• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lily86'nın Diyet Günlüğü

herkese günaydıııınnnn
ne zamandır doğru düzgün siteyi takip edemiyordum inşallah bugun hepinizin topiğini ziyaret edip yorumlarda bulunacagım unutmuş değilim takibi
:10:
bugunkü kahvaltı:
- 2 dl tahıllı ekmek
- 1 kk light beyaz peynir
- 1 domates
- 4 yeşil zeytin
- 150 ml yağsız süt

bugun aslında montignac beslenme düzenini denemek istiyordum ama bakalım gün sonuna kadar ne kadar başarılı olurum bilinmez
eğer bugunü hayırlısıyla atlatırsam bir süre devam edeceğim bakalım deneyip göreceğiz:)
hepinize sevgiler:16:

kahvaltın güzel cnm montignacda daha başarılı olursan bizde yaparız
bu arada sen hiç yumurta yemiyorsun neden acaba

arada bende çiko krizine giriyorum....:1:
küçük bir parça yiyorum...

benim tartı digital de ne oluyo,
bi çıkıyom 59.7
bidaha çıkıyom 59 4
korkuyorum valaa 60 göstercek die...
acayipp moralim bozulur:18:

benim tartımda dijital ama hiç oynaklık yok özellikle eşimle test ettik evin her köşesinde aynı çıkıyor belki bikaç gr oynar okadar
sadece kıyafetle tartılınca 1 kilo falan fazla çıkıyor bence onu kafanıza tekmayın ben mesela sabit bir yerde tartılırım hep hiç değişmez
başka yerlerdede bakmam hayatta

benim tartıda öğle oynak bişi her seferinde farklı tartıyor
hele bide rakamları bi görseniz beyniniz uçar resmen
tartı benim diyetlerime dayanamadı kafayı yedi
şu an beni 123 kilo olarak tartıyor
bazen 124 bazenda 122 öğle oynak bişi işte
ama ben ölçüsünü artık öğrendim evde tartılıp hemen ardından okuldaki tartıda tartılıyorum
124 kilo 65 kiloya denk geliyor
bende ona göre hesap yapıyorum
şuanki ilk hedefim benim tartıda 119 kiloyu görmek

Sana da küstüüüüm:(

oooo birileri seni fena üzmüş galiba ben de payıma düşeni aldım ha???

ya bu aralar pek giremiyorum tatlım kendi topiğime bile zor yazıyorum eski düzenime bi döneyim hepinizi ziyaret etcem inşallah ama bu aralar ev işleri bi yandan kardeşlerim bi yandan annemler bi yandan işler yetişmiyor cnm yaaa
ne oldu ,balımmm neden küstün...
dur bi ,seni ziyarete gelimm:40:
hay Allah razı olsun tatlım ya sen arada adaşını yokla imkan buldukça benm kendime yok halim bu aralar yetişemiyorum hiçbir şeye
daha kpss hazırlığına bile başlayamadım habire bişey çıkıyor bi de onu planlamam lazım kafam cok dolu bu aralar kusura bakmayın arkadaşlar

Son düzenleme:
kahvaltın güzel cnm montignacda daha başarılı olursan bizde yaparız
bu arada sen hiç yumurta yemiyorsun neden acaba
inşallah olacağıma inanıyorum tatlım ztn yediklerim benzer sadece hamur işi, ekmek, pilav-makarna yok o kadar
yumurta da yiyorum cnm daha 2-3 gün oldu sanırım
ben normalde haftada 1 yerim en fazla 2 cok yemiyorum neden diye sorarsan alışkanlık fazla yemem haftada 1 kafi bnm için

mrb ccnm bı kac gundur gorusemedık ben dıyetı 2gunlugune askıya astımmm oyusden yazmadım sen neler yaptın.yenı bı dıyete baslamıssın sanırım nasıl bısı anlatsana lilyyy.bende yarından ıtıbaren sıkı bı dıyete gırıyorum zamanım azaldı cunku haftaya cumaya kadar...specıal k kahvaltılara baslıcam artık.:56:

selam kızlar
montignac diyeti hakkında dün yazdıklarımı tekrar paylaşıyorum aynı zamanda dün yazdığım fakat aradaki muhabbetlerde kaynayan yazılarımı da tekrardan paylaşıyorum okumamış olanlar için...
hepinize sevgiler...:16:

sabah- 07:30
- 2 dilim tahıllı ekmek
- yarım kk yarım yağlı beyaz peynir
- 5 yeşil zeytin (tuzsuz ve yağsız)
- domates-salatalık
- 1 bardak çay

10:00 - 500ml kadar limonlu yeşilçay
11:20 - 3 kuru kayısı (gün kurusu-natürel)+1 ceviz
kuru kayısı, taze kayısı gibi A vitamini renk pigmenti olan betakaroteni içermesinin yanı sıra yaş kayısıya oranla daha yoğun bir besin değerine sahiptir. Hem sabah-öğle saatlerindeki karbonhidrat ihtiyacını karşılayabilen hem de kandaki glikozu normal şekere (sakkaroz) oranla daha yavaş yükselterek daha uzun süre tok tutabilen bir besindir.
Ceviz de omega-3ün yanında ihtiyacımız olan protein ve yağı da içeren doyurucu bir besindir.

bugün bir sağlık programında diyet ve beslenme uzmanı Dilara Koçak vardı
ve kış sebzeleri, meyveleri ve bal konusunda bilgilendirmelerde bulundu
ayrıca sağlıklı tarifler de verdi
bunlar arasında fırında mücver, pırasa böreği ve balkabağı tatlısı da vardı ama şerbetsiz balla yapılan...
yani yiyecekleri ölçülü ve doğru pişirerek tükettiğimizde korkmamız gereken bir durum olmadığını yeter ki ölçüyü bilmemiz gerekiğini vurguladı
ayrıca pişirme tekniğinden de bahsetti ki bnm kendi beslenmemde yıllardır uyguladığım bir yöntem
"soğanı ve sebzeleri yağda öldürmüyoruz, kısaca soteleyip kısık ateşte pişiriyoruz" dedi.
bnm uyguladığım ve bugun örnek olarak verilen şekil ise şu ki, tüm sebzeleri doğrayıp tencereye koyuyoruz, üzerine 1-2 kaşık yağ ile pişecek kadar su koyuyoruz, kısa ateşte pişiriyoruz. ben az yağlı ve tuzsuz beslendiğim için kendi yemeklerimi bu şekilde pişiriyorum, ve çok da lezzetli oluyor tüm aromalar birbirine karışıyor ortaya çok lezzetli birşey çıkıyor tavisye ederim
sevgiler...:16:
kızlar sizinle birşey daha paylaşmak istiyorum
ben size ne zamandır yazılar yazıyorum
elimden geldiğince bildiklerimi paylaşmaya ve bu bilgileri paylaşırken de bilimsel olarak arka planını da göstermeye çalışıyorum
mümkün olduğunca kulaktan dolma değil de, arkası, altı dolu bilgiler yazmaya, ve yanlış yapma payını en aza indirgemeye çalışıyorum.
bnm takip ettiğim aylık sağlık dergisi var, formsante, ki 4-5 aydır alıyorum
burası ilçe olduğu için ay başının ilk birkaç gününden sonra bulunmuyor çünkü bu dergi bir yerde satılıyor oraya da 2-3 tane geliyormuş:(((
kasım ayı gelmedi hatta!!!! ne kadar kızmıştım bir bilseniz... Allahtan bayram nedeniyle memlekete gittik de oradan temin edebildim
ilk aldığımda sadece göz gezdirmiştim şöyle bir, bugun aklıma geldi neredeyse 2,5 hafta oldu şöyle irdeleye irdeleye okumadığımı fark ettim ve bugun inceledim epeyce
bu ayki sayısında Uzman diyetisyen Dilara Koçak'ın da bir yazısı vardı
ve farklı diyet alternatifleri vermiş kebap diyeti, çikolata diyeti gibi...
diyet önerileri de bnm bir çoğunu bizzat yaşam tarzı haline getirdiğim şeylemiş ztn
bir de porsiyon değişimleri hakkında da bilgi vermiş, gördüğüm kadarıyla hemen hemen bnm sizle paylaştığım şeyler
zaman zaman internet sitelerine baktığımda, acaba yanlış bilgimi veriyorum insanlara diye tereddüt de etmiyor değildim aslında ama bu yazıyı okuyunca bir kez daha hayatımda bizzat uygulayıp buradan da sizlerle paylaştıklarımın az çok doğru oldugunu bu yazıyı okuyunca yeniden fark ettim
bu yazı internette 6 sayfa, okursanız göreceksiniz ki diyet yaparken kendimize eziyet etmemize hiç gerek yok
yeter ki ölçüyü kaçırmadan sağlıklı beslenebilelim
hepinize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum, beni takip ettiğiniz, yazılarıma olumlu yorumlarda bulunduğunuz için
sevgiler :16:
bu arada link şu:
Birbirini seven besinlerin gücü ile zayıflayın
valla süpersin tatlım ne diyim?!
ben de aslında yapmıyordum eğitmeye başlamıştım irademi ama herkes gözümün önünde yiyiyor bir de bilgisayara giremiyorum leslie falan da yapamadım kaç gündür sinir oldum kendime kızıyorum:20:
ee yapacak başka bişey yok evde ya ev işi ya tv, oyle olunca da el boş durmuyor ki
ama yarın tekrardan kontrolü elime alıyorum inşallah
bu arada aebenin günlüğünü de takip ediyordum düşük glisemik indekse dayalı beslenme uyguluyormuş, eee ben de bu konuda az da olsa dikkat ediyordum ztn bir de o yöntemi deneyeceğim hem aç kalmadan yiyerek zayıflanıyor hem de insülin salgılaması azalarak pankreas yorulmuyor
ztn montignac (montinyak diye okunuyor) beslenme tarzı benm beslenme tarzıma cok uygun yani sadece ekmek dikkatli tüketiliyor ve tahıllı olmalı onun haricinde aynı bnm yediklerim gibi az yağlı bir beslenme şekli

deneyeceğim montiyi de ama şu an bu beslenme tarzını iyice öğrenmeye çalışıyorum 1 hafta olsun deneyeceğim ama çünkü şekerim son 8 yılda 1-2 kez fırladı önlem almam lazım
sağol tatlım
gel sana da yapayım kısır afiyetle yeriz karşılıklı:13:
çikolataya gelince, valla tatlım dayanamadım napayım:50:
ama yarın montignac diyetine başlıyorum nasip olursa bnm beslenme şeklimin ekmeği az hali:)
bakalım neler olacak?! becerirsem ve kilo da verirsem devamlı uygularım elimden geldiğince
nasıl bişey diye merak ediyorsanız sizi başka bir linke yönlendirmeden özet geçeyim:
sabah haricinde ekmek yok o da tahıllı olmak zorunda
az yağlı beslenme de önemli tabii elimizden geldiğince (bnm tek firem tam yağlı yoğurt olacak maalesef:((( )
aynı bnmki gibi aralarda meyve de var tabii düşük glisemik indeksli elma, armut gibi
onun haricinde et, sebze, baklagil (baklagil sınırlı ama), unsuz ve kremasız çorba salata vs yenebilir
ben denedikçe daha fazla bilgi sahibi olacağım inşallah size de yazarım buradan nasıl gidiyor diye...

selam herkese
bugun montignac beslenme yöntemini deneyeceğimden bahsetmiştim, başarılı da oldum sanırım tabii bu konudaki deneyimli isimlerin yorumları bnm için daha önemli
bu konuda "sen dene memnun kalırsan biz de yaparız" diyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum
bir şey belirtmem gerektiğini düşünüyorum, bu sağlıklı beslenme olayı öyle zayıflayana kadar idare edeyim sonra zayıflayınca kafama göre takılırım diye düşünülmesi gereken bir olgu değil.. sağlıklı beslenme bir yaşam tarzıdır ve montignac da bir yaşam tarzıdır yani zayıflama yönteminden ziyade, sağlıklı yaşama yolunda bir destektir, bu nedenle tavsiyem hemen kilo vermeye çalışmamanız, bu sağlıklı yaşamla beraber zayıflama konusunda hem istikrarlı hem de sabırlı olmanızdır, hatırlatmak istedim.

hemen menümü yazayım:
sabah - 09:00
- 2 dl tahıllı ekmek
- 1 domates
- 4 yeşil zeytin
- 150 ml yağsız süt

öğle - 13:00
- 6-7 yemek kaşığı taze fasulye yemeği (az yağlı-tuzsuz)
- 1 kase yogurt (tam yağlı)
- 1 domates
- 1 zeytin (sabahki 5 zeytin hakkımı tamamladım)
- kaşığın ucuyla - yarım kaşık diyelim, nohut taneleri

ara - 15:30
- 4 naturel kuru kayısı
- 2 ceviz

akşam - 18:30
- 5 yemek kaşığı taze fasulye (etli)
- 1 tabak dolusu karışık salata

ara - 21:30
- yer fıstığı (ölçüsünü bilmiyorum taze kabugundan ayıkladım epey yedim ama)

leslie 2 mil yapacağım birazdan
su da 6-7 bardak oldu sanırım 10a tamamlayacagım yatana kadar inşallah

Son düzenleme:
selam herkese
bugun montignac beslenme yöntemini deneyeceğimden bahsetmiştim, başarılı da oldum sanırım tabii bu konudaki deneyimli isimlerin yorumları bnm için daha önemli
bu konuda "sen dene memnun kalırsan biz de yaparız" diyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum
bir şey belirtmem gerektiğini düşünüyorum, bu sağlıklı beslenme olayı öyle zayıflayana kadar idare edeyim sonra zayıflayınca kafama göre takılırım diye düşünülmesi gereken bir olgu değil.. sağlıklı beslenme bir yaşam tarzıdır ve montignac da bir yaşam tarzıdır yani zayıflama yönteminden ziyade, sağlıklı yaşama yolunda bir destektir, bu nedenle tavsiyem hemen kilo vermeye çalışmamanız, bu sağlıklı yaşamla beraber zayıflama konusunda hem istikrarlı hem de sabırlı olmanızdır, hatırlatmak istedim.

hemen menümü yazayım:
sabah - 09:00
- 2 dl tahıllı ekmek
- 1 domates
- 4 yeşil zeytin
- 150 ml yağsız süt

öğle - 13:00
- 6-7 yemek kaşığı taze fasulye yemeği (az yağlı-tuzsuz)
- 1 kase yogurt (tam yağlı)
- 1 domates
- 1 zeytin (sabahki 5 zeytin hakkımı tamamladım)
- kaşığın ucuyla - yarım kaşık diyelim, nohut taneleri

ara - 15:30
- 4 naturel kuru kayısı
- 2 ceviz

akşam - 18:30
- 5 yemek kaşığı taze fasulye (etli)
- 1 tabak dolusu karışık salata

ara - 21:30
- yer fıstığı (ölçüsünü bilmiyorum taze kabugundan ayıkladım epey yedim ama)

leslie 2 mil yapacağım birazdan
su da 6-7 bardak oldu sanırım 10a tamamlayacagım yatana kadar inşallah

tatlim menüyü begendim:16:
az az yemissin, doyumluk degil tadimlik:34:
dedigin cok dogru canim, simdi saglikli besleniyim diyetden sonra sal gitsin istedigmi yicem düsüncesi cok yanlis
senin dedigin gibi saglikli beslenme bi yasam tarzi
cok güzel söylemissin tatlim bravoooo:46::46:

tatlim menüyü begendim:16:
az az yemissin, doyumluk degil tadimlik:34:
dedigin cok dogru canim, simdi saglikli besleniyim diyetden sonra sal gitsin istedigmi yicem düsüncesi cok yanlis
senin dedigin gibi saglikli beslenme bi yasam tarzi
cok güzel söylemissin tatlim bravoooo:46::46:
sağol cnm bnm öyle olması gerekiyor
ama bu menü bile montiye göre yanlışlarla doluymuş yeni öğrendim:50:
daha öğrenceğim çok sey var çooooooooooooooooookkkkkkkkkk

selam kızllarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
yeni bir güne merhaba dedik yine...
bugun ilk diyette 24.gün, bayram sonrası başladığım 2. diyette 12. gün, montignac diyetinde de 2. günüm
1. diyette verdim aldım sonuç sıfır!!!!!!
2.diyette 1. haftada 2 kilo verdim
montide 2. günüm bugun ve aslında perşembe veya cuma olan tartı günüm de doğal olark bu yeni beslenme şekline göre değişti artık hafta başı tartılacağım genelde salı
dün hiç aklıma gelmemişti aç karnına tartılmak
bugun yaptım o görevi:)
veeee.... bu sabah itibariyle 77 kiloyum hem de tam 77, küsuratsız!!!!
vücut ölçülerimi eskiden çok ölçerdim ve bu şekilde kilomu korurdum ne zaman ölçümü bıraktım kilolar aldı başını gitti
şimdi 2 mezuram var biri yanımda biri memleketteki odamda yani unutsam bile yedeklemiş oldum:9:
bugün farkettim ki belimden 3cm, basenden de 1 cm incelme var
lesliye:8: ve diyete:56: tam gaz devam....:10:
bu sabahki menümü yazayım:
- 2 tost ekmeği büyüklüğünde tahıllı ekmekle yapılmış yağsız tost (1 kk light beyaz peynirle)
- 5 zeytin (yağsız-tuzsuz)
- domates
- 250ml kuşburnu çayı

öğlen menüde kabak yemeği+yogurt+salata var
akşamı bilmiyorum bakalım...

herkese sevgiler...........:16:

Bugun ilk diyette 24.gün, bayram sonrası başladığım 2. Diyette 12. Gün, montignac diyetinde de 2. Günüm
1. Diyette verdim aldım sonuç sıfır!!!!!!
2.diyette 1. Haftada 2 kilo verdim
montide 2. Günüm bugun ve aslında perşembe veya cuma olan tartı günüm de doğal olark bu yeni beslenme şekline göre değişti artık hafta başı tartılacağım genelde salı
veeee.... Bu sabah itibariyle 77 kiloyum hem de tam 77, küsuratsız!!!!
Vücut ölçülerimi eskiden çok ölçerdim ve bu şekilde kilomu korurdum ne zaman ölçümü bıraktım kilolar aldı başını gitti
şimdi 2 mezuram var biri yanımda biri memleketteki odamda yani unutsam bile yedeklemiş oldum:9:
Bugün farkettim ki belimden 3cm, basenden de 1 cm incelme var
lesliye:8: Ve diyete:56: Tam gaz devam....:10:
Bu sabahki menümü yazayım:
- 2 tost ekmeği büyüklüğünde tahıllı ekmekle yapılmış yağsız tost (1 kk light beyaz peynirle)
- domates
- 250ml kuşburnu çayı

Herkese sevgiler...........:16:
mönün çok güzel omuş liliş ...
Akşamıda montiye uygun yedinmi ohh gitsin kilolar .
Kilon içinde tebrikler ...:16:

Pardon ,mesaj 2 kere çıkmış ...

Son düzenleme:
bugun ilk diyette 24.gün, bayram sonrası başladığım 2. diyette 12. gün, montignac diyetinde de 2. günüm
1. diyette verdim aldım sonuç sıfır!!!!!!
2.diyette 1. haftada 2 kilo verdim
montide 2. günüm bugun ve aslında perşembe veya cuma olan tartı günüm de doğal olark bu yeni beslenme şekline göre değişti artık hafta başı tartılacağım genelde salı
veeee.... bu sabah itibariyle 77 kiloyum hem de tam 77, küsuratsız!!!!
vücut ölçülerimi eskiden çok ölçerdim ve bu şekilde kilomu korurdum ne zaman ölçümü bıraktım kilolar aldı başını gitti
bugün farkettim ki belimden 3cm, basenden de 1 cm incelme var
lesliye:8: ve diyete:56: tam gaz devam....:10:
bu sabahki menümü yazayım:
- domates
- 250ml kuşburnu çayı

herkese sevgiler...........:16:

benim yaptığım diyetlerden öğrendiğim şey
İSTİKRAR çok önemli...
kiloyu bi şekilde veriyosun...
önemli olan korumak...
bunu nerdeyse her sene diyet yapan biri olarak sölüyorum...
genelde ilkbaharda başlardım diyete...
ama baktıp olcak gibi deyil,beklememeye karar verdim.
inş bu sefer korurum...

bu arada menün süperrr

benim yaptığım diyetlerden öğrendiğim şey
İSTİKRAR çok önemli...
kiloyu bi şekilde veriyosun...
önemli olan korumak...
bunu nerdeyse her sene diyet yapan biri olarak sölüyorum...
genelde ilkbaharda başlardım diyete...
ama baktıp olcak gibi deyil,beklememeye karar verdim.
inş bu sefer korurum...

bu arada menün süperrr
evet cnm bunu ben de bizzat tecrübe ederek öğrendim
normalde ztn cok yiyen biri değilimdir, dikkat ederim sonuçta özel bir durumum var (tuzsuz- yağsız beslenme yani) öyle herşeyden her yerde yiyemem dışardan mümkün olduğunca yemem en kötüsü ya bisküvi ya simit olurdu onu da kestim artık
ilk defa bu kadar uzun vadeli dayanabildim diyet psikolojisine
yani hep diyetteyim aslında yıllardır ama kilo verme konusunda kendimi ilk defa bu kadar kararlı, sabırlı ve istikrarlı görüyorum
bayramda bile kaçamak yapsam da bunu gönül rahatlığıyla normal zamanlardaki gibi yapmadım ay diyetimi bozdum yarın düzelmem lazım şeklinde düşünerek yaptım kilo verememişim ama kafam artık kilo vermeye odaklıydı ve herşeye rağmen yoluma devam edebildim
ben de senin gibi yazları uğraşırdım iyi de veriyordum ama gel gelelim dediğin sihirli kelime istikrar yoktu bende... şimdi kışa girerken başlayan bu süreç inşallah yaza kadar başarı ile sonuçlanıp yazın bu emeğin sefasını sürmek kalacak Allahın izniyle
inşallah hepimiz birbirimize destekle zayıflayarak yaza dal gibi güzeller olarak gireceğiz, birimiz düştüğünde öbürümüz kaldıracak ve bu yolda hep beraber azimle yürümeye devam edeceğiz
sen de başaracaksın gamzem olumsuz düşünme olur mu?

mönün çok güzel omuş liliş ...
Akşamıda montiye uygun yedinmi ohh gitsin kilolar .
Kilon içinde tebrikler ...:16:
teşekkür ederim yorumun gerçekten bnm için önemliydi bir monti uygulayıcısı ve benden deneyimli biri olarak
çok sevindim bu güzel yorumuna:)
:16:

evet cnm bunu ben de bizzat tecrübe ederek öğrendim
normalde ztn cok yiyen biri değilimdir, dikkat ederim sonuçta özel bir durumum var (tuzsuz- yağsız beslenme yani) öyle herşeyden her yerde yiyemem dışardan mümkün olduğunca yemem en kötüsü ya bisküvi ya simit olurdu onu da kestim artık
ilk defa bu kadar uzun vadeli dayanabildim diyet psikolojisine
yani hep diyetteyim aslında yıllardır ama kilo verme konusunda kendimi ilk defa bu kadar kararlı, sabırlı ve istikrarlı görüyorum
bayramda bile kaçamak yapsam da bunu gönül rahatlığıyla normal zamanlardaki gibi yapmadım ay diyetimi bozdum yarın düzelmem lazım şeklinde düşünerek yaptım kilo verememişim ama kafam artık kilo vermeye odaklıydı ve herşeye rağmen yoluma devam edebildim
ben de senin gibi yazları uğraşırdım iyi de veriyordum ama gel gelelim dediğin sihirli kelime istikrar yoktu bende... şimdi kışa girerken başlayan bu süreç inşallah yaza kadar başarı ile sonuçlanıp yazın bu emeğin sefasını sürmek kalacak Allahın izniyle
inşallah hepimiz birbirimize destekle zayıflayarak yaza dal gibi güzeller olarak gireceğiz, birimiz düştüğünde öbürümüz kaldıracak ve bu yolda hep beraber azimle yürümeye devam edeceğiz
sen de başaracaksın gamzem olumsuz düşünme olur mu?

istikrar ne demek biri aciklayabilirmi acaba:44:

Back