• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lily86'nın Diyet Günlüğü

selam herkese
bugun montignac beslenme yöntemini deneyeceğimden bahsetmiştim, başarılı da oldum sanırım tabii bu konudaki deneyimli isimlerin yorumları bnm için daha önemli
bu konuda "sen dene memnun kalırsan biz de yaparız" diyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum
bir şey belirtmem gerektiğini düşünüyorum, bu sağlıklı beslenme olayı öyle zayıflayana kadar idare edeyim sonra zayıflayınca kafama göre takılırım diye düşünülmesi gereken bir olgu değil.. Sağlıklı beslenme bir yaşam tarzıdır ve montignac da bir yaşam tarzıdır yani zayıflama yönteminden ziyade, sağlıklı yaşama yolunda bir destektir, bu nedenle tavsiyem hemen kilo vermeye çalışmamanız, bu sağlıklı yaşamla beraber zayıflama konusunda hem istikrarlı hem de sabırlı olmanızdır, hatırlatmak istedim.

Hemen menümü yazayım:
Sabah - 09:00
- 2 dl tahıllı ekmek
- 1 kk light beyaz peynir
- 1 domates
- 4 yeşil zeytin
- 150 ml yağsız süt

öğle - 13:00
- 6-7 yemek kaşığı taze fasulye yemeği (az yağlı-tuzsuz)
- 1 kase yogurt (tam yağlı)
- 1 domates
- 1 zeytin (sabahki 5 zeytin hakkımı tamamladım)
- kaşığın ucuyla - yarım kaşık diyelim, nohut taneleri

ara - 15:30
- 4 naturel kuru kayısı
- 2 ceviz

akşam - 18:30
- 5 yemek kaşığı taze fasulye (etli)
- 1 tabak dolusu karışık salata

ara - 21:30
- yer fıstığı (ölçüsünü bilmiyorum taze kabugundan ayıkladım epey yedim ama)

leslie 2 mil yapacağım birazdan
su da 6-7 bardak oldu sanırım 10a tamamlayacagım yatana kadar inşallah

sabahki zeytin hakkımı tamamladım dıyor ya. Aman hak geçmesin. :1::1: Yer fıstığını görünce alışkanlık olmuş bende. Aman vermeyiiin mantar yapar dicektim. Baktım papağan fprumu değil. Zayıflama forumu. Tuttum kendimi :)

belki papağanı olan vardır aranızda :) yer fıstıgı kabuklu verilmez papağanlara. :20:

sabahki zeytin hakkımı tamamladım dıyor ya. Aman hak geçmesin. :1::1: Yer fıstığını görünce alışkanlık olmuş bende. Aman vermeyiiin mantar yapar dicektim. Baktım papağan fprumu değil. Zayıflama forumu. Tuttum kendimi :)

belki papağanı olan vardır aranızda :) yer fıstıgı kabuklu verilmez papağanlara. :20:
süpersin cnm yaaa :9:
yok cnm bnm papağanım yok anlamam da hayvan beslenmesinden
zeytine gelince tabakta 1 tane kalmıştı yiyeyim bari demiştim ondan öyle yazdım

canım yeni diyetinde başarılar diliyorum benimde ilgimi çekti bu monti okudum ve baya kilo verdirdiğini gördüm ama ben tam anlayamadım bu diyeti bizim yaptığımızdan farkı ne ki sanki aynı gibi:) birazdaha araştırıp okumam lazım sanırsam

canım yeni diyetinde başarılar diliyorum benimde ilgimi çekti bu monti okudum ve baya kilo verdirdiğini gördüm ama ben tam anlayamadım bu diyeti bizim yaptığımızdan farkı ne ki sanki aynı gibi:) birazdaha araştırıp okumam lazım sanırsam
cnm bn de aynı sen gibi düşünüp de başladım ama şartları fazla bizim beslenmemizden birazcık farklı
daha önce bir arkadaşa yazdığımı kopyaladım işte farkları:
bnm de alışmam zaman alacak faydasını görürsem ztn belirtirim en azından kendi topiğimde
o diyet sandığımdan biraz daha farklıymış ama yani şartları var
ekmek+et yok
ekmek+yumurta yok
ekmek+peynir varsa yanında süt yok
her öğün yoğurt+salata mecbur(bnm diyetisyen vermişti ztn 4-5 aydır alıştım bnm için bu şart sorun değil yani)
aralarla öğünler arası en az 3-4 saat daha önce yiyemezsin
sabah ekmek yenebilir ama sonra hiç ekmek yok
sebze+salata+yogurt
veya et+salata+yogurt veya ayran şeklinde
yani benm alışmam zamanla olacak alışıp da hem devam eder hem de faydasını görürsem ancak tavsiye edebilirim

Son düzenleme:
selam sevgili günlüğüm ve güzel arkadaşlarım....
montide 2. günüm ve sanırım şimdi oldu menüm, dün eksiklik ve birkaç hatam vardı da...

sabah (09:00-09:20)
- yağsız tost (2 dl tahıllı tost ekmeği+1 kk light beyaz peynir)
- 2 adet yeşil zeytin
- 1 domates
- 250ml kuşburnu çayı (şekersiz dememe gerek yok sanırım çayda şeker kullanmıyorum)

öğle (14:15-14:30)
- 8 yemek kaşığı kabak yemeği (yarım yk yağla pişmiş- yağ ölçüm 1 kg=2 yk yağ-yaptığım yemeğe uyarlamaya çalışıyorum)
- 1 salatalık
- 3 yemek kaşığı yogurt (tam yağlı)

akşam (18:10-18:30)
- 6-7 yemek kaşığı ciğer sote (annem yapmış yağsız kısımlarından yemeye çalıştım)
- 1 tabak salata (elma sirkeli-yağsız)
- 1 bardak ayran

1-2 saat sonra da 1 bardak light süt içmeyi planlıyorum yemek aralarım 3-4 saat olsun diye ara yapmadım ama öğle yemeğini biraz geç yedim pişmesini bekledim
su 1,5lt falan olacak bugun ancak o kadar içebildim 2 ltyi bulmaz belki bilmiyorum
spor- leslie 2 mil yatmadan önce yapmayı planlıyorum
iyi akşamlar, birazdan çıkacağım
hepinize sevgiler...:16:

montide 2. günüm ve sanırım şimdi oldu menüm, dün eksiklik ve birkaç hatam vardı da...

- 2 adet yeşil zeytin
- 1 domates
- 250ml kuşburnu çayı (şekersiz dememe gerek yok sanırım çayda şeker kullanmıyorum)

- 8 yemek kaşığı kabak yemeği (yarım yk yağla pişmiş- yağ ölçüm 1 kg=2 yk yağ-yaptığım yemeğe uyarlamaya çalışıyorum)
- 1 salatalık

- 6-7 yemek kaşığı ciğer sote (annem yapmış yağsız kısımlarından yemeye çalıştım)
- 1 bardak ayran

1-2 saat sonra da 1 bardak light süt içmeyi planlıyorum yemek aralarım 3-4 saat olsun diye ara yapmadım ama öğle yemeğini biraz geç yedim pişmesini bekledim
su 1,5lt falan olacak bugun ancak o kadar içebildim 2 ltyi bulmaz belki bilmiyorum

menüyü begendim lilycimmm:16:
sadece ciger olmasaydi daha güzel bi menü olacakti:1:
cigeri hiiiiic sevmem ondan diyorum yani:23:
verecez bu kilolariii böyle devam edersek :21:

- 2 adet yeşil zeytin
- 1 domates

- 1 salatalık

- 1 bardak ayran

çok süper menün canım ciger yemişsin olsun
senide çok kararlı görüyorum darısı hepimize :34:

- 2 adet yeşil zeytin
- 1 domates

- 1 salatalık

- 1 bardak ayran

offf ya menün gayet iyi....
okudukça kendime sinir oldum...
yatmadan bende lesli yapayım..
fazladan yedim fındıkları
yakmamı sağlar belki...

menüyü begendim lilycimmm:16:
sadece ciger olmasaydi daha güzel bi menü olacakti:1:
cigeri hiiiiic sevmem ondan diyorum yani:23:
verecez bu kilolariii böyle devam edersek :21:

tatlım ben 12-13 yıl olmuştur ciğer yemeyeli
sakatat yemem normalde sevmem ben de ama bir tek ciğeri severdik küçükken
bir de yasaktı bana, doktora sordum yiyebilirsin dedi ondan uzun bir aradan sonra yiyebildim tekrardan
nimetin kıymetini kaybedince öyle bir anlarsın ki o zaman seversin Rabbim yaşatmasın kimseye

çok süper menün canım ciger yemişsin olsun
senide çok kararlı görüyorum darısı hepimize
ciğere tepki neden ben onu anlamadım?!
ciğer, tüm besin gruplarını içeren güçlü bir et türüdür ve çok faydalıdır
ayrıca kansızlığa da iyi gelir
ben yıllardır yemiyordum, özlemişim açıkçası tadını

Son düzenleme:
offf ya menün gayet iyi....
okudukça kendime sinir oldum...
yatmadan bende lesli yapayım..
fazladan yedim fındıkları
yakmamı sağlar belki...
ay kuzum sinirlenme öyle
halledersin tatlım
ben de yeni alışmaya çalışıyorum şu montiye
bakalım hayırlısı
sen de sıkma canını ok?:34:

Ciğer sanırım yagda kızartıldığı için terkesin tepkisi. Ama ben ıkı gundur dıyetını bozmus bırı olarak asla bısey demıyorum. çünkü ölürüüüüm ben ciğere. çok severim. Afiyet olsun tatlım. Benim yerime ymeiş ol yarısını.daha az kızsınlar :)

- 2 adet yeşil zeytin
- 1 domates

- 1 salatalık

- 1 bardak ayran

afiyet olsun lilycim menü çok güzel bence
bu montide ara yokmu peki

- 2 adet yeşil zeytin
- 1 domates

- 1 salatalık

- 1 bardak ayran

tatlım bende beğendim menüyü aslında çok zor deil zaten yumurta yiyince ekmeğe gerek yok başlıbaşına tok tutan birşey birde her öğün salata yoğurt yemek çok sağlıklı ben genelde öğlen ve akşamları yiyorum zaten bende senin menüleri biraz takip ediyim başlayabilirim.Çünkü insanların bu dietletle verdikleri kiloları gördükçe gaza gelmemek mümkün değil.Suyunu biraz fazlalaştır canım zorla iç gerçi sen suyu seviyosun biirgünlük öyle oldu sanırım.Ama öğün araları nasıl 3 4 saat olcak hiçbişey anlamadım zamanla anlarım artık:)

Ciğer sanırım yagda kızartıldığı için terkesin tepkisi. Ama ben ıkı gundur dıyetını bozmus bırı olarak asla bısey demıyorum. çünkü ölürüüüüm ben ciğere. çok severim. Afiyet olsun tatlım. Benim yerime ymeiş ol yarısını.daha az kızsınlar :)
sağol cnm bnm :16:
ben normalde yemezdim ztn 13 yıldan sonra ilk defa yedim ama monti sayfasından da uyarı geldi dikkat edeceğim
ztn kurbandan dolayı yeriz normalde hususi alıp yapmayız yılda 1-2 en fazla
bir kızartma yapmadık annem soğanla beraber kavurmuş hatta yağsız kısımlarından üstlerden koydu bana ama yemem bundan sonra
ilk defa izin kopardık doktordan olana baksana:1:

sen de cok diyete takma ztn azıcık yiyorsun
afiyet olsun lilycim menü çok güzel bence
bu montide ara yokmu peki
tatlım var olmaz olur mu hiç?
ama en az 3 saat geçmeli ve hakkaten karın acıkmalı ben ihtiyaç hissetmedim ztn yemek aralarım cok değil ya bi tek dün öğleyi biraz geç ettim o da yemeğin pişmesini bekledim diye yoksa acıkmadım yani
bir de etli öğün yediysen en az 4 saat sonra meyve arası yapılabilir
öğrendikçe sizle de burdan paylaşırım ok?:34:

Son düzenleme:
Aaa ciğer kavrulunca nasıl olurkıı? Merak ettım bak. Bız hep kızartma yerdık. Annem yapmaz zaten fabrıkada yaptırıyorduk. :) öle kızartma seylerı yapmıyor annem kırk yılda bir.

Son düzenleme:
tatlım bende beğendim menüyü aslında çok zor deil zaten yumurta yiyince ekmeğe gerek yok başlıbaşına tok tutan birşey birde her öğün salata yoğurt yemek çok sağlıklı ben genelde öğlen ve akşamları yiyorum zaten bende senin menüleri biraz takip ediyim başlayabilirim.Çünkü insanların bu dietletle verdikleri kiloları gördükçe gaza gelmemek mümkün değil.Suyunu biraz fazlalaştır canım zorla iç gerçi sen suyu seviyosun biirgünlük öyle oldu sanırım.Ama öğün araları nasıl 3 4 saat olcak hiçbişey anlamadım zamanla anlarım artık:)
evet tatlım bi günlük bişeydi bu yoksa suyu çok severim
sen de biraz önce öbür topikteydin gözümden kaçmadı:34:
biraz ben alışayım inşallah sen de uygularsın zor değil ztn
öğün araları eğer öğünde et yediysen en az 4 sebze yediysen en az 3 saat olmalı bir de gerçekten karnın acıkmalı
ztn öğünlerde karnını iyice doyurursan gerek duymuyorsun bile
mesela bu sabah ben 8:00gibi yaptım kahvaltımı
öğlen 12:00-12:30 gibi planlıyorum yemeyi
belki akşam üstü 4-5 gibi bişeyler yerim meyve mesela
sonra 1-2 saat sonra akşam yemeğimi yiyebiliyorum ama sadece meyve yemem gerekir meyve kan şekerini yükseltir ama hemen düşürüp acıktırabileceği için 1-2 saat sonra diğer öğünü yiyebilirsin
monti sayfasını bi de bnm ve aebenin menülerini takip edersen anlarsın

Aaa ciğer kavrulunca nasıl olurkıı? Merak ettım bak. Bız hep kızartma yerdık. Annem yapmaz zaten fabrıkada yaptırıyorduk. :) öle kızartma seylerı yapmıyor annem kırk yılda bir.
güzelim tam kızartma olmuyor normal soğanı biraz kavurup da üstüne ciğeri atıyorsun normal yemek yapar gibi ama salçasız hali öyle düşün

slm cnm nasılsın epey boldu gorusemedık nasıl gıdıo rejım bırebır uygulayabılıomusun cnm ...valla ben rejımı bozunca cok alısdım yemege esım gıttgınde bocaladım resmen hala kacamak halındeyım nolcak halım bılmıommm motıvene ıhtıyacım var ıhmal etme topıgmı:50:

sabah 08:00
- 2 dilim tahıllı tost ekmeği
- 1 kk light beyaz peynir
- 5 yeşil zeytin
- domates
- 1 bardak çay - şekersiz

öğle - 13:00
- 1 yumurtalı menemen (az yağlı-tuzsuz)
- 1 salatalık
- 1 bardak tuzsuz ayran

ara - 16:30
- 5 adet gün kurusu kayısı

akşam - 18:30
- 4-5 yemek kaşığı kabak yemeği
- 3 yemek kaşığı yogurt
- 1 tabak yağsız salata (elma sirkeli)

ara - 21:30
- 2 gün kurusu kayısı
- 1 bardak light süt

su 1,5-2 lt civarında oldu maalesef (evde su kalmamış o yuzden akşam da cok içemiyorum)
leslie 2 gündür yapamadım çünkü erken uyuyakaldım:50:

Son düzenleme:
selam arkadaşlar
dün bir daha giremedim maalesef
temizlik yaptım yetişmedi sinir krizlerine girdim ama çok şükür geçti şimdi iyiyim
bu arada leslie 2 gündür kaynadı
bugun de 1 saat sonra yapmayı düşünüyorum hem leslie hem de pilatese başlıyorum inşallah
bu sabah tartıya çıktım ama maalesef tok karnına çünkü her ne kadar 7:30da kalkmış isem de kahvaltı hazırdı ve tartı da oturma odasında olduğundan tartılamadım aç karnına (5-6 defa en az tartılmışımdır bi 77 bi 78 gösteriyor ve gram oynamıyor artık aç karnına tartıldığımda asıl sonuç belli olacak)
bugünkü menüme gelince...
canım uzun zamandır yemediğim yeşil mercimek yemeğini çekti sabah sabah onu yaptım
normalde az yağlı yapıyorum yemekleri ama montide yağ sınırlaması olmadığından biraz ölçüyü arttırdım
mercimek 1 kg varmıştır en az içine 2 yk zeytinyağı+1.5 yk fındık yağı koydum çünkü herkes yiyecek bu yemekten gerçi çok yağlı değildi
işte menüm...
sabah - 08:00
- 1 dl tahıllı ekmek (2 etimek büyüklüğünde) - bu arada 2 etimek=1dl ekmek yerineymiş...
- 1 kk light peynir
- domates-salatalık
- 12 yeşil zeytin
- 2 bardak çay

öğle - 12:45
- 2 kepçe yeşil mercimek yemeği
- 1 bardak ayran
- 1 tabak marul salatası (1 çay kaşığı zeytinyağlı)
- 1 adet ceviz

saat 16:00 gibi ara yapabilirim ya 1 bardak taze sıkılmış narenciye suyu veya kuru kayısı veya elma
akşam yemeğini de saat 18:00 gibi yiyorum ztn
sebze+yogurt+salata
gece acıkırsam yine meyve ve/veya süt ile ara yapabilirim
topiklerinize de tek tek ugrayacagım birazdan:)))

Son düzenleme:
Back