım cok geçmş olsun Allahtan annenle senin degerler tutmuş yıllarca organ bekleyenler var.Allahın sevgili kulusun tabi bizde öyleeee şimdidi iyisin ve bizim aramızdasın bize destek olup yardım ediosun çok şanslıyız.Umarım kontrolde herşey iyi cıkar.

ben de zumbayı Doktorum programında görmüştüm burada bildiğim kadarıyla dans kursu yok ben ztn internetten buldugum videolardan kendi çapımda birkaç hareket yapıyorum işte mutlaka az da olsa faydası oluyordur
lılllıııyyyyyyyyyyyy ben sımdı gordum gecmıs olsunnnnn :53:

sağol asucum çok şükür iyiyim bir sorun yok
lilyciğiiiiiiimmmmm nerdesinn
tatlım dün giremedim aslında akşam açmıştım ama raporumu yazamadan kardeşim abla bakayım biraz, sonra bakarsın dedi sonra da uykum geldi girmedim bir daha

bu aralar bilgisayarda durduğum zamanı azalttım biliyorum ama biraz da ev işlerine yogunlaşayım akşam bakarım düşüncesiyle gunduz pek girmiyorum nasılsa akşam yapacak bişey yok ya takip etmem daha kolay olur diye ama dün giremedim işte
canım lillym bütün mesajları okudum menülerin harika:) eskiye dönmüşler bu çok sevindirici:)
ayrıca çoook çok geçmiş olsun diyorum sana:) bak ne kadar şanslısın anneciğin eminim bi an bile düşünmemiştir:) iyiki bizimlesin ccanımmmm diyetisyenim:)
canııııııımmmm avukatımmmmm bnm çok sağol valla hoşuma gitmiyor değil bu hitabın:34: ama şımarmaktan korkuyorum:17:
menülerim de evet biraz daha eski düzene döndü aslında bir hafta kesintisiz monti uygulayıp ne kadar zayıflatıyor diye görmek de istemiyor değilim işte yarın tekrar başlayacagım bir hafta uygulayıp tekrar eski düzenime dönmek istiyorum nedeni de monti gerçekten iyi geldi gibi düşünüyorum bakalım sonuclarda da bir düzelme olacak mı o merakla denemek istiyorum

Son düzenleme:
lily'cim çok geçmiş olsun....
kötü günlerin geride kalsın inşallah...
hayatın boyunca sağlıklı vede mutlu olursun inşallah....:nazar:

canım benim geçmiş olsun. Işte anne böyle bişey, evladı için yapamayacağı hiçbirşey yok. Uyum göstermesi harika birşey tabiiki..
Sakın aksatma kontrollerini. Bizim gecen hafta salı gunu bı ablamız, ameliyat oldu. Kornea bekliyordu kendisi. Allahtan bulundu ve uyum sağladı. Küçük küçük görmeyede başladı. Inşallah bir aksilik çıkmaz. Arkadaşlar organ nakli çok önemli birşey. Ben organlarımın tümünü bağışladım. Cüzdanımda bununla ilgilide bir kart var. Aşağı yukarı 3,5 sene falan oldu. öldüğüm zaman hepsini alıcaklar inşallah. Sonuçta benim bir işime yaramayacak. Ama nişanlım bu konuda çok tepkili. Cesedimi çiğnemeleri lazım diyor. Umarım bunun önemini alaması için kedisiin yada cevresinden birinin organ ihtiyacı olması gerekmez. Benim nişanlım umarım beni birgün anlar ve saygı duyar.
Allahıma çok şükür ne benim ne ailemein ne arkadaşlarımın ihtiyacı olmadı,umarımda olmaz. Ama be öldükten sonra ne kadar güzel olur kalbım birine takılsa, bobreklerim yıllardır bekleyen birine verilse, görmeyen bir göz görseee..
Bundan güzel birşey varmı hayatta.
canım minikkim ve tüm bana bu konuda yazan arkadaşlarım....
hepinize çok teşekkür ediyorum duyarlılığınız için
ben aslında bunu dile getirmeyi pek istemiyordum sonucta hastalığımla ön plana çıkmak gereksiz geliyor bana
ama bir yönüm de iyi ki yazmışım belki biraz duyarlılığı arttırmada vesile olabilirim diye düşündüm ama görüyorum ki bnm arkadaşlarım ztn cok duyarlıymış:46:
bizim ailecek kan gruplarımız aynı oldugu için ztn annemin uyum sağlayacagı test yapılmadan da tahmin ediliyordu ve tüm gerekli tahlilleri yapılmıştı ki DNA sonucları geldi ve babamın annemden daha uyumlu oldugu ortaya çıktı gerçekten bu Allahın büyük bir lütfu, çok şanslıydım ama annemin tahlilleri tamamlandıgı için ve babam da çalıştıgından dolayı annemden nakil yapıldı
çok şükür ikimiz de çok iyiyiz bir sorun yok bu kontroller de rutin olması gereken kontroller yani sağlık ocagında bile hepimizin yaptırabileceği değerlere bakılıyor ama tabii alanında uzman dr.lar tarafından gözetim altındayız yoksa tahliller cok basit
ztn sağlıklı bir insan bile yılda bir kere check up yaptırması gerekir ki bnm ki 3 ayda bir, yani o da bnm durumumda cok normal
sevgili minikk, ben de organ kartı için henuz basvurmadım bilmiyorum bnm organlarım işe yara mı ki bn düzenli ilaç kullanan biriyim ama düşünmüyor değilim hep aklımda sadece işi resmiyete dökmedim o kadar ama şimdi konu açılmışken sorayım dr.a ve eger tabii işe yarar derse ben de başvurumu yapacagım, duyarsızlığımdan değil yanlış anlaşılmasın ben ztn hastayım düşüncesiyle yapmadım başvuru yoksa ben işin içindeyim insanlara bu durumu bir yaşayan olarak anlatma ve teşvik konusunda bir temsilci pozisyonundayım
senin durumuna gelince organlarını bağışlamış olman çok hoşuma gitti gerçekten arkadasımın güzel bir yönünü daha ögrenmiş olmak beni sevindirdi:16:
ama şu da bir gerçek ki senin organ bağış kartının olması öldüğünde organlarının alınabileceği anlamına maalesef gelmiyor bu konuda ailene bilgi vermen gerekir ki Allah korusun böyle bir durumda ailenin izniyle alabiliyorlar organlarını senin bağışlamış olman geçersiz oluyor illa ki aile onayı gerekli ki Poyraz, evlenince senin en yakın ailen olacak, onu ikna etmen önemli
ona nedenlerini açıklaman gerekir ve onun neden buna karşı çıktığı da çok önemli bir detay çünkü büyük ihtimalle bu konudaki yanlış kanılar mevcut kafasında ve bu ön yargıların yıkılması için ona tatmin edici bir açıklama yapılması gerekir

selam herkese:3:
dün giremedim maalesef artık bir karar aldım artık akşamları gireceğim, gündüz de imkanım ve zamanım olursa girebilirim çünkü gündüz bilgisayarda olunca işleri yetiştiremiyorum akşama kadar:) malum günler kısaldı
montiye ara verdim dün ve bugun için yarın sabah tartılıp ona göre monti konusunda yapıp yapmamayla ilgili kararımı vereceğim
bu arada bugun tartıldım kendimi çok şiş hissediyordum (regl başladı ondan) ve geçen haftayla hemen hemen aynı gibiydi ama üstümde kalın eşofman vardı
bir de eskiden yaptıgım beden ölçümlerini diyete başladığımdan beri çok ypmadım kaba taslak biliyorum yani bir ara bu topiği baştan okuyup ona göre bir rapor hazırlayacagım buraya yazıyorum diye deftere yazmıyorum artık onu da aktifleştirmem lazım:)
dünkü menüye gelince...

- 4 küçük dilim lor peynirli börek (2 kk buyuklugunde börek=1 dk ekmek o yuzden fazla değil yani:) )
salata çay falan yapmadım böreğin yanına pek yakıştıramadım bi de üşendim:(

öğle - 13:00
- 6-7 yk tavuklu bamya yemeği (1 tencere sadece 2 yk yağ koydum kimse anlamadı az yağlı oldugunu annem bile ellerine sağlık dedi:1:)
- 1 bardak ayran
- 1 adet domates

ara - 14:30
- 1 cennet elması

ara - 16:00
- 1 orta boy muz
- 5-6 ceviz

(dün pis boğazlığım üzerimdeydi habire yedim)

akşam - 18:00
- 4 yk yogurtlu taze fasulye (üstüne yağda toz biber sosu yaptık ama cok değildi)
- 2 dl kadar ekmek (beyaz ekmek :50:)
- 1/3 kase kadar humus (ekmekle harika gitti diyet falan unutuldu yani... gerçi diyette olmasam o kase biterdi:52:)

saat 21:00 - 1 bardak çay
spor - leslie yok ama 15-20 dk dans+leslie tarzı bişey (tvden açtım tempolu müzik nefes nefese kalıncaya kadar tepindim, biraz dans figürleri biraz leslie hareketleri derken terledim o kadar zamanda)
su - 1,5lt anca içebildim maalesef:50:

Back